Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
Van a telóhoz stabil cwm recovery?
-
Szotyi0
csendes tag
Üdv! Valaki tudna segíteni? Az van, hogy rootoltam a telefont, és amikor jött frissítés, akkor én feltettem, de azt írta ki, hogy sikertelen volt a frissítés telepítése, majd behozta a Recovery Mode-ot. Véletlenül rányomtam valamelyikre, és elinult, kiírta, hogy "Alkalmazások optimalizálása" 1/76-nál leragadt. Kivettem az akksit, vissza, kapicsolom be, ugyan az a helyzet, csak most 1/3-mat ír.Erre tud valaki valami megoldást?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Szotyi0 #1552 üzenetére
Szia!
A gyári recovery-t nem nagyon böngésztem, nincs benne olyan opció hogy visszaállítás, hard reset stb? Mármint hogy mindent visszaállítson a gyári értékekre, esetleg offolja a nem végbement frissítést... Még sosem jártam így, csak tippelek.
Viszont úgy néz ki az adataidat buktad. Ha sim-re másoltad a telefonkönyvet akkor szerencséd van, de ha nem akkor IJ. Sajnos nem kellett volna a rootolt telefont frissíteni. Előbb le kellett volna szedned a root-ot, és csak azután. De most már ugye mindegy.
Ha nem tudod helyrehozni, akkor SP Flash tool-lal kellene újraflashelni a gyári romot. Én ehhez a Windows 7-et javaslom erősen, gond nélkül működött. Újabb windózzal akadtak driverproblémák fórumtársak szerint.
Innen tudod leszedni a telóhoz tartozó gyári romot: [link]
Bár ott ez is linkelve van, de itt meg képekkel teli leírás lépésről lépésre hogy kell flashelni a romot: [link]
Nagyon figyelj oda, hogy mindent pontosan úgy csinálj, ahogy a leírásban van! Nekem elsőre sikerült, úgy, hogy előtte soha életemben nem foglalkoztam még ilyennel. Szóval csak bátran, de figyelmesen!
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
vakri
tag
válasz Apollyon #1499 üzenetére
Sziasztok!
A férjem telefonján szeretettem volna romot cserélni, de nem indul el a TWRP, pedig úgy csináltam mindent ahogy le van írva. Amikor a hangerő fel-power majd hangerő le gombot nyomom, csak villog a képernyő és az android felirat, de nem tölt be a TWRP. Ilyenkor mi a teendő? Vegyek neki új telefont? Előre is köszi :-) -
vakri
tag
válasz grafnet #1559 üzenetére
Ma reggel elölről kezdtem az egészet, el is indult a TWRP, megcsináltam a wipe izéket, utána amikor az installnál betallóztam a flight fájlt ezt írta ki. Újraindítottam a gépet, biztos ami biztos, újra letöltöttem minden fájlt, de nincs változás, ugyanazt írja ki.
Szerk: Most megpróbáltam az én SD kártyámmal is, most meg a wipe azt írja pirossal: E. unable to mount '/system'
[ Szerkesztve ]
-
vakri
tag
-
Apollyon
Korrektor
Nekem meg a CM rom nem működött amikor még akkortájt kipróbáltam Mármint, fel sem lehetett tenni. A Flight nem tudom miért nem működik nálad, talán hibás a file tényleg. Próbáld meg hogy letöltöd mégegyszer, és úgy rakod fel. Amúgy elsőnek érdemes megpróbálni csak simán az update-t felrakni (amúgy az egy standalone rom) ha nem megy akkor az első verziót és csak utána a másodikat ahogy már írtam korábban.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
vakri
tag
-
Reedstars
csendes tag
Szia , nekem se engedte .
Nem kell link2sd.Kingrootal rootolod utana xposed et fel rakod utana xinternal sd , inditod az xposedet fel telepited a keret rendszer majd a modulok fülnél ki pipalod az xinternal sdt.
Én igy hasznalom mar lasan egy éve , mindent sdre telepit , igaz én nagyrészt csak ezt hasznalom https://apkpure.com/
ugyanis playstore sok app vel szarakodik hogy nem tamogatott blabla , innen sima APK le töltve tökéletesen megy majdnem minden 95% ba. -
grafnet
veterán
Nekem nem csinált ilyet a letöltött fájllal.
Simán feltelepült. Megcsináltam vagy 3x, mert a wipe-okat nem jó sorrendben csináltam.
Azóta is rendületlenül megy.Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Tomy007
tag
Nekem a legelegszerübb megoldásra lenen szükésgem hogy sdre át tudjak pakolni, full alap megoldás kéne, csak ennyi az igényem a tárhely.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Tomy007 #1568 üzenetére
Már korábban leírtam neked pontosan mit és hogyan kell csinálni, ezer linkkel. Ezekszerint magasról tettél az egészre. Meg ott van amit előtted írtak fizetős megoldás, ennyi, kész nincs más.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Ezt én sosem próbáltam. Esetleg a Samsung romot megpróbálhatod még feltenni. Ha sikerül akkor ott konkrétan lehet állítani a külső-belső memóriát (flight romnál csak sd kártya van). Van még MIUI rom is, szerintem az overkill, de nekem használhatónak tűnt.
-
vakri
tag
válasz Apollyon #1571 üzenetére
Na, ezt magyarázza meg valaki! Minden mindegy alapon megpróbáltam a samsung romot, az fölment rá. Ezután kíváncsiságból megpróbálkoztam újra flight romokkal és elsőre fölment egymás után mindkettő. Pedig előtte 7x (mondom HÉTSZER) próbáltam letölteni, telepíteni). Mindig azt írta error: no md5 file found. Végülis nekem elsőre bejött volna a samsung rom is, de a férjem már 50-en túl kicsit nehezebben barátkozik meg az új dolgokkal. Most megpróbálja majd ezzel ha nem jó még mindig rajta van a TWRP meg a samsung rom. Köszi!!!
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Akkor a kettő közül én inkább a flight rom mellé raknám a voksom, sokkal barátibb így a telefon. Bár mondjuk a samsung app persmission manager-e hiányzik, de gondolom az nektek annyira nem lesz fontos.)
-
grafnet
veterán
Na, ez érdekes!
A következő kollégának majd elmondjuk, ha nem menne fel.
Nekem is a Samu volt fent, arra egyből felment a Flight.Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
kb00
csendes tag
Sziasztok!
Én is belefutottam abba a hibába, amit vakri írt (stockról jöttem és ugyanazt a hibaüzenetet dobta a flight telepítésekor, mint egy feljebb látható képen).
Nálam úgy oldódott meg a dolog, hogy a wipe-ok után nyomtam egy repair-t az összes partition-re, amire engedte (kivéve az external sd card-ra). Ezek után simán felmentek a flight romok.
Gondolom valami olyasmi lehet a háttérben, hogy a TWRP rosszul formázza meg az egyik partíciót, ezért sikertelen a ROM másolása a telefon belső memóriájába.
És egy további info: Aki Windows 8/10-ről akar TWRP-t telepíteni, de nem tudja feltelepíteni az MTK drivereket, az így tudja kikapcsolni a Windows driver ellenőrzését:
Shift-et lenyomva a Restart-ra kattintva előjön egy menü, ahol:
Select Troubleshoot > Advanced Options > Startup Settings > RestartÚjraindulás után a 7-es gombot kell megnyomni. Ezután már feltelepíthető az MTK-s driver. Azonban ezzel vigyázni kell, mert amikor tégla lett a telefonom (nem sikerült a flight romokat felrakni), akkor SP Flash Tool-al próbáltam visszarakni a stock ROM-ot, viszont a telefont már nem ismerte fel a gép. Lehet hogy ez a módszer csak egyszer működik, és miután újraindul a számítógép valahogy kikapcsolja ezeket a drivereket.
-
Sándor -P20-
senior tag
Mivel már régen megígértem a páromnak, tegnap én is belevágtam a romcserébe.
Az-az kitakarítom a sok "hasznos" alkalmazást a telefonjából, és megoldom a tárhely problémát is.
Erre a célra Iscariah fórumtárs (#1499) hsz-ét találtam leg alkalmasabbnak. [link] Mivel elég rendesen ki lettek tárgyalva a nevezett rom felrakásának buktatói, gondoltam egy "laza" délutáni telefonbuherával le is fogom tudni a dolgot...
Naja... Ahogy ezt Móricka elképzelte...
Minden előjött ami akadályozhatta a sikeresés, egyszerű romcserét, na de egy és ugyanazon készüléknél....
Akkor kezdem....TWRP.....
Szerencsére a driverekkel nem kellett semmit vacakolnom, mert az a P780-as buheránál mér végigjátszottam, szal teló feldug és ennyi volt.. (a továbbiak ezt bepótolták)
Tehátl a videó szerint TWRP felrak...
Hol elindul a TWRP, hol nem, de leginkább nem. A megoldás nálam is a PC-re csatlakoztatás közbeni indítás maradt.
Ugyanez a jelenség állt fenn, ha nem flashtool-al raktam fel, hanem a PC nélküli TWRP telepítést választom (Kingroot + TWRP). Tehát a telóban van valami. Azt még nem próbáltam, hogy nem elegendő-e ha csak a töltőre van rádugva a kikapcsolt teló... (Természetesen minden TWRP telepítési változat előtt gyári Rom Flashtoollal visszarak kompletten... ) Iscariah (#1554)Naszóval beletörődtem hogy ez van....
Akkor cseréljünk rom-ot...
Ahogy a videó ajánlja, Wipe szinteminden.... Telepít.... ÉÉÉÉssss (#1560) vakri által belinkelt kép fogad... A létrehozószülőd.... Természetesen úgy megfeküdt a kicsike, hogy a sima TWRP felrakás sem segített... Nem tudom miért a cuccos felment, de istennek sem tudtam a TWRP-t megnyitni. masszív bootloop...
Semmi gond, Gyári rom vissza, minden a régi... TWRP fel, a vieóban bemutatott rom simán felment.
OK... Akkora gond nincs.
Gyári rom +TWRP vissza. Mert én azt akarom ami nem megy simán... AKKORIS!!!!
(Na itt már némán kerülgetett a párom...)
Mivel jobb ötletem a sokadik próbálkozás után nem volt, én is megcsináltam a (#1575) kb00 által javasolt wipe + repair kombót. Ezután minden felszaladt mint a szél...
Öröm és bódottááá... Este 9-re telefon belak...
Ja közben sikeresen megfeküdt az "öreg" A660-am (tarcsiteló), tehát megvan a mai szabadonválasztott.Tehát így egyben mindenkinek maximális
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
grafnet
veterán
válasz Sándor -P20- #1576 üzenetére
Szép leírás!
Bár ne kellett volna leírnod! (Mert akkor egyszerűen ment volna minden...)Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Sándor -P20-
senior tag
(#1499) Iscariah rom eddig szépen teszi a dolgát.
Programok memókártyán, szalad mint a szél, fagyás nuku, készenléti idő visszatért a régi 4 / 5 nap, szal öhöm és bódottááá...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
BoogeyM@n
tag
Ez egy hulladék egy
Szenvedés vele minden percem és nem vagyok teljesen hülye a dolgokhoz ismerem a rootolást meg recoveryt használtam már több cm-et is meg custom romot is DE ezzel a telóval szenvedés az egész.
Alapból a rom manager is ki van lőve meg cwm is amit ismerek.
Azért annyi segítséget ki lehetne írni az 1-ső oldalra hogy az alapokat tudni lehessen ehhez a szemétséghez.
(tudtam volna biztos nem veszem meg ezt a . telefont lett volna jobb is)[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz szemesi69 #1586 üzenetére
Ezt lehet kérni a "modit keresek a fórumhoz" topikban. Ha van vki, aki összeszedi, akkor oda be lehet ezeket rakatni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tomy007
tag
Van nekem is egy két hónapja vásároltam a tescoban , szinte csak kiprobáltam akinek esetleg kéne , övé lehet Priviben ajánlat.
-
BoogeyM@n
tag
Sikerült felraknom egy samsung A7 romot amivel jobb mint volt.
Nekem előtte merült jobban.
Bár nem tudtam úgy csinálni mint a videóban hogy mountolom. Csak zip-ből intalláltam.
https://www.youtube.com/watch?v=qH07-ZqqbR8 -
csernus01
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek,
Lenovo A328-am van. Egy pár hete bedöglött. Reggelre kikapcsolva volt és mikor próbáltam bekapcsolni csak a lenovo és android feliratig jutott. Nagy gond nem volt mert garanciás még. Elvittem MM-be egy hét múlva hozták szoftvert frissítettek rajta (meg mitudom én...) és jó lett. Noh, de a lényeg: azelőtt mikor egy böngészőben voltam (chrome vagy firefox) és mondjuk éppen facebook ment vagy bármi más. Akkor teljesen felgörgetett az ember vagy éppen ott olvastam és onnan még feljebb akartam görgetni szépen frissítette az oldalt. Most ezt nem csinálja. Hol lehetne ezt bekapcsolni? -
csernus01
csendes tag
-
Szabees
csendes tag
Közel fél éve leállítottam a frissítéseket, hogy gazdálkodjak a hellyel. De ez az SD-re nem enged menteni helyzet fárasztó. Adtak ki lollipop frissítést vagy valami módszer van rá, hogy lollipop kerüljön a készülékre (elvileg ott már nincs SD probléma)?
-
Vyndree
őstag
válasz Szabees #1596 üzenetére
Nekem a legfrissebb gyári van rajta A328_ROW_S329_150708, ez 4.4.2. Nincs benne memória kártya, iGO Primo (92,7MB), Zseblámpa és a 360 Security van rajta, így 0,95GB a szabad terület. Ezzel az új FW-vel tegnapelőtt reggel vettem le a töltőről és 97%-on áll, így hetente elég tölteni ha nem nyomkodod.
Samsung A7 ROM-ot lehet rátenni innen, vagy innen ezekkel lehet külső memóriára telepíteni, viszont ha visszaolvasol vannak hibái és az akku is jóval gyorsabban fog merülni.
-
BoogeyM@n
tag
válasz Vyndree #1597 üzenetére
Külső memória kártya nélkül is elindul valahogy az A7rom nem tudom hogy
(Lecseréltem a 4GB-osat amivel csináltam egy új üres 32GB-ra elindult)
(persze vannak hibák néha lefagy meg ha játszol rajta akkor 1-2nap az akku
viszont ha csak zenét hallgatok meg max telózok vele akkor 4-5nap) -
Vyndree
őstag
válasz BoogeyM@n #1598 üzenetére
Akinek nem játékra kell, vagy nem akarja telepakolni mindenféle appokkal, annak szerintem nem éri meg cserélni ilyen buheráltra. Néha lefagy, néha nem működik, szóval nem az igazi. Akinek komolyabb dolgokra kell, az vegyen egy komolyabb telefont, ez ennyit tud. Nekem még mindig és így is megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest