Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kuntics

    aktív tag

    válasz KMT #110782 üzenetére

    Lehet venni még korábbi kibocsátású állampapírokat? Mobilkincstár appot használok, ott nem láttam. Ott venném az éppen elérhetőeket. Másodpiacos témát olvastam itt a topicban, bár konkrét vásárlási megoldásra nem emlékszem.

    Akkor tbsz számlánál irreleváns, hogy adott évben mikor nyitom, a hozzáférhetőség mindig év eleje lesz, ezt jó tudni. Csak a lejárat előtti eladásra kell figyelni, nehogy rájöjjön plusz adó. Már csak meg kell jegyezni :)
    A terv az, hogy minden évben indítok tbsz-t, a lejáróból felszabaduló összeg meg menne a frissen indítottra.

    Az állampapírra szánt összeget nem csökkenteném, legyen csak meg ‘31-ben a végtörlesztésre a likvid pénz. Ha meg megbírja a fizetés a hitelt, akkor bátrabb lennék az állampapírból felszabaduló pénzzel :) Ettől függetlenül lehet változnak majd az arányok, szerintem tudok majd többet is befizetni tbsz-re, az 1m egy alábecsült összeg, nagy ráhagyásokkal számolok.

    Közben nekiálltam a lusta portfóliónak. Elsőre nem minden világos, szerencsére nem egy hosszú olvasmány, hamar végig lehet rajt futni még 1x. Amugy is van még időm kiigazodni a részvény etf, kötvény etf meg hasonlók között.

Új hozzászólás Aktív témák