-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadmester
tag
Onnan gondolom, hogy direkt csinálod, mert azt írtad, egyik driverre rátelepítetted a másikat és sírsz, hogy nem látja. Biztos direkt csinálod, mert a magától értetődő út ez volna szerintem:
1) uninstall
2) pacifisttel MINDKÉT drivert megnyit, fájlokat a saját rendszereden egyessével letörlöd., így mindkét drivertől megszabadulsz
3) kext utility-t futtatsz
4) reboot
5) helyes kext installazért pedig, hogy nem tettél be képet a system profiler usb szekciójáról, (hogy megnézhessem az eszköz azonosítója szerepel-e a driverben egyáltalán) megkapod a legbunkóbb hozzáállásomat, mert ha nem segítesz magadon, más sem segít. Élvezd.
CAD + FEA
-
rii
nagyúr
válasz cadmester #6751 üzenetére
" .... magától értetődő út .... "
aha ... az 5 pontból a uninstall meg a reboot az megvan ... kext utility .... azmiaz??? .. helyes kext install .... azt meghogy???? honnan? a driver felteszi, nem? de magától érdetődő ... annak aki ért hozzá.
system profilier
azért nem tettem be képként, mert nem láttam benne érdmi információt ..piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
cadmester
tag
-
Thome
veterán
Hali!
Az alábbi notira (Acer Aspire 5552G) valamelyik OSX verzió felmókolható normális működéssel? Az előző notimon akárhogy próbáltam, nem találtam normális HD3200 vagy HD3470 drivert.
Videót szeretnék vágni rajta, ez lenne az elsődleges dolog. Illetve megszeretném hagyni mellé a Win7-et is, bootloaderrel használnám.
A specifikáció az alábbi:
-
mate0314
aktív tag
Végső elkeresedettségemben írok :S nincs több öteltem.
TL-WN321G wifi stickemet próbálom belőni 10.6.7-re. A cucc jó mert 10.5.x alatt gyönyerűen ment. innen szedtem le a drivert (USB(RT257X/RT2671/RT2500)) telepítésnél hiba. Újraindul nem lát semmit. Újra felraktam nem volt hiba, de No device. Mindent prbóáltam, uninstall újrarak nincs uninstall újrarak, 10.5 10.4 driver minden variációt és NO DEVICE!! sys perf->Networkban semmi. Az about this mac->more info->USB ott ott van:
802.11 g WLAN:
Product ID: 0x2070
Vendor ID: 0x148f
Version: 1.01
Serial Number: 1.0
Speed: Up to 480 Mb/sec
Manufacturer: Ralink
Location ID: 0xfa100000
Current Available (mA): 500
Current Required (mA): Unknown (Device has not been configured)Ötlet?
-
rii
nagyúr
válasz mate0314 #6762 üzenetére
a 6735-től kezdődően nálam is ez a gond .... de nekem 10.5.8 alatt se akar életre kelni
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
xedos
addikt
Dell Vostro V130-as gépre szeretném felrakni...
Nem sok infó van róla... ULV-s i3-as procival stb.
10.6.6 H*z*rd nem is bootol -egy pillanatra alma aztán semmi. F8-nál szétesik a képernyő.
*Atk*s 10.5.7 ugyanezt csinálja, de itt megy ez F8-as beállítás -de nem jutok semmire.
Régről volt *D*n*b 10.5.6 az tud telepíteni, de régi lesz a hardwarehez...
Ötletek? -
rii
nagyúr
válasz cadmester #6770 üzenetére
melyik file-ba kell beírni a product id-t? és pontosan mit? azt hogy: "Product ID: 0x2070"?
$ kextstat |grep RT73
100 0 0x81410000 0x3a000 0x39000 com.Ralink.driver.RT73 (1.3.1) <66 40 6 5 4 2>most már bentvan ... a kextstat szerint ... de még mindig nem akar mukodni
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6678 üzenetére
kutatgattam kicsit. ez azt mondja hogy a csipszet nem kóser neki :S de olyan nincs hogy nincs valami megoldás. mert így lemezről bootolva megy. amit meg leírtál az alapján kernel panicom lett 3szor :S próbáltam kiszűrni azokat a kexteket amik nem szükségesek de megcsüngtem :S
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6777 üzenetére
próbáltam a multi beast integráltjait. Chameleon rc5 929 és 927, boot think-el de semmi :S felfigyeltem arra hogy amikor indítok iboot-al, akkor ki van fent írva hogy AnVAL 5.1.4 ez is bootloader ha jól tudom nem? Valamint amiket felraktam bootoladereket azokat hogy lehet törölni?
-
cadmester
tag
válasz mate0314 #6784 üzenetére
Normal Install (non-RAID):
--------------------------Suppose that your installation is on /dev/diskXsY
- Install boot0 to the MBR:
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdiskX- Install boot1h to the partition's bootsector:
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdiskXsY- Install boot to the partition's root directory:
sudo cp boot /[ Szerkesztve ]
CAD + FEA
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6785 üzenetére
ez egy kicsit kínai :S tehát:
–––––––––––––––––––––––––––––––
az átjött hogy nekem normal kell, 1 hdd-m van.
akkor, rakjam be a MBR-be a boot0-t? MBR a Master Boot Record?
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdiskX ezt nem tudom még értelmezni :S Ezt terminalba kéne bírnom?
boot1h-t a partíció boot szektorába?
boot file-t pedig nekem OSX nevű partícióra?
-
tlac
Topikgazda
válasz mate0314 #6788 üzenetére
jah, igazad lesz, csak szemmel néztem rá a fájlokra, azt hittem egyeznek az egyik chameleon verzióval, de valójában az md5-ük különbözik
diskutily-ban ha megnézed hol van a osx-ed (info), ki tudod találni, hogy mi lehet az X és Y értéke
rdiskX - a vinyó
rdiskXsY - a vinyón a partíció[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz mate0314 #6792 üzenetére
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s2remélem az egyértelmű, hogy abban a könyvtárban kell kiadni terminálból a parancsokat, amelyikben vannak a boot fájlok
(nem annyira értem miért akartok hackintosh-t telepíteni, ha nem értetek hozzá)
[ Szerkesztve ]
-
mate0314
aktív tag
mert valahol el kell kezdeni...ami vonz az a mac érzés... nekem tetszik eddig, nem akarok programozni, hackelni, csak használni és szerintem mások is ezért csinálják... azt meg hogy telepíteni mert ugye ez magyarország... drága ahhoz megvenni egy macet hogy rájöjjek hogy nem nekem való... meg eleve...
-
mate0314
aktív tag
sajnos még mindíg nem egyértelmű :S
- Install boot0 to the MBR -> Master Boot Record record? de ez hol van?
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1
- Install boot1h to the partition's bootsector: -> ezt se tudom hogy hol van :S
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s2
- Install boot to the partition's root directory: -> ez ugye megy az rendszer partícióra
sudo cp boot /
De ez a sudo akármit meg fogom bemegyek Apps mappába -> terminal és beírom?
-
rii
nagyúr
" .... (nem annyira értem miért akartok hackintosh-t telepíteni, ha nem értetek hozzá) .... "
bár kérdés nem hozzám lett intézve, de rám is vonatkoik
1. én speciel nem akarok microsoft terméket használni (-:
2. melóhelyen mac van, megszerettem az osx-et, meg a bill. kiosztás mindig felcseréltem otthon, (CTRL funckió)és persze nagyon köszi, mester, hogy végig rugdostál engem is a göröngyös, dstd-vel, meg bios flasheléssel kikövezett úton, és remélem, hogy a továbbiakban is számíthatok a tőlem okosabbak segítéségére .....
písz!
-
ko9
addikt
Üdv!
Nem tudom mennyire tartozik ide, de megkérdem.
Valaki nem tudja hova lett az osx86.hu? A weblapot tegnap néztem, már nem volt elérhető, délelőtt a forum.osx86.hu még ment, már az sem--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs