Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Jóember

  csendes tag

  válasz PiroGrim #37 üzenetére

  A reMarkable-t én is nézegettem, de anno még egy kicsit drágának találtam, sőt, úgy nézem, hogy stylustól és toktól függően rendesen fölé is tud menni a 150e-s kategóriának, amire @atike is utalt. Ugyanakkor tény, hogy sokkal elegánsabb, és én is nagyon jókat olvastam róla.

  Szerintem itt azt érdemes eldönteni, hogy (ahogy írtad is) az ember az ügyfelek előtt akar megjelenni vele, esetleg az eszköz beszerzését a munkahely is támogatja-e, mert akkor egyértelműen a reMarkable a nyerő, vagy pedig inkább csak saját magának jegyzetelgetne, esetleg e-könyvet olvasna elalvás előtt, mert akkor a MobiScribe is megteszi.

  Jobban működik, ha bedugod a konnektorba. (Sattinger törvénye)

 • b.

  félisten

  válasz PiroGrim #37 üzenetére

  Elfogadom hogy nem értesz egyet velem, nem is kell hogy egyetértsünk.
  De azért kissé furcsállom az álláspontodat illetve magyarázatodat ,kivéve persze azt ,hogy felületileg az RM2 verhetetlen ez tény. Ezt írtam is.

  Az első amit nem értek :
  "Amire szükségem van az az, hogy tudjak jegyzetelni és rajzolni amikor ügyfélnél felmérek, a hozzám eljuttatott tervekre pdf-ekre firkálni jegyzetelni, illetve meeting-eken a gondolataimat gyorsan és egyszerűen vizualizálni a hallgatóságnak."

  Továbbra sem értem hogy miért is ne használhatnád csak ezeket a funkciókat az Onyx Booxban? Szerintem gyorsabb hardveresen mint az RM2 és a szoftver szinte tökéletes a booxban , többet tud mint az RM2 ben, PDF szerkesztésben is.

  Ezt mind tudja az Onyx boox tab Ultra,szerintem például pont a vizualizáció az Booxban sokkal jobban működik mert nevetségesnek tartom hogy a Remarkable 2 ben nincs háttérvilágítás, semmilyen, ennyi pénzért. Nincs alakzat formázás, nem tudsz szabályosan bekarikázni vagy bekeretezni valamit csak szabadkézzel mint egy füzetben. Este csak fénynél tudsz vele dolgozni, nincs az hogy belefekszel az ágyba és ezt azt átfutsz javítasz rajt miközben a párod esetleg melletted fekszik. Nincs BT.
  Egyetlen billentyűzet van hozzá a Type Folio ,semmi más ami vagy bejön vagy nem. A Logitech billentyűzete pl fenomenális.
  Tehát ha véletlenül félhomály van vagy egy vacsoránál elő kell venni kellemetlen az" add ide légyszíves mert nem látom" szituáció. Ha tárgyalás közben rá kell töltened egy laposról vagy egy telefonról valamit akkor megint ott leszel hogy majd megoldod valahogy. Az Onyx nál ez két mozdulat akár egymás diáit vagy PDF fájlait ráküldeni közvetlen BT kapcsolaton át és körbeadni utána.
  Ráadásul az Onyx színes verziójában grafikonokat, PPT-t simán be tudsz mutatni, mert jelen vannak a színek. Pontosan egy üzleti tárgyaláson érzem nagyon kellemetlennek az RM2 -t.

  "Teljesen szubjektív, de ezt még megfejeli a mutatós design, amivel az ügyfél előtt úgy nézek ki mint valaki a jövőből nem pedig a 90es évekből,"

  Az Onyx Booxhoz is rengeteg mutatós és elegáns tok van ez szerintem tényleg megoldható és személyre szabható dolog. Például l ha billentyűzet nélkül használom, akkor ilyenem van. Elegáns és komoly.

  Messze van ez a 90-es évektől.
  A fentiek fényében nem látom át mi az a két eltérő célközönség, mert az Onyx is használható arra amira az RM2 és elegáns is sokkal jobban testre szabható. Biztos hogy kifordított magyarázat az hogy egy üzleti tárgyaláson az RM2 menőbb mert szerintem egyáltalán nem. AZ hogy van hozzá egy 90 ezres tok amitől elegánsabbnak néz ki.. hát nem tudom vehetsz ilyet a másikhoz is akár olcsóbban is...

  [ Szerkesztve ]

  "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák