Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Valério

    csendes tag

    Sziasztok!
    Nyár elején egy közelünkben lesújtó villám (=istennyila) kinyírt a lakásban (és az utcában!) szinte minden elektronikát. Príma kis Yamaha 5.1-es erőlködő :O , Monaudio Home Cinema szubláda :O , és a stúdióm gerince, néhai Wami Rack 24 hangkártya :W ... A gyászt azonban megújulásnak kell követni, így került érdeklődésem fókuszába a z5500.
    Jogos a kérdés, hogy képzelem a stúdiómunkát egy "ratyi" multimédiacuccal, de túl az anyagiakon, érdemes két-három szempontot megfontolni.
    1.: Aki helyszűkében szenved, annak luxus egy behemót 5.1 erősítő. Gondoljuk el, hogy pár éven belül - szerintem - még az "asztali" pc is tizedekkora lesz.
    2.: A közeltéri (nearfield) monitorokat nem pc-s környezetbe tervezik, tehát nem arra valók, hogy 70-80 cm-re tutuljanak a fülünktől. Egy keverőpult + monitorállvány távolsága jó másfél méter. Javallom a "PC" monitorok rövidítésre "Personal Controll"-ként gondolni.
    3.: A szub-szat rendszerek elhelyezhetők igényesen is, még ha nem is így képzelte a tervezője: pl. most egy jóbarátomtól kölcsönkapott régi Cambridge SoundWorks DeskTop Theater 5.1 2200 cuccon dolgozom, persze a prüntyimüntyi szatellitek helyett egy Yamaha NSP110 cuccot kötöttem rá. A szubot a monitorok fölé tettem, és arra a centert. Eddig semmi panasz nem volt rá.
    4.: Minden hangrendszert "meg kell tanulni" a fülünknek, és az olcsóbb rendszerek is "megszokhatók"... Többet ér egy pár másik fül egy Magnetplanarnál is :))
    Szóval nem tarom elvetélt gondolatnak a z5500-at. Pláne, hogy vannak már mod-jai is... [link] [link] [link]

    Üdv: V.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák