Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz zsoltip #4486 üzenetére

    Üdv!

    Ez a topik 2,5"-os külső házakkal foglalkozik, nem gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel, mint az ADATA HD725. Erről pont nem olyan régen volt szó. Illetve a jelen topik összefoglalójának az elején is világosan le van írva.

    Ha gyárilag összeszerelt 2,5"-os külső merevlemez kell, akkor tehát a külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD topikban kellene (kellett volna) érdeklődni! Illetve előtte javasolt ott is elolvasni a téma-összefoglalót, ahol az "ár, vásárlási szempontok" fejezetben a 2,5"-os méretkategória D. pontja az ütésálló modellekre is kitér. A HD725 sorozattal egyébként pont nincsen abban a topikban konkrét tapasztalat.

    Arról pedig nemrég volt szó az előbbi topik egyik hozzászólásában, hogy egy 2,5"-os külső HDD-nél adatátviteli sebesség szempontjából kb. semmi értelme nincsen az USB 3.1 Gen 2-nek, mivel eleve csak külső SSD-vel lehet kihasználni az új szabvány lehetőségeit. Sőt, főleg pont emiatt Gen 2-es 2,5"-os külső HDD-t kompakt kivitelben nem is nagyon lehet találni, max. inkább csak külső házat. A Type-C fizikai csatlakozónál pedig leginkább csak a kényelmesebb csatlakoztatás az, ami ez esetben előnyös lehet. De ha eleve vannak a gépen Type-A portok is, akkor nyilván megint nem létszükséglet a natív Type-C (USB-C) megoldás. Meg egyébként amúgy sem, mert megoldható akár külön adapterrel / kábellel is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák