Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Krystal_s #5904 üzenetére

    Ez a "nem látja a csatlakoztatott külső lemezt" nem derült ki, hogy pontosan mit jelent, mármint a WinPE környezetben csak a Macrium Reflect program nem listázza ki a külső meghajtót, vagy a fájlkezelőben és a parancssorban sem jelenik meg.
    Alapesetben akkor szokás csatlakoztatni az USB-s külső meghajtót, ha már betöltött a pendrive-ról a Macrium Reflect WinPE rendszer, vagyis annak normál esetben nem kellene gondot okozni a detektálásnál.
    Ha elsőre nem ismeri fel a WinPE rendszer a csatlakoztatott külső meghajtót, akkor ilyenkor meg lehet próbálni a programon belül a "Refresh" opcióval a meghajtólista frissítését, ha az nem használ, akkor az eszköz (külső ház) eltávolítását (kihúzását) és újracsatlakoztatását, a WinPE rendszer leállítását és újbóli indítását, stb.
    Nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan milyen WinPE-verzió alatt volt probléma, ahol a megfelelő USB 3.X támogatáshoz eleve WinPE 5 / 10 / 11 szükséges. + Az sem, hogy milyen programverzió volt használva, ahol a Macrium Reflect esetében a jelenlegi a 8.1.7401, a legutolsó ingyenes (free) pedig a 8.0.7279 verzió.

    Ha ugyanabban az USB-portban és ugyanazon USB-kábellel próbálva a telepített Windows megfelelően detektálja a külső házat és ott rendben működik, akkor ez innentől értelemszerűen nem külső ház specifikus probléma, hanem Macrium Reflect WinPE specifikus probléma, ahol az utóbbi az azzal foglalkozó fórum, topik témája.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák