- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
válasz kmarci25 #53368 üzenetére
Paranoia... vám szempontjából! (tudod BigBrother... mindent lát! )
Meg csak szerintem van olyan "személyes adat", mint lakcím (ez a trackből ugyebár látható... a posta - város mindenképpen, illetve 1-2 POST TN-jénél a pontos lakcím - mobilszám is látható volt... talán a SE - svéd posta esetén... de ebben most nem vagyok biztos)
Vagy te a neten mindenhova kiposztolod a teljes nevedet - pontos lakcímedet házszámmal - telefonszámmal!?
(én nem, illetve jobb az elővigyázatosság)/szerk
Amit beg ír sem hülyeség! Simán életszerű is lehet![ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
beg
veterán
válasz kmarci25 #53368 üzenetére
A csomagszámoddal betelefonálok a postára, hogy bocsi, másik címre kérem a szállítást. Megadom a címemet és átveszem helyetted kamu szig.számot bediktálva. Se cuccod, se a kifizetett összeged nem lesz nálad. Ha egységnyi sugarú és rutintalan a postai ügyintéző, kérdés nélkül átírja a szállítási címet. Amúgy ha mindenki figyel, nem lehet visszaélni vele.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
wolfman
veterán
válasz kmarci25 #57587 üzenetére
Már úgy értettem, hogy jó nagy figyelmet szentelnek mind a két dolognak. Igazából lényegtelen csak megemlítettem.
Mostanában meg tuti jobban nekifeküdtek a vámolásnak, mert eléggé megugrottak az olcsóbb helyről (országból) való vásárlások, aztán szeretnék letörni a szarvakat.
(#57588) maj-viktor: Nem akartam belbaszni az agyad, csak érdekes, hogy a vámon áll mindig a legtöbbet minden. Na nem mintha a többi folyamat sokkal gyorsabb lenne.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
maj-viktor
őstag
válasz kmarci25 #57635 üzenetére
Még mindig...
http://homar.blog.hu/2013/08/26/ketszer_tuti_nem_cserel_cipot_a_sportsdirect_com
http://homar.blog.hu/2013/11/05/sportsdirect_com-osok_a_teljes_idegosszeomlas_szelenPoszt:
"Szerencsétlen sportsdirectesek az Arénában már eléggé kivannak, amiért nekik nincs saját webshopjuk, viszont mindenki rajtuk keresi a nemzetközi oldal magyar nyelven is rendelhető termékeit, amik náluk sosem lesznek:A minap felhívtam a Sportsdirect.com üzletét az Arénában és érdeklődtem egy termék iránt, ami a webshopukban megtalálható. A keresztfiamnak szeretnék Mikulásra egy hátizsákot és gondoltam, megnézem, mielőtt megveszem. Szóval a történet a következő. Telefonáltam, szépen köszöntem, majd megkérdeztem, hogy ha mondok egy cikkszámot (vettem a fáradtságot azt is megkeresni, nem csak a termék nevét), meg tudja-e nézni nekem, hogy van raktáron, vagy nincs. Megnézte. Nincs. Ok.
Mondtam, hogy láttam az interneten, majd megkérdeztem, hogy mikorra tudják beszerezni. A (feltehetően) kislány, eléggé ingerülten közölte, hogy nem tudják beszerezni. Megkérdeztem, hogy miért és talán ezt nem kellett volna, mert ez már érezhetően kiverte a biztosítékot. Totál sértődötten közölte, hogy nekik semmi közük sincsen a webshophoz ott sokkal nagyobb a választék és ők nem tudnak onnan semmit beszerezni és rendeljek onnan, majd egy viszlát kíséretében letette a telefont.
Úgy látszik még egy üzlet, ahol nincs szükségük a vevők pénzére. Kíváncsi vagyok, hogy meddig lesz nyitva ez az üzlet..."
Komment:
"Steckdose 2013.11.05. 15:55:28
Nekem a budaörsiben nagyon kedvesen magyarázta el egy ott dolgozó leányzó, hogy a bót meg a webshop az két teljesen külön árukészlettel dolgozó cég. Még elnézést is kért, hogy tudja, hogy hülyeség, de ez van.Viszont a boltban nagyon jó cuccok vannak nagyon olcsón, sapkától a cipőig föl lehet öltözni teljesen normálisan olyan kb. 25 ezerért."
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz kmarci25 #57635 üzenetére
Köszcsi! Úgy néz ki, hogy családon belül meglesz a gazdája. Nem kell vele külön köröket futni. Így a legjobb. Vagyis nem. Úgy lett volna a legjobb, ha azt a méretet küldték volna, amit megrendeltem. Most ha újat akarok rendelni, akkor plusz postaköltség.
Ilyen esetben ha az ő hiábjuk miatt másik terméket "kell" vennem, akkor állják a postaköltséget? -
A texasi
aktív tag
-
beg
veterán
válasz kmarci25 #66373 üzenetére
Ha levélként elviszi a posta, akkor CN22 kell. Próbálj a minél könnyebb és kisebb csomagolásra törekedni Telefon egyébként levélméret.
Ha már csomagként viszik, akkor a CN23 kell, de azt már aranyárban mérik (mármint nem a nyomtatványt, hanem a fuvardíjat).[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
bul07
nagyúr
válasz kmarci25 #66386 üzenetére
Jobb is gearbest esetén meg főleg
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz kmarci25 #66388 üzenetére
Nem olvasod akkor a fórumát [link]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Fr3eWar
őstag
válasz kmarci25 #67087 üzenetére
Köszi! Én is próbáltam google-al szerencsétlenkedni de úgy, hogy lefordítottam az "apróhirdetés oldal" szavakat az adott nyelvre, de a felsoroltakból csak 1-et találtam úgy meg, így viszont kitárult a világ, egy Osztrákra rá is írtam, illetve a Szlovákoknál 4 oldalnyi van belőle még szemezgetek és indul a hadjárat
-
maggi1886076
addikt
-
peestike
őstag
válasz kmarci25 #68280 üzenetére
eléggé elbizonytalanított ez a mindenféle negatív dolog.
konkrétan oukitel k4000 pro a nézett telefon, végignéztem az általad felsorolt raktárakat, 2 helyen van elfogadható áron.
banggood-nál elméletileg holnaptól készleten, meg tinydeal német raktárában.
utóbbinál belépve kosárba tettem, shipping az csak free, más nem választható.
árban kb ugyanannyi a két helyről.
nem tudom, hogy melyik lenne jobb!na, a nagy kérdés:
ki melyikre szavazna?!
tiny, vagy banggood? lécci segítsetek! köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Bornie127
senior tag
válasz kmarci25 #68298 üzenetére
Nem is vettem annak.
Ami engem bosszant az, hogy időben rendeltem, ma a 13. munkanapja, és ha kínai, ha nem, ha vállal 5-7 munkanapot, akkor az 5-7 munkanap és nem 10 X munkanap. Ha az lenne odaírva, hogy 20 munkanap, akkor tudomásul vettem, azzal a feltétellel rendeltem, úgy várom.Amúgy igen, eddig minden más időn belül, vagy hamarabb megérkezett, mint most is egy csaomag. Persze, ha várja az ember, akkor tuti nem jön.
[ Szerkesztve ]
-
-
Laza...
addikt
-
luck66
tag
-
RVR400
veterán
válasz kmarci25 #70600 üzenetére
A lényeg nagyon egyszerű: nem német raktáras cuccot vettél, mivel ott csak egy lehetőség van, ami a Free shipping mail.
Ez a cucc Kínából jön Neked, és akkor bizony vámkezelve lesz.
A rendelésednél a cucc képe mellett ott kell lenni a megnevezés és a cikkszám alatt, hogy Shipping from: Germany.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest