- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Aktív témák
-
nagyúr
válasz #24334592 #24599 üzenetére
Nem bántásból, de ha fél évente OS-t telepítesz akkor át kellene gondolnod a számítógéphasználatod. Ha sok szoftvert tesztelsz akkor érdemes egy mentést csinálnod a friss, de beállított rendszeredről pl. Acronis True Image 2010-el vagy Norton Ghosttal, esetleg virtuális rendszert, pl. VMware-t használj, igaz ez egy kicsit "laboratóriumi körülményeket" ad de érdemes megfontolni, ha meg szimplán gyakran jut be vírus a rendszeredbe akkor egy izmos védelmet építs ki.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
válasz Narxis #24601 üzenetére
tanácstalan lettem
nod32 se szedi le a külső vincsikről az autorun.inf-et...Helyem meg nincs elég onnan kimenteni a cuccokat s formázni...22es csapdája.
Közben a nod megtalálta a külső vincsik kukájában több darabban és különféle dll-ek formájában...CCleanert rádobtam, h legalább a kukákból eltűnjön.Aztán jöhet a nod megint.Talán, ha nincs kukás blokkolás, letörölhetem Totalcommanderből manuálisan...Igen, eltaláltad, sok progi jön megy
Lehet meg kéne próbálkoznom vele, csak nem ismerem ezek működését...Ghostról hallottam.De kell külön partíció neki?Mármint a backupnak?Eddig gyalulni egyszerűbb volt
Vmware gondolata tetszene, elég neki dualcore(1.gen) 2ghz +2GB ddr2?Ha jól értem, akkor ez ilyen virtuális xp-t futtat?Gondolom akkor elég macerás a belövése...
MEgpróbálom most azt avirát, meg a kaspersky-t.De nem sok esélyt látok az autorun leszedésére...Próbáltam ffunlock-kal, de nem látja, h mi fogja...Megpróbálom még egy tiszta géphez (nod32 van rajta és tiszta) csatlakoztatni, hátha úgy leöli.
Az ilyen vírusos/trójais dolgokkal azért nem vagyok naprakész, mert jó ha évente 1x becsúszik, az se az én hibámból
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
Sziasztok,
A Sophos-ról mi a véleményetek, mik a tapasztalatok, ha vannak? Én jó ideje használom mint av és mint firewall, most épp egy újratelepítés előtt állok és elgondolkodtam, hogy érdemes-e váltani, s ha igen mire?
-
RBJ
addikt
válasz Narxis #24601 üzenetére
na ezen én is elgondolkodtam a rendszer mentésen. xp nél volt hogy hetente újraraktam a gépet . most win 7 en van az , hogy nem piszkálom. de most is egy hónapos a rendszer és sok szoftvert teszteltem rajta és elgondolkodtam , hogy újra rakom.
legközelebb tényleg csinálok ilyen rendszer mentést.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Kácsa
aktív tag
Aki Win7-et használ ne feledje,hogy van gyárilag beépített rendszer-helyreállítás (boot lemez ,rendszer-visszaállítás lemez készítése).Én használom,eddig jól működött.
ZoLee
-
makaay2
tag
Sziasztok!
Win 7 oprendszerem van. 4 napja bizonyos alkalmazásokat ne tudok megnyitni, ezt írja ki: EZ AZ OBJEKTUMFELÜLET NEM TÁMOGATOTT. EXPLORER HIBA. Na és ezt a hibakódot: {26ee0668-a00a-44d7-9371-beb064c98683}\5\::{36eef7db-88ad-4e81-ad49-0e313f0c35f8} Valakinek vmi ötlet?
Ja és mondjuk a kedvenceket nem tudom megnyitni Explorerben, meg a beépülő flasheket sem tudom telepíteni. Firefoxban minden ok!Kaspersky nem talált semmit! Valami vírus lehet?
-
-
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #24620 üzenetére
Amit már mondtam is neked,Az av része kifejezetten hatékony a TM-nek, a fala nem egy nagy vasziszdasz, egyszerű a felület, nagyfokú automatizmus, viszonylag gyakori frissítések és nagy stabilitás jellemzi, kevés fals riasztással.
Ha nem lenne bugos az avast, akkor már gondolkodnom kéne és valószínűleg a kettő közül a szomszéd cuccát választanám, mert sokkal jobban tetszik, sokkal jobban konfigurálható és hasonló teljesítményű, ergo, nálam oda billen a mérleg nyelve.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #24625 üzenetére
Amiket én is tudok, gyakori kékhalál, fagyások, sandbox nem funkcionál, a viselkedés alapú blokkolója szintén, a tűzfala gyakran összeomlik, inkompatibilitási gondok, meg még van egy rakás, olvass bele a fórumukba...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Újabb anti-malware teszt: 16 aktív kártevőt tartalmazó rendszer pucolása.
Eredmények és részletek itt.
Természetesen oroszok az elsők, a sorrend sokaknak furcsa lehet...
Ablakok Emese jön föl, mint a talajvíz.A többiről nem is beszélve...kis minta, kis teszt...
-
Gorneck
legenda
válasz blattida #24630 üzenetére
Kíváncsi lettem volna ezzel mire jutnak (itt tart jelenleg a progi):
Microsoft Security Essentials Version: 1.0.1959.0
Antimalware Client Version: 2.1.6519.0
Engine Version: 1.1.5406.0Kicsit keveslem ezt a mintát...de gondolm nem hiába választották ezt a 16ot...
Gorneck#1239
-
nagyúr
válasz blattida #24630 üzenetére
MSE-ének ráadásul igen kevés FP-je szokott lenni.
Ha ez a trend marad, akkor jövőre már csak azon gondolkozunk hogy MSE vagy Kaspersky vagy AVAST ???
Alul a grafikonok mutatják, hogy akik 2007 februárban még simán bronzot kaptak, ma már igen csak gyengén muzsikálnak.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz Gorneck #24631 üzenetére
Nagy kevés mintán könnyen lehet létező vagy nem létező szignifikáns különbségeket mutatni.
Míg a sok mintán végzet teszten könnyen lesz mindenkinek a teljesítménye 90% fölött.
Ez se jó, az se jó. Egyszer már tényleg megoldhatnák a szabványos tesztelést."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
Gorneck
legenda
-
blattida
nagyúr
válasz Dluinet #24634 üzenetére
A szabványos tesztmetodika és a szükséges tesztek kidolgozása már folyamatban van, az AMTSO égisze alatt zajlik a folyamat, sok av cég tagja a szövetségnek, bővebben itt olvashatsz róluk.
-
Szellem.
nagyúr
válasz Dluinet #24642 üzenetére
Hát, nem hamarkodják el a dolgokat!
Ennyi idő alatt, már réges régen ki lehetett volna dolgozni egy egységes és normális tesztmetodikát.
Egyébként szükséges is volna, hogy az AV termékeket egy egységes metodika alapján teszteljék, és ne össze-vissza.
Részemről például a VirusBulletines teszteket meg is szüntetném, mert egy kalap kakát ér már. Egyre jó, hogy egyes AV gyártók ezzel hülyitsék még a népet! -
Szellem.
nagyúr
válasz blattida #24641 üzenetére
Érdekes ez az Avast 5 IS!
Először is újraindítás ellenére sem kapcsolja ki magától a Win7 tűzfalát. Nekem kellett manuálisan.A 30-napos próbát telepítettem 10-kor, és azóta már 2 napot ugrott lefelé a számláló. Már csak 28 napig használhatom. Ha így halad, akkor estére szedhetem is le a programot.
-
Szonyka
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagy probléma megoldásában kérek tőletek segítséget. Tegnap előtt felhívott egy haver, hogy a nod32 vmi vírust észlelt, és kb. 10 sec-enként küldi a figyelmeztetést, mit csináljon. Mondom ha ekkora a gond, azonnal kapcsolja ki a gépet.
Tegnap elmentem megnéztem, és a nod32 több mint 600x blokkolt egy ws.exe fájlt mind a két partíción. Ott nemsokat tudtam vele csinálni, mondom hozza el hozzám, másik gépbe beteszem a vinyóját, lementem a lementeni valót, és újrateszem a rendszert. A gond itt következett be ...
Ma hozzáfogtam, gép beindít, és mikor megnyitnám bármelyik particiót az ő vinyóján, a következő hibaüzenet kapom: A ws.exe program nem található. "Fájl" típusú fájlokat e nélkül a program nélkül nem lehet megnyitni. Írja be a helyette használandó végrehajtható fájlt: C:/ és ide tudnám beírni a program nevét. Szóval röviden és tömören a sz@rházi zárolta a merevlemez teljes tartalmát. Hozzáteszek még annyit, hogy netkapcsolat nélkül leszedtem a nod32-t és feltettem pendrive-ról az avast legújabb verzióját, és amikor a víruskeresés után a hálózati kábelt csatlakoztattam a frissítés miatt, egyből megfertőzte a pendriveomat is. Amíg nem volt a hálózati kapcsolat csatlakoztatva, a pendriveon nem találta meg az avast a vírust, csak a 2 partición, amint csatlakoztattam, egyből (kb. 1 perc) vírusosnak észlelte a pendriveot is.A költői kérdés: mit csináljak, hogy letudjam az adatokat menteni a 2 zárolt particióról? Ha beindítom azt a gépet, és úgy csatlakoztatok egy vinyót, az nem jó megoldás, mert megfertőzi azt a vinyót is, amire mentem az adatokat.
-
copperhead
aktív tag
válasz copperhead #24525 üzenetére
A registry módosítása miatt nem tud frissíteni az XP. Viszont az a gond, hogy még csökkentett módban sem tudom módosítani a bejegyzést. Valakinek sikerült már ilyen problémát megoldani?
-
vic70
tag
Sziasztok!McAfee antivirust használok.Szerintem jó program.Szeretnék mellé feltenni mást is.Mit javasoltok?Hitman pro 3.5 vagy Prevx 3?
-
WonderCSabo
félisten
válasz copperhead #24647 üzenetére
Régen bekaptam egy ilyet. Csak reinstall oldotta meg.
Szerk.: Asszem 4 éve volt.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest