Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz Agent87 #9716 üzenetére

    Akkor folytassuk itt, mert meg is válaszoltad, amit a másik topicban kérdeztem :)
    Nincs nagy különbség a képminőségben, az objektív fogja meghatározni a képminőséget. A 350D és 400D kitobija igen gyenge darab, a 450D-jé, azon kívül, hogy képstabilizátorral is rendelkezik, optikailag is sokkal jobb. Ezen kívül a 450D nagyobb keresőt is kapott, ami igencsak jó dolog, mert a 350D/400D egyik nagy hátránya az igen kis kereső.

    100-120-ért egyébként meg lehetne próbálni Pentax K100D-t is keresni, vagy van Nikon D40 még ezért az árért. A három gépet elég alaposan összevetettük már, pro és kontra, csak így összefoglaló jelleggel:
    A K100D az egyetlen hármójuk közül, ami fémvázra épül és rendelkezik felső státusz-LCD-vel, a legnagyobb a keresője a három gép közül, az egyetlen a három közül, aminek a kitobija rendelkezik valódi fókuszgyűrűvel, az optikai minősége sem olyan rossz, sőt a hármasból valószínűleg a legjobb. valamint a Pentax K100D rendelkezik vázba épített képstabilizátorral. Újonnan Pentaxra kissebb az objektívválaszték, mint Nikonra, vagy Canonra.
    A Nikon D40-nek kifejezetten nagyobb a keresője, mint a 350D-nek, a kitobija is valamivel jobb, mint a Canon 18-55-öse. Viszont mindössze 3 fókuszponttal rendelkezik, valamint, ha nem tévedek MLU-t sem tud, már ha ez számít. Nikonra rengeteg objektív kapható újonnan, viszont a D40-nek nincs vázba épített fókuszmotorja, tehát csak olyan obival lesz autófokuszod, amiben van fókuszmotor. Ezek az AF-S jelzésű Nikkor objektívek, meg a HSM-es Sigmák.
    A Canon EOS 350D-ről meg már kiderült az előzőekből sok minden, többet nem igazán tudok hozzátenni. Legővebb objektívkínálat, még max ennyit.

    Ha DSLR-t veszel, akkor érdemes átgondolni, hogy később milyen objektíveket akarsz hozzá, meg egyéb kiegészítőket. Utána megnézni, hoy melyik márkánál milyen minőségben és árban állnak ezek rendelkezésre. Ez sokat segíthet a döntésben.

Új hozzászólás Aktív témák