-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
Veron #196404 üzenetére
Azonos áron inkább a 16 mert a 16e tesztelők alapján sem annyira jó vétel, esetedben azonos áron meg pláne.
Nagy fejlesztések ahogy észrevettem nincsenek almás fronton a szériák közt míg típusok közt vannak eltérések.
Ahogy cs.zs. is említette, jobb választás a Pro modell de annak meg is van az ára az alapverzióhoz képest ill. a tárhely mennyiség is nagyban skálázza az árukat.
Kamera kontroll gomb nem nagy eresztés, töltés gyorsabb lehet vagy akár vezeték nélkül, nyilván a kamera és kijelző, érzékelő amiben jobb a 16.~ 3 éve vettem első almás telómat egy sima 11-et mert android-os (Xiaomi/Redmi) vonalon nem találtam kielégítő videó/hang (főleg utóbbi) minőséget.
16-os megjelenésekor nem győzött meg 16 vagy az 16e sem ezért sima 15-re váltottam.
Hiába az új széria érkezése az előd pl. jelen eseteben 15 Pro ára annyit nem esett hogy pár extráért (újabb proci, 2x helyett 3x zoom vagy ki nem használt kamera felvételi mód) cserébe nem ért meg számomra a sima 15 árához képest + 100k-t. -
cs.zs.
veterán
válasz
Veron #196404 üzenetére
Kinek-mi,
nem vagyunk egyformák.
Ha mindenképp almás cuccot kellene választanom, nálam inkább egy korábbi PRO modell nyerne. 13 pro - 14 pro - 15 pro, attól függ mi férne bele az árba.
Adaptív 120 Hz kijelző, összetettebb profibb kamerák.
Az alapmodellek androidos szemüvegen át fájdalmasan fapadosak. -
qltsar
veterán
válasz
Veron #195964 üzenetére
En biztosan nem azt valasztanam, ha mindenkepp iOS es nincs tobb keret, de ezt neked kell eldontened.
Ami az elonye kb.:
Ujabb SoC, +2GB RAM, +700mAh akksi, vitatottan minimalisan jobb fokamera egyseg, +2 ev software supportHatrany:
Halvanyabb kijelzo, notch, tehat nincs dynamic island, nincs ultraszeles kamera, nincs UWB tehat Airtag limitalt, nincs magsafe, fele olyan lassu vezetek nelkuli toltes, nincs visszafele toltes vezetek nelkul es elvileg nem display port kompatibilis a csatlakozoja. -
qltsar
veterán
válasz
Veron #195953 üzenetére
Akkor túl sok opciód sajnos nem lesz iOS vonalon, sima 15 van ami a keretedbe belefér, de érdemes utánaolvasni a lens flare effektnek a kameránál.
Ha eddig is megvoltál a 60Hz-es kijelzővel AOD nélkül, akkor túl nagy kompromisszum nem lenne, viszont, ha Droid vonal is szóba jöhet, hasonlóan hosszú ideig tartó software supporttal*, akkor érdemes esetleg az S25-öt is megfontolni (alap, itt fórumon kinyomozható kuponokkal annyi lenne, mint az iPhone 15 kb.), itt is van azért kérdőjel a kamerával.
Ezen kívül, még esetleg ami szóba jöhet droid vonalon (méret preferenciád miatt) az a Pixel 9. Ha az átlag fotózás a fő szempont, a másodlagos meg a méret szerintem ezzel jársz a legjobban, picivel nagyobb, mint az iPhone 15.
*
S25: ~2032.01
P9: ~2031.08
i15: ~2028.09Itt össze tudod hasonlítani őket: [link]
Az árakat hivatalos helyekről néztem, ahol nem kamu garit kapsz a telefonokra.
Méretben nem nagyon tudsz mit tenni, 6.1-6.3 a legkisebb a gyártóknál. A 3 felsorolt közül szerintem az S25 a legkényelmesebb, de minden modellnél kell kompromisszumot vállalni.
-
válasz
Veron #160207 üzenetére
Azt mondanám nézd meg élőben mindkettőt, de a Pixel talán sehol nincsen kiállítva. Hivatalosan nem forgalmazzák az országban. Alza árulja, talán náluk, vagy valamelyik hardveraprós eladónál esetleg.
SE-vel szemeztem én is néhány hónapja a mérete miatt, az MM-ben lecsekkoltam, és végül kevésnek bizonyult az a 4.7". -
-
Ájvé
veterán
válasz
Veron #133774 üzenetére
Bocs csak vicc volt
Úgy látom vagy inkább nem látom hogy lenne belőle Global, ha ennek ellenére kell akkor spemallt javasolnám. Ez megbízható bolt, ha 2 év EU garanciával kéred akkor itthon is tudod gariztatni, van itthon teljes körű szervizelése már.PioDVD:
A2 Lite nem gyengébb, hardverben ugyan az, kamera lehet mondjuk gyengébb. Ha nem gond a MIUI akkor Redmi Note 5-öt javasolnám, az mindenben jobb az mindkettőnél. -
juuzer
addikt
válasz
Veron #129567 üzenetére
Pl SW támogatásban. Meg csúcs hardver is volt, tudom, hogy ez nem jelent sokat de egy P20 lite 120 ezerert nevetseges teljesitmennyel bir egy SE mellett pl
Samsung-Huawei parosbol egyik sem. Ibkabb akkor Huawei P10 vagy Samsung Galaxy A8
Esetleg még Nokia 7 Plus
Viszont ha csak ezek vannak a céges flotta lehetőségei között, akkor mindenképp az SE. Jobb, erősebb mint az A6 meg a P20 lite
-
Zsolty001
tag
válasz
Veron #125760 üzenetére
Jó lenne nekem is ilyen céges telefon.
Samsung A5 - nem cégesként használva 1-2 napot bír (használattól függően). Viszont még 1%-al is vígan használható, nem kapcsol ki. Ha minden nap sokat telefonálsz, aktívan használod, akkor naponta töltheted. Viszont be lehet állítani akku kímélő módot (közepes/magas), a magas 4-szeresre növeli az üzemidőt. Tudásban, gyorsaságban kiváló.
-
Ájvé
veterán
válasz
Veron #122060 üzenetére
Persze, ez is fontos szempont, igazad van. A5 2017 elég jó már, akku idő is magas szóval jó választás.
vamoskr:
Nem lenne visszalépés, esetleg ha játszol rajta komolyabb játékokkal abban lenne. Napi használatban inkább csak jobb lenne, sebesség is jobb hiába gyengébb a SoC.
Lehet a B20 hiánya miatt gyengébb a net, igazából látod milyen adatkapcsolat van és a térerőt is, ezen felül leterheltség játszhat szerepet, ezt nem tudjuk. -
ToniSoprano
addikt
válasz
Veron #122043 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel és nem kell az amoled kijelző, hardverileg a P10 lite-ot ajánlom. Ott 3 GB ram van és 32 GB tárhely ami hosszútávú használat esetén elég fontos. A a3 2017 esetén 2 GB ram van és 16 GB belső tárhely ami necces és szerintem hardverileg kevésbé előrelépés az A3 2016-hoz képest, (szerintem itt nem érdemes váltani).
Nekem a céges A3 2017, nem egy erőbajnok, de persze használható szeretem. Attól függ mennyire hosszú távra tervezel, de droid fronton 3 GB és 32 GB alá nem adnám.
-
Ájvé
veterán
válasz
Veron #122041 üzenetére
Nem igazán értem a két napos üzemidőt, ennyi ideig csak nem utazol villamoson. Otthon vagy rádugod este 2 órára töltőre és kész. Persze ne vedd sértésnek, csak egy javaslat volt, mert úgy látom igazából az a lényeg hogy estig kibírja, azt meg simán hozza, utána meg lehet tölteni rá.
Üzemidőben ahogy előttem is írták A3 2017 a legjobb ezek közül, szóval mivel a felhasználás minimálisan hardver igényes, így ez is bőven elég. A3 2018 ilyen néven valószínűleg nem lesz egyébként. -
-
andrisbandi
őstag
"Samsung A3 (2016) mennyire éri meg a felárát a sima A3"
Vettem egy sima A3 duos-t.
Pár napig bírtam idegekkel. Már a feloldó képernyő akadozik. Nem pörgős, nem élvezet használni. Inkább visszaadtam a boltnak.Maradok az 1 simes Sony Z1C-mnél.
Nem tudok kicsi dual simes értelmes telót venni. Talán még a P8 lite érné meg a sima A3 helyett, de az is 5"-os. -
Veron
addikt
-
fireman123
őstag
-
-
Veron
addikt
-
-
-
-
Devas
őstag
S4 miniről jókat hallani, bár általában túlárazott, kivéve ha belefutsz valami akcióba. G2 minivel sincs különösebb baj sebesség terén, de támogatásra ne nagyon számíts ezeknél. Ezért ajánlottam a motorolákat meg a nexusokat, mert azokat támogatják rendesen. Még a tavalyi motoroláktól is jobb támogatásra számíthatsz és nem lassítja le őket mindenféle samsung touchwiz meg LG UI, nem eszi meg a RAM-odat, mert azokon stock gyári android van és nem fogsz igazán találkozni szoftveres bugokkal sem. Iphone-okhoz kb semmit nem értek, de gyorsak pörgősek, jó a kamerájuk, bár hallani hogy a régi modellek belassulnak az új szoftverrel.
Nekem 735-öm van ha érdekel elmondom a hibáit meg az előnyeit.Ace 4 új SoC-ot kapott ami már támogatja a jövő lehetőségeit és az egyik legjobb vétel most a mobilpiacon. De hát mivel samsung és kismillió készüléket kiad, azokat is többféle verzióban, mindenféle művésznevekkel, így sokszor nem azt veszi meg az ember amit akart. Ebből a modellből is van vagy 3 fajta, abból 2 nem kimondottan jó. Meg hát nem fog a samsung nagyon frissitéseket kiadni a csiliómillió készülékére, ahogy eddig se tette nagyon, vagy ha kiadott akkor néha hibás szoftvert, amit később nem javított, hadd vegyen a parasztja új telefont.
Sony az kb teljesen felejtős kivéve a Z széria, azokkal foglalkoznak, a többire szarnak, de ezt csak akkor tudod meg mikor már késő. De a Sony itt dicséretet kap, mivel ő azért hajlandó csinálni kompakt készülékeket. Viszont hallani sok problémát a készülékeikkel kapcsolatban, előtte érdemes kinyomozni mit nem szabad venni.
S5 miniről meg kb semmit nem hallani itt a fórumon, mintha nem is létezne az a telefon. -
Devas
őstag
Egy Moto G esetleg android fronton? A 2014-es az túl nagy, de a tavalyi (akár 4G) variánst érdemes megnézni. Fotók minősége nem a legjobb és gyárilag nincs magyar nyelv benne, de gördülékeny, gyors és hosszú támogatást élvez (5.0) akárcsak a Nexus 4 ami valamivel nagyobb. Vagy olcsó kissebb Moto E fixfókuszos
kamerával és előlapi hangszórókkal, de abból lassan jön az új variáns is. WP fronton a Lumia 730/735 az 1 Gb RAM miatt, de azok már túl nagyok és nem lehet használni 1 kézzel. Esetleg 630 a mérete és az ára miatt. Kb ennyi jut eszembe.
-
Veron
addikt
-
lsebestyen
addikt
Sonyba jobb a kamera, jobb kijelzőfelbontás, több ram, frissebb rendszer, jobb hardver stb...
(#3243) petyaaa6: ha nem oylan régi a sim kártyád akkor lehet vágatni, gsm boltba kb 500 forint. Ha régi, akkor szolgáltatónál ingyen cserélik, én is nem rég cseréltettem. Ha jó fejek, akkor olyat adnak amiből kipattintható a microsim, vagy ott helybe megvágják.
-
Veron
addikt
Elmondanátok, hogy az SGS Advance miért nem jó választás (a Sony P-vel szemben pl)?
Valamit az, hogy a Sonyk akkuja nem cserélhető, engem eléggé zavar. Se a Soláé, se a P-é nem cserélhető, ez viszont igencsak borsos szervizköltséget von maga után. Erről mi a véleményetek?
Kösz!
-
Veron
addikt
Hi!
Erre tudtok mondani vmit?
kösz! -
-
DS39
nagyúr
a két mag vs egy mag biztos érződik valamilyen szinten, de alapvetően kellemes sebességű telefon a Ray.
hogy lemegy-e az áruk? ha ezt tudnám... tavaly a T-Mobile-nál karácsony táján 40k volt az Ace 1, akciósan, aminél most is drágábban árulják, szóval elképzelhető hogy lesz vmi akció az Ace 2-nél is, de amíg az Ace 1 a kínálatban van, fene tudja. jó lenne ha már kivezetnék azt a túlárazott ......-t.
-
Veron
addikt
erre valaki? kösz!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest