- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
Megint belekerültem egy "ti mit tennétek?" helyzetbe, vagyis a paypal belehajszolt..(tudom, hogy van külön paypal topic, de vhogy úgy érzem itt jobb segítséget kaphatok).
Korábban említettem, hogy vettem a geekbuyingtól egy médialejátszót (92 USD), ami még szoftveresen eléggé béta verzióban van..szépen dhl-el eljötte vám és vámkezelés megfizetve!
Még korábbi levelezés során a geekbuying írta, hogy küldjem vissza, megjavítják visszaküldik stb..mivel leginkább szoftveres hibáról van szó, így tudtam, hogy a hiba javítása nem játszik, de azért gondoltam visszaküldöm..ugye a postán kiderült, hogy a követési számmal való visszaküldés 12500 Ft körül van...ugye a paypal meg 9300 Ft-ig téríti azt meg..(ha minden rendben van és megtéríti)..Na most úgy döntöttem, hogy disputet nyitok a paypalon partial refundra..teltek is a napok (hetek), mire éjjel jött a levél, hogy úgy döntöttek (a paypal), hogy küldjem vissza az egészet és amint megérkezik kapok egy teljes refundot! Csak hogy, ha még vissza is fizetik a postaköltségemet (vagyis inkább egy részét) még így is bukok kb 6300 Ft-ot! Az ÁFA-t még talán sikerül is visszaszerezni, de a vámkezelési költség bukó (3090 Ft), ugye a 9300 Ft feletti postaköltség megint bukó (~3200 Ft). Ezt az összeget ki fogja nekem megtéríteni? Illetve mi a garancia arra, hogy a paypal még azt a 9300-at is visszafizeti?
Ráadásul most nézem, hogy ezt írta a paypal: "You are responsible for shipping and handling costs."
Szerintetek mi a jó eget csináljak?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Janaboy
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Formula-1
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest