Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rimuru

    veterán

    válasz N0zer0 #1015 üzenetére

    Én akkor kezdtem elmenni ilyen memóriacsökkentős irányba amikor meghalt az egyik 512MB-os modul a másik (szintén 512MB) mellől. Előtte volt fent miden (akkor még cinnamon, mate megy ilyenek nem voltak, azokat nem ismerem), de a KDE nagyobb étvágya már ott is érezhető volt. Igazából szerettem is, ha most kéne döntetnem a "nagy" DE-k között valószínű ő lenne a befutó. Viszont a Gnome shell használókat is megértem az is volt fent pár hónapot (abban az időben mikor megjelent az új shell), a használatuk is csak megszokás kérdése.

    A memóriahasználat ma már nem érdekel van 8GB RAM a gépben, de mikor 512MB-tal "játszogattam" a gyorsaság és kényelem miatt felépítettem a saját "DE"-m. Sok programot kipróbáltam az évek alatt így alakult ki a mostani rendszerem ezért nincs szükségem egy DE-re se. Ma már nincs értelme annak hogy felrakjam bármelyiket is úgyse azok a programok kellenének amiket az szállít. Két éve awesome-t használok volt időm "belakni" (amúgy a mai napig szoktam rajta reszelni).

    Az Openbox is nagyon jó az a másik kedvencem (awesome mellett), az sokkal jobban hasonlít működésben a többihez (ezért is lehet kényelmesebb).

    tvamos: Pedig a nano az nagyon egyszerű eszköz. Őszintén én is azt szoktam használni, lassan meg kéne tanulni rendesen a vi-t. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Vigyázat, csalok!

Új hozzászólás Aktív témák