- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebi
tag
Amatorok...
06/05/2018
Arrival at Processing Center (Country code: HU)
26/04/2018
Arrival at Destination Post (Country: HU)
20/04/2018
Dispatched to overseas (Country code: HU)28/04/2018
Arrival at Processing Center (Country code: HU)
23/04/2018
Arrival at Destination Post (Country: HU)
19/04/2018
Dispatched to overseas (Country code: HU)Apr 27, 2018 01:58 AM LT HUBUDA, Hungary Departed from Local Distribution Center
Apr 24, 2018 03:38 PM LT BUDAPEST, Hungary Arrived at destination facility
Apr 21, 2018 07:59 PM LT Hong Kong, Hong Kong Departed from facility
Apr 20, 2018 06:52 PM LT Hong Kong, Hong Kong Processed at facility
Apr 20, 2018 05:22 PM LT Hong Kong, Hong Kong Arrived at origin facility
Apr 19, 2018 12:33 PM LT China Shipment data received -
Joe7777
újonc
válasz xy2003 #86447 üzenetére
Nekem is pont április 30-án este scannelték be két csomagom az usa-ból. Sőt, az egyik ugyanazon az amszterdami járaton jött be mint a tiéd. Nem tudom mit ülnek rajtuk, azóta nekem se update-eltek, egyik csomagon se. Lehet kivették a május elsejét és azóta valami kupac alján bevannak szorulva a csomagjaink...
-
ablack
senior tag
Várok egy belga postás, LVS... csomagot, ami április 6 óta
"Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days." státuszban van.Szerintetek ez már elveszett és reklamáljak a boltnál?
-
Sziasztok van egy nem vám köteles csomagom 22 eur alatti bőven, április 11 adták fel, az utolsó életjel a trackingtől ez:2018-04-26 14:05
Arrival at Destination Post (Country: HU) kezdjek a postán kérdezősködni vagy várjak még? -
sittes79
addikt
Sziasztok,
MAygarorszégról Írországba szeretnék egy 1kg kis méretű csomagot küldeni, megbízható céget szeretnék választani, mert elég magas az érték. szeretném ha háznál venné fel a futár a csomagot. Melyik céget ajánljátok? DHL express-t néztem, de ott kér cég nevet, de én magánszemélyként szeretném feladni.
Köszönöm
-
Xes
csendes tag
Hali, rég került vám alá, mennyi idő szokott lenni amíg posta feldolgozza az e-mailt? Régen max. 3-4 nap alatt megvolt, de most:
Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés / Under postal customs procedure
2018.05.02. | 09:35Még aznap elküldtem a dolgokat e-mail ben és azóta se írta ki,hogy egyáltalán beérkezett dokumentumok feldolgozása vagy valami.
-
wwenigma
Jómunkásember
Most tartunk a 4. munkanapnál. Mindenféleképpen lassultak...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
woros
őstag
Az utóbbi 2 hétben iszonyat lassú lett náluk a feldolgozás..nem hogy a külföldi.. a belföldi is. Múlt szerdán adtak fel nekem elsőbbségi levelet belföldről és még a mai napig nem kaptam meg. Aztán ott a külföldi küldeményem ami 4 nap alatt 10.000km-t tett meg magyarba, de további 8 nap alatt nem sikerült 15km-re Ferihegytől kikézbesíteni.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Szlovák shopból rendelnék, de nem fogadja el sehogy a telefonszámot (00421..., +421..., 421 nélkül, stb.) +36... számot elfogadja.
Hogy, milyen formátumban kell megadni a számot? (A trekbikes oldalról van szó)Köszi!
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Rendeltem egy media lejátszót geekbuy ról. Postával együtt 41.99 volt. Sajnos vámolni akarják. A geek egy 20 dolláros vicc számlát adott róla, amit nem fogadnak el. Sajnos a számláról lerí hogy vicc. A banki átutalási bizonylatot kérik, meg az internetes rendelés visszaigazolását. Mit tudok tenni hogy minél kevesebbet fizessek?[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
bl4ze
veterán
válasz 7Heads Drago #86467 üzenetére
Ha postával együtt volt USD 42, úgy nem kell sarcot fizetned.
Hivatkozz a 10 EUR alatti sarc elengedésére. Topik összefoglalóban ott a leírás, azt használd fel bátran.:. bl4ze .:.
-
big-J
őstag
válasz 7Heads Drago #86467 üzenetére
Ha a fizetendo vam nem eri el a 10 eurot nem kell fizetned ha jol olvastam itt. Te lehet belefersz ebbe.
[ Szerkesztve ]
-
buca84
őstag
válasz buca84 #86443 üzenetére
Ma kaptam egy SMS-t a Postától, hogy a vámkezelés megkezdéséhez küldjek be mindent részükre.
Ha már beküldtem tegnap minden doksit a VÁM-olásra és a postavamugynokseg@posta.hu -ról vissza is írtak, hogy OK a beküldött dolgok, akkor már más teendőm nincs, ugye? Csak várni a határozatot? -
Ispy
veterán
Megérkezett a cuccom Kínából, de megfogta a vám. Ilyenkor mondhatom azt, hogy küldjék vissza, mert nem akarom átvenni, vagy mindenféleképpen ki kell fizetnem az áfát és kezelési költséget?
Sajnos benéztem és 57 dodo, így pont kicsúsztam a 10 EUR-os határból....
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz ablack #86475 üzenetére
30 napos visszavételi garancia van, szóval nem hiszem, hogy ez gond lenne.
Igazából azért lenne ez nekem jó, mert közben a 4 tételből, ami a csomagban van 3-ra már nem tartanék igényt, azokat egyébként is visszaküldeném postafordultával, akkor minek fizessek rá áfát.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
vidra1221
tag
Lehet már volt téma, vagy nem teljesen idevágó, de azért feltenném a kérdésem. Akkor mi a helyzet vám fronton ha egy pl. USA-ban élő magánszemély felad egy csomagot a családtagnak, vagy havernak ami mondjuk 5-10 vagy akár 70e Ft értéket képvisel. De ugye nincs pénzügyi tranzakció semennyi. Akkor lehet számítani valami vámeljárási dologra? Ilyen esetben ki dönti el, hogy az a cucc nem használt-e és ha használt akkor mennyire és az milyen szinten értékcsökkentő stb.?
-
Revan29
csendes tag
05/07/2018 20:32 Arrival at inward office of exchange
05/07/2018 20:48 In Customs
05/08/2018 11:34 Departure from inward office of exchange
Nah azért! Úgy látszik, ma délelőtt dolgozott bent valaki
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
-
vidra1221
tag
válasz Krogoth #86479 üzenetére
Tehát ha én kiutazok Amerikába és mondjuk ott felejtem a négyértékű telefonomat, órámat, vagy mondjuk egy cipőt és ezeket vagy ezek közül bármelyiket utánam küldi a valakim akkor arra is kell fizetnem?Az nem ajándék! Nemááá! Honnan tudják a vámosok, hogy egy 2 éves telefon vagy egy rendesen használt cipő ami mondjuk új korában 30e Ft volt az most milyen értéket képvisel. Milyen jogalapja van ezt eldönteni, megbecsülni Vagy azt el dönteni, hogy az használt cucc e egyáltalán? Vagy nem tesz különbséget a jogszabály használt vagy nem használt tárgyak közt?
[ Szerkesztve ]
-
vidra1221
tag
válasz agroman #86481 üzenetére
Jó poén! Csak engem érdekel a háttere a dolognak. Természetesen tudom hogy jogszabályok és törvények szabályoznak dolgokat. Saját tulajdonom miért ajándék? Ha itthon küldök valaki után valamit az egy sima küldemény, csomag. Azért mert pl. USA-ból, Mexikóból akárhonnan küldik utánam a saját tulajdonomat hirtelen ajándékká válik?
Érdekes. -
vidra1221
tag
válasz Laza... #86485 üzenetére
Akkor ezek szerint a lényege az, hogy tök mindegy mi a hivatalos ok amiért felad egy magánszemély egy másiknak csomagot (pénzforgalom nélkül), az ajándéknak számít és kész. Aztán saját hatáskörben eldöntik, hogy mennyit érhet, mindegy, hogy az új, használt vagy netán egy működésképtelen dolog(mert akár az is lehet a pakkban, miért ne. Amit megint hogy döntenek el, hogy az valóban úgy van-e?) és kiszabják rá az áfát és vámot amit épp akarnak.
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz vidra1221 #86486 üzenetére
Anno ezer éve volt olyan törvény, hogy csak az áru értéke számított be az áfa/vám alapba, de a postaköltség nem. Mit csinált a jó magyar ifjonc feat. kínai kereskedő? 10 dollár az áru, 250 dollár postaköltség. Szerinted mennyit élt ez a törvény? Kb. 4 hónapot.
Na ezért. Köszönd a "leleményeseknek".
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
senior tag
válasz vidra1221 #86484 üzenetére
Nem attól válik ajándékká, hanem attól, ha nem tudod igazolni azt, hogy az adott műszaki cikket a kiutazásodkor Magyarországról vitted be a másik országba. Régebben volt kiviteli nyilatkozat, amit itt a reptéren kitöltöttél, a vámosok rápecsételtek, és visszafelé nem csesztettek vele.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Revan29
csendes tag
Ezt már akartam is kérdezni, hogy mi alapon veszik bele az összértékbe a szállítási költséget?
Szóval csak kib*szásbólEzeket ki lehetett volna szűrni azzal, hogy ha a posta drágább mint az áru értéke, csak akkor számolni bele
-
beg
veterán
válasz Revan29 #86490 üzenetére
101 dollár a telefon, 99 dollár szállítás és így lesz egy 200 dolláros telefonod. Te sem gondoltad komolyan, hogy ezt a módszert is hagynák.
Köszönd azoknak akik 2 nap alatt akartak gazdagok lenni jó magyar szokás szerint.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
big-J
őstag
En azt nem ertem, hogy a postan, hogy nem tudjak hogy mennyi volt a feladasi dij. Elvegre onnan kapjak a penzt nem? Nem hiszem, hogy ha valaki kulfoldrol ad fel egy csomagot, akkor ok nem kapnak semmit. Ha pedig kapnak, akkor az egy hivatalos forras akiknek nyugodtan hihetnek, hogy mennyibe kerult feladni.
-
Revan29
csendes tag
101 dollárra viszont máris lehúzhatnának 30 dollár áfát. De az persze nem elég állambácsinak, az utolsó forinttal is el kell nekik számolni (kivéve ha milliárdokat lopsz, azzal nem kell).
Hiába nincs jó (vagyis inkább fillérre pontos) megoldás, az továbbra is végtelen pofátlanság, hogy a szállítási költségre szedik a pénzt.
-
woros
őstag
Beszéltem a kicserélő központtal, vagy legalábbis azt a számot hívtam, és mondta az ember, hogy tisztában van ő is ezzel a rengeteg csúszással, reméli, hogy hamarosan megoldódik blablabla és, hogy most minden külföldi küldeményt szinte vám alá helyeznek/bekérnek adatot róluk. Mondjuk ebből nem tudom mennyi igaz, de hát ez van.. :/
-
Mika1227
őstag
187 EUR-ért rendeltem telefont a Banggood-ról. Szokott olyan lenni, hogy átjön ÁFA nélkül a cucc?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
törölt tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, és meg is értettem. Mégis szeretnék kérdezni valamit, hátha valaki járt már úgy, hogy átcsúszott a csomagja áfa terhelés nélkül
Rendeltem egy figurát a Wishről 11700 ft értékben szállítással együtt. Ch végű lesz a követési szám, mert már rendeltem ebből a boltból csak olcsóbban, szóval nem Európai lerakatból jön majd a szoborcucc.
Az bizti, hogy kb cipösdoboz méretű kartonba lesz csomagolva, mert a saját doboza túl nagy.
Ha az összeget beszorzom a 27% áfával akkor 3159 ft lesz ami sajna pont átlépi a 10 Eurós áfa határt, amit még el szoktak engedni.
Elképzelhető, hogy ebben az esetben, még nem kell áfát fizetnem?
Egyszer rendeltem egy Titanfall robot figurát, az 13200Ft volt szállítással, mégsem szaroztak az áfával.
Ha valakinek van tapasztalata, legyen szíves össze meg velem. Most nagyon rosszul jönne a minusz 6k!Köszönöm szépen a válaszokat előre is !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest