- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
chihuahua keverék kutyusomnak van a mellkasán egy nagyobb zsírcsomó. Dokik azt mondják nem kell vele törődni, de amúgy engem zavar.
Ti leszedetnétek? Vagy nincs értelme, úgyis visszanő? Mi a tapasztalat?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
vendingo
veterán
válasz Aaron14 #38202 üzenetére
2017-ben lett egy zsírcsomó a kutyám farkán, évek alatt csak nagyobb lett. Most ősszel pár nap alatt hatalmas lett, kifakadt, azonnali műtét kellett.
Most még ne foglalkozzatok vele, de ha nagyobb lesz, akkor ne várjátok meg amíg gond lesz belőle.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
3éves aussie-mmal már egy ideje reaktivitással küzdök. Pórázon ugat, adott esetben "kitámad" más kutyákra, ezt viszonylag jól sikerült kezelni trainer javaslatára kavicsokkal töltött palackos "módszerrel". Viszont van egy sunyibb technikája is, hogy odamegy a másikhoz látszólag barátkozni, majd full random átvált és elkezd 3 centiről ugatni vagy odakap (harapás vagy bármi sérülés még sosem volt és nem is nézném ki belőle). Ez ugye kurva kellemetlen és kezelni és nehéz. Ráadásul ilyenkor a palackozni sem lehet, mert a másik kutyát nem akarom vele vegzálni. A másik aspektus a szabadon engedett állapot. Itt az a küzdés tárgya, hogy sokszor ahogy meglátja a másikat, egyből ráront, ész nélkül odaszalad hozzá és szintén 3 centiről nekiáll basztatni.
Mivel tréner szerint mindenre ezt a palackos módszer kéne használni, így eddig csak ezzel próbálkoztam. Sajnos azonban egyre többször van olyan szitu, hogy nem merem/akarom dobálni, mert a másik kutyát nem akarom ezzel zavarni. Márpedig ha dolog van, akkor már többnyire a képében van. Illete sokszor azért nem dobálom az utcán, mert zavar, hogy a fél utca minket néz ilyenkor.
A fentiek fényében már elgondolkoztam az eddig általam tabuként kezelt elektromos nyakörvön is, mert ez kb minden problematikáját kiküszöbölné a palackozásnak. Csak jó lenne valami humánusabb megoldás.Ami fura, hogy számomra megmondhatatlan, hogy kivel hogy fog reagálni. Valakiel egyből full haver és játékos, másokkal meg a másik véglet. Illetve kb az első tüzelése óta kezdődtek ezek, ellőtte sose volt semmi gond és a szocializációja is jó volt.
Volt esetleg valaki hasonló cipőben? Nem tudom, hogy én vagyok a szűk keresztmetszet (részben vagy teljesen biztos.) vagy esetleg a trainer nem jó irányt javasol.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Major Lion
senior tag
válasz TheProb #38207 üzenetére
Nekunk is ez volt a gond, menhelyes szuka, de sikerult mara megoldani, eleg sok melo, de a kulcs az volt hogy hallgasson rad ( a NEM parancs mukodjon), majd a kozos setak masokkal, stabil kutyakkal ismerkedes stb, ja es kanokkal kezdtuk a baratkozast, mert a szukakkal mindig gond volt, ma mar veluk sincs gond.
Nem tudom pontosan mi ez a kavicsos palack, de hasonlot ajanlott juhasz kutya kikpezo akihez jartunk, hogy legyen nalunk egy felliteres palack kaviccsal, a razasa legyen a NEM, illetve ha nagyon nem figyel akkor el kell dobni Innen azt hoztuk meg el hogy megtanulta a kutya hogy hallgasson a NEM-re, bar a palackot nem nagyon hasznaltuk
Nem tudom mit ertesz az alatt hogy humanusabb megoldas mint az elektromos nyakorv, jo kezekben az egyik leghumanusabb eszkoz, semmi baja nem lesz tole a kutyanak, viszont gyorsan lehet vele eredmenyt elerni, es nem fog a kutyad evekig ezzel a reaktivitasal hagyni szenvedni, mint azok akik csak atmennek az utca tuloldara...
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
TheProb
veterán
válasz whitezo88 #38208 üzenetére
Lehet, én 2 személyi trénerhez jártam eddig, mindkettő ezt alkalmazza az elektromos nyakörv előtt. Én sem saját kútfő alapján gondoltam elkezdeni, semmikép sem szeretném rosszul használni, ahogy te is mondod.
Kipróbálnék mást is, csak nem tudom hol/kinél. Tükrösöknél csak 2x voltunk talán még ovizni, de azt leszámítva az említett 2 személyi trénert hívtam segítségül#38209Major Lion: "Nem tudom mit ertesz az alatt hogy humanusabb megoldas mint az elektromos nyakorv, jo kezekben az egyik leghumanusabb eszkoz, semmi baja nem lesz tole a kutyanak" Racionálisan gondolva elhiszem, csak szerintem alapból mindenkiben él egy olyan kép, hogy ez valahol kínzás, pedig nyilván ésszel használva nem az. Rá kell állnia az embernek fejben. Legalábbis nekem biztos. A NEM-et én is használom és már nálam is összekapcsolta a palacrázással. Csak kurva makacs és ha bepörgeti magát, akkor már az sem elég. Ilyenkor kéne mellé b@szni ugye, csak hát nem mindig jön össze...
Lehet beszélek a tréneremmel, hogy próbáljuk meg a nyakörvezést.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
chizuru
csendes tag
válasz TheProb #38207 üzenetére
Az elektromos nyakörv szuper eszköz, nekem mindkét kutyámon van, de reaktivitásra nem biztos hogy ajánlanám. Esetleges agresszív fellépésnél egy rosszul időzített rezgés vagy csípés csak fokozhatja az agressziót, és nem a “nem” parancsot erősíti, szóval csak és kizárólag akkor “élesben”, ha a kutya egyébként jól képzett (előbb képzés és aztán nyakorv, mert egyébként fogalma sincs miért csapkodod vele), illetve te magad is tűpontosan tudod használni.
so long ヒカリノムコウヘ so long ナモナキジユウへ so long フアンヲノミコメ so long ダレヨリモタカクトべ
-
Major Lion
senior tag
válasz TheProb #38210 üzenetére
A tehenek, lovak, juhok is kinzasnak vannak kiteve mikor villanypasztor veszi oket korul? Nem
Mellesleg minden eszkozt lehet ugy hasznalni hogy az „kinzas” a kutyanak, meg szavakkal is tudsz egy kutyat terrorizalni, nem kell meg csak poraz se hozza vagy megutni.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
addikt
válasz TheProb #38210 üzenetére
Az elektromos nyakörv a kutya képzés leghatékonyabb eszköze azonban erre NEM használható.
Súlyos következménye lehet, amikor megcsíped, többnyire fokozódik a támadás. A tükrösöket felejts el az egy szekta, hozzáértés nélküli pénzlehúzó helyek.[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
kavalkád
aktív tag
kérek én is tanácsot, hátha van valakinek tapasztalata.
új kutyás vagyok, macska volt eddig is, amikor hazahoztam a kutyát nem is törődött vele, de mostanában olyan mintha féltékeny lenne a macskára. ha elkezdek a macskával játszani egyből megjelenik és mindent megtesz, hogy rá terelődjön a figyelem. nem bántja a macskát, csak néha megugrik felé, hogy az elszaladjon. néha meg elkezdi tisztogatni a macsekot, szóval nem nagyon értem a lelki világát
hogyan tudnám rávenni, hogy ne zavarja, ha a macskával foglalkozok épp? -
whitezo88
nagyúr
válasz Alusky #38220 üzenetére
igazából semmi egetrengető dolog, csak el van adva valami nagy újdonságnak. Ahova mi járunk, oda többen jöttek át tőlük mert nem javult a kutya viselkedése, itt meg igen, szoktunk beszélgetni és tényleg javult a kutya. Pl. pár éves domináns tacskó, nagyon agresszív volt, támadt a közeledésekre, nem volt behívható. Oda jártak, nem jutottak sokra, mára meg egy kenyérre kenhető kutya lett, közömbös más kutyákra, figyel a parancsokra, behívható, gyakran póráz nélkül is sétál már ha olyan a terep.
Azt sem értem pl, hogy ott akár ketten is vannak a kutyával, úgy nem lehet tréningezni, fókuszt szerezni, nem tudja kire figyeljen a kutya, elviszi a figyelmét.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz whitezo88 #38221 üzenetére
Azèrt nem írnàm le a tükör módszert. Nekem logikusnak tűnik, amit mondanak, vèlhetőleg a franchise sulik nem feltétlen egyformák, hiszen màsok oktatnak. Egyetlen beszólàs nem tetszett, amikor valamelyik csak dajkakutyaként emlegette az amstaffot. Ez nàlam elég nagy bullshit.
-
Bondix
tag
Sziasztok
Egy 4 éves kan Amerikai staffordshire terrier kutyánk van
Lenne pár kérdésem főleg azokhoz akinek úgyszintén van.
Kb fél éve máshová költöztünk így más hely más szomszéd kutyák stb lett de ez már fél éve.
A kuty nem volt kutya suliba nem igen van szocializálodva már kutyahoz
Játékos inkább ugrálni szeret az emberekre, azaz ha jön hozzánk valaki.
-
- Sétáltatni kéne vele mert jóval kisebb udvar van ahol most lakunk i de van itt egy zöldes övezet ahol se kocsik semmi. De nagyon húz egy ideig aztán nem de nem jön szépen mellettem kb minden kuka és oszlop a célpont és itt jön az egyedi gond h a derekam nem igen bírja a húzást és így ez annyiba maradt.De vízszint hogy lehetne szépen rá venni tanítani h séta... Vagy ehez inkább kutya suli ajánlott?
Mondjuk a gyere ide ülj le ez működik zárt udvarba és séta közbe néha néha főleg ha nem vonja el más a figyelmét ugye.Na már most tudom ez hülye kérdés lesz de mennyi idő és pénz egy ilyen helyre tanítása?
Tudom kutya kérdés és gazdi azt is nevelni kell meg ha látják miként hogy viselkedik a kuty akkor derül ki gondolom de úgy kb a gyakorlatba hasra ütve mivel kéne számolni egy ilyen műsora?
-
Másik az esti ugatás nem értjük minek??
Se madár se kutya semmi extra nincs az udvaron amit látnánk így az átmeneti megoldás, hogy este lakás folyosó.
Gondolkoztunk kennelen de majd csak tavasszal télen úgyis bent lesz minden este mivel hideg lesz és rövidszőrű...
De este valószínűleg ott is ugatna. De semmi ötletünk mind mit már többször néztük hallgattuk de semmi ötlet.
De őszintén nekem nem annyira fekszik h bent a kutya a lakásba este. Télen okes de... és gondolkoztam ugatásgátlón az udvarba pl a fára tenni. Olvastam ilyesmit vagy az ultrahangos nyakörv.
Ez mennyire gáz a kutyának és ha akkor melyik javasolnatok ami tuti működik is mert a 3ezer és 30 ezer között elég nagy a választás.Köszi előre is a választ 😊🐶
-
jézusom
addikt
válasz Bondix #38223 üzenetére
Neked biztosan nem ajánlom az ultra hangos nyakörvet. Sulit tudom ajánlani, de azt nagyon. Nem pénz kérdés, ha nincs pénzed akkor olvass! Segítünk itt is de helyetted nem tudunk suliba menni. Szerencsétlen kutya egyértelműen inger szegényen él. Mozogni és szellemileg is le kell fárasztani. Nem azért ugat mert nincs kennelben! Persze ha bemegy veletek este lehet hogy abbahagyja, lehet hogy sok a vad a környéken amit nem hallotok de ezer oka lehet hogy miért ugat.
-
Bondix
tag
válasz jézusom #38224 üzenetére
"Nem azért ugat mert nincs kennelben" ilyet nem írtam azt írtam ha kennelbe lenne is ugatna
Vad? Nem hiszem de a zöldes övezet gondoltad. Nem... városba lakom és... Meg jó pár kutya van az utcában és udvaron és nem fognak. Mondjuk nappal meg ha kell ha nem... A mienk meg csendbe van néha egy mély ugatás és...Tehat ha vad vagy olyan lenne amit a kutyát ingerli akkor az utcába a többi kutya is érezné sejtem.
A suli gondolkoztunk ami pénz és idő és leginkább idő mert én van h hétvégén is dolgozok és suli legtöbb esetbe hétvége.
A fára/falra szerelhető ultrahangos ugatás gátló minek nem megoldás?
Már csak azért is mert a szomszédba 5kutya van amire ébredek hajnali 5kor... rosszabb mint falun egy kakas tuti... -
falabu88
aktív tag
válasz Bondix #38223 üzenetére
Pont a hétvégén volt nálunk kutyakiképző (rendőr) privátban, mert kicsit el lett hanyagolva az utóbbi időben a kutya (lassan 8 hónapos németjuhász kan) és kezd a fejünkre nőni. Sétáltatásnál a lakott terület végéig síelek vele (a kerítések mögött lévő kutyákat támadná akik ugatják), amint kilépünk a lakásból összesároz, valamennyire ugrál is. A kertben semmit nem lehet mellette csinálni, mert vele kell foglalkozni. Jutifalival kezesbárány, de nélküle nem igazán fogad szót.
Sok jó tanácsot kaptunk, sétáltunk is egy kört a kutyával. Mivel már voltam a suliban is vele, így egyeztettünk előre, hozott egy fojtó nyakörvet (magamtól nem tudtam melyiket vegyem..) . Annak megmutatta az alkalmazását. Ameddig nem fog szépen jönni mellettem, addig marad a fojtó. Elég brutál elsőre a használata, sajnáltam is (főleg a megemelve hörgés) , de sajnos tényleg csak ebből ért. 20 perc séta úgy lefárasztotta, hogy mozdulni alig bírt utána..
Az esti ugatás nálunk is elég sokszor gond, erre már vettem elektromos nyakörvet, de mivel ez távirányítós, így csak ha felkeltünk rá akkor használtuk, plusz meg sem mertem eléggé húzni, úgyhogy valószínű haszontalan volt. Ez a nyakörv a következő időkben a NEM szó megtanítására/nyomatékosítására fog szolgálni napközben.
Estére pedig az ugatásgátló nyakörvet ajánlotta, be is rendeltem, a héten jön meg valószínűleg. Nagytestű kutyának mindenképp az elektromost ajánlotta, és tölthető beépített akksis legyen, ne elemes, mert az hamar merül. Pár hét alatt elvileg szépen megtanulja, hogy fölöslegesen nem ugatunk.
Nem kell félni az elektromostól, magamon a távirányítóst már teszteltem. Kellemetlen érzés, de semmiképp nem kínzás..
Jah és az árak: 8000ft a magán (1,5-2 óra), 3500ft a suli (50-60perc)
-
notika77
senior tag
válasz Major Lion #38227 üzenetére
Hát igen, ha már annyira húz, hogy kilóg a nyelve és csak kiemelve lehet megtartani, akkor jön az ültetés/hátsó lábak összerúgása. Pár 10 percbe beletelik míg megtesz az ember a kutyával 2-300 métert, de ha húz akkor megállni. Ha valami felé húz, akkor visszafordulni. Le fog esni neki, hogy nem célravezető húzni.
szerk.:
falabu88: közben eszembe jutott, hogy korábban írtam már egy pár szót a csúszó nyakörvről: [link][ Szerkesztve ]
-
falabu88
aktív tag
válasz PuffyDog #38228 üzenetére
Egy sima bőr nyakörvvel is majd meg fullad ha kerítésnél ugató kutya fele húz, csak azzal semmit nem lehet rajta fegyelmezni. Ezzel 2x kellett megemelni/leültetni és máris csendben nézte az őt ugató kutyát 2 meterről. Már 3 séta után látom a javulást. Meg kell tanulnia sürgősen, hogy azt a 150-200 métert nyugodtan kell megtennie még kiérünk a határba. Ott megkapja a 10 méteres flexit és azt csinál amit akar.. Tudom elég radikális/megosztó dolgok ezek, hidd el én sem örülök neki, de sajnos iszonyat erős jelleme van, le kell törni a szarvát.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
állateledellel kapcsolatos kérdésem lenne. Egy keverék (főleg Spániel) senior kutyusnak szoktuk venni ez a tápot: Delikan Prima Energy
Egy volt kolléganőm tenyésztéssel foglalkozik, ő javasolta, hogy próbáljuk ki.
Váltanánk, ha lehet (szállítással is szokott probléma lenni, változtatni sem árt néha, illetve árban is jó lenne, ha találnánk olcsóbbat).
Volna-e esetleg valakinek bármilyen javaslata? Ha netán beszerezhető élelmiszer multikban (Aldi, Lidl, Tesco, Penny), az még jobb lenne, de ha ott nincs ajánlható, akkor marad a rendelés.
Anno azért kellett váltani, mert elég nagy, lágy, és gyakoribb volt a széklete, ezzel már kisebb, normálisabb állagú. Bár folyamatosan fogyasztják a hangyák, vagy nem tudom, mik, összeszedni alig bírom emiatt, szétporlad...ugyanis ~kb. 1000m2-es a kert, és mindenhová pottyant, nem talált magának fix helyet sajnos -
st6969
őstag
-
Alusky
aktív tag
válasz st6969 #38236 üzenetére
Ilyen kategóriájú tápot nem forgalmaznak a multik, sokkal kisebb hústartalmúak vannak csak náluk. Gyakorlatilag csak szart árulnak az élelmiszerboltok. A Lidlben mondjuk van az Orlandonak az a husky rajzos tápja, de az csak pici zacskókban kapható és drága úgy, az kistestű kutyáknak van. És az se egy nagy eresztés.
Ha nem akarsz rendelgetni akkor Fressnapf vagy Alphazoo ahol mindig kapni helyben, persze ezek drágábbak és ezekben biztosan nincs Delikan.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
kavalkád
aktív tag
kutyacipőt (vagy kutyazoknit) használ valaki a kutyáján? fárasztó a talpait takarítgatni valahányszor bejövünk a kertből és a sarat sem élvezem annyira a lakásban. vennék csak nem tudom nem-e pénzkidobás, ha úgyis lerágja magáról.
-
Bondix
tag
Van valakinek Amerikai staffordshire terrier kutyája?
Télen kint lehet a kutya kutyaházba?Mert párom szerint megfazik kint télen így bent kell lennie...
-
Aaron14
őstag
Kutyák tappancsát, orrát lehet argánolajjal kenni, ha száraz? Emberi bőrápolásban használják, innen jött az ötlet.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Alusky
aktív tag
Nem csak a ráhordott víz a baj, a túl vastag pokróc vagy a nem légáteresztőek meg a gumis, műanyag aljú fekvőpárnák vizesednek be. A felső fele meleg a kutyától, az alsó fele meg hideg betonon vagy fán van és ott kicsapódik a pára.
Olyan kell ami szigeteli a kutyát, de a párát minél jobban átereszti, hogy ki is tudjon száradni.Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest