- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Szten Márs #11852 üzenetére
Ez igaz , viszont az is érdekelne, hogy melyik gépeknél volt ez.?
-
Degeczi
nagyúr
-
titán
válasz Szten Márs #11854 üzenetére
Pont erre gondolok én is, amire Degeczi utalt. Ha valamelyik cég, jelen esetben a Canon gyártott egy hulladék szériát, attól még a műanyag csapot és tüköraknát, vázat meg a többi szart ne temessük, mert félrevezető lehet és nincs is alapja.
[ Szerkesztve ]
-
Pocér
csendes tag
Az E510 és a K200D közül nálam egyre inkább az utóbbi jön ki győztesnek. A liveview-ról lemondtam, veszek egy Canon a560-t - az elveszett a60 helyett - is az ajánlásotokra azon lesz ilyen . Időközben kacsintgattam egyet-kettőt a Nikon D60-nal is, de a házon belüli AF motor hiánya nagyon eltántorított.
K200D-nél az E510-hez képest nagyon bejön a por és cseppmentes fémház, valamint a nagyobb és "normálisabb" oldalarányú (számomra) érzékelő és a "sok"pontos AF. Meg az E510 "leszólt" dinamikaátfogása remélem itt jobb lesz. Sajna tesztet erről még nem láttam K200D-re.
Remélem, ha megveszem (Pentax K200D + DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL + DA 50-200mm f/4-5.6 ED objektívek + Ajándék 2GB SanDisk Ultra II SD memóriakártya = 165k) nem fog csalódást okozni. Most biztos nem , de így legyen 2-3 év múlva is!
A kezdetben megcélzott 100k-ról 100%-os árnövekedés ( K200D + a560 ). De inkább ez, mint később 100k vagy esetleg 140k ( s100fs) kiadás után csalódás.
Ha valakinek ellenvetése lenne az még most szóljon, utána halgasson örökre.
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz Szten Márs #11852 üzenetére
És vajon az a nagy % elég nagy % volt egy visszahívási akcióhoz?
-
Nagya21
addikt
válasz instant_h2o #11049 üzenetére
Töröltem meghülyült a gépem
[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
zsity
tag
Biztos, hogy nem fog csaílódást okozni, sőt egyik sem okozna csalódást. Akármelyiket is választanád tükrösökből, egészen más kategória mint akármelyik bridge gép...;)
Mondjuk számolj azzal is - bár gondolom megtetted -, hogy egy tükrös gép egy pénztemető, mert aztán innentől nincs megállás...;)
Most csak 200k, aztán szeretnél egy mégnagyobb telét, egy makró obit, egy normális vakut, szűrőket stb., stb.,...
De szerintem pont ez is a poén benne, mert ha már valamiért éppen kezdene csalódást okozni akkor tudsz hozzá venni valamit amitől újra örömöd leled benne... -
-
SSwift2
tag
válasz Degeczi #11855 üzenetére
Éppen ezért írtam, hogy a Canon gépénél volt ez. Egy szóval nem említettem, hogy más gyártónál is lett volna ilyen probléma. Ennek ellenére a fontos alkatrészeket, mint például a zárszerkezet, én sem csinálnám műanyagból egyik gépnél sem.
Az autók féltengelyét sem gyártják műanyagból, vajon miért? -
SSwift2
tag
válasz Szten Márs #11854 üzenetére
Arra már nem emléxem én sem, hogy a 300D volt e pontosan, de biztos van itt olyan aki meg tudja mondani
-
drkbl
őstag
válasz Szten Márs #11862 üzenetére
Pontosan Ennyit a nagy százalékokról...
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok, gyors segítség kéne!
Canon S5 fényképezőm van, és ha rákötöm a számítógépre, akkor időnként kapok egy hibaüzenetet, hogy az explorer lefagyott. A felmásolt képek mappáját meg ha megnyitom, teljesen lefagy a gép, az esetek 80%-ában. Mi lehet a problémája?
Előre is köszi!
-
Bazsee71
őstag
válasz Szten Márs #11872 üzenetére
Fényképezőgépen hibátlanok a képek. Minden egyes felmásolásnál másikat ront el. Olvastam erről egy külföldi fórumot, de nekik csak Vistával van gondjuk, ahogy kivettem: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Bazsee71 #11873 üzenetére
"Minden egyes felmásolásnál másikat ront el."
Hát akkor ha elégszer felmásolod, előbb-utóbb az összes kép felkerül hibátlanul
Csak a fentebb leírt metódusokat tudom ajánlani: próba más gépen, vagy/és más kábellel, ha ugyanúgy rossz, akkor meg valószínűleg kártyaolvasólesz a megoldás. -
Bazsee71
őstag
válasz Szten Márs #11874 üzenetére
Hmm, frankó...hétfőn utazok el, ez így szép lesz. A linkelt fórumból ki tudtál venni vmi érdemlegeset esetleg?
-
blattida
nagyúr
Milyen alaplapod van? Én már szívtam canonos cuccal az alaplap miatt, egész pontosan a chipset driver nem volt elég friss, így az usb portra kötött eszköz nem működött vagy csak hibásan. Ha teheted, frissítsd.
Látom laptopod van, mikori, milyen?
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Allien
veterán
válasz philoxenia #11877 üzenetére
Igenigen! Kingston MobileLite 9in1 USB2.0 ilyet (is) használok, kártyaolvasóval kell az ilyet, NEM a gépet zavargászni.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Bazsee71
őstag
válasz philoxenia #11877 üzenetére
Időm nincs beszerezni kártyaolvasót, de a probléma is megoldódott, köszi.
-
CsaBully
tag
Üdv mindenkinek..
Kinéztem magamnak egy Kodak Z740-est,de úgy látom nincs benne képstabilizátor
ennél cc 10k-val drágább az utódja ZD710 amiben meg már van.Kérdésem az lenne,hogy megéri-e a pluszköltség ezért az extráért(5Mp vagy 7Mp nekem mindegy,nem profi fotózáshoz lesz)
thx a választ[ Szerkesztve ]
Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz CsaBully #11886 üzenetére
A ZD710-ben sincs képstabilizátor. A digitális/elektronikus képstabilizátor NEM képstabilizátor. Egyedül az optikai és a CCD shift képstabi valódi képstabilizáció. A digitális képstabi mindössze azt jelenti, hogy ha túl hosszú záridőt kéne kitartani, akkor megemeli az automatika az ISO-t. Mellesleg mióta létezik digitális fényképezés az automatikák ezt csinálják, de mostanában kitalálták, hogy ezt jó marketingfaktor feltüntetni képstabiként a dobozon.
-
koki44
csendes tag
Még mindig nem döntöttem el melyiket vegyem most ezek között vacillálok:
Tudna valaki segíteni a választásban?
Panasonic DMC-FZ8
Canon Powershot SX100
Olympus SP-560 UZ
Fuji Finepix S8000fd
Fuji Finepix S1000fd
Sony DSC-H10A számomra lényeges dolgok egyszerű kezelés zoom és szép videókat készítsen.
Árához viszonyítva szép képek.
Egyik ismerősöm a Pana FZ8 ajánlotta a Leica lencse miatt és állítólag nagyon szép videókat csinál.
Ja és kb 60-65 ezrem van rá. -
CsaBully
tag
válasz Szten Márs #11887 üzenetére
..értem, kösz a gyors választ.
Véleményed szerint érdemes megvenni a zd710-et(35k+kártya),vagy jó lesz a z740(28k kártyával)..illetve én nem látok számottevő különbséget a 2 között(kivéve MP szám)
Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
Allien
veterán
Nem kell egyetértened vele. Valószinüleg, felesleges "okoskodás", ezért az egy okból (tehát, nehogy a gép károsodjon vélettlenül). De, ez egy egyszerű dolog, miért NE próbáljuk elkerülni az esettleges baleseteket. Engem legalábbis NAGYON frusztrált, amikor a fotomasinámat össze kötöttem a sz.géppel, és le kellett raknom a földre (onnan NEM eshet le). Ezen kívül, elég egy rossz mozdulat, valaki, valami bele akad a zsinórba, rántja el a gépet (igaz, nincs se kutyám, se macskám, de másnak biztos van). Ha valaki "magasban" rakta le, az lepotty. Ezen felül egész sor megfelelő okot tudnék felsorolni, ami a kártyaolvasó mellett szól, de ellene sokkal kevesebbet.
Pl én relative, csóró vagyok. Ha valami történne gépemmel szervízt nem nagyon tudnám megfizetni, mert eleve 4-5 éves a gépem, már ilyen márka sincsen (KonicaMinolta). Biztos, hogy jelentőssen drágább mindennemü javitás, mint egy usb kártyaolvasó.
szerintemBattlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
drkbl
őstag
válasz Degeczi #11893 üzenetére
Én csak USB-t használok a család összes USB képes fényképezőgépén, továbbá ugyanazt a portot használom egy egyszerű Hama hubon fényképezőgépnek, iPodnak, pendrive-nak, stb. és semmi probléma - ellenben szemem láttára csatlakoztattak már fordítva mono VGA D-Subot, na az biztosan szervíz-eset lett volna, ha nem lett volna affinitásunk a finommechanikához
Eddig egyszer rántottam le félálomban a D40-et, amikor nem volt fent az oldallap a ráragasztott Hamával - ennek, ugye a fórumbölcsesség szerint törnie kellett volna, mint a ropinak - de csak az objektívsapkát kerestem negyed óráig. Földre nem tenném, a szőnyeg porától jobban tartok
Persze nem azt mondom, hogy az óvatosság felesleges - de mnt korábban is leírtam itt, USB aljzatot bármelyik műszerész ki tud cserélni (+előny a kevés kivezetés), mondjuk egy megkócolódott CF aljzatot kiegyengetni cikisebb.
Esetleg egy ministatisztika kedvéért írja meg mindenki balesetét az USB aljzattal vagy memóriakártya-aljzattal (hozzávéve a külső ajtót is) a fotós offba. -
Degeczi
nagyúr
azért nem olyan egyszerű a csere, mert előbb szét is kell szedni a kamerát alaposan...
a mai CF foglalatok szerencsére jól megvezetik a kártyát (régen, pl a Fuji 602-vel még sokan megjárták, mert viszonylag könnyen be lehetett dugni ferdén, tűgörbülést/törést okozva), és akkor egy örök élet
mindenesetre nálam sajnos föl sem merül a választás lehetősége, mert a D70 még USB1.1
-
Allien
veterán
Nekem bridge gépem van. Persze, portol tartok én is, de melyik jobb. port fujkálni/törölni gépről, vagy legót játszani, és összegányolni a gépet, hátha még fog működni. Kösz nem. Nem is beszélve, hogy "USB aljzatot bármelyik műszerész ki tud cserélni", ez számomra nem annyira előnyös, mint leírtam, másrészt előitéleteim vannak a "műszerészekkel" kapcsolatban. Inkább szedem én szét a gépemet, ha kellene. Persze, ez se igaz, mert nem szerettném szét szedni, csak ha van már utódja.
Akkor viszont szét szedem, és jelképessen el fogom temetni, mert megérdemli, de remélem, ez még nagyon arrébb van. Vagyis inkább mégse, jó lenne belátható időn belül egy új gép.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
A Fuji S5600-as kezel SDHC kártyát?
Találtam olyan oldalt, ahol írják, hogy kezeli, de a gyártó oldalán nincs feltüntetve -
ridvor
csendes tag
Hello!
Baratomek szeretnenek gepet venni es kellene nemi help.A max keret 60k lenne ebbol egy baratno altal hasznalt, jo optikai zoommal rendelkezo de makrozasra is hasznalhato jo kepminosegu gep kellene.Nem tudom letezik -e ilyen gep de ajanljatok valamit pls.
Gyakorlatilag mindent szeretnenek vele fotozni kis viragot kozelrol ,szep tajat messzirol,szulinapot szobabol..
Koszi elore is -
rumos14
nagyúr
válasz koki44 #11889 üzenetére
sztem ragaszkodj a képstabihoz és a sony-t ne válaszd.
ezek mellett olyan dönthet még, hogy AA elemet vagy saját akksit, ill. milyen kártyaformátumot preferálsz, ill. hasznosnak tekinted-e az átlagnál jobb széleslátószöget (28mm).
a pana objektíve tényleg jó, de tiszta szívvel csak akkor tudom ajánlani, ha megbarátkozol a raw-ban történő fényképezéssel, ami amúgy egy nagyon jó dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest