Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kelna91

    senior tag

    Az imént volt egy kis villanyos anomália nálam. A kísértetjáráson kívül mindent kizártam, úgyhogy egy kis segítség kéne a további nyomozáshoz.

    Először a mikró körének (konyha1) kismegszakítója vágódott le, ráadásul ez kétszer megtörtént a mikró használata közben nagyjából egy-két óra különbséggel. Ekkor arra kezdtem gyanakodni, hogy a mikró zárlatos, úgyhogy kihúztam. Nem sokra rá levágódott a konyha2, amibe a hűtőszekrény volt dugva, más fogyasztó nem.
    Mindeközben ment a klíma, plusz egy olajradiátor is, a bojler és a villanysütő turbófokozatban (gyors előmelegítés), mindegyik külön körön. Szóval elég nagy volt az összfogyasztás, de egy-egy körön tutira nem léphettem át a keretet. És mégis, két olyan kör kismegszakítója vágódott le, amelyiken viszonylag kicsi volt a terhelés. Ilyen lehetséges?

    Most összeadogattam a fogyasztásokat, és bizony eléggé közel van a 32A összterhelésben. Szóval még jó, hogy a főmegszakító nem oldott le. De akkor sem értem, hogyan lehet, hogy látszólag random körök levágnak, amiken nincs túlterhelés. Egyébként érződik, hogy a 0 sín fölött a biztosítékdoboz elég meleg. Ez mennyire baj? Amúgy nem régi a villamos hálózat, olyan 5 éve lett újrahúzva az egész lakás, és látta villanyszerelő azóta is, és állítása szerint rendben van.

Új hozzászólás Aktív témák