Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kukipapa_rr

    tag

    válasz Kobe #31336 üzenetére

    "LOL....sok barom aki kiveszi ennyiért.....

    ott lőném először tökön magam a helyszínen, utána meg főbe, ha 15nél többet kellene adni érte :D persze először képen röhögném a tulajt"

    Hmmm... Aztán 5 év múlva nehogy itt mérgelődj majd az "irreális" garázsárak miatt. :K

  • Kukipapa_rr

    tag

    válasz attiati #31328 üzenetére

    A sokat szidott Kiszámoló már jópár éve foglalkozott a kérdéssel.

    Ami figyelemreméltó, és itt nem hangzott el: a garázskiadás ÁFA-köteles tevékenység, viszont - ekkoriban legalábbis - valamennyi értékhatárig kérhető alanyi ÁFA-mentesség, viszont abba a már kiadott lakások is beleszámítanak.

    Tehát aki esetleg már ad ki ingatlant vagy ingatlanokat, annak érdemes futnia ez ügyben pár kört, mi ma az aktuális helyzet, mert egy ÁFA-s 25e/hó már nem akkora biznisz.

  • concret_hp

    addikt

    válasz attiati #31344 üzenetére

    régen is adtak ki lakást meg garázst úgy, hogy a 10 éves papír is hozott volna annyit.

    a hosszú távú értéknövekedést / amortizációt viszont nehéz kalkulálni, bár talán egy teremgarázsnál amortizáció minimális van :DDD

    vagy fullba vagy sehogy :D

  • Kobe

    veterán

    válasz Kukipapa_rr #31351 üzenetére

    Mar most keszpenznek veheted, hogy nem fogok :) .... Akkor inkabb utcan parkolas ingyen (amugy sem vagyok ujauto parti, minek feltsem). Ha meg annyira elszaladnsnak a beallo arai akkor valoszinuleg kisebb gondom is nagyobb lenne (kb hiperinflas szitu :)) igy racionalitas menten menne az auto is

  • nandow

    aktív tag

    Garázs témához. Aktuális, pont ma vettem ki egy mélygarázs helyet.

    11. kerület, Etele-Tétényi kereszteződés környéke. Közel 1 éve nézegetem a hirdetéseket, lényegében nem volt kiadó garázs a lakáshoz 600-800 m-en belül. 1 db volt, ami a háztömb mellett van, 30e-árt hirdették, sorban álltak a jelentkezők...Én voltam az első, de ennyiért nem vettem ki. Ez volt fél éve.

    És most a múlt héten jelent meg egy számomra jónak tűnő hirdetés, 600 m-re, havi 20-ért. Ki is vettem gyorsan.

    Ezen a környéken egyszerűen alig vannak új építésű társasházak, amelyeknek lenne mélygarázsa, így ha valaki ki akar adni egyet, simán elkérhet 20-30e ft-ot érte...Keresleti oldalon nem nagyon lehet válogatni.

    Szóba került, hogy mennyire racionális kiadni ennyi pénzt erre. Én érzelmi alapon is gondolok az autómra, pedig 12 éves. De sokan ha meglátják - pláne olyanok, akik annyira nem értenek a témához -, azt hiszik, új autó...Szóval nekem megér ennyit a dolog. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Zsopa

    tag

    Hosszú voltam? Az jó! Ez most még hosszabb lesz. Csak erős idegzetűeknek, illetve akit tényleg érdekel és nem kötekedni nagyokoskodni akar... azt köszi de már ne...
    Szóval bocs srácok de jó pár szánalmas kisszerű választ kaptam, aki flegmán egy 50% lehetőségére odaveti, hogy jó akkor 8000% is lehet akár, ezzel a gondolkodásmóddal marad is szerencsétlen élete végéig porban csúszó; képtelen elhinni egy teljesen reális magas hozamot... szóval vele nincs dolgom... trollkodj mással haver!

    Aki meg ezt írta, hogy de hát 5% is jó. Persze. A mai piaci környezetben amivel mossák az agyakat, abban relatíve jó, aztán számolj, évi 5% mennyi profitot hoz! Épphogy kompenzálja az inflációt. Mondjuk 10 millióban gondolkodva az évi 500 ezer forint ugyebár, havi 40 ezer körül van.. húúúú de nagy biznisz... abból éhen is halhatsz, tán épp egy kisebb rezsi kijön belőle... miközben komoly összeget fektettél be ugyebár, mert 10 millió forint az nálunk még mindig annak számít méltán... (a magyarok többsége életében nem látott ennyi pénzt és nem is fog sajnos még jó ideig), azaz lemondtál róla...

    Hosszú távra persze biztos jó az 5%, a kislányodnak tedd be a fölös 10 milliódat (most én ezt a kerek összeget használom mint példa, ha nem baj), és akkor mire felnő, úgy 20 év múlva kamatos kamattal végülis nem lesz már csúnya a képlet neki. Te meg akkor csak keccsölj tovább rabszolgaként. Miközben más okos befektető, nemhogy 10, de akár néhány milliót betesz jó helyre és igen, megismétlem abszolút legálisan!!!!
    Pár év alatt gazdag ember lesz... Szóval az ilyen gondolkodás is szánalmas, pitiáner kispolgári dolog, ez a takarékbetétben gondolkodó, tipikus magyar porban csúszók gondolkodása. Ha pénzhez jut, örököl, nyer vagy hasonló, gyorsan vesz egy lakást és lejsztol csicskaként tovább, Mert hát "a lakás a legjobb" ugye, holott nyomoronc azt sem tudhatja előre hogy 5 év múlva már mennyit fog érni, pláne 10-20... (pláne azt hogy nem jön-e állam bácsi és ledózerolja, egy ilyen labilis politikai jogrendszerű féldiktatúrában) tehát lényegében az ilyen "befektetések'" azt jelentik, hogy lemondtunk a mobilis vagyonunkról, bebetonoztuk és majd a távoli jövőben valaki (de gyakran már nem magunk) profitál belőle (oké, gyerek miatt még el tudom fogadni ezt az önfeláldozást, de csakis amiatt). Nyilván más, ha eme 10 millió mellett még van másik 10 vagy több 10, akkor persze diverzifikációs elven végülis be lehet tenni hosszú távra kis fix, biztos kamatra valahová, akár házat venni ezt a részét a vagyonnak. De ha pénzt akarunk keresni, akkor el kell ezeket felejteni. A nagy pénz midig a vállalati ill pénzpiaci szférában van. Itt az igazi menők naponta dupláznak és ez nem túlzás. Az pedig, ha nincs krah, akkor évi 365 ezer százalék ember!!!! Az évi 5% gyakorlatilag nulla... kb arra jó, hogy ne költsd el, lekötöd és megvéded magadtól... de semmi másra sem rövid, sem közép távon. Keresni most akarunk, élvezni az életet most akarjuk és nem 30 év múlva amikor már nem is biztos hogy élünk... Ez a bizonyos Buffet módszer is max fiataloknak jó, mert ő is 20 évesen már befektető volt. Ha 20 éves vagy akkor vegyél fel kölcsönt, dolgozz valahol, abból törleszd és nyiss néhány (de ne túl sok) bluechip fundamentális porfóliót, és biztos hogy 40 éves korodra gazdag leszel. Utána már spekulálgatni is kezdhetsz... ez lehet egy út, csak éppen az életet fiatalon jobb lenne élvezni ugyebár...
    Erről sem beszéltem. Ebben az országban erre a befektetési megoldásra sem sokan abilisek, sok okból.

    De kezdjük ott hogy eleve kinek van már csak 10 millió szabad befektetnivalója is Magyarországon. (és láthattuk hogy konzervatív befektetésekkel még az is nullára konvergál, ötlet és lehetőség híján, még az is jobb, ha inkább feléljük és eltékozoljuk, akkor legalább az élményeket nyerjük, ami amúgy egyfajta profit és érték, mégha sok tufa nem is érti, és azt nem veheti tőlünk el senki még az utcán fekve sem)...
    Hát szóval nem sokaknak van ennyijük sem, illetve általában akinek van ennyi, annak meg van több is. Én az átlagemberről beszélek, aki mondjuk örökölt vagy 10 év alatt mondjuk takarékoskodott, és összeállt neki egy alaptőke, max néhány millió (10-ig bezárólag). Ilyen ember sok van. Aztán vakarózik hogy mit kéne, egy részét elveri és általában beborítja valami szánalmas pitiáner alapba, vagy állampapírba, és gyakorlatilag egy buta gondolatért, lemond a pici vagyonáról is!!!.

    Valaki közölte hogy a passzív jövedelem csak illegális lehet... na persze-persze... bravo.. az összes elit nagyvállalkozó, akinek van passzív jövedelme (és mindnek van, ebben biztos lehetsz) mutyista igaz?
    Hát nem! Bár sokuk az, de nem mind! Jövedelmei nagy része LEGÁLISAN passzív.. jóreggelt kívánok... szóval te is nagy szakértő vagy barátom. A passzív jövedelem, az okos jövedelem, aki nem érti, vagy nem hisz benne, az a szolgalelkű vesztes, az maradjon is agyárban élete végéig, neki az való!
    A Tesla pl volt olyan év hogy évi 100% fölött hozott tiszta passzív jövedelmet a részvényesnek, de még a hosszú távú opciósoknak is. Ez illegális volna.? És sok ilyen példa van. Bill Gates a kezedetekkor kötelezte a munkatársait, hogy 1 dollárért vegyenek dolgozói vállalati részvényt. Ma mind milliomos, akik megtartották. (ha jól tudom, volt ilyen korlát is, hogy 10 évig meg kell tartsa vagy valami hasonló, nem lehetett gyorsan eladni, és ezzel is nekik segített, mégha azok többsége nem is értette akkor, mivel a wc-s néni és a portás is részvényes lett, ha ott akart dolgozni... 1 dollár meg azért annyira nem volt vészes.. nemde?)...

    Mindig vannak extrém felszállóágban levő startup és egyéb cégek és nem kevés világszerte, és nem úgy szállnak fel mint a kriptodevizák, hogy ma még a vonal majdnem függőleges a chart-on, holnap meg nulla.... hanem szépen hosszan tartó stabil meredek bull mozgásuk van, mert a vállalat szárnyal, szorgosan eredményesen dolgozik, termel és fejleszt folyamatosan.
    A fanyalgók szerint nem létezik ilyen cég? Vagy ha abba fektetsz, akkor bűnöző vagy? Ha jóba nyúl valaki és passzív jövedelemből megél, akkor az csaló, de legalábbis parazita, igaz? Mert akkor csak gratulálni tudok. Menj csak a gyárba vissza kalapálni barátom!

    Aki ért a pénzpiachoz és részvénypiachoz az pontosan tudja, hogy évi 50%, az az üzleti világban és teljesen legálisan leadózva, abszolút legálisan, teljesen megszokott dolog, bár már nyilván a nagyon jó hozamok körébe tartozik. Létezik olyan spekuláns, aki a napi 50-100%-ot is stabilan hozza illetve évi többszáz vagy többezer százalékot egy adott portfólión, de biztos nem viccből tanult egyetemen hosszú éveken közgazdaságtant ugyebár és nem mellesleg ugyebár úgymond guru zseni (amire születni kell általában), tehát átlátja a mechanizmusokat, a piacot és tehetsége is van ráérez a dolgokra. Ilyen elemzőket vesznek fel (vagy igyekeznek legalábbis) horror fizetésért a jó pénzügyi cégek, és általában ha megfigyeljük, nem nagyon vannak negatívban, hanem az ígért normál piaci magas hozamokat is ami itt ugyebár max évi 10% röhögve kifizetik, miközben ők ki tudja mennyit hoztak a pénzeden konkrétan. Nyilván kockázati diverzifikált és spekulatív csomagba teszik, melyben van sok bukta is, de egyszer bukik, másszor meg nagyot nyer, és bőven ki tudja kompenzálni a veszteségeket, főleg bonyolult stop loss rendszerekkel és sok egyéb mód biztosítva. Csak totál hozzánemértők képzelik, hogy beadom a pénzt, beteszik egy alapba és akkor az ott van sértetlenül, annak a cégnek a papírjaiban, esetleg tesznek mögé egy állampapír fedezetet. Lófüttyöt! Legfeljebb a felét teszik az összegnek számszakilag biztonságos kis hozamú dolgokba (nyilván össze van ömlesztve néhány nagy céges portfólióba az összes pénz (amit már nem kötnek a kedves ügyfél orrára, de logikus hogy minél nagyobb a globál portfólió összege, annál nagyobb bevételeket hoz) és a másik felével kőkemény hiéna spekulációt csinálnak extrém kockázattal, és extrém eredő profittal. Pillanatnyi nagy zakóktól nem tojják magukat össze, mert nyilván úgy van megcsinálva a diverzifikáció és stop loss rendszerünk, hogy nem baj, ha néha egy-egy nagyot borul, mert közben másik három meg négy meg X meg 1000% hozott, mert igen akárhogy nyihog a sok kishitű okoska, néha még ilyen is van!!!
    Fontos viszont, hogy idegenekkel, tukmálókkal nem szabad szóbaállni, mert mind maga hasznáért kapar vagy épp konkrétan csaló. Hanem fel kell építeni a saját bizniszt, akár egy saját korrekt befektetői csoport, baráti kör, akár pár jó vállalati részvénycsomag, akár magányos de okos és ügyes spekulálás formájában; és még csak fel sem kell állni otthon a karosszékből hozzá ugyebár...
    Igazából semmi mást, csak együtt gondolkodni, csak segíteni próbálok a szemléletben illetve esetleg jó ötleteket várok. Aki rámírt eddig, az mind sajnos komolytalan volt, közte nyilvánvaló balek keresők.... (személyeskedést,. fanyalgást, fikázást, trollkodást most már kérem lezárni, mert azokra már nem fogok reagálni a továbbiakban)

  • #41635072

    törölt tag

    Meg mindig varjuk, hogy mibe is fektessuk a penzunket, ha magas hozamokat akarunk.
    Mert en is tudok olyat mondani, hogy van aki orankent 100000%-ot keres....
    Akinek keves penze van, es nem termelodik neki mikozben ul a wc-n, az valoszinuleg nem fogja magas kockazati mutatoju termekekbe tenni.... Es nem is lett mindenki tozsdeguru. Ez megint egy nagy budos semmi lett. Ezeket eddig is tudtuk...

    [ Szerkesztve ]

  • bernel

    tag

    válasz #41635072 #31357 üzenetére

    Ahogy látom másokról ír, hogy azok milyen sokat keresnek, napi 50%-ot stb, ő pedig ötleteket vár, hogyan lehet ennyit keresni.

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Zsopa #31356 üzenetére

    "Itt az igazi menők naponta dupláznak és ez nem túlzás. Az pedig, ha nincs krah, akkor évi 365 ezer százalék ember!"

    De tényleg már tippeket szeretnénk hallani.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

  • Kobe

    veterán

    válasz Zsopa #31356 üzenetére

    Fantasztikus teljesitmeny ugy leirni a haboru es beket, hogy az pontosan 0% tartalommal van megtoltve. Kormanyzati szovivo-e vagy? :D

    Csak FYI teljesen feleslegesen irsz ennyit, a loteri doglott kutyat nem erdekli, ha az elso 10 sorban nincs semmi relevans :) csak felesleges idopazarlas

    [ Szerkesztve ]

  • PazsitZ

    addikt

    válasz Dare2Live #31360 üzenetére

    Bármikor keresek neked a historikus trendek közül olyanokat. ;) :D

    - http://pazsitz.hu -

  • Mercutio_

    félisten

    válasz Dare2Live #31360 üzenetére

    Számolni se nagyon tud szegény.
    A naponta duplázás ugyebár 2-es szorzó, ez 365 napon át, az 2 a 365-ödiken azaz ~7,515e+109

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Zsopa #31356 üzenetére

    Nana, csak pontosan. A naponta duplázás az nem éves 365 ezer százalék, hanem 2^365*100 százalék. Ez egy több, mint 100 jegyű szám, amit én már fel sem tudok fogni, de gyanítom, hogy befektetőnk 1 forint tőkével indulva megszerezné a világ összes pénzét nagyon hamar, aztán csak unatkozna.

    Az persze igaz, hogy vannak évi 100 százalékot hozó részvények (Amazon, Nvidia...), meg vannak 1000 százalék fölött teljesítők is (Konzum), de olyan azért nincs, hogy bármilyen stratégiával garantálni lehetne még csak éves néhány tíz százalékot is. Ami ilyet ígér, az mind a mohóságra építő piramisjáték, ami meg nem garantálja, csak néha jól spekulál (akár évekig), abban benne van az esés is.

    Csak egy példa, ami nem eleve csalásra épített brókercégből indult, hanem külföldi erős hátterű bankhoz kapcsolódó magyar brókercéghez. A kétezres évek elején a K&H Brókerház vip ügyfelekkel 35 százalékos hozamgaranciás vagyonkezelési szerződéseket is kötött, ami az akkori kockázatmentes kamatoktól nem is volt sokkal több. Aztán mégis az lett, hogy eleinte az anyabank költsége volt a garantált hozam kifizetése, aztán a végén magyar állami cégek vagyonát sikkasztották el, hogy ki tudják pótolni a veszteséget. Ebbe aztán csúnyán belebuktak. Amikor meg "legális" tőzsdei tranzakciókkal csináltak pénzt, az teljes mértékben bennfentes kereskedés volt, a saját ügyfeleik pénzét felhasználva manipulálták az árfolyamokat. Ez most is működhet, a magyar tőzsde elég kicsi hozzá, de attól azért több tőke kell, mint amit a kisbefektetők akár csoportosan összedobva fel tudnak mutatni, jól össze kell hangolni a tranzakciókat, és kell valami stratégia arra, hogy ki lesz a balek, aki majd megveszi drágán. Ez egész biztos nem etikus, de talán még nem is legális.

    Pénzt leginkább munkával lehet csinálni, vagy mások pénzének befektetésével. Az, hogy van akár néhány 10 milliónk, aminek a hozamából meg akarunk élni, az nem igazán működőképes modell, főleg ha mohóság vezérli. A garantált nagy hozam gyakran a teljes tőke bukását hozza el (volt ismerősöm, akinek volt kis pénze, okosba odaadta valakinek, aztán egyszer kapott kamatot, tolt be még pénzt, aztán többet nem látta az embert, és mivel full fekete bevétele volt csak, nem ment vele rendőrségre), a biztonságos kis hozamok meg valójában inkább csak az értéket őrzik, abból nem lesz meggazdagodás, de valójában ennek kellene a célnak lenni, a tőke növelésére a munka való.

  • htomi85

    tag

    válasz vnorbi #31364 üzenetére

    Hát azért ezzel vitatkoznék. Pont most a jegybanki terrorizmus után.

    Pénzt csinálni nyomtatással is lehet. Tudom a tankönyv azt írja nem lehet mert inflációt okoz, de a valóság más.
    Nem olvastam arról, hogy a gyári munkások a fizetésük 4-szerezéséért tüntettek volna, pedig a jegybankok mérlegfőösszege kb ilyen arányban nőtt.
    A csökkenő kamatszintekről és eszközárakról már nem is írok, gondolom itt mindenki tudja mi az a DCF értékelés.

  • concret_hp

    addikt

    válasz htomi85 #31365 üzenetére

    vicces lenne ha a 4x jegybanki mérlegből 4x bérek következnének :)

    vagy fullba vagy sehogy :D

  • #95561216

    törölt tag

    válasz htomi85 #31365 üzenetére

    A pénz ott okoz inflációt, ahova megy. Nézd meg a tőzsdei árfolyamokat, mert oda ment a pénz, nem a reálgazdaságba.

  • htomi85

    tag

    válasz #95561216 #31367 üzenetére

    Itt fogalmi zavar van. Maradjunk az eredeti értelmezésnél, az általános árszínvonalnàl. Ebbe az üzletrészek ára nem tartozik bele.
    Amúgy elég baj hogy oda csapódik ki. Utólag azt mondom a helikopter verzió jobb lett volna. Majd legközelebb.

  • peppe79

    senior tag

    Az állam saját, önkéntes nyugdíjpénztári tervéről van már valami info? Terveztem, az EP számlám mellé, a jövő év elején nyitok egy NYESZ számlát is. Kérdés, hogy a kormány mennyire fog belepiszkítani ebbe is? Előnyösebb alternatívát ajánlanak, vagy elkaszálják a többieket? Lesz-e egyáltalán a NYESZ-hez hasonló megtakarítási formájuk, amivel "kibővíthető" az EP befizetés után járó max. 150 ezres adóvisszatérítés?

  • BÁ Nutrition

    addikt

    válasz vnorbi #31364 üzenetére

    Van par tipikus pelda hogy lehet penzt csinalni. Pl tanulsz egy jo szakmat vagy egyetemre mesz. Aztan gyakorlatra teszel szert mondjuk 3-5 evig attol fuggoen mennyit igenyel. Aztan elmesz oda ahol megfizetik vagy vallalkozol ott ahol megfizetik. Aztan ha epp olyan az ember akkor elkezd dolgoztatni masokkal ha ahhoz is ert es tovabb noveli a bevetelet. De altalaban mar az elejetol kell egy tudatossag vagy erzek h tudja kezelni a penzt, ne verje el faxsagokra legyenek celjai stb. Ezek egy nagy rakas szakmara igazak es egy ilyen ut siman vezethet tobb100 millios vagyonhoz mondjuk 40 eves korodra ha nincs kozben haboru, nem vagy lezart hatarok mogott. Ill egy csomo munkaval jar ahogy irod. Rengetegen megcsinaljak nem kell hozza mutyi stb. Mondjuk egy jelenlegi unios kornyezet nem art.. a masik ut amirol a srac beszel inkabb a vandit kollega sportfogadasos elmeletere hasonlit bar o csak havi 50%-ot igert

    youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

  • bernel

    tag

    "Nézd meg a tőzsdei árfolyamokat, mert oda ment a pénz, nem a reálgazdaságba."

    Ebből akkor logikusan az következik, hogy ha kamaetemelések lesznek, és a pénznyomtatást abbahagyják, akkor a részvények nem fognak tudni már úgy szárnyalni a jövőben, mint az elmúlt 10 évben?

    Van arról valami elemzés, hogy az elmúlt 10 évben az emelkedés mekkora része származott a pénznyomtatásból, és mennyi a valódi teljesítményből?

  • Stanlee

    őstag

    Ma reggel olvasom a portfolio cikket, hogy a legjobb magyar befektetesi alapok kozul is csak nagyon keves tudott 10% feletti eves hozamot elerni.

    Na szerintem ez igy eleg nagy felrevezetes. A minap nezegettem a sajat ETF megtakaritasaim, amik most eleg szar allapotban vannak. Van egy nagyobb resz amit pont ez ev elejetol veszek, az most a veteli arhoz kepest -8%. Minden honap 1. es 3. heteben veszem ugyanazt a 3 ETF-et ugyanannyiert.

    Szoval a portfolios cikkbol kiszamoltam a citadella szarmaztatatott alap teljeseitmenyet, hogy ha minden honap 3. napjan, 50000 Ft-ert vesz valaki ebbol az alapbol, az ma hogyan is allna? Nem tul jol, mert koltsegek nelkul 1% pluszban, de a 6,5%-os veteli jutalekkal meg csak veszitett rajta a befekteto.

    Tudom, ez az alap nem a legjobb valasztas a magas jutalekai miatt, de akarmelyiket is nezzuk, az atlagos havonta megtakaritok nem tudjak elerni azt a hozamot, amit a cikkben irtak.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

  • Oppenheimer

    veterán

    válasz Stanlee #31372 üzenetére

    Mert a cikkben nem havi megtakarítókról írnak, hanem elmúlt éves hozamról. Persze hogy a költségek miatt nincs köze a kettőnek egymáshoz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

  • Stanlee

    őstag

    válasz Oppenheimer #31374 üzenetére

    Azt ertem, csak az emberek tobbsege nem januar 1-en tolja be a penzet az alapba, hanem akkor amikor van. A jobbak havonta egyszer, aki mondjuk TBSZ-re gyur, az tenyleg ev vegen rakja be egyszerre, de utana lehet, hogy benne marad egy olyan alapban ami elotte egesz jol teljesitett es most meg nem hoz mar szinte semmit (pl Supra).

    Amugy amire ra akartam mutatni, hogy a rendszeres megtakaritoknak eves szinten ezek a szamok nem mondanak semmit.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Stanlee #31375 üzenetére

    Mástól is hallottam már, és mindig rácsodálkozok, hogy valakik csak év végén raknak pénzt TBSZ-re (ezzel el is vesztenek egy tört évet a kamatadómentességből). Ebben mi a ráció? Hirtelen csak egy jut eszembe, amikor relatív kis tőkével valami olyan befektetés lesz, ami nagyon húzós minimumdíjat számol fel, és emiatt tényleg megéri összevárni év végéig, hogy csak egyszer kelljen fizetni érte. Lehet esetleg más ok is, ami nem jut eszembe?

    [ Szerkesztve ]

  • Zsopa

    tag

    válasz #45553408 #31373 üzenetére

    Akkor a beírásom után hörgő trollfalkát leszel szíves kipenderíteni igaz...? Előre is köszi... :R

  • Zsopa

    tag

    válasz vnorbi #31364 üzenetére

    Látod te sem a lényegről beszélsz,hanem elkezdesz súlytalan részleteken matekolni, csakhogy fogást találhass és megmutathasd hogy te vagy az okosabb.... ez sem túl erényes attitűd, de te legalább nem azonnali nettó személyeskedő trollkodásba kezdtél... Ez itt már nagy dolog!

    Nem mindegy, hogy mennyi az annyi, a lényeg hogy sok, most ha elírtam akkor elírtam, a lényeg pontosan ugyanaz maradt változatlanul... Elveszni a részletekben ilyen témákban, ilyen piti módon luxus, azzal csak maga ellen dolgozik az ember... nyilván konkrét esetekben majd halálpontosan ki lesz minden számolva úgyis nemde? (mivel eleve szoftverek számolgatnak)

    Pénzt keresni nem csak nehéz fizikai munkával lehet, ezt pontosan tudnod kell, ez a kommunista agymosás zárványa, ami látható hogy mély gyökeret eresztett sokak elméjében és még ma sem tudnak szabadulni tőle. A celebek dolgoznak? Mondjuk bejárnak ripacskodni stúdiókba és az is munka, lényegében nem másféle, mint amit sok sztár is csinál, mert azok is mit csinálnak vagyonokért, bemennek egy stúdióba vagy elmennek valami forgatásra, interjút adnak, forognak a kamera előtt, elmondanak pár idétlen, jobbára betanult mondatot, de a lényeg hogy megjelenjenek, szépek legyenek és nagyjából ennyi... Ez munka? A parasztok világában nem, ahogy nekik még a cigányzenész kivételével (nade az meg "koszos cigány" a szemükben ugyebár, az szerencsétlen meg ezért kirekesztett), pl egy repper, vagy techno DJ satöbbi az sem dolgozik és hosszan sorolhatnék olyan kulturális tevékenységeket, ami a nép egyszerű fizikai munkás fiai szemében, nem munka, hiszen ez a fajta nem túlcsordult értelmi szintű emberek (tisztelet a kevés kivételnek), amit nem értenek, attól félnek, amitől félnek azt szidni, gyalázni, csúfolni kezdik, főleg ha csordában tudják kórusban fújni...
    Az, ha valaki a pénzét kockára teszi és befekteti valamibe hozam reményében, persze hogy a proli szemében nem munka; de mi tudjuk igaz, hogy az is munka, méghozzá kemény szellemi munka, mert a rizikó stresszét kell vállalni, ami gyakran terhelőbb pszichésen, mint kalapálni a gyárban egész nap fizikailag... abban elfárad az ember estére. A rizikós üzleteket futtatókat meg nyomasztja stresszeli a projektjük és az viszont 0-24-ben terhel és fáraszt, nem csak estére...
    Ezt a XXI-edik században és az EU-ban legalább már illene végre felfogni.

    Szóval maradjunk abban, hogy minden létező legális szellemi pénz- és értékpiaci tevékenység, mely érdemi haszon ill profit esélyét adja, kivétel nélkül ugyanúgy munka, mintha betonoznál egész nap. Nyilván ezek az 1-5%-ok nem képeznek érdemi profitot, tehát aki ezekre blazíroz, mint már írtam, az csak a milliárdos kell legyen és akkor úgy is kihozhat egy passzív jövedelem portfóliót. Aki pár millióval, azt képzeli befektette, hogy betette valami 1-5% -os nagy semmibe, az nettó hülye, és annak amúgy is folytatnia kell a korábbi munkáját. Tehát dolgozik tovább és kis befektetési vagyonáról meg gyakorlatilag lemondott addig, amíg ki nem veszi az adott termékből (ha még tudja, mert nem mindig sikerül, ld pl Questor)
    Fel kéne végre fogni, hogy nem a fizikai nehézség, sem az időtartam a munka definíciója, hanem az értékteremtés, haszon termelés, és azt bizony szellemi munkával, hozzáértéssel, tehetséggel még sokkal eredményesebben is lehet mint a fizikai munkával (bár az is fontos és tiszteletreméltó dolog természetesen, csak a legtöbb esetben sajnos sok értelme nincs, hiszen a nagy profitot amit amúgy a vállalat termel ahol dolgozol, nem te kapod... hanem te csak annyit belőle, hogy épp éhen ne halj, meg utcára ne kerülj),

    Tehát nyilván a ló túloldalára sem szabad esni és lenézni a kis bérrel kínlódó, sok esetben tanulatlan vagy alulképzett fizikai munkást, mert a legtöbbjük nyilván nagyon hasznos tevékenységet végez (bár nem tudom az utcákon lézengő, látszat munkákat csináló közmunkásokat hová is lehetne ebben a témában sorolni, de az egy másik téma, inkább nem mennék bele).
    Hogy mi munka mi nem, amúgyis igen szubjektív és kultúránként változó fogalom, a bűnözők gengszterek is "melókról" beszélnek ugyebár, ők is úgy érzik dolgoznak, hiszen ott sem a sültgalambot kell várni, hanem rafinált dolgokat kitalálni vagy résztvenni egy már kitaláltban, vállalni számos kockázatot, nem csak a bukásét és börtönét, hanem akár a halálért is és egyéb veszélyekét (még az is benne van hogy a bűntársad nyír ki, húz le, ver át stb)... kicsiben is nagyban is... és azt is hogy ha nincs buli, nincs meló, nincs tipp, nincs semmi, akkor vagy konkrétan nyomorgás van vagy kénytelen beállni a sorba a "csicskák" közé ugyebár... amíg nem jön valami füles....
    Szóval a sok földhözragadt csökkent értelmű proli nem fogja fel azt sem, hogy sok esetben bűnözőnek jóval nehezebb lenni, mint egyszerű, átlagos alulfizetett melósnak a tömegből... A bűnöző nyilván azért kockáztat ekkorát, mert nagyot akar harapni gyorsan, aztán meg csak élvezni az életet költeni a pénzt és lébecolni, szórakozni; de bocsánat ezt ki ne akarná, ha lenne lehetősége mondjuk legálisan megtenni? Ha nyer a lottón valaki, tojik más nyomorára és elkezd dőzsölni pazarolni ugyebár... (többségük gyorsan el is veszti a vagyont, ha nincs esze legalább a felét befektetni) Tehát itt is van egy viszonylag reális cél. Sőt én speciel azt mondom, hogy több értelme van inkább próbálni értelmesen bűnözni és abból próbálni meggazdagodni, mint egy életet végiggályázni a semmiért, hogy éhen ne haljunk, aztán abba robbanni le és idő előtt megmurdelni. Erről szól a bizonyos "Get rich or die" szállóige, ugyebár, gazdagodj meg vagy ha nem, akkor inkább halj meg... Sokan ezt a "filozófiát" válasszák, főleg amerikai gettókban, mert tényleg még a halál is jobb mint a mélynyomor poklában tengetni végig értelmetlenül, céltalanul az életet, ezért a célért börtön, csekély kockázat, hiszen ugyebár ott legalább szállás és kaja van...
    A mai úgymond keményen dolgozó kisember életnek sajnos gyakorlatilag az égvilágon semmi értelme, sima sehová nem vezető, sok hűhó semmiért, csak a vegetálásért adja lényegében az életét az illető, szóval nettó rabszolgaság. A rabszolgaságnál meg szinte bármi jobb... és sajnos nagyon buta életforma, dehát pont ezért "tenyésztik" a sok birkát, nem gondolkozik, rendesen dolgozik és fogyaszt.. lényegében egy vegetáló automata, egy zombi, és pont ez kell a hatalomnak, az elitnek; kész, más dolga nincs...
    Azonban egy pénzügyi spekuláns nem bűnözik (legalábbis nem mind) egyfelől; azaz lehet sikeresen csinálni teljesen legálisan, ha esze, szerencséje és ügyessége is van az illetőnek... Abszolút munka az is, sőt az az okos munka, sokkal okosabb, mint kubikolni izzadni kalapálni betonozni stb, tehát kemény fizikai munkát csinálni éhbérért....

    Aki kétli, hogy létezik olyan legális spekuláns, aki akár napi 100% is hoz a forgatott tőkén, az egyszerűen nem ért az egész pénzügyhöz.... jobb ha tényleg kalapál inkább tovább a gyárban...
    Aki ért hozzá az meg pontosan tudja, hogy vannak ilyen guruk, de tény, hogy ezek általában elit zsenik és az is tény, hogy legalább felük elhajlik, mert nagyravágyó, belemegy belső infókba és egyéb trükközésekbe, egyre nagyobb rizikókba és sok esetben a felhőkarcoló tetején köt ki, vagy mert ő maga megy fel, vagy mert viszik...
    Az infó persze nagyon fontos, ezért böngésszék napi szinten már hajnalban a jelentéseket napi pénzügyi (és részben politikai is ami érinti a pénzügyeket) sajtót átszemlézik, információs terminálokat bújnak, mert az információ a legfontosabb, az információkból következik sok esetben az adott chart mozgása ugyebár és ha van belső kapcsolat is (nyilván egy menő vállaltnál vagy akár egy nemzeti banknál), akkor meg elég nehéz ellenállni a belső információknak; amikor nyilván komoly részesedésért kihoz egy belső körös ember valami adatot neked előbb, mint publikus és te előre fogod tudni, hogy mi merre sőt még némileg azt is hogy mennyit mozdul és idejekorán rámozdulhatsz, na ez már a mutyi kategória, súlyosan büntetik. Minden résztvevőt, tehát az infót adót és az az előnyére felhasználót is, ha buknak (nem a pénzzel, hanem az ügylettel, a törvény előtt)... még rájuk verik a bűnszövetséget is, a keresett pénzt, a vagyonukat meg elveszik ugyebár...
    A profi spekuláns nyilván nem vásárolgat sem részvényt sem devizát (legalábbis nem elsősorban), hanem egyéb derivatív termékekkel üzletelget (ahogy mostanában divatos mondani shortolgat) és itt még az egérkattintási illetve netelérési sebesség is számít sok esetben, mert fél másodperc alatt le lehet késni valami nagy dobásról... Tehát a reflex, az idegek is fontosak és persze egy hiéna természet, a koncra gyorsan rá kell tudni repülni és gátlástalanul, nincs idő hezitálni, és luxus is sajnálkozni, hogy jaj de ezzel a művelettel padlóra küldhetem amazt, mert az alatt az idő alatt, már lecsúszhat a lehetőségről...

    Konkrét lehetőséget most nem tudok, de életemben jó pár ilyenben vettem részt (legálisban!) és láttam a nagy profitokat, csak én mindig kicsivel tudtam beszállni tehát annak arányában jutott belőle, de úgy is el voltam mint a befőtt mindigis. A legjobb nagyhalakhoz verődni valami kapcsolaton keresztül és kisbefektetőként próbálkozni beszállni nagy projektekbe, vagy akár vállalkozóként. Mindig az elit nagyvállalati szféra környéke a húsosfazék ugyebár, és inkább külföldiek, pl most ugyebár, még jönnek autóipari multik az országba, ott érdemes legyeskedni, ott még egyébként sima mezei melósnak is lenni megéri, mert brutális fizetések vannak néhol.... kulcskérdés hogy kinek mennyi befektetnivalója van nyilván, ahhoz képest lehet beszélgetni erről hogy mibe lenne jó beszállni. De a diverzifikáció fontos, ha nem milliárdokról beszélünk, és hiába Warren Buffet-ezgetnek sokan, fals mivel kis tőkés kezdő befektető azzal nem tud kezdeni igazából semmi jót; Buffet is először diverzifikált, kicsiben kockázati befektetésekkel spekulált, míg elég pénzt gyűjtött (persze bőven voltak mentorai, szponzorai, és jó nagy adag szerencséje is, ez mind benne van a könyveiben), hogy már megengedhette magának a hosszú távú fundamentális személetet. Ám ha nem akar valaki azonnal komoly pénzt keresni, persze lehet ezzel is próbálkozni, pofon egyszerű technika, már le is írtam. Ha elvagy a melódban még 10 évet, vagy éppen nem az összes pénzed teszed be, akkor legyél Buffet befektető, valóban az az egyik legokosabb módszer....Amúgy csak azért irkálok, túl azon hogy ráérek és élvezem, mert látom hogy itt is csalók szélhámosok vadászgatnak balekokra... hátha némi értelmes infót képes vagyok átadni...

    Az ilyen adjál már kölcsön légyszi pofára 2 milliót 20 százalékra egy évre - jellegű felkérdezéseket jobb felejteni, mert egyrészt mégha nem is átverés, semmi komoly bolt nincs benne, nem egy év múlva akarunk pénzt. Ha viszont azt mondja hogy adj, azaz fektess cégembe 2 milliót és azonnal kezdem a havi mondjuk 5%-át neked fizetni és egy év múlva a teljes összeget adom vissza, és ad korrekt garanciát, legyen az akár ingatlan vagy más, na az on már el lehet gondolkodni. Havi 100 ezer passzív jövedelem abból már szűkösen de akár el is lehet tengődni ha valakinek megvan a magához való esze és igen nem kell dolgozni, mert a munkád annyi hogy spórolsz és izgulsz, hogy megkapd minden hónapban az osztalékod (vagy nevezd ahogy akarod), majd egy év múlva a tőkédhez is hozzáférj....és igen, léteznek ilyen befektetések, méghozzá nem is ritkák, de sajnos én most konkrétan nem tudok, én is keresésben vagyok... De mivel valaki konkrétan kérdezte, ha megtudok valamit (komoly legális jó profitos és fair bizniszt), ígérem megírom ide...... és rohadtul nem érdekelnek a fanyalgó trollok csak a saját szellemi-lelki nullaságukat demonstrálják.. magukat járatják le, értelmes ember meg vagy csak legyint rájuk, vagy konkrétan röhög és ignorál... már annyira megszoktuk a trollokat, amióta rászabadultak a netre és ellepték, hogy felidegesíteni és megsérteni csak kezdő felhasználókat tudnak... én biztos nem fogok már etetni sem itt sem máshol trollt... na pá.. ;)

  • Zsopa

    tag

    válasz #45553408 #31378 üzenetére

    Külön köszi hogy alaposan és fair módon meg is indokolod... kivel személyeskedtem mond?

  • BÁ Nutrition

    addikt

    válasz Zsopa #31379 üzenetére

    Az a baj h a matek mar megint elcsuszott.. 100%megterules naponta..
    Te igazabol topicot tevesztettel valahol mert nem az ugyeskedok vagy vallalkozok ide topic vagy a hogyan legyunk gazdagok gyorsan.
    Amirol beszelsz h te is reszvettel ilyenben eletedben parszor az mindenkinek van am. Csak ez a napi szinttol elkepzelhetetlenul messze van. Ezert irtak h ha ezt legalisan tudod evente 300x na akkor beszelhetsz napontarol. A 2 alkalom az nem az. Ami vilagot leirtal az az uzsorakolcsonok kategoriaja. Szerintem nem kene itt ezt reklamozni. Szerinted van olyan akinek van realis fedezete es neked fizetne 70%kamatot eves szinten de a banknak a felet se hajlando? Pedig azok nem fogjak eltoretni a labad. Ja hogy ez trollkodas reszemrol. Boccs

    youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

  • Intel

    csendes tag

    válasz Zsopa #31379 üzenetére

    Kedves Zsopa!
    Nem szeretnélek megbántani, de ha visszaolvasod a fórumot, akkor láthatod, hogy itt nem szokás ilyen hosszasan (szerintem) off témában írni, hanem konkrét megtakarítási lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekről, és az ezekre adott véleményekről, tanácsokról van szó. Ne legyél azért felháborodva, mert esetleg nem tetszik az olvasóknak, amit írtál. Ha már egyszer ilyen "hálátlanok", akkor lehet, hogy jobb, ha nem vesztegeted az idődet arra, hogy ebbe a fórumba írjál;)

  • OPiiPO

    addikt

    válasz Zsopa #31379 üzenetére

    "a sok földhözragadt csökkent értelmű proli nem fogja fel azt sem, hogy sok esetben bűnözőnek jóval nehezebb lenni, mint egyszerű, átlagos alulfizetett melósnak a tömegből" - thanks, made my day ;]

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

  • concret_hp

    addikt

    válasz Stanlee #31375 üzenetére

    szerinted hogyan kéne egy alap/etf/részvény/bármi hasonló teljesítményét tömören összefoglalni?

    vagy fullba vagy sehogy :D

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Zsopa #31379 üzenetére

    Könyörgöm írd már le mivel tudnék napi 100%ot csinálni!!!

    Kezdő forexesek tudtak néha napi 20%ot. Persze féléven belűl mind kinullázott már 5 számlát a +20%ot is elbukva. (bár ahogy hallom akinek ez nincs meg egy 10év alatt az nem is igazi forexes. :DDD )

    Amúgy Buffet mindig is fundás volt. És persze ha ismersz vkit, megvan a NERes kapcsolatod sokat lehet keresni...

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

  • Stanlee

    őstag

    válasz concret_hp #31385 üzenetére

    Nem tudom. Mondjuk olyan mint a bamosz oldalan, hogy az 1 es 5 eves hozamnal feltuntetnek egy szoras erteket, minnel kisebb ez a szam, az azt jelenti, hogy annal egyenletesebben teljesit az alap. Lehetne ennek a kettonek egy hanyadosat kepezni is, minnel kisebb, annal jobb a befektetoknek.

    Igy max annyit lat az egyszeri ember, hogy jo sok % eves szinten, akkor ebbe teszem a zsetont, de ha kifog egy csucsot, akkor utana jo sokat is veszithet rajta.

    Mondjuk en hasznaltam regebben szamitasokhoz Damodar mutatoit. Valami hasonlo, a pornep szamara ertelmezheto mutato nem lenne rossz...

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

  • BÁ Nutrition

    addikt

    válasz Dare2Live #31386 üzenetére

    az NE(L)R igazabol, nemzeti egyuttlopasi rendszer

    youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

  • net91

    senior tag

    válasz Zsopa #31379 üzenetére

    Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

  • bandus

    veterán

    Nekem pedig két kérdésem van. Tudom google, de ti segítőkészebbek vagytok :)

    1. magánnyugdíj pénztárban maradt lóvéhoz hozzá lehet jutni valahogy? igazából amikor anno nyilatkozni kellett nekem rettentő kevés pénz volt benne, de ragaszkodtam hozzá, inkább az elvek miatt, viszont kíváncsi vagyok, hogy nyugdíj előtt ezt ki lehet-e szedni valahogy, mint az önkéntes pénztárnál vagy sem? még mielőtt állambácsi ezt is elkobozza?

    2. webkincstár regisztráció személyesen mennyi időt vesz igénybe? online sehogysem sikerül regisztrálnom, sem chrome sem pedig ie alól, mindenesetben sikertelen regisztrációt ír ki, pedig az adataim hibátlanok és hiánytalanok.

    dánke :)

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

  • Intel

    csendes tag

    válasz Cyrin #31392 üzenetére

    1. ha visszaadod az államnak, tehát megszünteted a magán nyp. számládat, akkor a hozamot kifizetik
    2. lehet időpontot kérni és akkor nem kell várkozni, de egyébként max. fél óra az egész

  • htomi85

    tag

    válasz Kobe #31390 üzenetére

    Ez az amiről beszéltem.
    A medián család 20 évet dolgozik egy 60 négyzetméteres lukért. 2 ember, nem egy. Ez irreális.
    Mármint abszolút értékben, nem relatív értékben. Tehát tökmindegy prágában ez mennyi. Ha ott 30, akkor ott mégdurvább a bubi.

    Most ott tartunk már, hogy egy diplomás jobban jár ha munka és karrier helyett a saját házát építi. Ez versenyképességi probléma. Vannak ilyenek a környezetemben 30-35 között piacképes tudással téglát pakol, vakol. Ez gond. Sohasem érjük el így a nyugati színvonalat.

    [ Szerkesztve ]

  • Kobe

    veterán

    válasz htomi85 #31394 üzenetére

    Engem inkabb abbol a szempontbol erdekel, hogy a budapesti keresetfelar mar regen nem kompenzalja a megelhetesi es ingatlanktgek felarat a fovarosban.

    Ha otthon videken megkapnam ugyanazt a fizut mint most (vagy akar 10%kal kevesebbet), rohannek haza Marci hevesen t jatszani, de sajnos a delvideki regio messze nem zarkozott meg fel.... Kene oda is egy autogyar vagy nem tom.... :D

  • htomi85

    tag

    válasz Kobe #31395 üzenetére

    Most az éri meg, ha veszel a fővárostól 20-30 km-re egy telket 5-8 misiért és rápakolsz egy házat 30-ért úgy hogy később bővíthető legyen. Panel árából megvan és ingázol autóval. Ha van pár nap home office, jackpot.

    Juteszembe nem véletlenül akarják a kisebb településeken csokkal feltolni a házak árát... tömik a zsebüket a fiukk

    [ Szerkesztve ]

  • concret_hp

    addikt

    válasz htomi85 #31396 üzenetére

    azért napi 2x30km-t ingázni sem olcsó móka ám :)
    legyen mondjuk 4 lityi benya, az 1500 ft, ami általában az autózás tényleges költségének max a fele (kopó alkatrészek, amortizáció, stbstb), az heti 4 nappal is 1500*2*4*4 48K havonta + az időd ami elmegy utazással, és akkor még esetleg + parkoló bérlés a városban. mondjuk óvatos becsléssel is kijön 60-70K, 2 emberre meg mondjuk egy 100as. 100K az meg olyan, mintha 20M ketyegne évi 5%on...
    szóval pusztán anyagi szempontból nem feltétlen jön ki. ha úgy könyveled, hogy a picit jobb levegő, nyugalom, stb ér meg neked plusz pénzt, akkor már jobb a matek, de akkor meg szubjektív szempontok is bejönnek.

    írom ezt úgy, hogy én is húznék elfele bp-ről.

    vagy fullba vagy sehogy :D

  • szőröscica

    addikt

    válasz concret_hp #31397 üzenetére

    Egy jó plugin hibrid kell, és fillérekből megoldod az ingázást. Ellenben kurvára stresszes tud lenni, ha nem rugalmas a munkaidőd és mondjuk reggel 7-9 között kell valamikor beérned a munkahelyre.

    Én ezt nyomom most egy Amperával, kevesebb az áramköltségem mint egy havi BKV bérlet, de az asszony miatt legkésőbb 9-re be kell érnünk a XIII-ba. Persze nem dől össze a világ, ha késik, de olyan szépen be tud dugulni néha a város, hogy az a 25-30km simán beletelik akár egy órába is - péntekenként megúszod akár 35 perc alatt is, de iskolaidőben, egy szerencsétlen esős napon volt már 1 óra 20 perces menetidőnk is.

    Este egy fokkal jobb a helyzet azért.

    Megvan az előnye és a hátránya is. Pl. nevetséges áron vettem még az ingatlanárak kilövése előtt újépítésű lakást, van saját kertem, csend van, jobb a levegő, stb. Cserében sok dologról le kell mondani (pl. tömegközlekedés jellemzően sokkal rosszabb, szóval kollégákkal, barátokkal iszogatás a belvárosban mindig nagyon nyűgös) és rengeteg idő elmegy az ingázással.

  • Kobe

    veterán

    válasz concret_hp #31397 üzenetére

    Nem ez a rosszabbik resze, siman vallalhato lenne (videken a 20kmes tavot 15perc alatt letudom, pedig falvak es hegyvidek....) hanem az infrastruktura..... Se elegendo P+R, se normalis bekotok, konkretan delrol nem lehet bejutni pestre vagy budara (vagy epp kijutni) akkor sem ha epp nem a delutani penteki csucsforgalomban kezdik el atepiteni az M0-son a terelosavot...

    Es akkor itt jon a harmadik tenyezo, hogy az infrastuktura most sem birja el amit kene, de pluszba az utepiteseknel az elmult 3evben sikerult a letezo legdilettansabb emberekkel elvegezni, tervezni barmit, amivel csak ratettek az amugyis szar szitura 3 lapattal

  • bandus

    veterán

    válasz Intel #31393 üzenetére

    ez nem is egy rossz ötlet. van 31k huf tőke benne (2,5 hónapnyi gyakornoki munka járuléka :D) és 39k hozam, namost azzal járok talán a legjobban, ha felteszem a tippmixre :D

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Új hozzászólás Aktív témák