Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    válasz grimm2015 #64720 üzenetére

    "De könyörgök, el ne hidd már, hogy te bármelyik halálodnál jó döntést hoztál..."

    Hát pedig képzeld vannak objektíven jó és rossz döntések adott szituációkban. Persze sok koordinációs hiba is van, nyilván nem mindig lehet tudni mi jár a másik fejében, ahogy Lokids is írta és lehet, hogy két eltérő megoldás születik, ami viszont egy időben zavart okoz. Amiről én beszéltem elsősorban az nem az ilyen "hát lehet így, meg lehet úgy" helyzetek, pl. Baron után most miden vagy topon induljak meg, hanem olyanok amikor konkrétan megvan, hogy mi a jó play.

    Egyértelmű, hogy amikor van egy sárkány fent és tudjuk, hogy az ellenfél is rá fog menni, akkor nem kezdünk el tök random elmászkálni másfelé, hanem igazából 5 embernek ott kellene lenni sárkánynál, de legalább 4-nek, ha van mondjuk egy splitpusher is a csapatban.

    Ugyanilyen az a helyzet, ami állandóan felmerül és szét kell pingelnem a mapot mire megértik, hogy amikor betoltuk midet, megvan az inhibitor, de már éled az ellenfél az új itemekkel stb. akkor nem forszoljuk ott a semmit középen, mert 99%-ban annyi a végre, hogy 3-an meghalunk 2 meg jobb esetben low hp-n eltud menekülni, semmi értelme. Utána amikor újra támadunk nem megint a már megnyert midet kezdjük el tolni, annak semmi értelme, olyankor el kell indulni topon vagy boton és szerezni még egy inhibitort. Nagyon simának kelle lennie a meccsnek, hogy egy szál bedöntött inhibitorral megtudjuk nyerni. Szóval igen ilyenkor is az a jó és biztos play, ha betolunk mégegy ösvényt miközben a super minionok meg maguktól tolják a közepet., nem pedig forszolunk ott a szűk szurdokban percekig, amiből semmi nem lesz. Van, hogy valaki OP és betoljuk kész vége, de ez nem egy átgondolt biztos terv, szimplán néha bejön, erre nem lehet egy konzisztens játékot építeni.

    Én szeretek mindig a stabilitásra játszani, nem arra, hogy véletlen megnyerünk-e egy clownfiesta teamfightot az enemy tornyai alatt vagy nem. Kell mindig egy terv, egy stabil felépített taktika és ezt csak úgy lehet kivitelezni, ha tudjuk, hogy adott helyzetben igen is vannak meglépni való fix dolgok, amiket adott helyzetben tenni kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák