- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadGame
senior tag
Hm, érdekes, a fentebbi képeken látjátok a kezdőképernyőmet, nálam a Telenor kék, a 3G-s, a Voda meg piros-narancs. Voda a második foglalatban van.
-
Apollyon
Korrektor
-
MadGame
senior tag
Ezek után már csak a zöld színt nem értem... mitől függ, hogy zöld vagy kék? Mondjuk engem abszolút nem zavar, hogy melyik milyen színű, csak kíváncsi vagyok.
-
Apollyon
Korrektor
Próbálkoztam otthon a upc-s modem-routerrel. Úgy vettem észre hogy ez a telefon nem látja az 5Ghz-es wifit. Valaki, akinek rendes routere van (tehát Tp-link, Asus stb) 5Ghz-es egységgel, kipróbálná?
A notebookom simán felkapaszkodott a wifire, a telefon nem is látja a hálózatot.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
angelius
aktív tag
Sziasztok! Valaki próbálta már lecserélni ennek a telónak a recovery-jét? A youtubon van egy videó . Szóval adott a Lenovo a328-as telefon rootolt sdén az új recovery majd elindítom a flashify nevezetű progit. Ami ott elvérzik mikor ellenőrzi a root jogokat. Mert azt írja ki hogy nincs root jogosultság, holott számos olyan app van fent amihez kell root. PL titanium backup, link2sd, xposed, gravitybox, xinternal sd. Nem értem hogy nem működik a flashifly, amikor elindítom kiírja a root app hogy megadta neki a jogosultságukat. Találtam jó pár romot ehezz a a telóhoz, de ha recovery nincs lecserélve akkor nem lehet romot cserélgetni. Van valakinek valami ötlete?
Samsung Galaxy A50 / Windows 10 Pro /
-
ChonkaV
újonc
Sziasztok.Nekem olyan kérdésem lenne,hogy a Lenovo A328-on hogyan tudom az SD-kártyára másolni az alkalmazásokat?Köszönöm
-
Zoleeee23
csendes tag
Sziasztok!
Én is szert tettem egy ilyen készülékre. És mit ne mondjak nem bántam meg... Hasonló paraméterekkel rendelkező társait mérföldekkel pipálja. Talán ami említésre méltó,az a kamerája. Ami világosban elég jó képet csinál,de sötétben még vakuval is csak egy sötét "pacát" Viszont akinek nem fényképezőnek kell annak tökéletes!
Illetve még amit megemlítenék,és amiért írok ide, az a térereje. Nekem nagyon gyenge a lakásba. Sokszor szakadozik a vonal telefonálás közben,és 3G-s adatátvitel sem nagyon van. Max E,vagy G-s.
Tudom, most mindenkiben felmerül az a válasz hogy a négy fal közt mindenkinek más,illetve eltérő a jelerősség. Viszont már megfordult pár készülék a kezembe,és ehhez viszonyítok. Gondolom nektek sem az első készüléketek... És nekem a legtöbb készülékkel itt benn nem voltak ilyen gondok. Ti hogy vagytok ezzel? Tapasztaltatok ilyet? Vagy hasonlót,mint pl. Gyengébb a térerő mint az előző készüléketekkel??
Vagy bele botlottam volna egy "egyedi" hibába?A válaszokat előre is köszönöm!
-
MadGame
senior tag
válasz Zoleeee23 #1310 üzenetére
Nálam csak anyánál merül fel a térerő probléma. Bár szerintem nem térerő, egyszerűen neki régi Nokiája van (feltolós, gombos) és valószínűleg nem szereti a két teló egymást. Vagyis korábban volt ez már itt téma és akkor erre jutottunk. Én is mindig 4 fal közt telefonálok, de ha mással beszélek, nem jön elő ez a probléma.
Mobilnetre nem tudok mit mondani, mert azt nem használom.
-
Cs.Laci
csendes tag
Sziasztok !
Semmit sem tudok a mem.kártyára küldeni. Segítene valaki? Egy hozzáértő embert keresek.
CsLaci
-
Cs.Laci
csendes tag
Most látom már feljebb másnak már válaszolt valaki, hogy rootolni kéne, de én nem értek hozzá!
Segítene valaki?
CsLaci
-
csmat
senior tag
válasz Cs.Laci #1313 üzenetére
Én most vettem a telefont, de
sajnos az android 4.4 nem engedi, hogy a memóriakártyára bármit másolj, ahhoz rootolni kéne, de én se értek hozzá.
Más:
1) van benne olyan beállítás, hogy ha hívás közben kijelzővel lefelé lerakom, akkor elhalkul?
2) Ennek nem is lehet külön menüt létrehozni? Hogy ne a főoldalakon legyenek az ikonok, hanem a egy meüben, mint pl a sonynál? -
tinitmnt
csendes tag
Hali,hogyan kell Total Commandert feltenni a telefonra? köszi
-
mr.tamasbiro
őstag
Lányomnak tervezek ilyet venni.Vannak gyári betegségei,széria hibái?
Zene kell rá és messenger fog menni rajta.
A memória és a ram elég? -
csmat
senior tag
válasz mr.tamasbiro #1316 üzenetére
Ha csak zene és massanger kell, akkor elég lehet, de szerintem a lenovo A2010 jobban megéri! 3000 ft több, de sokkal jobb. 3 napig volt meg az A328 aztán visszavittem és elhoztam egy A2010est. Sokkal jobb mindenben szerintem.
-
MadGame
senior tag
válasz mr.tamasbiro #1316 üzenetére
Bőven! Max. annyi, hogy a töltöttséget nem mindig jól jelzi ki, amúgy nálam 2 hetet is kibír. Ha állandóan zenél meg chatel rajta, persze akkor pár naponta tölteni kell. Max. ha sok zenét szeretne rá, akkor érdemes egy memóriakártyát beletenni és arra pakolni a számokat.
Előzőre a Total Commander: Letöltöd a Google play-ről.
-
Julk
újonc
Lenovo A2010-ről tudna valaki tapasztalokat írni, mert nem találok a specifikációnál többet róla. Tervezem a vásárlását, pl. kijelzőnek napfènyben való láthatósága, (a mostani telefonom nagyon nehezen látható) a fényképező kül és beltérben, nem "művészi" képeket akarok fotózni, csak ha nincs nálam fényképező, helyette kellene stb... Pl Wayteq tabom borzalmas képeket készít. Tudom ez a Lenovo a328 fórum, de sehol nem találtam tapasztalokat az a2010-ről.
-
Apollyon
Korrektor
Ahogy néztem újabb külső, talán jobb proc. amiből szerintem semmit nem lehet érezni + 5-ös droid. A kijelző valszeg dettó ugyanaz mint az A328-é (csutkára nyomva a fényerőt azért látszik), amúgy a gsmarena.com-on lehetnek tapasztalatok.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
ladanyi
tag
válasz Apollyon #1321 üzenetére
Vettem a328 lenovót lite csomagban. 2 hét sem telt bele és szervizelni kellett mert ledobta az sd kártyát. 2 hét után visszakaptam, de akkor már nem is látta az sd kártyàt. Másodszor is szervízbe küldtük kiváncsi leszek mi lesz. A kérdésem az lenne, hogy az első visszavétel után láttam, hogy a kijelző tiszta karc. Van ezen a telefonon gyárilag fólia, vagy az üveg lett karcos? A másik kérdésem meg az lenne, hányszor kell javíttatni, hogy cserét kérhessek?
-
-
move1
tag
Sziasztok
Én pár hónapja vettem 2 db-ot az Euronics-ben (páromnak és anyósnak). Mindkét telót rögtön frissítettük a felajánlott frissítés szerint. (A328_ROW_S329_150708).
Amiket mindkét teló produkál: néha magától felhív vkit, ha reggel ránézek a telóra, akkor mindenféle reklámot behoz (hiába tiltok le mindent), néha laggol, egyszóval baromira nem stabil a rom.
Attól félek hiába vinném szervízbe őket, mivel a hibákat nem állandóan produkálják, max újrahúznák a szoftot, és kezdődik minden előlről.
Mit tanácsoltok? Rakjak fel rá egy másik romot?(főzött)
Köszi -
Apollyon
Korrektor
Szia!
Nem sokkal a vétel után rootoltam, és ment is fel rá (nem playből) blokkoló, azóta nincs gondom a reklámokkal. Egyetlen súlyos gondja van a telefonnak, az a töltöttség indikátor, más problémám nincs.
Mivel amúgy utálom a kuglit, gondoltam felmegy rá majd egy MIUI, az xda fórumon van 1 arc aki ezt nyomja, és folyamatosan foltozgatja a rendszert. Ha kicsit jobban kiforr, meg nem találok jobbat szerintem felteszem. A jövőben meg szerintem már nem is érdemes olyan telefont venni amire nem megy a cyanogenmod, mert egyszerűen botrány ami az Android fejlesztése körül folyik a gúgli részéről.
-
Apollyon
Korrektor
Én viszont soha nem foglalkoztam ilyesmivel azon kívül amit az előbb leírtam. Előző droidos telómat is már rootolva vettem... De ha nekivágok a dolognak, majd leírom ide a tapasztalatokat.)
-
tocsi17
csendes tag
Sziasztok! Most kaptam meg a lenovo A328 telefonomat
Kérdésem: nem gond hogy én leállítottam a Securityt? Szerintem az sokat merít a telefonon ezért leállítottam... Vélemény?
-
Apollyon
Korrektor
válasz tocsi17 #1329 üzenetére
Nálam is tiltva van, nem éreztem hiányát. Ha nagyon óvatos akarsz lenni, néha futtatod, aztán megint tiltod, de szerintem is felesleges folyamatosan aktívnak lennie.
-
Apollyon
Korrektor
válasz tocsi17 #1331 üzenetére
Az 1. foglalat 2 és 3G-t is tud, és mindig azt jelzi ki ami elérhető, akkor is, ha a mobilnet ki van kapcsolva – ez még nem jelenti azt hogy történik is adatforgalom.
-
Apollyon
Korrektor
válasz tocsi17 #1333 üzenetére
Alapjáraton én a 2. foglalatba rakom a sim kártyát, mert az csak 2G-t tud, így kevésbé merül a telefon (amire meg használom a mobilnetet, arra a 2G sebesség is elég). Geolocation off, szinkronizálás off – csak akkor kapcsolom be ha épp kell.
A frissítéseket is letiltottam, vagyis manuálisra állítottam így nem csekkolja jön-e adott programhoz új verzió ezzel is spórolva az aksin. Így 2 napot simán kibír a telóm.Amúgy sem szoktam nagyon frissíteni, mert egyre jobban fogy a tárhely, mondjuk inkább úgy hogy a frissítésekkel kárbavész.
-
tocsi17
csendes tag
Elég érdekes az akkumlátora....
Reggel levettem a töltőről..kettő percet nyomkodtam..egyből 5%-ot merült...most meg megállt 95%-nál...
Másnak is csinál ilyet?
Mondjuk ha netezek rajta és percenként merül nagyon gyorsan akkor nem sok időt fog nálam tölteni a telefon -
Apollyon
Korrektor
válasz tocsi17 #1337 üzenetére
Igen ez valami szoftveres bug.
100-ról hamar lemegy 95-re, utána csak szépen lassan. Olyan is van, hogy beáll 40-60% között valahol, aztán egyszer csak kikapcsol.
Az aksi kapacitásával nincs gond, csak a kijelzés szar. Igen, ez elég gáz így 2015-ben...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz tocsi17 #1339 üzenetére
Szerintem ez egy android bug, lehet hogy akár kernel szinten kellene ezt javítani, de passz, nem értek hozzá. Esetleg kérdezd meg az android topikban.
Viszont az biztos hogy egy másik program is ugyanazt olvasná ki (próbáltam), szóval ugyanott vagy. Ezt a lenovonak kellene javítania szoftverfrissítéssel.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
tocsi17
csendes tag
válasz Apollyon #1340 üzenetére
Értem..hát majd meglátjuk meddig bírja...még csak tegnap kaptam kézhez...most próbálgatom...reggel óta bekapcsolva hagytam a WLAN-t, kíváncsi vagyok mennyire fogja meríteni..
Amúgy azt hol lehet kikapcsolni, hogy sms írásnál (vagy facebook vagy bármi más) ne rezegjen mikor a betűket nyomkodom? -
jasonka
aktív tag
Üdv Mindenkinek ! HELP !
Tekintve hogy a telon lévő „SIM eszköztár” nevű alkalmazás indításakor azt írja ki, hogy : „Az alkalmazás már nincs telepítve a telefonján” (én biztos nem szedtem le…) úgy gondoltam visszaállítom a gyári állapotra...
Ez meg is történt – azóta ha hívás érkezik nem tudom se fogadni, se lerakni / elutasítani. Hiába nyomok akármilyen feljövő gombot (röviden v. hosszan) egyszerűen nem történik semmi, a készülék rezeg, kiírja, hogy bejövő hívás, feljönnek a gombok, de nem tudom a hívást fogadni – többszöri próbálkozás után sem.
(Mellesleg a reset előtt fent lévő és működő Kaspersky víruskergető sem tud azóta feltelepülni, mert telepítés közben „-29” errorral megszakad… de ez hagyján...)
Újból reseteltem a gyári beállításra, de most sem tudok hívást elfogadni.
Hívni viszon tudok mindkét kártyáról, és a hívás létre is jön…Ha a hívástiltás menűpontban próbaképpen kipipálással letiltanám pl. a nemzetközi hívást kéri a négy karakteres jelszót, de azt írja ki, hogy „Hálózati vagy SIM kártya hiba…” (mindkét kártyánál)
NEM ejtettem el, NEM dobtam le, NEM szedtem ki bekapcsoltan
a SIM kártyákat, stb.Kérdéseim : - csak a szerviz segíthet ? (sok rosszat olvastam a kijelölt márkaszervízről, emellett kellene is a telo a
hétvégén…)
- mi lehet a „házi” megoldás – esetleg rootolás ?[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
-
jasonka
aktív tag
válasz Apollyon #1347 üzenetére
Nos... tehát... igazad volt - ez volt a "hiba" oka... KÖSZ ! (Szégyellem, és égek...lehet kiröhögni ---BÁR - a telo megvan idestova egy hónapja, és - ha csak "sima megnyomással" próbálkoztam, az korábban is úgy volt, mégis akkoriban nem volt gondom - úgyhogy nem értem, de a lényeg, hogy megoldódott...)
Ha már ennyire lúzer vagyok (amiben azért van némi szerepe, hogy semmiféle leírás nincs - bezzeg pl. a Samsung 50-60 oldalas leírást ad magyarul...) szóval ha már így leégtem "cserébe" hadd tegyek közkinccsé egy olyat, amire magam jöttem rá :
Korábban írtam, hogy vannak bizonyos kitörölhetetlen számok (Autóklub, Pontos idő, Tudakozó, stb.), amik - egyes más telefonokba téve a SIM-et törölhetők ugyan, de visszatéve ismét "beíródnak." Nos : a hívásbeállításoknál találtam egy menűpontot a "fix hívószámok kezelésére" - (amit "illett volna tudnom",
hogy FDN-ek... Honnan is ? )
Nos, itt le lehet tiltani ezeknek a számoknak a hívását PIN2 kóddal. Így ezek - véletlen - híváskor letiltódnak - kivéve a segélyhívást... Számomra már ez is vmi megoldás - mert pl. a Tudakozó hívása ugyancsak borsos percdíj.
Bocs, ha ismertétek, és mégegyszer köszönöm a segítséget !(Mellesleg a Kaspersky mondjuk most sem tud feltelepülni reset után sem, és a SIM kártya kezelés alkalmazás most is "már nincs telepítve..." - a kiírás szerint, de legalább tudok hívást fogadni !!!)
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
tocsi17
csendes tag
Az ellen nem lehet semmit tenni, hogy az akkumlátor eléri kb a 20%-ot és egyből kikapcsol...nem merül folyamatosan, hanem fogja magát és kikapcs...ez így elég ***megoldás.
-
bgyg1
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, de nem találtam olyan bejegyzést amelybe valaki leírná, hogy rakott már fel erre a telóra főzött ROM-t. Ha valaki tud ilyet legyen szíves ossza meg velem.
[link] Ezt látta már valaki?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest