- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hash99
senior tag
Leírom a kálváriám hogy meglegyen az utókornak. A neten keresve nem találtam hasonló esetet így valakinek még egyszer jól jöhet.
Volt egy x99 -es konfigom egy Corsair RM 750x (CWT) táppal. Tökéletesen működött. Lecseréltem a lapot és a procit egy MSI X370 Xpower gaming titanium -ra és egy r5 2600 -ra. A többi alkatrész nem változott.
Összeszerelés után arra lettem figyelmes hogy egyik indításnál minden rendben működött másik indításnál csak pörögtek a ventik nem volt kép és qcode 00 volt a lapon. Hosszas hibakeresés után betettem egy Superflower leadex platinum 750W -os tápot. (Ez hibás 300W fölötti terhelésnél lekapcsol csak megtartottam régebbről) Ezzel a táppal minden indításnál működött.
Ebből kifolyólag vettem egy Corsair AX 860i (Felxtronics) tápot. Bekötöttem és ugyanazt a hibát produkálta hol elindult hol nem.
Végső próbaként vettem egy EVGA G2 750W (Superflower) tápot. Láss csodát ezzel megint minden működött pöccre. Azóta is ez van a gépben semmilyen hibát nem produkál.
Ma leteszteltem a két hibásnak vélt tápot több konfigban is igaz mind inteles. Egyszer sem jött elő a hiba mindkét táp tökéletesen működött.
Konklúzió: Én sem értem de úgy fest az alaplapom csak a Superflower tápokat szereti pedig nem is egy low budget lap. Sosem találkoztam még ilyennel ötletem sincs mi okozza. Az elektromos hálózat két éve lett teljesen újjáépítve külön fázissal a gépnek illetve bekerült egy zajszűrős túlfeszvédős elosztó is. Minden esetre most örülök hogy működik és úgy fest el kell köteleznem magam a Superflower márkával szemben.
[ Szerkesztve ]
-
turbokappa
senior tag
Üdv
Njoy tápokról van pozitív infó? Tegnap rábeszélték a boltban az ismerősömet egy 500 Wattos Njoy tápra.A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Cs1csó
félisten
válasz turbokappa #122902 üzenetére
Ipari hulladék. Ha weben keresztül rendelte - gondolom nem ha rábeszélés volt - akkor vigye vissza és álljon el a vásárlástól. Ez amúgy egy ROMÁN csoda.
Fogadok a gépébe elég lett volna egy 400-450W-os is amit már minőségi belsővel 11k-ért lehet kapni.
hash99
A Ryzen kavarhatott be, én igazi elvakult vagyok: CSAK Intel + Nvidia
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz turbokappa #122902 üzenetére
Nothing unusual.
-
Mate15HU
újonc
Sziasztok! Tápot keresek, ebben kérem segítségetek.
1.
Keret: 10-15k
Konfig:
-i7 2600
-R9 390 8GB G1 Gaming
-Gigabyte H61-m ds2
-Toshiba 500gb
-1x2gb + 1x8gb ddr3 1333mhz ram2.
Keret: 10-15k
Konfig:
-i7 2600
-RX 480 8GB
-Gigabyte H61-m ds2
-Toshiba 500gb
-1x2gb + 1x8gb ddr3 1333mhz ramVálaszokat előre is köszönöm
-
Paxker315
addikt
válasz Mate15HU #122908 üzenetére
1. max fogyasztasa ~ 430w, tehat 550w korul mar rendben leszel.
Sajnos az ár erősen korlátozó, de ez a chieftec nem tűnik rossz vételnek ennyiért. Biztos, hogy nem akarsz rá többet szánnI?2. ~ 320 watt, 450w körül mar boven jo. Pl. Corsair VS, CM MWE bronze v FSP 60APN Bronze (OEM, szvl csak egy év garancia..) vagy ugyanaz a chieftec eco 500asban
de pár ezrest még rááldozva jóval több opciód-minőséged lehetne.[ Szerkesztve ]
-
gezu1025
tag
Sziasztok!
15k max de inkább kevesebb
Ryzen 5 2600 kicsi tuning
R9 270x (később RX590 vagy hasonló a lényeg a max ~200w tdp)Mit ajánlotok?
Hexa+ 400, 500?
Esetleg egy Chieftec?
Vagy Be Quiet?Illetve játszik egy új chieftec element elp-400s 9500ért, de erről semmit nem tudtam kideríteni, hogy jó vétel lenne e.
Köszönöm.
-
syberia
veterán
válasz _Atesz #122911 üzenetére
Szerintem az ECO belépő szinten nem rossz tápegység, kicsi régi vágású az elektronikája (Sirtec), de még így is jobb sok 15k alatti társánál. Tény, nem hozza egy DC-DC felépítésű, drágább tápegység stabilitását.
Haza teszt is készült róla, messze nem TechPowerUp részletességű, de így a többség számára is könnyen megemészthető.(#122909) Paxker315: R9 390 mellé 650W sem túlzás, több tartalékot hagyni a tápegységben sosem árt. Ehhez picit többet kéne kiadjon a tápra a kérdező, ha a minőség is fontos szempont.
(#122912) gezu1025: 500-550 W lenne az optimális, FSP HEXA 85+ 550W pl.
be quiet! Pure Power 11 500W Gold már hatásfokban is hozza a magas színvonalat
chieftec element elp-400snem jó minőségű, gyenge is lenne[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
_Atesz
addikt
válasz syberia #122913 üzenetére
A véleményes nálam azt jelenti, hogy kompromisszumokkal ajánlható, mint írtam is egy korábbi hsz-ben: [link]
Van róla rendes teszt is: [link]
A 600w-os 12V-on 550w-ot tud, színesek a kábelei, a kábelek hossza kérdéses (nem találni infót róluk), mint a tesztben is látható, a ventije - ami csúszócsapágyas - közepes terhelés felett már azért pörög szépen.
Az FSP APN hasonló, csak az ráadásul 2 ágas 12V-tal bír.No ezért írtam, hogy véleményes. Nem sokkal drágábban van Hexa 85+ 550W: [link]
Ez már lényeges minőségi ugrás, fejlettebb, és a kábelhosszokkal sem lesz gond.Főképp azonban nem ezek miatt, hanem a Corsair VS és a CM MWE Bronze miatt írtam.
-
_Atesz
addikt
válasz Paxker315 #122915 üzenetére
Semmi gond, az Eco-val ajánlottál használható tápot is.
Az anyagi keret nem szentírás, ha nincs normális táp adott kereten belül, akkor nyugodtan lehet írni, hogy picit fordítson rá többet a kérdező (vagy használt táp is szóba jöhet). Aki 390-es kártyát tervez, az tervezzen picit drágább táppal.. -
Paxker315
addikt
válasz _Atesz #122916 üzenetére
szerintem az LTT listája tévesztett meg, bevallottan pl. abszolút nem veszik figyelembe, milyen kondikkal építik egyes típusokat.. : o)
#122917 gerisz23 - kiváló vétel most azért a ~13k-ért, jó választás.
Ez mennyire régi& jó ideje már nem elérhető, s nem is esélyes, hogy visszakerül a kínálatba?
[ Szerkesztve ]
-
Jamesb2
aktív tag
Elvtársaim az úrban!
Adott a polcon kb darab tápegység:
CX-600 - 75-001668
FSP550-80GHN (85)FSP-ben jobban bízom, de a Corsair praktikusabb a szexi harisnyáival. Kevés a hely...
Melyiket építsem be?
Mindkettő feleslegesen nagy, de ez van itthon.
1 db proci + 1050 + apróságok, semmi nagyfogyasztó.
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
Chaser
legenda
válasz gerisz23 #122917 üzenetére
milyen venti van benne? , kapd már szét a kedvemért:d -no nem, de ha valaki esetleg tudja örülnék neki, nem találok róla infot -
cwt beles?szerk:
12k-ra lement több értelmes helyen, elgondlkodtam rajta én is[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MMIX
addikt
válasz Chaser #122923 üzenetére
Tiszta energia: be quiet! Pure Power 10 CM 600W
A kérdés szempontjából nem lényeg, hogy CM és 600W
Tesztben csúszócsapágyat írnak, de ez is rifle, mint a 11-nek.
Nem a Raider II-ből lett farigcsálva/javítva hanem az FSP EGN-ből (Aurum), szerintem.
Egyébként stimmel.Nem nagy különbség van a 10 és a 11 között. 11 jobb hatásfok és hosszabb garancia.
[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
válasz Chaser #122923 üzenetére
Nem tudom,de nem hallom egyelőre hogy megy,holnap lefényképezhetem burkolaton keresztül.
Viszont ,olyan jelenség jött elő mióta kicseréltem,hogy a proci hőmérséklete megemelkedett ,38 fok körül volt eddig,most 55-ig felengedtem aztán lejjebb vettem az órajelet,így nem melegszik (süvített a ventilátora).
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
gerisz23
őstag
válasz Chaser #122928 üzenetére
Valószínűleg az van hogy az új táp ventije nem hűti a házat,raktam be egy plussz ventit.Azóta vszleg volt egy videókártya fagyásom is Kikapcsolás után ott hagytam a gépet később vettem észre hogy nem kapcsolt ki csak torz kép lett a monitoron. Próbáltam lefotózni,most nem férek hozzá csak ha kiveszem az alaplapot.
-
Chaser
legenda
-
Ciccuka
veterán
válasz Chaser #122867 üzenetére
Olyan porszívóval ki lehet fújni, ami fújó üzemmódra kapcsolható/alakítható
Ilyen például a rakéta porszívó[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
gerisz23
őstag
válasz Chaser #122931 üzenetére
Akyga 500W-os, valószínűleg annak sincs semmi baja de biztos ami biztos alapon cseréltem.
Annak a ventilátora hűtötte a házat is,eddig soha nem volt gondom a hűtéssel csak az új tápegységgel jött elő.
Multiméterrel kimértem a régi tápot jó volt.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
syberia
veterán
válasz gerisz23 #122927 üzenetére
A Q6600 mikor volt pasztázva, egy jobb minőségű hővezető kencével lehet pár fokot nyerni. A régi tápegységed ventilátora valószínűleg a házad szellőztetésébe is besegített, a Be Quiet! némaságra hangolt szélkereke ebben nem partner. Ezért jó ötlet hogy szerelsz a házba egy kifelé fújó ventit, segíteni fog hűvösebben tartani a processzort és a videokártyát.
(#122935) TechN7ne: Sok s775 gép üzemel még manapság is, ha ésszel fel vannak fejlesztve (SSD, RAM, Quad-Xeon) akkor egész jól el lehet lenni velük, persze egy minőségi tápegység is legyen alattuk.
(#122934) gerisz23: Multiméter ide vagy oda, az egy veszélyes tápegység, a ráírt teljesítmény pedig a Grimm meséi között is hihetetlennek hatna.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz gerisz23 #122934 üzenetére
Ez már régi írás,és ma már elavultnak számít.
Nem véletlen,hogy minden háznak,eszköznek meg vannak a saját ventilátorai és annak feladataik is.
Tápegységnek a saját egységének kell gondoskodnia a szellőztetéséről vagyis a tápegységen belül kell tevékenykednie,működnie.
A ház ventilátoraik a házon belüli levegő áramlásáról, a szellőztetéséről,hűtéséről gondoskodik.
A CPU hűtő bordán levő ventilátor esetében a CPU hűtését hivatkozik hűteni.
Ma már megváltozott minden,nagyobbak-erősebbek lettek ezért már nem elég 1-1 ventilátor a nagyobb erősebb hardverek hűtéséhez.,valamint már nem 5-10 percre kapcsoljuk be hanem napi 24 órában mennek.Így,hogy a tápegység ventilátorát használtad ház hűtésére vagy a proci hő elvezetésére ez nagy badarság volt.
-
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Gép vásárláshoz kellene nekem egy jó tanács.
Asrock B365M PRO 4
i5 8400
16GB DDR4
860 EVO 500GB SSD
Cooler Master N2001-2 éven belül talán kerül bele egy 1660Ti.
Az iPonba a BQ! Pure Power 10 400W tápegység most 11.990 forint, viszont nekem a Pure Power 11 400W CM jobban tetszene.
Az a kérdésem hogy a két táp közötti 10.000 forintos felárat megéri megfizetnem?
Gondolom ha belekerül egy 1660 Ti, akkor is elegendő lenne a 400W tápegység.
Köszönöm! -
Cs1csó
félisten
-
prabhu
senior tag
válasz tothjozsi96 #122940 üzenetére
Elégnek elég. A drágább megoldásnál viszont már kapsz BitFenix Formula 550W Gold-ot is annyiért.
[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
válasz TechN7ne #122935 üzenetére
Alaplap 6-7 éves,táp volt 3-4,videókártya is 5-6.Processzor na az jó régi.
Amúgy működik csak kellett rá a +hűtés.Csicso:Az újakba is van olaj csak nem írhatják rá bizonyos eu szabályozások miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz gerisz23 #122945 üzenetére
Nem úgy értem, hanem SZIVÁROGNI a szelepen keresztül nem fog miközben dolgozol vele tehát az alaplap a bordák stb semmi sem lesz olajos - teszteltem ami nekem van - egy fehér textílt tettem elé és nem lett koszos ERGO abból sem jön az olaj.
DE akárhogy csűrjük csavarjuk egy bazi nagy torony hűtő bordái közül csak a levegő tudja kivinni a dzsuvát.
-
crazygamer
tag
20 000 Ft-ig keresek tápegységet.
Ryzen 5 2600, Gtx 1660 (de lehet RX580 lesz), 1 HDD, 1 SSD, Zalman Z11+ ház amiben alapból van 6 venti (4x12cm+2x8cm).
A milyen számitógépet vegyek topikban a most az Ipon-nál akciós Be Quiet Pure Power 10 400Watt-ot ajánlották. El is hiszem, hogy jó és elég lenne, de én mégis valami min. 500W-ost szeretnék. -
Paxker315
addikt
válasz crazygamer #122948 üzenetére
bitfenix formula gold 450w. Oke, csak 450, de legjobb valasztas ennyiert
vállalom a felelősséget, hogy az a konfig ~270w körül kér terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz tothjozsi96 #122940 üzenetére
Annyiért nagyon jó vétel, ezen a szinten a modularitás hiánya sem igazán hátrány.
BQ! Pure Power 10 400W
(#122948) crazygamer: Szerintem is mehet a BF Formula 450W/550W Gold, egyrészt mert nagyon jó minőségű, van rá 5 év garancia (érdemes olyan helyről vásárolni hol ez fel van tüntetve), és teljesítményben lazán felveszi a versenyt a hasonló árban kapható minőségi tápegységekkel. Némaságban pedig majdnem verhetetlen az ár/érték aránya.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest