Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz Tosee #998 üzenetére

    Hello !

    A régi (1.33-as) verzió simán kiolvasta a működési időt jelző S.M.A.R.T. paramétert és a merevlemez típusától függően kiértékelte. Ez pl. az újabb SAMSUNG-ok esetén hibás kijelzést eredményezhetett, mivel az új ilyen típusú lemezek órás egységben számolnak, míg a régiek félperces egységet használtak.

    Emiatt az 1.40-es verzióban a program maga méri, hogy milyen időközönként változik ennek a paraméternek az értéke. Legrosszabb esetben akár két órát is tarthat, mire megméri (ha a lemez órás egységben számol és a beállítások szerint a program csak óránként ellenőrizheti a lemez állapotát). Ilyenkor újraindítás után újra kezdi a program a figyelést.
    Ha egyszer sikerült a mérés, akkor a mért értéket elteszi és többet már nem kerül kijelzésre a ''mérés alatt...'' szöveg. A mért értéket a riportba is beleteszi, ezért kérlek, ha lehet, akkor küldjetek riportot, mikor a futott időt már jelzi a program. Így később már mérés nélkül is ki tudja majd jelezni a pontos időt bizonyos típusú lemezek esetén.

    Ha Nálad mindig a ''mérés alatt...'' felirat látszik az valóban azért van, mert nem számol a merevlemezed (ahogy írtad is). Kérdés, hogy más S.M.A.R.T. paraméterek változnak-e, azok a valós értékeket mutatják-e? (pl. a hőmérséklet állandó vagy az szokott változni?)

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák