- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
po1son
addikt
Ez a dpd a legalja futárszolgálat, aztán lehet csak én voltam balszerencsés.
Pénteken tájékoztatás nélkül jött a futár (csomagkovetes nem működött), tegnap meg este 6 órára sikerült hozzám érni és evvel kuka lett az egész napomnak.
Nem értem miért nem lehet megadni egy 3 órás időintervallumba mikor érkezik, mint egy GLSnel és akkor nem kell egész nap otthon lennem...
Aztán legvégül hab a tortán, hogy így sikerült kiszállítani.
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
sb
veterán
válasz po1son #72102 üzenetére
Ez fura, mert a rendszer azonos de nálam fordítva van: A GLS üzenetben csak nap szerepel de legalább beleírják a futár telefonszámát így el lehet érni.
DPD-nél viszont 1 órás időintervallum szokott lenni az emailben és általában nagyrészt aszerint is jönnek. (Nincs viszont telszám, csak netes link a követésre, nap/helyszín áthelyezésre.)Aztán, hogy melyiktől mikor jön üzenet egyáltalán az random, de ott is a GLS a ritkább nálam. Régebben a DPD-től jött rendesen, az utóbbi 4-5 csomagnál talán ott is kevesebb mint a felét írták meg.
(A minőség meg végképp változó, az már teljesen futárfüggő.)
szerk: Ott a Camaro doboz belső felülete hogy tud kiszakadni, volt ott külsérelmi nyom a külső dobozon? Vagy a belsők nyomták meg? Ilyet én is kaptam már de akkor valószínűleg eleve sérült volt a Lego doboza mert semmi nem utalt rá, hogy kívülről így benyomták volna.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz po1son #72105 üzenetére
No offense, nem ellened vagyok, de:
- ha külső sérülés van a dobozon, akkor megteheted, hogy nem veszed át, de ha átveszed, akkor utólag már kevésbé jogos hibáztatni a futárcéget (ettől még frusztráló, de így van)
- a DPD amúgy 1 órás idősávokkal dolgozik és be is van lőve előre. A rendszerük ettől még szar, ha nem küld értesítést, de azért jó tuni róla
- a csomagkövetés nálam mindig működik, mydpd-vel a kiszállítást is mindig látom előre
- a többi futárszolgálat sem jobb szerintem
- érdemes panaszt tenni a Lego ügyfélszolgálatán, nekem volt már, hogy ingyen kicserélték (ez persze több szopás a futárral), vagy kaphatsz VIP pontot is kárpótlásul[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz apholyon #72044 üzenetére
Szerintetek ez miért lett visszadobva? (Perfekt megy az angol, értem a szöveget)
"Please note that the rules don't allow submissions to contain intellectual properties (IP) or references to them." - ezen belül nem specifikálták, nincs idejük azt írták... csak sajnos ebből meg nem jövök rá...
Kifejezetten odafigyeltem arra, hogy ne jelenítsek meg semmi ilyet... NASA szagot érzek, de se felirat, se logó nincs rajta... "...or references to them..."
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Crus
őstag
válasz apholyon #72107 üzenetére
A Nasa biztosan nem lehet gond. Az pont nem. Olvass utána, hogy a NASA, mint "brand" gyak. szabadon terjeszthető, mindenre is rá lehet nyomtatni.
A gond esetleg az izzóval, PC-vel, egérrel lehet. Szvsz.
Szerk.: Viszont most olvasom, hogy ettől még a kommunikációs osztálytól engedélyt kell kérni, de amúgy free. Amúgy az ott Nasa logo? Nekem nem tűnik annak.
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Mauzes
addikt
válasz apholyon #72107 üzenetére
Szerintem nem korrekt a visszajelzés, ebben a beadványban nincs IP. Az meg hogy 'references to them' az nagyon gumi szabály. Akkor se űrhajót, se autót, stb nem lehet még logo nélkül sem? Én mindenképp visszakérdeznék, hogy pontosítsák, a beadvány melyik tárgya sérti meg a szabályt.
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mauzes #72109 üzenetére
Az a para ezekkel a versenyekkel, hogy az adott szabályzatot nagyon tudni kell odavissza. +rutin segíthetne mi az amire rögtön ugranak..
Lehet a találmányokkal van bajuk. Végig néztem és amiket láttam pályázatokat, egyiknél sincsen ennyire "nyersen" találmány bemutatva. Esetleg itt. Itt. Itt. Itt. Itt. Szóval mégis lehet valahogy.
Az a gond ezzel, hogy így elindul az oda vissza játék és lejár az időd. Plusz azt ki hangsúlyozzák hogy:
In some cases we can't allow you to re-enter your submission as we know we wouldn't be able to accept it even with changes.Magyarul, jobb lenne kideríteni -amit nem tudsz- hogy mire ugrottak most rá.
IP lista (NASA 6. sorban)
#72107apholyon
Kifejezetten odafigyeltem arra, hogy ne jelenítsek meg semmi ilyet... NASA szagot érzek, de se felirat, se logó nincs rajta... :F "...or references to them..."A hivatkozás lehet pont elég, hiszen mindenki felismeri hogy ez a NASA Discovery projektje.
Példa egy úrhajó pályázatra.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
po1son
addikt
válasz Mauzes #72106 üzenetére
Teljesen igazad van, pedig elektronikai termékeknél mindig oda vigyelek erre, most viszont nem néztem meg a doboz alját...
Pénteken a dpd futár nekem telefonon azt hazudta nincsen idősáv csak napra van leszűkítve a szállítás időpontja.Mindenesetre írtam egy levelet a lego ügyfélszolgálatnak, amire nagyon kíváncsi vagyok mit fognak reagálni.
-
addikt
-
edgR
őstag
válasz Tyler Durden #72113 üzenetére
khm bocsánat, de a szent grál szerintem az első, a 10179, nem ez a verzió
-
-
Mauzes
addikt
Hát még szép, pont azt mondom, hogy a Falcon még mindig sokkal változatosabb és színesebb, mint bármelyik Star Destroyer.
Amúgy szerintem is a 75192 a szent grál, a valaha volt legnagyobb Star Wars készlet, sokkal jobb kidolgozású, mint a 10179, már majdnem egy évizede az egyik legikonikusabb Lego szett.
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mauzes #72122 üzenetére
De témánál maradva a "szent grál" nem attól lesz valami mert a legújabb. Az új nem mindig jobb. Itt ha az árakat nézzük Egyedül akkor igen.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Mauzes #72118 üzenetére
Hát akkor részvétem a 'disztrojer' építőinek
#72122Mauzes
Nekem is jobban bejönnek az "úkori" technics-ek, mint a régi "csupaszok".
Valószínű azért, mert inkább jelent kiállítási darabot, mint építgetést.
Régit én se vennék.
Igazából semmilyen régit nem akarok venni, annyi szett van, hogy nem győzi az ember visszafogni magát, hogy ne kezdjen bele mindent is gyűjteni -
Mozaart
aktív tag
-
sb
veterán
válasz apholyon #72127 üzenetére
Azért ez elég gáz, hogy references emlegetésnél nem mondják meg mi a gond. Remélem elfogadják végül.
@po1son
Valóban ott a lyuk kívül is.
Nekem volt már külsérelmi nyom nélküli, hasonlóan lyukas Creator Porschém, azt szó nélkül cserélte a Lego.@Mauzes
Ez a nem veszed át mennyire reális forgatókönyv? Milyen gyakran fordul elő veletek? Amellett, hogy látunk belül problémás dobozokat sokszor a topicban...
Komolyan kérdezem mert tippem sincs ez mennyire működik. Saját tapasztalatból azt látom, hogy a külső sem biztosíték arra, hogy belül minden oké, a bontogatás szvsz nem reális forgatókönyv. Ha pedig minden kicsit nyomott, gyűrött külső doboznál visszaadnám a futárnak akkor a csomagok mondjuk felét tudnám csak tippre átvenni.
(Nem ilyenre gondolok persze amikor viszonylag egyértelmű, hogy gond lehet vele, esetleg a doboz fele hiányzik.)
-
Sinu
senior tag
Bocsánat, ha volt már.
Kezdődjön a varázslat
Vásárolj minimum 14.990 Ft értékben a megjelölt LEGO szettek közül a ráadás LEGO Brickheadz Harry, Hermione, Ron és Hagrid termékekért.
Emag
október 12-18 között.
Ingyenes szállítás EasyboxbaA minimum összeg miatt elvileg az adventi naptárhoz nem járna az ajándék, de a kosárban feltünteti ráadásként a 40495 csomagot is
No Future
-
Mauzes
addikt
Erre két válaszom van. Egyrészt teljesen reális és jogos, ha tényleges és komolyabb sérülés látszik már bontatlanul. Pl egy lyuk vagy komoly horpadás (ha csak picit gyűrött vagy nyomott, akkor azért szerintem(!) nem korrekt). Ilyenkor jelzed a futárnak, hogy szállítás közben sérült, ezért nem veszed át, és egy jegyzőkönyvet vagy hasonló doksit vesznek fel róla.
A másik válaszom, hogy mivel én soha nem baszakodom a doboz miatt, ezért nem küldök vissza átvétel előtt, így nem tudom, pontosan mi történik egy Lego rendelés esetén. Gondolom visszamegy hozzájuk, a futárcég kontójára, te pedig kapsz egy teljesen új kiszállítást.
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz Mozaart #72129 üzenetére
Egy sárga kérdőjel... Eszembe sem jutott a Mario... Hát ha már erre is rákötnek, akkor nem tudok mit csinálni
Egyébként meg nem értem miért nem tudták 2 szóval leírni, hogy mi a bajuk... Nem hiszem, hogy sok idő lett volna és biztosan sok beadvány van, de azért nem százezres nagyságrendű...
[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz apholyon #72134 üzenetére
Igen. Valoszinu ennyi a protokoll a csapat tagjainak. Illetve olyan is lehet hogy egy verseny mennyire kiemelt lehet akkor jobban segitenek. De ez csak fikcio.
De a lenyeg. Ra vagy kenszeritve hogy semmi gyanusat ne adj be. Mindennek felelj meg. Akár egy valodi szett tervezese soran.
Gondolj csak bele hogy ha ez ennyire maszatolos akkor egy valodi tervezes milyen lehet. De a rutin ott is segit. Mi az ami bevalt mi fele lehet menni. Illetve kreativan tamadni. Mi az ami eddig még nem volt de mukodhet. Erdekes a munkajuk.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Mauzes #72132 üzenetére
Köszi, mindegy igazából, nagyon elméleti kérdés volt. Nyilván ez így pofonegyszerűen hangzik csak a gyakorlatban tűnik nekem macerásabbnak. Kis hibákon én sem vergődök de tapasztalat alapján közel sem egyértelmű a kimenetel.
@apholyon
A kérdőjel azért durva lenne... Mondanám, hogy biztos AI értékelt homályos feltételek alapján, de hát a Legóról beszélünk ahol kézzel történik több 10k rendelés fizetési módosítása is. Nomeg a fegyveres dilemmákból kiindulva egy AI jobban tudná mit miért zár ki, mint a Lego dolgozók.@Mozaart
Erdekes a munkajuk.
A tippelgetés része? Ok, nevezzük igazán kreatív munkának a valós kreativitáson felül.@Sinu
De dupla annyi macskaeledeled lesz!![ Szerkesztve ]
-
po1son
addikt
Nekem simán engedte, próbaként én rendeltem és utána töröltem is a véglegesített rendelést.
szerk: megnéztem most egy másik fiókon, ott is probléma nélkül sikerült
Ha gondolod megrendelem neked és oda adom a rendelési számot, csak írj rám pm-be hova szeretnéd a csomagot kérni[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
Hát nem tudom, nekem ezek a téma-specifikus adventi naptárak nem jönnek be, még az SW sem... ellenben a mostani city (60381) tele van érdekes, jópofa kiegészítővel, azt be kellene majd szerezni...
Remélem lesz néhol használható BF akció, ezek a Halloween-esek nem mozgattak meg... Jót lett volna egy régi + egy új VIP pack, de csak azért nem rendelek...
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz manokaj #72149 üzenetére
Kicsit irigyellek. Nekem is megvolt minimum 3x, de lehet 4x is már nem is emlékszem, aztán mindig eladtam, mert vagy időm, vagy kedvem, vagy helyem nem volt hozzá összerakni és mindig volt más projekt ami előrébb volt, de mindog is ki szerettem volna én is rakni egyszer, de eddig még nem jött össze. Nagyon szép lesz, jó nézni ezeket a képeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest