Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tanácsot szeretnék kérni az én saját szituációmba. Vírusírtó: Lenni, vagy nem lenni?

    Eddig több problémám adódott vírusírtókkal, mint vírusokkal, ezért a Windows 10 óta már csak a Defenderre hagyatkozom, és kb semmi jelentős problémám nem volt. Kétévente újratelepítem a Windowst, és ennyi. Régen voltak vírusaim, de akkor nem voltam kellően körültekintő. És akkoriban vírusírtót is használtam...

    A helyzet az, hogy látogatok olyan weboldalakat, és telepítek fel olyan szoftvereket, amikről tudom, hogy veszélyforrások lehetnek. Ennek ellenére megteszem, mert kell az, amit nyújtanak, főleg sok esetben olcsóbban, és erről nem szeretnék lemondani, az elmúlt sok-sok évben nem észleltem bajt belőle. (Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.)

    ExpressVPN-t használok, ami egyedül a Chrome-omat engedi szabadon, mert vannak bizonyos oldalak, amik nem szeretik. Illetve bizonyos programok, olyankor ki kell kapcsolnom.

    Nem zárkózom el akár a fizetős, legkomplettebb vírusírtó megoldásoktól ha segítenek a biztonságban, csak egyelőre nem volt problémám nélkülük. Azonban volt már problémám vírusírtókkal, bizonyos szoftverek nem működtek miatta. Továbbá eltántorít egy-egy pletyka, hogy ezek a vírusírtók is önmagukban tartalmazhatnak valamilyen vírust, vagy felhasználhatják az adataim, esetleg kriptobányászatra használják a PC-m erőforrását. :F Így nem vagyok meggyőződve, hogy jobban védve vagyok vele, mint nélküle.
    További szempont, hogy a lokális hálózatomban van egy másik PC-m (laptop) és egy Nvidia Shieldem is, és tűzfalproblémák miatt eddig is nehezemre esett összekapcsolni őket a gördülékeny fájlátvitel céljából, hát el sem tudom képzelni, még egy vírusírtó mit akadályozna ebben. :O Régebben okozott ilyen gondokat is. Nemcsak vírusokat blokkolt, hanem magamat is. Továbbá összeakadhat azokkal az oldalakkal/szoftverekkel, amikről sejtem, hogy rejtenek valami vírust, ennek ellenére használni akarom őket, mert kell amit nyújtanak, illetve mert ha vírusosak is, nem tettek velem eddig olyan kárt, amit én észleltem volna.

    Ezek az én tapasztalataim. De sokan mondják, hogy mégiscsak egy vírusírtó adja az igazi védelmet és sokrétű védelmet nyújt, amihez képest a Defender semmiség. Nem tudom mennyire igaz. Ki mit tudna ehhez hozzátenni?

Új hozzászólás Aktív témák