Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Siriusb

    veterán

    válasz philoxenia #28019 üzenetére

    Szerintem egyáltalán nem off.
    Egyetértek, a kutyáknak is van egyfajta habitusa, ha ez összhangban van a gazda személyiségével, mindkettejük dolga sokkal könnyebb. Erős, makacs kutya + gyenge gazda hozzánemértéssel -> micsoda mocsok dög, nem lehet megnevelni.
    Ha meg valaki érti a dolgát, csodák csodája pillanatok alatt ér el eredményt ugyanazzal a kutyával.
    Ezért nem értem, miért kell Ceasar Millant szidni. Nem kell egyetérteni vele, de amit el tud érni egy-egy kutyánál rövid idő leforgása alatt (amivel a gazda esetleg évek óta kínlódik), az valami elképesztő véleményem szerint. És nem agresszivitással, bikacsökkel, hanem a kutya reakcióira adott egyszerű válaszreakciókkal.
    Nálunk egy makacs mudi van, bármilyen négylábút meglátott, már ment volna ismerkedni, játszani; kerítés mentén nem tudtunk végigmenni anélkül, hogy ne húzott volna. Belenéztem A csodálatos kutyadoki 2-3 epizódjába, pillanatok alatt megértettem 1-2 egyszerű "alapelvet", utána a pórázt 2 ujjal fogva tudtunk végigsétálni ugyanazokon az utcákon. Nem volt elektromos nyakörv, nem volt szögesnyakörv, már korábban is a barkácsboltban vett 50 Ft/m kötélből készítettem pórázt.
    Aztán jött az e-nyakörv, kétszer-háromszor kapott egy figyelmeztetést, azóta póráz sem kell.

    Megtörtén olyan is, hogy sétáltatás során egy másik gazdi kutyája rám jobban hallgatott, mint a saját gazdájára. A kutyával volt a baj? Nem. Csak nem tudott úgy fellépni a gazdi a kutyával kapcsolatban, ahogy annak igénye lett volna rá.
    Persze az is igaz, hogy idehaza engem is hülyére vesz a kutya, mert fél pillanat alatt le tud venni a lábamról. És itt jön be a képbe, ez az első lánykutya, a többi mind kan volt. Ég és föld.

    Na jó, nem offolok tovább. :)

    Szerk.: látom, közben más is offol. De miért is off mindez?

    (#28020) bb0t
    Nagydarab kutyákkal kapcsolatban: bevallom, nekem régebben egy bizonyos méret alatt nem volt kutya a kutya, igaz, nálam a német dog volt a mérce. Olyan kényelmes volt, hogy nem kellett lehajolni megsimogatni. :D Aztán jött egy mudi. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák