Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz Fire/SOUL/CD #22739 üzenetére

    Köszi szépen :R Nem volt még szerencsére erre szükségem, de jól jöhet, nagyon hasznos infó :)

    (#22741) Fire/SOUL/CD : Érdekes egyébként, hogy azokban az antivirusokban, amiket én próbáltam mostanában (comodo, webroot, bitdefender, gdata) nem láttam valami "offroad" szerü lehetőséget, vagyis egy olyan üzemmódot, ami szolgálná, hogy az adatforgalmat csökkenti a védelem legkisebb mértékü kompromittálása mellett.

    Ez hasznos lenne a laptop + mobilnet használóknak.

    Megjegyzés: azt tudom, hogy a webroot egyébként elég kevés adatforgalmat használ, ha jól emlékszem, havi szinten 100 MB alatt. Postoltam is 1-2 hete erről egy webroot forumos linket.

    A bitdefendernél pedig van egy mód, azthiszem "laptop mode" a neve, arra vált, hogy ha akkumlátorról megy a laptop, de ez nagy valószinűséggel csak a keresési beállításokat módosítja, hogy kevesebb processzort használjon a BD, így kevesebb energiát. Ez is mindenképpen egy hasznos trükk, de a bitdefender nekem a PC-n kifejezetten nagyokat szokott auto updatelni, pedig minden nap fut. Több 10 MB-okat. Most eszembe jutott, hogy részben ezért kezdtem el próbálgatni a többi av-t a laptopomra. Egyelőre most megálltam a webrootnál :)

    (#22745) TFSi : a második bekezdéssel egy az egyben egyet értek.

    (#22746) borix : Kiment a fejemből az AVG promót említeni Jim74 kolegának :U De egyébként AVG 365 napos promója tudtommal egész évben elérhető :) (és 365 napos trial telepítőről van szó, ami kettő dolgot jelent: 1, majd ugatni fog, hogy vedd meg a teljeset 2, bármikor telepíti az ember az évben, 365 napról fog ketyegni, mivel előre aktivált, nem promó kódot kell megadni, ami már ketyeg :)

    (#22747) racerx én a webrootot használom most, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az igaz, hogy a jobb gombos keresésre a detektálása nem a legjobb (75% körül) de a védelme ennél jóval több dologra épül, tehát emiatt felesleges aggódni :P És még annyit, hogy a független laborok jelenleg nem nagyon tesztelik a webrootot, mivel kicsit máshogy müködik, mint a többi av (például a rollback funkció teljesen egyedi), és még nem sikerült olyan tesztet kitalálni, ami valósan tükrözi a védelmi képességeit. (de ha jól tudom, már dolgoznak ilyen teszteken)

    (Egyébként a torrentezés az már sötét oldalnak számit szerintem :P arra értem, hogy egy zárt közösségben is kerülhet megosztásra vírusos adat, ugyhogy csak ésszel :) meg ha lehet, a kerekkelt dolgokat kerülni )

    (#22748) Narxis ,,Nem csak a vírusirtót kell fejleszteni hanem az emberi hozzáállást a dolgokhoz" :K Szerintem az első védelmi vonal maga az ember. Ha odafigyel az ember, az sokkal többet ér, mint akármelyik virusírtó. Ettől persze szerintem kötelező a vírusírtó használata, csak arra gondolok, hogy az emberi hülyeségtől semilyen vírusirtó nem véd meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák