Aktív témák
-
emre33
addikt
válasz venember83 #10196 üzenetére
igen, de ezt a 350Watt-os fogyasztás nagyrészét a 12V ágn fogyasza el a gép.
És ez 30A jelent ám!!!ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
shteer
titán
válasz venember83 #10199 üzenetére
ilyen csifi van most nálam, elég jó. bár a néma gépben hallani
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
AstraCDX
senior tag
válasz BioNiCMaN #10204 üzenetére
Milyen vonzó tulajdonságai vannak ennek a Corsair HX520W-nek a többi "átlagoshoz" képest ?
Ha jól tudom a Chieftec több féle belsővel adja tápjait . Így van ?
Ha Chieftec-et választok érdemes-e aszerint típust választani, hogy melyik milyen belsővel szerelt ?
Melyik jobb választás, és melyik inkább kerülendő ?
Üdv.
Astra
-
venember83
nagyúr
válasz AstraCDX #10205 üzenetére
Igen, többféle belső van, CWT és Delta. GPS-ekben utóbbi van, a Super (CFT) szériában pedig CWT. Mindkettő jó választás, de a CWT-sek halkabbak, erősebbek.
HX520 - Halk, erős, moduláris, mindez pedig viszonylag jó áron, plusz egy darab nagyon erős 12 voltos ága van, ami például négymagos (Kentsfield) intel procik tuningolásánál sokak szerint nagy előny.
kieg: plusz ott az 5 év gari a Corsair HX520ra.
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz venember83 #10209 üzenetére
Örülj neki, neked legalább van miből felejtened.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
sNiP3rFun
tag
Szisztok!
Egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni...
Tápot szeretnék vásárolni...
Configom:
Alaplap: ASUS P5B Core 2
Processzor: Intel Core 2 Duo E4400
Videokártya: Inno3D GeForce 8600GT 256MB DDR3
Winchestet: Samsung 250GB SAT-A II
1DVD iró...Egy ilyen configra ti milyen tápot ajánlanátok...
Egy szempont ne legyen tul drágaKöszönöm.
Üdv: SNiP3rFun
-
venember83
nagyúr
válasz sNiP3rFun #10211 üzenetére
Minőségi 350-400as táp, FSP 350/400PNF vagy Chieftec GPS 350/400. Erősebb nem kell, a 400as Chieftecen kívül mind halkak s mind megvan 10k alatt, bőven. Ha nagyon-nagyon kevés pénzed van, akkor FSP 300PNF vagy egy 350PNR, kb 5-6k-ből megvan. Megbízható, halk, bőven elég erős a konfigodnak.
-
sNiP3rFun
tag
Nagyon köszönöm a segitséget...
-
kariad
senior tag
Erről a Corsair HX520W annyi szépet jót okosat hallotam már, de ki tud jó árban szerzni is!
Egy pár link jó jönne szerintem! És használható!!!!!!
Előre is köszi! -
kacsala88
csendes tag
hali mindenkinek. a be quiet táprol mi avéleményetek érdemes ijet venni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Szten Márs #10018 üzenetére
A zajszint-problémára nem jelent megoldást az is, hogy utólag veszel egy 12 cm-es (vagy amekkora belevaló) ventilátort mondjuk 19 dB-es "zaj"szinttel, és belerakod a tápba az eredeti helyett? Most én ezt tervezem szintén vízhűtés miatt...
Főleg, hogy nagyon piti összegekért lehet kapni nagyon jó kis ventiket.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
venember83
nagyúr
válasz Sk8erPeter #10222 üzenetére
[link] - Ez történik ha kevesebb levegőt szállít a venti, mint kellene. Ha pedig kb ugyanannyit szállít, akkor halkabb sem lesz lényegesen.
Ha a tápot halkítani akarod, akkor javaslom a táp cseréjét. Corsair VX450, Zalman ZM360B-APS nem olyan drága, kimarad pár pizzázás és/vagy mozi s meg is van a szükséges pénzmag. A "régi" tápt meg, bár nyomott áron, de eladhatod, vagy költesz rá, elveszted a garit esetleg, és talán nem járod meg. De ha megdöglik az új ventis táp, akkor vehetsz másik tápot, tehát ugyanott vagy, csak ugye kiadtál pár ezrest ventilátorra mindezelőtt.
[ Szerkesztve ]
-
-
freedh
csendes tag
Hello
Az aláírásban lévő konfighoz szeretnék tápot,most egy 400 wattosat használok ideiglenesen.
Két táp közül melyik lenne a jobb(elégendő gépnek) vagy esetleg valami másik márka ilyen árban.
Chieftec 500W GPS-500AA,Chieftec 550W GPS-550AA
köszi -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Tápot szeretnék venni ehhez a konfighoz:
GA P35 DS3
seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB
Dual Core 2180+ AC Freezer 7 pro(szeretném tuningolni)
Asus 8600gt (pár hónap múlva majd valószínű veszek 9600GT-t)
2x1GB A-DATA RAM
Ezek közül melyik lenne a jobb:
fsp 400W ATX-400PNF LN/PFC/
fsp PSU SAGA 400W rev. 2.2
fsp PSU SAGA 450W rev. 2.2
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
BK87
senior tag
Köszi szépen mindenkinek!
-
Cyberbeni
addikt
enermax liberty 400W-ot és enermax modu82+ 425W-ot ajánlom mindenkinek.
mindkettő nagyon erős 12V-os ágon. liberty 360W-ot ad le, mint a chieftec smart 550W, a modu82+ meg 396W-ot, szóval mindkettő nagyon jó az újabb gépekhez, és a modu82+ kompatibilis a 10- és 12-pines vga tápcsatikkal (még nincs ilyen kártyákon, de lesz) -
kariad
senior tag
Erre még mindig nem mondott senki frankot! KATT
-
NeRo01
csendes tag
-
fuzso
csendes tag
Sziasztok!
A Konfig:
VGA GBT P-EX16 ATI HD 3850 256MB DDR3 HD
MB GBT S775 P35-DS3P IP35 CF FSB1333
CPU Intel Core2Quad Q6600 2.4 GHz 8MB BOX
2db DVD-RW
4db HDD
DDR2 4x1066-os kingmax
HAZ GIGABYTE TRITON BLACKCHIEFTEC 450W P4 Táp ATX
TAPEGYSEG COOLINK CP5012P 500W PPFC
TAPEGYSEG GIGABYTE 460W 12CMA fenti konfighoz kellene választanom az alábbi tápokból, de nem tudom melyiket lenne érdemesebb. A GIGABYTE -t most találtam árlistában, viszon info-t nem sokat tudtam róla szerezni. Kérlek benneteket légyszíves írjátok meg a véleményeteket.
Köszi szépen. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz venember83 #10223 üzenetére
Hát ez elgondolkodtató... Szerencsétlen ember jól pórul járt.
Ennek ellenére biztosan léteznek olyan ventilátorok, amelyek elegendő légszállításúak, kellően alacsony a zajszintjük, és nem hagyják túlmelegedni az elektronikát.
Sajnos azonban nem túl sokat mondanak számomra az egyes ventilátorok légszállításáról szolgáltatott adatok...
Ez a venti pl. milyen véleményetek szerint? (12 cm) Vagy ez? (8 cm, másik gépbe).
Nem számít, hogy csillivilli legyen természetesen (mint azok, amiket mellékeltem, átlátszóak, stb.), csak tudja a dolgát...
Számomra a CFM mértékegység nem sokat mond.
Tudnátok segíteni?Sk8erPeter
-
Cyberbeni
addikt
válasz Sk8erPeter #10240 üzenetére
cfm=köbláb/perc
http://logout.hu/iras/huto_legarama_cfm_m_h_cfm.html
http://www.kvalix.hu/segedletek/mertekegyseg.html?selected=T%C3%A9rfogat%C3%A1ram -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz venember83 #10223 üzenetére
Ja, egyébként jelenleg tényleg nem áll rendelkezésre elég keret az általad említett tápokra (11-13 ezer körül mozognak, ha minden igaz), inkább maradok az FSP 350PNF-nél. A kollégák szerint ez sem kifogásolható zajszint szempontjából. Ugye?
Ha ez lesz az egyetlen venti a házban (vízhűtés), akkor "sag schon"...Sk8erPeter
-
Egzee
őstag
Én meg nagyobb tápot vennék... Mert csak! Jönnek a zabáló VGA-k, és még az is lehet hogy meglepődhetsz 1 év múlva!!! 400W okat esznek a high-end vga-val szerelt gépek... A négymagos is megeszi a magáét, szerintem egy 500-550W-os Chieftek vagy FSP táp kéne a mai időkben...
-
Traxx
őstag
-
SimonYana
addikt
Én picit olcsóbban tudok,vagy valaki árul egy alig használtat most 20 -ért!
Corsair 5 év garral[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest