Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Zola007 #4469 üzenetére

    Tudom, volt már erről szó ebben és az SSD-s topikokban is (példa). Ha USB-n a TRIM működése a cél, akkor a minimum az, hogy UASP-s legyen a külső ház. Viszont az még önmagában nem feltétlen garantálja a tényleges működést, amire a korábbi tesztem jó példa.

    Ha a külső ház gyártója egyértelműen feltünteti a TRIM támogatását USB-n, akkor az elvileg hitelesnek tekinthető. De 100%-ig megbizonyosodni nyilván úgy lehet róla, ha pl. vásárlás után leteszteljük. Lehet a működésre példa akár USB 3.0-s külső házaknál is, de inkább az USB 3.1 Gen 2 típusoknál szokott gyakoribb lenni, mint már említve volt. Illetve az utóbbiaknál inkább találni olyan teszteket, ahol konkrétan kitérnek rá (példa).

    Ha találsz olcsóbban USB 3.0-s külső házat TRIM támogatással, akkor nyilván olyat is lehetne venni és nem feltétlen muszáj drágábban USB 3.1 Gen 2 típusút. Ha az AXAGON egyes USB 3.0-s külső házainál valós a gyártó által megadott információ a támogatásra vonatkozóan, akkor azok megfelelhetnek ilyen szempontból és az áruk is kedvezőnek mondható. De egyébként USB-n a TRIM működése sem feltétlen akkora létszükséglet minden esetben, mint már említve volt. Ahogyan az is, hogy akár alternatív módon is megoldható időnként a TRIM parancs futtatása.

Új hozzászólás Aktív témák