Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csakb

    őstag

    válasz biker #22496 üzenetére

    "és mutatok pár "szemcsés" 30x zoomos képet."

    Többet látnánk, ha nem méretezted volna le 800 x 533-ra az eredetileg 10 Mpixeles képeket...

    Atandi: az általad felsorolt gépek mindegyike tud makrózni.

    "Aztán: jól gondolom-e, hogy minnél kisebb a legkisebb záridő, annál kevésbé fontos a képstabilizátor?"

    Ha tudsz legalább 1/500 - 1/1000-es záridővel exponálni az adott helyzetben, akkor valóban nincs szükség stabilizátorra. A képstabilizátor tipikusan olyan helyzetekben kell, amikor nem tudsz 1/1000-es záridőkkel exponálni, és nagyon hosszú fókuszt használsz. Vagyis ha a leghosszabb tele állásban fotózol atomvillanást, akkor valószínűleg nem kell. Minden más esetben igen jól jön, teljesen függetlenül attól, hogy az adott gép legrövidebb zárideje mekkora.

    Az általad felsorolt gépek közül szerintem egyértelműen a Pana FZ38 a legjobb ár/érték arányú és képminőségű.

    Ha a Fuji HS10-ben nem lenne annyira erős a zajszűrés még a legkisebb érzékenységen is, akkor egyértelműen a Fuji lenne a legjobb. Szerintem nagyon jól megépített, masszív gép, óriási előnye, hogy zoomgyűrűs (nem elektronikusan kell zoomolni), csak a szenzora nagyon zajos. Ha 10x15-ös papírképeknél sokkal nagyobb nagyításokat nem akarsz csinálni a vele készült képekről, főleg tájképekről, akkor meggondolandó választás lehet.

    Rengeteg tesztet olvastam az utóbbi időben kompaktokról, bridge-ekről, százszámra nyálaztam át tesztképeket, mert az asszonynak kerestem egy jó kezdő kompaktot. A Pana FZ38 és Fuji HS10 a végső lista elején volt.

Új hozzászólás Aktív témák