Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz MMIX #29018 üzenetére

    Ez egy FSP400-60THN-P, ez meg egy FSP400-60GLN. Mindkettőnél jól megfigyelhető, hogy nem közel van a szekunder borda a fémházhoz, hanem konkrétan érintkezik vele (amúgy hozzá van csavarozva). Egyébként a szigetelés bőven jól van megoldva ahhoz, hogy ne kerüljön 230VAC alá a szekunder. Nagyon sok gyártónál a készülékház és a szekunder borda ekvipotenciálissá tervezett és kivitelezett eleve.

    (#29019) BogyóBP: ha földeletlen konnektorban van a táp 230V-os hálózati csatlakozójának vége, akkor a saját és családod testi épségét kockáztatod. És megmutattad, hogy az aláírásodhoz mennyire hozzá nem értő vagy. SZIGORÚAN TILOS bármilyen elektromos készülék fém házát a fűtési, ivóvíz vagy gáz csővezetékhez kötni. Ezekben tömített (akár teflonos, ami nagyon jó elektromos szigetelő kötés) is előfordulhat, vagy nem vezető anyagú mérőóra van beiktatva, esetleg csak egy része fém a csővezetéknek, más része speciális műanyag (mind fűtés, mind víz, mind gáz esetén előfordulhat, a földben is műanyag csövekben mennek), és egy testzárlat esetén az egész csővezetékrendszer fém része a hálózati feszültségre kerülhet, több tíz amperes áramterhelhetőséggel. Ezzel még akár szomszédos lakásokban élők testi épségét és életét is veszélyezteted, amennyiben társasházban laksz!
    Ha földelt konnektorba dugod, és úgy ráz, az még nagyobb baj, mert akkor a földelés nem elégséges, látszólagos biztonságérzettel szolgálhat, és nem megfelelően húzza földpotenciálra a készülékházat. Villanyszerelővel be kell méretni ilyenkor.

    (#29021) ceaser: Pár extra halk házventi segédfuvallata nem árt, nyugodtan megveheted a Fanless Seasonic tápot, de az AX750 is nagyon halk. Ismerem már annyira a fórumon alkotott tevékenységed, hogy nem fogsz nyugton ülni a hátsódon, és kísérletezel, alakítasz a rendszeren (pl. CF-et, SLI-t tesztelsz, stb.). Akkor jól jöhet az AX750 tartalék teljesítménye. Nemrég adtam el a sajátomat, és nagyon halk, erről biztosíthatlak!

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák