Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atomgeszi

    veterán

    Hali!

    Központi fűtés problémával küzdök!
    Fég C9-es(nem hiszem, hogy 12-es lenne) azt hiszem a kazán.

    Először nyitott rendszer volt, jött egy helyi fűtésszerelő, csinált belőle zárt rendszert.
    Na most a fűtés 1 éve lett megcsinálva, hellyel közzel jól működött.. De most azt vettem észre, hogy a radiátorok felső része meleg, alja teljesen hideg.
    Már próbáltam kinyitni mindent, elzárni mindent, sehogy sem akar. A szivattyú 3-as fokozaton megy.
    A napokban vettem észre,hogy amikor elindul a keringtetés, hallatszik, hogy levegő van a rendszerben.
    Néztem a tágulási tartályt, a piros pöcök helyett(ami olyan 1,4bar) 0,2 baron volt a cáger. Elkezdtem tölteni vizet a rendszerbe(a töltő nyílás a tartály előtt van 3cm-el) és hallottam, hogy csurog be a tartályba a víz. Gyorsan le is állítottam a töltést, mondván ez nem normális dolog. Utánaolvasva[link], egy mágnesszelep adja meg magát 1-2 év alatt, amit kicserélve már jól fog működni a dolog.
    A másik probléma még mindig fennáll, hogy miért csak a felső része meleg a radiátornak? Az összes radiátor alul felül ki van nyitva teljesen. A radiátoron külön légtelenítő nincs(elég öreg konstrukció), csak a visszamenő ágon egy légtelenítő szelep, de azt sem hallom sziszegni, hiába hallom, hogy amúgy levegős a rendszer.

    Új kazánt venni nem igazán fér bele az e téli költségvetésbe, szóval valahogy ezzel kéne kihúzni. Esetleg, ha egy szaki Mohács környéki és megnézné, azt is szívesen veszem. :R

Új hozzászólás Aktív témák