Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz rii #9654 üzenetére

    "a.) az A650-es Canon-nak is nagyon rossz aránya van a maga 12 MPx-ével, nem?"
    Az nem kifejezés.

    "b.) fényképezőgép nem tud olyat, mint a monitor (hogy tud több felbnotásban is működni), hogy kissebb MPX-ben fékényképez? Végülis ez a felbontás nem?"
    Nem. az a kész kép felbontása nem az érzékelőjé. Minnél több képpont van egy érzékelőn, az egyes képpontok annál kissebbek. Minnél kissebbek annál kevesebb foton éri őket egységnyi idő alatt. Minnél kevesebb foton éri őket egységnyi idő alatt, annál nagyobb erősítést kell alkalmazni adott érzékenység eléréséhez. Minnél nagyobb erősítést kell alkalmazni adott érzékenység eléréséhez, annál nagyobb a képzaj.
    Attól, hogy leveszed a felbontás nem nő meg a pixelek mérete.

    Ez az egyik dolog. A másik meg az, hogy egy kompakt gép objektívje nemhogy 10-12 megapixelt nem tud az érzékelőre rárajzolni, de 5-6-ot sem. Egy hatalmas parasztvakítás, ami manapság megy a gépek terén, részletgazdagság nem nő, a zajmosás használhatatlanná rondítja a képeket, a 200x-os zoomos objektívek torzítása különleges geometriai formákkal örvendezteti meg a fotóst, miközban a kromatikus abberáció egészen különleges, egzotikus effektusokkal kápráztatja el a vásárlót. Némely gépben az auto WB ezen felül kifejezetten merész, újító színvilágot csempész még az alkotói folyamatba az egész megkoronázásaként. Szóval nem, nem igazán jó irányba mennek a dolgok.

    philoxenia:
    "A nagyobb méretű képekből vagy átméretezéssel, vagy az érzékelő egy területének figyelembevételével készít a gép kisebb pixelszámú képet."
    Csak átméretezéssel. Ha úgy méretezné le, hogy csak a képérzékelő egy részét veszi figyelembe, akkor változna a kivágás, azaz más látószöget kapnánk, szűkebb látószöget. Nyilván ez nem történik meg, ha a gépet kisebb felbontásra kapcsolod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák