- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem,hogy eggyik ismerősöm hezitál az fsp hexa 85+ és az fsp raider2 között, végülis egy 1000 ressel drágább a raider2. Melyiket ajánlanátok?
Mondtam neki,hogy én a hexát vettem, de megkért rá,hogy kérdezzem meg, melyiket érdemesebb. Hasonló a konfiguráció mint azt enyémnek.
Előre is köszönöm.They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
veterán
Na az easyshopból már írtak:
"A megrendelt termék jelenleg nincs raktáron. A beszállítói visszajelzés alapján várhatóan 2-3 héten belül érkezik raktárunkba. A bevételezést követõ 24 órán belül tudjuk megkezdeni a termék kiszállítását. A megrendelt termékbõl nem tartunk raktárkészleten, ez esetben a rendelését elõre utalással vagy megrendelése újbóli leadása esetén, bankártyás fizetéssel tudjuk fenntartani. Amennyiben ez az idõpont megfelelõ Önnek, kérjük 48 órán belül jelezze felénk!
Visszajelzés hiányában, megrendelése automatikusan törlésre kerül rendszerünkben. Válaszát elõre is köszönjük!"
Ezt válaszoltam:
Kedves Easy-Shop,
Amennyiben az ár nem változik (legalábbis jelentősen) megfelel az időpont.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
heavygrip
senior tag
Értem, továbbitom neki. Bár ragaszkodik az 550w hoz.
Egyébként mi a két FSP táp között a különbség,ha mégis ezeknél maradna?They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Chaser
legenda
válasz rasotamas #123353 üzenetére
nagy reményeket nem fűznék hozzá, ha felment a nagyker ár, attól h te kifizeted előre, nem fogja nekik olcsóbban adni a nagyker, ha meg igen, akkor úgyis ott lesz a listájukban újra és megrendelheted
ahogy látom nem csak az ára ugrott vissza most már mindenhol 17-18k-ra, de az elérhető boltok száma is jelentősen lecsökkentszerk:
meinmaurer22
a raider2-ben jobb az elektronika[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz DeFranco #123358 üzenetére
nem jóslat volt, valószínűleg kifut, de ha nem, akkor ugyanúgy megrendelhető lesz, és sok boltból, tehát felesleges előre fizetni, aztán lehet birkózni a pénzért
azé' az enyimének' örülök, bár még nincs kibontva, lehet le is lövöm a pc projektet, akkor valaki megkapja majd 12k-ért_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz rasotamas #123360 üzenetére
egyelőre átgondolás, itt nemadokveszünk', csak azért reflektáltam a hsz-edre, h ne fizess előre, nincs értelme, ha lesz annyiért, mindenhol lesz, ha meg nem lesz, náluk sem lesz 3 hetes intervallum meg kicsit erős
enyémet ha eladom megy majd apróra_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ehhez a konfighoz elég lesz a mostani FSP HEXA+ 400W 80+ tápom?
AMD Ryzen 5 2600
MSI B450M GAMING PLUS
G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT
ASUS GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC Expedition eSports
1 db Samsung SSD
2 db 3,5" HDD
egér, billentyűzet, négy ventiLet the Zone take me if I am.
-
heavygrip
senior tag
válasz Chaser #123357 üzenetére
Akkor érdemesebb a raider2,igaz? Én nekem a hexát mondták itt páran,szóba se jött a hyper vagy a raider2.
laikus vagyok ebben a témában, beütöttem a keresőbe,kidobta és még rendeltem a hexát.
Csak mondja haver, hogy ez már silver, és csak egy 1000sel drágább. Lehet jobb lett volna nekem is azt venni...They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
heavygrip
senior tag
Ez hihetetlen,de tényleg,
Mindegy,az a lényeg,hogy Stabil legyen.They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Kvendrug
újonc
Sziasztok,
Segítsetek légy szíves.
Ismerősöm gépébe kéne tápegység, mert az újonnan beszerelt 2060-al 10 perc játék után cicergő hang, amper szag és forrósodás jelentkezett HKC 550-es táppal.CPU: Intel Core i5-3570
GPU: GeForce RTX 2060
Meghajtók: S-ATA 2x, P-ATA 0x
RAM: 2xA kalkulátor 310W-ot számol, de jó volna egy kicsit fölé lőni és kb. 20-30 a keret.
-
prabhu
senior tag
válasz Kvendrug #123373 üzenetére
HKC?
BitFenix Formula 550W Gold , kb. 25E, bár elég lenne a 450-es is.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Kvendrug #123373 üzenetére
Szerk: a lentiek közül vagy a Seasonic Focus Plust v a Bitfenix WhisperM-t választanám.
BQ PP11 és PP10 is opciók.
PP10 3, PP11 5 év gyártói garanciával, 10-es silver, 11-es Gold hatásfokkal.A 10-es kifutó, hátha lesz azokra is akció..
Kicsit drágábban SeaSonic Focus Plus Gold 550 10 év gyártói garancia, gold, moduláris.
Bitfenix Whisper M Gold, természetesen moduláris, gold hatásfok, 5 év gyártói gari
Corsair TX550M - Gold, hét év gari, félmoduláris
[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
Helló!
Táp választás előtt állok, szeretnék egy kis segítséget kérni ez ügyben. 750 wattnál nem adnám lejjebb mert a mostani Gigabyte Superb 550p kevés (meg régi) az egyik vinyó néha kattog a HD Sentinel szerint kevés neki a táp, régi még sata 2-s vinyó(kábel volt cserélve). Kalkulátor szerint is a határon vagyok.
Ezek közül melyiket ajánlanátok az összeg határt kb 40 kilónál húzzuk meg nagyon indokolt esetben mennék csak fölé.
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
csiby222
aktív tag
válasz Cs1csó #123377 üzenetére
550Wattot peakben tudja folyamatosan csak 500-t a konfigom le van írva a profilomban + 2 db HDD. Nem akarom kicentizni mert a későbbi fejlesztések érdekében elfér a 750Wattos táp. Kiskereskedelemben 60 hónap van mindegyikre.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz csiby222 #123381 üzenetére
Pontosan, AZ a kalkulátor nem ajánlott. EZZEL számold ki: beQuiet! PSU calculator (SŐT, még ez is KICSIT felé lő tehát amit itt kapsz maximális fogyasztás a konfigodra az egy ELMÉLETI maximum lesz amit se játék se valamilyen CPU izzasztó program futtatása alatt sem fogsz elérni sőt még egy stressz teszt is kevés lesz )
A vicc az, hogy amit ajánlj az ugyanaz amit én is írtam és számoltam: Recommended PSU Wattage: 523 W
Mivel 523W-os táp nincs ezért az ehhez legközelebbi érték - ami nem kisebb -az az 550W-os.
[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz csiby222 #123381 üzenetére
Az túloz, csicso82-nek van igaza, már többször ki lett tárgyalva a topikban, hogy a be quiet-é a jó.
Ha mégis 750-es tápot akarsz, akkor: Seasonic Focus Plus 750 Gold az Alzánál 10 év garival, mert ennyi pénzért ne szúrják már ki a szemed ettől kevesebbel.(/B)[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
válasz Cs1csó #123383 üzenetére
Csicso92 Felteszem a kérdést elolvastad az első hsz-met amiben segítséget kérek a táp választásban?
Nem azt kértem, hogy kezd el számolgatni elég-e nekem a 550Watt vagy sem hanem azt hogy 750Wattos tápok közül melyiket ajánljátok.Ad1: Mert mint leírtam
(de nagyon nem szeretem ismételni magam), kevés a jelenlegi mert néha kattan egyet a vinyó a HD Sentinel szerint a táp a ludas. (Kábel volt cserélve)Ad2: Ez LGA2066-s foglalat amibe ha akarnék egy ilyen is belemegy Core I9-9980XE. Meg mondjuk egy 2080Ti és elég sokat eszik ha már a későbbi fejlesztésekre gondolunk és tápot nem 2 évre vesz az ember. Ez a mostani is több mint 6 éves.
Szóval ennek fényében légy szíves fejezd be a győzködést, hogy mennyi is elég. Hanem ajánlj egy 750 Wattos tápot ha meg nem megy akkor légy szíves ne rabold az időmet a számolgatással köszi.
-
Cs1csó
félisten
válasz csiby222 #123386 üzenetére
HA lejjebb tudnál menni teljesítményben akkor egy magasabb szintre tudnál lépni adott költségkereten belül, a FOCUS szérián felül a PRIME széria van és GOLD helyett akár PLATINUM minősítésű tápra is futná:
- Seasonic PRIME Ultra 650W Gold
- Seasonic PRIME Ultra 550W Platinum
- Seasonic PRIME 650W GoldDE +1 a 750-es SS Focus Gold-ra
[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
Megnéztem a Seasonic hivatalos viszont eladója kis hazánkban a pixel.hu és ők is 10 évet adnak rá de drágán dolgoznak már mint az Alzához képest. Nagyon nem szeressem az Alzát de ha ott adnak értelmes garanciát a tápra akkor onnan lesz véve.
-
veterán
Dell Optiplex 990MT gépembe tettem egy Geforce GTX 160 videokártyát.
A gépben gyárilag egy elég jó 80+ Gold tápegység volt, adatlapja alapján 265W (valódi 265 nem úgy mint a codegen) mely 16+9-ben osztott. Namost nem tudom melyik ág melyik.
Szereztem bele egy FSP tápot (16+16 amper), ami gond nélkül vitte, de elég hangos a ventilátor, öregecske már. Nyilván az a gond, hogy a vga 120W TDP-s, és a 9A ággal csak 108W lenne, ráadásul az ssd-vel és a hdd-vel osztozkodni kell.
Tettem egy próbát ma a gyári táppal, ami halk. Mivel játék alatt nem éri el a gpu a TDP 100%-ot ezért 3dmark-kal benchmarkoltam ahol még 105%-ot is láttam, mindeközben a tápegység sem burkolatán, sem a kifújt levegőt tekintve nem melegedett, kifejezetten hideg levegőt fújt ki nem is langyosat. Tekinthető ezek után stabilnak a felállás?
Bár sajnos azt nehéz lenne megállapítani, hogy ez a 9A-es ág és alábecsülve tüntették fel a képességeit, ezesetben számíthatok később kellemetlenségekre, vagy hogy a 17A-es ami teljesen jó lenne.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Hahó.
Lehet, hogy gyökkettő kérdés lesz, de ha valamit nem tud 100-ra az ember, nem szégyen megkérdezni. Már ha ez erre a jó topik.
Szóval adott egy XFX Pro 550 Core Edition (XPS-550W-SEW, 45 A @ +12 V) tápegység, amin egy 8 tűs és egy 6 tűs PCI-E csatlakozó van. A kérdés az lenne, hogy rá merjek-e bízni egy Vega 64-et, ami két 8 tűs csatin keresztül kapja a kraftot? (A gép egy Ryzen 5 2600, 2 x 8 GB RAM, 1 SATA SSD és egy HDD.)
Értelemszerűen a 6 pines dugaszt egy 2 x Molex -> 8 pin PCI-E átalakítóval passzintanám bele. A kérdés második fele, hogy ez járhat-e hosszútávon bármiféle negatív hatással akár a tápra, akár a VGA-ra nézve?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
jeni
félisten
válasz Synthwave #123393 üzenetére
Hahó.
Nem jár fizikai károsodással az átalakítás sem rövid sem hosszabb távon.
Van a szoftver topikban a schawo tag akinek a Vega karival (típusát nem tudom) az volt a gondja,hogy a tápjáról extra energiát vett fel,és volt mikor indulásnál nagyobbat vett igénybe mint amennyire előzetesen kalkulált és kellett egy nagyobbat vennie,hogy a hirtelen fellépő energia igényt a Vega karinak tudja biztosítani. Magyarán többször indult újra a gépe Vega karival terhelés alatt.Tehát nem az átalakítás a lényeg,hanem bírja-e a hirtelen nagyobb energia felvételt?
[ Szerkesztve ]
-
Tehát akkor elvileg ha rádugom úgy, ahogy írtam, akkor a legrosszabb esetben a gép nagy terhelésen újraindul, de semmiféle kár sem keletkezik/keletkezhet semelyik hardverelemben sem, igaz?
Bocsi, csak ittésmost szájbarágás kell.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Chaser
legenda
akinek kell a be quit pure power 10-ből, 12, 890,- ft-ért még egy shop félrerakott nekem, pesti faluban átvehető náluk a boltban, címért pm-ben jelentkezhet akinek kell
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pkc83
őstag
Hali!
Milyen tápot ajánlatok egy Radeon 7-hez vagy 1080 ti-hez?
Kalkulátor szerint a jelenlegi pont necces lehet.. Konfigom lent..Köszi a segitséget!
-
Frawly
veterán
Tápajánlásra lenne szükségem. Egy Ryzen 2600 + 16 GB DDR4 + RX570 + 1-2 SSD szintű konfigot kéne meghajtson. A gép még nincs meg, egyelőre laptopos eGPU-ként hajtanék róla egy RX570-et egy kis ideig.
Erre milyen tápokat ajánlotok? Ilyen EVGA 500W, Corsair RM550x szintűeket néztem, de ha ezek kicsit, vagy vannak ár/értékarányban jobbak, akkor jöhet bármi. Fontos, hogy olyan modell legyen, ami külföldön is könnyen beszerezhető, nem Magyarországon élek.
-
Paxker315
addikt
válasz Frawly #123399 üzenetére
Bitfenix Formula Gold v Whisper M Gold 450w
Seasonic Focus Gold 450w450w elég, de csomó jó tápot sajn' csak 550w-os v nagyobb w-tal lehet kapni Mit jelent a külföld? úgy talán jobban tudunk ajánlani, ha konkrét országot nevezel.
Milton Keynes? Red Bull? (korábban Jaguar - Stewart). Hmm.. Akkor UK ajánlatokat nézek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- BMW topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motoros topic