Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz hdtomi #4488 üzenetére

    Szia!

    Ha a topik összefoglalójában lévő információs táblázatot, beszámolókat és teszteket átnézted, akkor láthattad, hogy összességében viszonylag sok külső ház fel van ott sorolva. Azok közül talán nem felelt meg egyik ajánlott modell sem? Konkrét tapasztat is eleve azokkal van itt a topikban, ellenben most sikerült pont olyanokat összeválogatnod, amelyek többségével nincsen. Lehet persze akár az általad felsoroltak közül is választani, de konkrét tapasztalat híján max. nagyjából, meg ránézésre lehet megmondani, hogy melyik mennyire lehet oké. Na meg az igények sem nagyon lettek kifejtve, ellenben szelektálni úgy lehetne jól, ha le lenne tisztázva, hogy pontosan milyen kell. Gondolok itt pl. a táblázatban feltüntetett jellemzőkre és az egyéb, személyes igényekre.

    A felsorolt külső házak közül ránézésre az alábbiak a komolyabbak:

    Blueendless U23QC
    Blueendless U23YA

    Ha kifejezetten tool-free modell kell, akkor meg ezek jöhetnek szóba:

    MantisTek Mbox 2.5
    ORICO 2189U3-BK
    Vakind

    A 2-es és 4-es kb. 1 kaptafa, illetve kialakításra ugyanolyanok, mint a korábban tesztelt n-Drive.

    Hőelvezetés és egyben a belső HDD melegedésének csökkentése szempontjából nyilván egy full alumínium, illetve szellőzőnyílásokkal ellátott külső ház a legideálisabb. De ha nem lesz nagyon intenzíven használva, akkor akár egy zárt, műanyag típus is megfelelhet a célra. Például a MantisTek esetében sem panaszkodtak itt arra, hogy megfőtt volna benne a HDD, ahogyan a korábban tesztelt SSK SHE088 külső háznál én sem tapasztaltam ilyet.
    Az USB-kábel hosszával meg nem különösebben kell foglalkozni, mert a 2,5"-os külső merevlemezekhez, illetve külső házakhoz amúgy sem szoktak túl hosszút mellékelni. Sőt, eleve inkább rövidebbet szoktak pont a stabil tápellátás biztosítása miatt. Másrészt szükség esetén manapság olcsón be lehet szerezni akár hosszabb kábelt is, ha esetleg túl rövid a gyári. Az AliExpress és társai online piacterekről meg aztán pláne, szinte fillérekért.

    Ha alapvetően 2 db HDD-hez kellene külső ház, akkor az a megoldás is megfontolandó, hogy mindegyiknek külön-külön venni 1-1 külső házat. Azért nem olyan drága manapság egy ilyen külső ház, pláne nemzetközi online piacterekről rendelve, hogy ezen spóroljon az ember. Valamint akár egy kétlemezes modell is opció lehet, vagy pl. egy egylemezes / kétlemezes dokkoló, ha gyakran lennének cserélgetve és a minél egyszerűbb csatlakoztatás is szempont.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák