-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sassza007
csendes tag
2015.11.12
15:03
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2015.11.15
01:30
Küldemény információ:
2015.11.16
07:41
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015.11.17
12:21
Küldemény információ:
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sortingMost hozta a postas, vam es afa mentesen a tabomat! juhuu! jar a sor annak aki kert
-
Wesder
félisten
Sziasztok UK-ból feladott RoyalMail trackinges csomag 13.-àn lett feladva, e hét pénteken megjöhet? GLS követőben az làtszik hogy kedden 9-kor a Német HUB-ba beérkezett. A vàlaszt előre is köszönöm
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
stinky14
csendes tag
Ahogy elnézem itt a SG-postos csomagokat, én nagyon beszoptam.
2-án rendeltem meg egy drónt, SG post-ot választottam sebesség miatt, és hogy elkerüljem a 11-ei torlódást. A kis kinai csak 8-án vitte be a postára. 11-én hagyta el kínát azóta se ért ide. Valószinű rápakoltak pár dolgot, mert akinek késöbb postázták már megkapta -
beg
veterán
válasz stinky14 #63505 üzenetére
SG post nem ért ide egy hét alatt? omájgád
Rendeltél te mostanában sima küldeményként bármit is? 25-35 nap átlagban és akkor az átlagosnak mondható.
Akik állítólag már megkapták, de későb rendelték mint te azok vagy halucinálnak, vagy nem SG postával kérték, hanem DHL express-el.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
stinky14
csendes tag
Sg postal kért utolsó 10 csomagom, mind 6 napon belüll beért az országba a célországba elküldve üzenet után...
Rendeltél te Sg-vel mostanában valamit is?Tessék. Csak az oldal tetejére kelett felgörgetnem:
Rendeltem egy tablet-et, Szingapúrból jön a cucc, jelenleg itt tart a postázás:
2015.11.12
15:03
Küldemény információ:
2015.11.15
01:30
Küldemény információ:
2015.11.16
07:41
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015.11.17
12:21
Küldemény információ:
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting -
félisten
Sziasztok!
Október elején rendeltem egy fülest geekbuying-tól.
Azóta nem jött meg, de ma lett egy új bejegyzés a tracking-ben:
08.10.2015 18:11 Átvéve a feladótól 210025 Hungary
08.10.2015 18:11 Átvéve a feladótól Nanjing City YóuZhèngJúHánJiàn广告Jú 21002500
08.10.2015 18:34 Megérkezett a postázóba Nanjing City YóuZhèngJúHánJiàn广告Jú 21002500
08.10.2015 18:48 Elhagyta a postázót Nanjing City YóuZhèngJúHánJiàn广告Jú 21002500 ,下YīZhàn
10.10.2015 10:27 Feldolgozás Nanjing HùHuànJú 21004700
10.10.2015 15:15 Consolidated for export (Export) Nanjing HùHuànJú 21004700
27.10.2015 16:25 Consolidated for export (Export) Nanjing HùHuànJú 21004700
05.11.2015 15:22 Consolidated for export (Export) Nanjing HùHuànJú 21004700
18.11.2015 17:04 Consolidated for export (Export) Nanjing HùHuànJú 21004700Miért van négy egymás utáni "Consolidated for export" bejegyzés, majdnem másfél hónapon keresztül?
Ez megszokott jelenség?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Xes
csendes tag
Na ezen igazodjon ki valaki, pár esemény mintha kimaradt volna:
2015.11.03
20:00
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country2015.11.18
12:51
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz headhunter #63514 üzenetére
Teljes mértékben megszokott
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Revoltek
aktív tag
November 12-én rendeltem a Giztop.com-ról egy LeTV 1S X500-as készüléket. Tegnap írtam a supportnak, hogy szeretném lemondani a rendelésem és visszakapni a pénzem, mert az oldalukon még processing a rendelés státusza. Erre azt írta vissza, hogy nem tudom lemondani, mert már postázták a telót és a weboldalnak 2-3 napos késése van, ami a státuszt illeti. Tracking numbert viszont nem kaptam, pedig kértem hozzá shipping insurance-t is. Most mit csináljak?
-
félisten
UPAA TN-et hol nézzem? Rákerestem, de sehol nincs trekkelő lap. Jó lenne látni hol tart, nem kulcstartó...
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
beg
veterán
válasz Kolondrum #63518 üzenetére
" If logging into eBay, selecting the “My eBay” menu, then “Purchase history” the item will be shown there, with the UPAAA tracking number also shown (in bold blue print, on a green background). Click on this blue print UPAAA tracking number, and a very interesting window will open up"
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
válasz A texasi #63521 üzenetére
Én nem úgy számolom a szállítási napokat, hogy elhagyja a kínai repteret és landol Ferihegyen, mert az nekem nem a szállítási idő. Úgy már nekem is lenne 1 napos csomagom.
(#63520) SymbianOS: Mi a TN?
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Wesder #63523 üzenetére
Eztetetnek melyik részére vagy kíváncsi?
(#63524) SymbianOS: Sanda gyanúm, hogy GLS lesz, esetleg próbáld lekövetni az oldalukon.
[ Szerkesztve ]
-
Black&White
addikt
Hehe, a 3 élő VN-es TN mellé ma kaptam egy YP végűt is...Egyre egzotikusabb opciók jönnek elő Ali-n.
-
aytukabozs
addikt
válasz Kolondrum #63524 üzenetére
: "Mi a TN?"
: "tracking number"
Hát ez a mai nap gegje volt, asszem le is fekszek...
btw, symbianos, elolvastad te rendesen bag linkjét?
nem látható infónak kéne az ajánlott helyen lennie, hanem egy linknek nem annyira látszó linknek a "This shipment has been transferred.." kezdetű mondat végén...[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Wesder
félisten
válasz aytukabozs #63530 üzenetére
Jajj most esett le
-
beg
veterán
Télleg
-
félisten
Elég tré ha az ebay oldalán lehet követni egy ilyen témájú csomagot, de ez van. Most azt írja 3-5 nap mire megjelenik valami. Az papíron az út fele bakker. Na mind1.
TN legyen veletek!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
szlibud
tag
Ez mit jelent, ki fogja kihozni és mikor ? Egyik csomagomnál se volt eddig ilyen BCSKÜ bejegyzés amiket a sima posta hozott.
2015.11.19
02:17 BCSKÜ 3. számú csoma
Küldemény információ: Kézbesítő postához érkezett / Arrival to delivery Post -
beg
veterán
válasz stinky14 #63535 üzenetére
Sokat nem érek vele, ha gyors a repülő, amennyiben:
-előtte 2 hétig ült az eladó a pénzen, mielőtt a postára battyogott volna
-utána 2 hétig ülnek rajta a hazai postán, mielőtt megállapítják, hogy a 15 dolláros billentyűzet vajon áfázás alá esik-e avagy sem és még születési anyakönyvi kivonatot is bekérnek hozzá.Nekem azt jelenti, mikor a trackingben megjelenik a külföldi postai átvétel odáig, mikor belföldi kézbesítésre továbbítva státuszra vált. Még ez sem a tényleges kifizetem-csönget a postás időtartam, de nem annyira fals, mint hogy mennyire siet a china airways pilótája az esti meccsre.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Megint belekerültem egy "ti mit tennétek?" helyzetbe, vagyis a paypal belehajszolt..(tudom, hogy van külön paypal topic, de vhogy úgy érzem itt jobb segítséget kaphatok).
Korábban említettem, hogy vettem a geekbuyingtól egy médialejátszót (92 USD), ami még szoftveresen eléggé béta verzióban van..szépen dhl-el eljötte vám és vámkezelés megfizetve!
Még korábbi levelezés során a geekbuying írta, hogy küldjem vissza, megjavítják visszaküldik stb..mivel leginkább szoftveres hibáról van szó, így tudtam, hogy a hiba javítása nem játszik, de azért gondoltam visszaküldöm..ugye a postán kiderült, hogy a követési számmal való visszaküldés 12500 Ft körül van...ugye a paypal meg 9300 Ft-ig téríti azt meg..(ha minden rendben van és megtéríti)..Na most úgy döntöttem, hogy disputet nyitok a paypalon partial refundra..teltek is a napok (hetek), mire éjjel jött a levél, hogy úgy döntöttek (a paypal), hogy küldjem vissza az egészet és amint megérkezik kapok egy teljes refundot! Csak hogy, ha még vissza is fizetik a postaköltségemet (vagyis inkább egy részét) még így is bukok kb 6300 Ft-ot! Az ÁFA-t még talán sikerül is visszaszerezni, de a vámkezelési költség bukó (3090 Ft), ugye a 9300 Ft feletti postaköltség megint bukó (~3200 Ft). Ezt az összeget ki fogja nekem megtéríteni? Illetve mi a garancia arra, hogy a paypal még azt a 9300-at is visszafizeti?
Ráadásul most nézem, hogy ezt írta a paypal: "You are responsible for shipping and handling costs."
Szerintetek mi a jó eget csináljak?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Out
addikt
válasz Janaboy #63540 üzenetére
Többeknek itt a topikban már volt ilyen esetük, hogy vissza kellett küldeni terméket és nem emlékszem olyanra, aki azt írta volna, hogy neki nem fizette vissza a PP a postaköltséget a megjelölt összegig. Tuti nem lehet megoldani olcsóbban a postázást, hogy beleférj a maximálisan visszatéríthető tartományba?
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
maj-viktor
őstag
válasz Janaboy #63540 üzenetére
PP visszatéríti a ptkg.-et is.... ez nem garancia kérdése.... megteszi és kész! Én jómagam és más is intézett már ilyet... nem nagy kunszt, csak ki kell tölteni a megfelelő dokumentumot hozzá!
A ptkg. számításod hülyeség... valszeg csomag ptkg.-et néztél... nem tudom milyen tömegről van szó, de feltételezem, hogy 2kg alatt van, így levélként is feladható... mely max egy 3-4E Ft-os költséggel jár!
Az ÁFA részt meg a NAV-nál kopogtatva tudod "visszakérni" de sok jóra nem számíts tőlük ilyen esetben...
(de volt már rá pozitív példa)Mivel írod, hogy igazából nincs baja a gépezetnek... csupán béta fázisú a szoftver rajta... ez az új termékek esetén mindig így van, szal nem értem miért a shopot / paypalt / minket? / a NAV-ot (ÁFA) / DHL-t átkozod emiatt...
Szerintem meg nagyon is jó dolog a paypal részéről, hogy évi 12x - 9.300 Ft / csomag megtéríti az ilyen problémákat... egyáltalán nem nesze semmi, fogd meg jól
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
mazsi
senior tag
válasz Janaboy #63538 üzenetére
Szerintem örülj, hogy a Paypal megtéríti a károd egy részét, vagy kezd el használni a cuccot. #nooffense
Amúgy te nem tudod frissíteni a médialejátszót? Már az ecigi szoftvere is netről frissül, csak van megoldás.
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
Janaboy
veterán
válasz maj-viktor #63542 üzenetére
Nem átkozok én senkit, csak magamban mérgelődök
Nem akarok elégedetlenkedni, csak nehéz megemészteni, hogy nekem kell veszteséget elszenvednem azért, mert az eladó marhaságot ír le..
A levélkénti feladásnál tudtommal(!?) nincs követési szám és a PayPal feltételként adta meg, hogy azzal küldjem vissza!
mazsi: De, a gyártó "folyamatosan" ad ki fw-ket kb 4 verzió jött ki azóta, ami valamilyen szinten javította is, csak hogy én nem ezért fizettem, ez sehol nem volt feltüntetve és ráadásul azokat se tudta alapból, amiket meghirdettek.
Amúgy nem biztos, hogy csak szoftveres gondja van, melegszik is..ami okozhat lassulást, kép pixeleződését lejátszás közben vagy fagyást (amiket én is meg mások is tapasztaltak)..
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
maj-viktor
őstag
válasz Janaboy #63544 üzenetére
Ajánlott díj = TN szám (nyomonkövethetőség)
+810 Ft külföldre küldött levél esetén
https://www.posta.hu/static/internet/download/2015_lapdijszabas_magyar.pdfAz ÁFA-s dolog meg: a külföldi rendelés ezzel jár... (meg a garancia kérdés is)
Legközelebb vásárolj EU-n belülről, (vagy ha nagyon eltántorított emiatt az egész külföldi rendelés dolog, akkor belföldről... és lesz "rendes" garanciád is és probléma esetén, ha megbízható helyről veszed van 14nap elállási jogod) ezt tudom ajánlani...Na azért mondom, ha valami olyan dolog volt, hogy téves termékleírás, akkor egyedül a shop hibázható... és partial refund kérése (ezt persze már elszalasztottad, mert már visszapostáig jutott a claim)
A DHL a szállítást rendben elintézte, igen
A NAV behajtotta az ÁFA-t, igen
A PayPal, mint pénzforgalmi közvetítő jól végezte a dolgát, igen
mi itt a fórumba próblunk segíteni? IgenEzért írom, ilyen esetben: 1. tanulópénz, hogy új modell-t nem veszünk, ha nem akarunk - merünk kísérletezni, 2. ÁFA-t NAV-nál próbálhatsz visszaszerezni, hibás termék címszóval (nem mondom, hogy lehetetlen küldetés, de amolyan kár vele vesződni eset) - biztos kérni fogják a levelezést és minden bizonyítékot, hogy miért problémás a termék... a visszaposta igazolását, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz maj-viktor #63545 üzenetére
Elmegyek a nagy postára, mert lehet a kicsin rosszul mondták, majd meglátjuk mit mondanak..köszi a tippet!
Nekem a NAV-os illető azt mondta, hogy csak igazoljam, hogy elhagyta az országot, csatoljam a korábbi vámkezelési határozatot, írjak egy kérelmet, azt küldjem el nekik és majd küldik a zsozsót
Sajnos igazad van, hogy ez kezd tanuló pénzzé lenni, de azért igyekszek harcolni az igazamért
A fórumbeli segítséggel nincs is baj, azt köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
maj-viktor
őstag
válasz Janaboy #63546 üzenetére
Ha mondasz egy tömeget becsomagolva, megmondom én neked... de én legutóbb biztonsági kamerát küldtem vissza.... (biztos több volt a tömege, mint a médiaboxodnak) és az ha jól emlékszem valami 3.600 Ft volt visszaküldeni... TN-el elsőbbségivel Kínába... PayPal is rendben visszaadta a pénzt a postára
-
maj-viktor
őstag
válasz Janaboy #63546 üzenetére
Ha mondasz egy tömeget becsomagolva, megmondom én neked... de én legutóbb biztonsági kamerát küldtem vissza.... (biztos több volt a tömege, mint a médiaboxodnak) és az ha jól emlékszem valami 3.600 Ft volt visszaküldeni... TN-el elsőbbségivel Kínába... PayPal is rendben visszaadta a pénzt a postára
(az más kérdés hogy a paypal vizsgálója elkaszálta a visszatérítést... és a shoppal még most "harcolok", mert csak 60%-os refundot akar kiköhögni... bár az is csoda, hogy válaszoltak... mert a postai TN alapján megsem kapták... de beadtam kerestetést és állítólag kézbesítették... írtam is a shopnak, hogy héló mivan...amúgy ilyen volt már valakinek!? hogy kiküldve a TN nem frissült kézbesítésre... közbe meg megkapták... én még nem pipáltam ilyet, pedig szoktam küldeni ide - oda, kapni is... de a TN mindig a valós infót mutatja)[ Szerkesztve ]
-
maz17
csendes tag
Sziasztok.
Most vámolnak először. egy japán eladótól rendeltem a Rakuten.jp oldalról. A postaimportnak elküldtem a tranzakcióról es a levelezésről a képet. Visszaküldtek egy dokumentumot, hogy töltesem ki (Vámkezelési nyilatkozat magánforgalomban érkezett nemzetközi vámtartalmú postai küldeményhez ).
De mar rögtön az elején elakadtam, mert ezeket kérdezik:Feladási hely:
Postai azonosítószám:
Súly:
Hivatkozási szám:
MRN szám:A majdnem full japán szövegből amit az eladó küldött kb ennyi lehet a cím : ( 3/F IMEX Bld, 4-21-19 Yoshino, Fukushima-ku, Osaka-city,
Osaka, Japan 〒553-0006 ) de most ezeket is hogy irjam be ?
Elöre is köszönöm a segítséget. -
maj-viktor
őstag
Fukushima??? Ajjjajj én nem rendelgetnék onnan...
Ám töltsd ki amit tudsz... amúgy ezen adatokat az ajánlott levélbe kapod meg... de ha kitöltöd a TN számot, az alapján nekik tudni kell kitölteni a maradék infókat... mivel pl. a hivatkozási számot "ők találják ki"... súlyát nem feltétlenül tudhatod...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest