- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsombor22
aktív tag
válasz Potzee #73646 üzenetére
Az intel hűtő ami rajta van azt a I7 4790K hoz adták ez le van szabályozva 900 rpm re és így 28 fokos a proci.
A táp hangosabb mint az intel hűtő.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
válasz Potzee #73649 üzenetére
Kivettem a gépet az asztal alól és a tápnak van süvítő hangja.
Akkor ezek fényébe Seasonic SS350-ET vagy PURE POWER L8 350W ?
Potzee eddig meg voltam elégedve az inteles hűtővel,de amikor megnéztem a Raijintek Aidos amit ajánlottál,nagyon megtetszett.tornas
A gép két hetes púpos kondi csak nem lehet benne.
Holnap szétkapom és megnézem.
Napközbe nem vészes a hangja de este elég zavaró.[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
törölt tag
válasz Potzee #73967 üzenetére
Egyébként mekkora a stabilitásbeli különbségük?
A HKC csak az egyik táp, a régiben, van egy újabb is, amit jövő héten fogok leváltani, abban egy CM van, minőségükről meg nincs igazán mit írnom, mindegyik működik még - a hatásfok más kérdés - a HKC pl. 5,5 éve. Megélt már az rövidre zárást is, de lenyelte, még a biztosítékot sem vágta le. A feszültsége a beépített mérők (tudom, hogy nem sokat érnek) szerint azért rendesen ingadozik, bár annyira nem, hogy századoknál több legyen. A CM meg... azt soha nem is figyeltem igazán, használtan szereztem a gépet, akkoriban meg annyira nem érdekelt, de majd megnézem.
Egyébként a fogyasztás annyira nem zavar, én összevissza azt gondoltam, hogy amelyik táp a kevesebb energiát eszi meg, az hasonlóan precíz más terülteken is, úgy tűnik, hibásan, bár a Raider ettől még továbbra is jobb vétel marad.Asszem, hogy ezt már leírtam 280/280x topicban, de azért ide is leírom: az, hogy mit használok, egyáltalán nem határozza meg a tudásom. Egy Lamborghinit is ismerhet egy autószerelő jobban, mint a tulajdonosa. Attól, hogy most épp nem ez a helyzet áll fent, még így van.
-
törölt tag
válasz Potzee #73978 üzenetére
Annak idején még egyáltalán nem foglalkoztam a PC-kel, azon kívül, hogy vannak, és lehet játszani rajtuk... Előre összeállított gép volt.
Hú, tényleg, valaki tudja, hogy a Computer Imperium a rettentően rosszul összeállított konfigjaiban milyen tápokat használ?
"Mi az, hogy stabilitásbeli különbség???" → "feszültségingadozások" : na pont erre vagyok kíváncsi, mennyire ingadozik a feszültség a SS-nál ill. a Raidernél, vagy hát mekkora a szórások átlagának különbsége. Az 550W meg úgy sem lesz teljesen kihasználva, túlterhelve nem lesz.
Bad sectorok számát most HD Sentinelezem.
A CM táp G500-as, de még azt a konfigot is használtan vettem, és kb. fogalmam sem volt arról, hogy mi van benne, csak, hogy jobb, mint az adatlapomon lévő. Azóta már eltelt egy-két év...
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz Potzee #73980 üzenetére
Köszönöm a választ, kielégítő volt
Még nem vettem meg, megkértek hogy dobjak össze egy gépet, hogy kb mennyire jönne ki...
Tápban nagyon nem vagyok otthon :-STe melyiket ajánlanád ami halk, de megfelelő teljesítményű és árban is olyan max 15+-3eFt-ig megy el, ha van ilyen
Egyelőre nem lesz dVga csak az alaplapi, de ne ezzel kelljen kezdeni, hogy tápcsere
Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz Potzee #73983 üzenetére
Az menő, mert a g500-at annak idején nem én választottam, az egész konfigja használt volt, de akkor örülök neki, merthogy abban van az egy terrás WD-m, érzékenyen érintene, ha baja lett volna a táptól.
A HKC melletti Samu 320GB, na az már élt jobb időket is, még nincs vége a szektorvizsgálatnak, de már van 4 hibás szektor... HD Sentinel 97%-os kondíciót ír rá, márpedig már van vagy 5,5 éves, az a csoda, hogy Samu és még megy.
Ha stabilan hozzák a feszültséget, és nincs köztük lényeges különbség ilyen szinten, akkor végképp megbizonyosodtam arról, hogy a Raider 550-nel is beérem SS s/m12-ii 520 helyett, szóval köszönöm a segítséget, még egy alkatrész kipipálva
Itt is rábólintanátok, vagy véleményeznétek? :
-FSP Raider 550W
-Zalman Z11 Plus
-i5 4590 box, tehát gyári hűtővel
-ASUS H97 PLUS - AsRock számomra nem ismerős márka, azt az 5-6e-t rászánom a minőségre
-HyperX Fury 1600 MHz, CL10 (azt írják, nem is érződik a cl9 - cl10 játékok alatt, márpedig ez arra lesz), fekete, alacsony bordás
-HyperX 3K 120GB SSD
-MSI R9 280 3GB "GAMING" (nincs is sima kiadás...)
Remélem semmit nem hagytam ki, kicsit álmos vagyok. HDD már van, azt most kivételesen nem felejtettem ki. -
MMIX
addikt
válasz Potzee #73998 üzenetére
Valószínűleg CTG 500 is egyágas. (címkétől függetlenül, tesztekben is írták, ott lesz az ismert táblázaton a teszt)
Kicsivel visszább látható a szokatlanul kevés lábú felügyelő IC (kiegészítő OCP figyelő IC sehol, az IC típusa szerint sincs, ha minden igaz). Ellenben az 550W-os verzióval abban valószínűleg van osztott ág.Természetesen elsősorban csak a címke alapján tudunk tippeket adni.
forrás, belső képek is.CTG 500W 80+Bronze felügyelő IC:
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Potzee #74002 üzenetére
Ha belinkelt IC van benne akkor egy ágas lesz valószínűleg. (mint a bronzban)
Ha el lehet olvasni a CTG 450-80P-ben lévő feliratát keress rá.
HY-510N-ről írják egy másik tápban.
-----------------------------------Egy példa arra az esetre, ha külön IC-n van az OCP.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
Pittyolo
csendes tag
válasz Potzee #74123 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Lehet nem fogalmaztam egyértelműen,mindenképp a táp cseréjével akarok kezdeni,a további fejlesztés majd nyár körül lesz,a tápot azt még a hetekben le akarom cserélni,mert elég sok rosszat olvastam a jelenlegiről.
Akkor a használt tápot inkább nem javasolsz?
Mind a három általad írt táp elég szimpatikus,az XFX talán az 5 év garancia miatt a legtetszetősebb. Hátha black friday-n lesz valami jó akció,és nem kell várnom decemberig. -
zolee0307
őstag
válasz Potzee #74178 üzenetére
Köszi! Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak mondani a tápról, mondjuk tény, hogy a gép egyetlenegy alkatrésze se károsodott. Szóval még gondolkozok.
A g550-et nem lehet ott kapni, ahol gariztatom a tápot, csak a g450-et, meg s12g-450/550-et. Mondjuk maradnék a gold minősítésnél. A g450 tetszik, főleg hogy moduláris, viszont nem tudom a 444 w nem kevés -e (elméletileg nem)?
Az s12g az új széria, nem kiforrott?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
GeronimoTama
tag
válasz Potzee #74252 üzenetére
Akkor felejtsük el a több kártyás rendszert, így ezek közül melyik lenne a jobb? Ennél többet nem vagyok hajlandó most költeni tápra, eddig egy ctg-500-80p is kiszolgált de most 4 év után combosabb hardvereket kell hajtania ezért szeretnék váltani.
(#74253) honda 1993:
Légyszíves fejezd be, fx fórumon képesek belebeszélni az emberbe hogy sokkal jobb az fx, nekem is fx-em van és nincs egy hónapja hogy megvettem de akkor is tudtam hogy az intel jobb de i7 alá nem adtam volna arra meg nem volt keret meg már megvolt a sabertooth-om. Ha ez elpusztul akkor biztos hogy i7 de addig ez tökéletes. AMD nem rossz csak más. Ennek az amd vs intel vitának kb annyi értelme van mint a benzin vs dízelnek. (persze smoke & charm )
GTAO: tamadotcom
-
honda 1993
senior tag
-
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz Potzee #74412 üzenetére
Nem megkérdőjeleni akartam,mert biztos vagyok benne,hogy úgy volt,csak érdekes hogy így ugrál az ára,igaz nem csak ennek a hardvernek és nem csak itt.Nyoma meg nincs,de így mi értelme az árdiagramnak?Ez kb 30% emelés,az pedig nem kevés.
VGA-nál láttam egy másik áruházban,hogy valaki meg is jegyezte,hogyRégi árasszem 60k környéke,az Új ár 58k "hiszen tegnap még 53k volt"!És tuti hogy az is igaz!!
Pedig ekkora emeléseket nem foghatnak a valutára.[ Szerkesztve ]
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Potzee #74398 üzenetére
Szia!
Miután az FSP 600W FSP600-50ARN 88+ tápot használom megkérdem, hogy ezt miből lehet kikövetkeztetni?
"az FSP osztott ágas"
Erre utalást sehol sem találtam. Szerintem az egy ágas.Továbbá a kérdésem az, hogy a fent jelzett táp elbírna egy:
alaplap: ASUS P5Q Pro
CPU: Xeon E5450 -> OC 4GHz
VGA: ATI HD 5570
RAM: 4x2GB kingmax 1066MHz DDR2
HDD: 6db SATAOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Potzee #74421 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Amúgy információk szerint "ezüst" minősítést kapna a táp, de a 110V hiánya miatt nem osztályozták.
Csendes, stabil a működése szerény, és komolyabb terhelés alatt is.
Amit hiányolok a kábelharisnya, ami utólag akár megoldható lenne, de a ház belseje nem az a kimondott szépség orientált, így arra felesleges is lenne energiát, pénzt költenem.*PaintKiller13
Igen, ezzel tisztában voltam. Arra utalást sehol sem találtam, hogy indokolná a több ágra osztást és ezért tettem fel a kérdésem. Köszönöm![ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
lovas001
aktív tag
válasz Potzee #74465 üzenetére
Igazság szerint nem kell. De arányában ez érné meg a legjobban. 28k -ért cross fire rendszerhez és egy igen éhes procihoz . Eddig 270X mellett is sikerült közel 500 W ot kiszednem a konektorból. Ráadásul a közeljövőbe tervben van a csere 2 db 290 re ha minden jól megy. Persze azok sem alap órajelen üzemelnének + 5ghz felett a procim is nagyon durván éhes.
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
mufi
senior tag
válasz Potzee #74575 üzenetére
Ez en ertem. Es kosz a valaszt, csak az a problema, hogy a tap valoszinuleg tonkretette a kartyat, dolgozott, aztan csak kialudt, semmi kep...integralt VGA-val dolgozik a gep es szerintem a tap a hibas (hogy most mit tett tonkre a kartyan, javithato e, az lenyegtelen), azt szeretnem elmagyarazni/bebizonyitani a tulajnak aki nem ert a szamitogepekhez, hogy bizony ha a tap meg csak 18 A-t sem biztosit egy olyan kartyanak amelynek legalabb 25 kell, akkor az siman okozhatja a vdeokartya tonkremeneset.
Azert is szeretnem lemerni a tap erosseget, hogy lead -e 220W-ot (vagyis kevesebbet, mert ugye 80% hatekonysagu tap), az Amperekrol mar nem is beszelek...Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
mufi
senior tag
válasz Potzee #74578 üzenetére
Noname tap, kinai, 500W-ra van deklaralva de mondom hogy a 12V agon 18A-t ir a raragasztott embleman innen pedig nem nehez kiszamitani, hogy a tap MAX 177W-ot tud leadni. Egy 8800GTS kb 110W-ot fogyaszt, ez mellett van meg egy X3-as AMD proci, ami meg leagalabb 90W es tovabb nem is nagyon van mit szamolni, teljesen tudataban vagyok, hogy mit kellene, nekem egy AX850-es tapom van es nem gyozom eleget hangsulyozni az ebereknek, hogy 15 euroert meg rendes ventilatort sem lehet venni, nemhogy 500W-os tapegyseget.
A tap ketsegkivul nagyon gyenge minosegu, szerintem az is csoda, hogy 3 evig kihuzta, most meg amikor kapott egy nagy fogyasztot, ertsd itt a videokartyat, akkor egy ideig bar dolgozott, de megadta magat. Idokozben kollega szolt, hogy bizony a VRM resze a kartyanak nem a legjob allapotban van, de javithato. Szoval meg egy minusz a tapnak...ha most lemerhetnem valahogyan, hogy lassa a tag, hogy a tap miatt doglott be a kartya, akkor onnantol en emelhetem a kezemet a dologrol.Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz Potzee #74646 üzenetére
Köszi
Egyre jobban az FSP felé húz minden.
A pcx alapján az [link] raider tápra 3 év gari, még az 50W-al kisebb [link] tápra csak kettő.
Tehát inkább legyen +2.5k-val drágább, de egy évvel tovább tart a gari. A megbízhatóságuk meg teljesen ugyanolyan.As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
ViZion
félisten
válasz Potzee #74655 üzenetére
újabb XFX-ek elég ratyin néznek ki ezekkel a festésekkel... XFX PRO van, abból ha csak nagyobbra váltok az miben más, mint a TS vagy a TXR?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Potzee #74658 üzenetére
Ez is fain!
Az 550 W -os PRO hangját nem hallom én sem. 12 V-on kb. 500-550 Watt peak teljesítményű kellene. De megfordult a fejembe, h nV VGA-ra lépek, az 150 W csak, akkor az 550-es elég is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- TELJESEN ÚJ-TÖBB DB-Tápegység / BE: 230V ac / KI: 52.8W, 24V dc, 2.2A
- Asus Rog Thor II 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ATX - SFX TÁPOK, Több féle, több márka, nagy mennyiség, folyamatosan bővül.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest