Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz fateless #11499 üzenetére
Hongkong egyáltalán nem kommunista terület, hanem kapitalista. Egy kis Wiki.
-
veterán
válasz RVR400 #11501 üzenetére
De ki mondta neked azt, hogy a telefont onnan küldik?
De ebbe inkább nem akarok belemenni, felesleges lenne...Épp augusztus 23-án beszélgettem egy jót néhány hongkongival egy konferencián újra. Szeretem az ottani mentalitást. Az egyikük egy művész volt, eszméletlen képeket festett. Amint mondtunk egy dicsérő szót valamelyik képére, minden alkalommal meghajolt. Sajna mire odaértünk, már minden eladó képet megvettek, pedig egyet még mi is kinéztünk (bár kiderült, hogy nem tudtuk volna megfizetni).
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Freezee
senior tag
Hali,
Megjött a Lenovo a MiniDeal től de sz..r a telo. Ilyenkor mit kell tenni? Az tünt fel elöször hogy ha feldugom nem tölt, majd egy 2 ora mulve elfehéredett a képernyő és feket sávok futottak föl le és bug mint az állat. Azóta be sem lehet kapcsolni.
Ilyenkor hoygan tovább? Paypol on refund? Dehát kifizettem már a posta költségét meg a vámot azzal mi lesz?
Illetve hogyan kell arefundot indítani a paypal on?Valaki help sos plz
-
maj-viktor
őstag
Hát ja.. mindenképpen először írj a bolt felé!
Valószínűleg majd kérnek képet / videót a hibáról!Fenn áll részleges vagy teljes refund... leírásod alapján teljes refund, de ezt csak visszapostázás esetén kaphatod meg... Mely legtöbb esetbe a te plusz költséged! (pár hsz-el feljebb leírtuk az árakat... mobil esetén ~3E Ft a visszapostázás)
Próbáld kivenni az akkumulátort, cseréld ki másikra, ha 2db-ot kaptál, stb.
Recovery indítással is ugrál a képernyő!? stb. (bár ez inkább a dual sim teló topikba való)
Kérdés milyen típusú, csak azt írtad Lenovo, stb.Ptkg.-et, ha pl. nem free shipping-gel hanem pl. +20-30$-ért DHL-el azt szinte biztos buktad...
áfát-vámot max úgy nem ha úgyanattól a shoptól gariba kapsz és ezt tudod majd bizonyítani újravámolásnál...
szal elég bonyolult... de elvileg ezt bevállaltad, amikor kínából rendelsz mobilt![ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
csibe1
addikt
válasz Freezee #11504 üzenetére
Arra figyelj, hogy ha visszaküldöd akkor ajánlottan menjen a csomag; és tedd el az ajánlott szelvényt, mert különben nem fogadják el, hogy te azt gariban kaptad vissza.Egy kolléga már járt így itt a topikban.
A postának nincs semmilyen papírja,nyilvántartása, csak neked lesz az ajánlott szelvényed-ha lesz.
Tixta vicc az egész.
A PayPal-en keresztül beszélgess az eladóval, hogy ott is lássák mi a helyzet.(#11505) babicsbalu
Az utalástól számított 45 napig lehet kérni pénzvisszatérítést ha PayPAl-el fizet.A posta átlalában két hét.
Nyugodtan refundolhat ha pl. nem azt kapta amit rendelt vagy nem tudnak megegyezni a garncia ügyében." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
A tegnapi naptól "vámkezelésre vár" a nyomkövetési állapotom. Most várhatom a levelet a Nav-tól? Mennyi idő még megjön? -
instantwater
addikt
Na, Alival csak okosan.
Rendeltem pár olcsó órát, de néhány sérült volt. Nyitottam egy disputet, erre a szállító cégtől (CN Post ) kérnek sérülési jelentést.
Most ez komoly? Legközelebb behívom a postást ebédelni, míg minden apró hülyeséget megnézek minden terméken.Nem egy paypal azt meg kell hagyni.
Azt javaslom, mindenki csak olyan olcsón vegyen az alin, és annyi darabot, hogy ne legyen gond, ha pár darab hibás és legyen tartalék.
-
RVR400
veterán
válasz instantwater #11511 üzenetére
Ezért szoktam minden csomagot fényképezni, amikor megjön, és miközben bontom ki belőle a holmit. Mentett már meg ilyen felesleges köröktől.
-
tsrt
csendes tag
Sziasztok!
Ha a státuszom "Vámkezelésre vár" akkor ugye küldhetem az e-mail-t a megfelelő dokumentumokkal a posta felé? -
Endura69
csendes tag
Aliexpressről ne rendeljetek 32-64GB-os kártyát 20dollár alatt,mert mind hamis,max 8GB-osak.
Három különböző helyről rendeltem olcsón és három hamisat kaptam.Megérkezés után egyből végig futtattam rajtuk egy programot(h2testw),az eredményt pedig elküldtem az eladónak nyilt vita során.Kár nem ért,mert mindháromnál visszakaptam az árát és az egyik eladótól tanácsot is kaptam,amit az első mondatban írtam.Te is fiam,Bluetooth?
-
veterán
válasz Joeker67 #11514 üzenetére
Tévedés. A vámkezelésre vár azt jelenti, hogy be fogják kérni a dokumentumokat. A "vám elé állítva" jelenti azt, amire gondoltatok.
Endura69:
Memóriakártyát a mymemory-tól. Kicsit drágább, de megbízható.[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
instantwater
addikt
válasz RVR400 #11512 üzenetére
De le van fényképezve a hibás áru.
Namost mi van akkor, ha esetemben karóráról van szó (műanyag, nem rolex ), és teszemazt az első felvételkor szakad ki a szíja? Mert amik sérültek, azoknak a szíja van kiugorva a helyéről (tudom, egy órás pár forintért meg tudja csinálni), de van amelyiknek a másodpercmutatója van leesve, stb.Illetve azt mondják nem elég bizonyíték 3 kép amit enged feltölteni a rendszer.
Én feltöltenék többet is, de csak 3 at engedett feltölteni.
Hogyan lehet több képet csatolni?Ezt írták:
Thank you for contacting Alibaba. I am sorry to hear that the products you received for order <***> are broken.1. Your previously-submitted request is rejected due to invalid/insufficient/no evidence provided.
2. As you claim the goods are broken, you need to provide the damaged assessment report from shipping company to support your claim within 7 calendar days. (Don't use the same pictures if you have provided before)
3. If there is no valid evidence provided to us before the deadline, this case will be closed with full payment released to the seller.
Notices:
1) Any forged, modified or repetitive evidence will not be accepted.
2) The size of the evidence should be limited to 2 MB; if your evidence is oversized, you can upload to Mediafire (http://www.mediafire.com/) and provide valid website link to us.
3) How to create your Mediafire account and use Mediafire? Please click this website (http://help.AliExpress.com/how_to_provide_evidence_to_support_your_claim.html) and refer to "5.Mediafire User Guide".PS: If there’s any agreement reached with the supplier before this case is closed, please provide your supportive evidence on the complaint centre. Or AliExpress shall have the right to proceed to handle the Claim based on the supporting documents available and/or the settlement terms reached in the Order Messages within the Time Limit between the Buyer and the Supplier.
Your understanding and cooperation will be appreciated.
Best regards,
Ida
AliExpress Case Management TeamPlease note that when you cancel the claim, we will assume you agree to release the payment to the seller.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz instantwater #11522 üzenetére
Ez érdekes. Én már kétszer toltam dispute-t hibás (damaged/broken) áruval. Feltöltöttem a képeket, és nem szóltak egy szót sem, hanem beindult a gépezet, és várták az eladó reagálását.Persze leírtam röviden a sztorit, hogy a csomagolás sértetlen és bontatlan volt, valószínűleg az elégtelen csomagolóanyag miatt megnyomódhatott, stb.
[ Szerkesztve ]
-
lolchief70
aktív tag
Hello!
Valaki rendelt már telefont Minidealtől Sweden Post-al az elmúlt pár hétben?
Kiváncsi vagyok mennyi idő alatt ér ide ezzel a kombóval.Köszi!
-
instantwater
addikt
válasz RVR400 #11523 üzenetére
Eladó nem válaszolt 3 napig dispute nyitás után, utána továbblöktem claimre, és kb 3 nappal késöbb ezt küldte az ali tegnap.
Most küldjem el nekik zippelve az összes képet?
Mert végülis megértem őket, hisz csak 3 képet tettem fel, de belinkeltem nekik egy imguros galériát amiben benne van az összes kép, az ali pedig csak 3 képet engedett feltölteni.
Hogy lehet többet feltolni nekik?Áhh, megvan, most már engednek feltölteni több képet
Királyság[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Kupon kódja van-e valakinek valahova, Lenovohoz kellene?
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Freezee
senior tag
válasz instantwater #11530 üzenetére
Levélként mehet? Nem csomagként kell feladni? Egy kb 15x15x20 cm es dobozban jött.
-
instantwater
addikt
-
Shummo
senior tag
válasz instantwater #11533 üzenetére
Tegnap óta az enyém is vám elé állítva státuszba van. Majd megöl a kíváncsiság hogy átmegy-e rajta, vagy jöhet egy kis plusz ... Alig bírok magammal.
Mellesleg SG, és 4. -én rendeltem. Pont ma 2 hete. HA esetleg még ma vámkezelve lenne, akkor akár még a héten is megjöhetne XD
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
ezt a fajta TN -t hol tudom követni ?
RB**************CN
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
maj-viktor
őstag
Most - ma kaptam ezt az ali-től:
(az akku mizériához kapcsolódóan)Hi Customer,
AliExpress had been informed that Hong Kong Post has released a new regulation, it stipulates that any prohibited or dangerous articles, such as perfumery products, lighters and lithium batteries cannot be sent by post to ensure that packages in transport does not present danger to the general public.AliExpress recommends you to take actions as below to prevent any inconvenience for you:
1. For orders already been sent out:
Please contact your supplier to learn more information about shipment. You can negotiate with supplier either to ask your supplier to extend delivery time if necessary, supplier may let you know when the product can be delivered to you. Or you can discuss with supplier on an agreed solution.2. For orders still pending to be sent:
If you still want to purchase the product, you can choose other shipping methods. Otherwise, you can make a mutual agreement about the goods.
For more information about Hong Kong Post regulation, please click here. Your understanding and cooperation will be highly appreciated.AliExpress Customer Service
[ Szerkesztve ]
-
daniele
aktív tag
Sziasztok.
Párszáz forintos termékeket rendeltem nem rég. Nyáron mikor teló hátlapot rendeltem akkor egy borítéknál is kisebb sárga, belül bubis vékony csomagba(?) volt bedobva a postaládába. Ezeket mindig a postaládába dobják be, nem kéne a postásnak felhoznia? Csak azért kérdem mert simán felfeszítik a postaládánkat és kiveszik belőle a cuccot... (Mamán tegnap azt látta, hogy fel volt feszítve a postaládánk)
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Nah, egy kis Antelife.
Szeptember 8-án megvolt életem első és utolsó Antelife-os megrendelése. (Egy THL W100 lett volna.)
Állítólag 2-5 nap a processing time, az 5. nap végén írtam, hogy akkor mi a helyzet. Kaptam egy semmitmondó választ azzal, hogy várjak még, de semmi elnézéskérés vagy hasonló. Most a 8. nap van, toltam egy paypal refundot, amit szó nélkül el is fogadtak fél órán belül. Se egy levél, hogy miért nem lett teljesítve, semmi reakció arra, amit írtam nekik. Jah, és ugye ilyenkor úgy néz ki, hogy 4.44 dollárt bukok, mivel ezt is rám testálják, nem beszélve arról, hogy most 226 a dollár, amikor rendeltem meg 235 volt...
Szóval köszönöm szépen, de tőlük soha többet semmit.
-
maj-viktor
őstag
válasz daniele #11540 üzenetére
Amit bedobnak az nem regisztrált (bár sokszor a regisztráltat is bedobják), csak akkor viszik fel neked / íratják alá veled, hogy átvetted, ha ajánlott - regisztráltként küldik / kéred / kapod / fizeted!
10-20-30$ alatt nem regisztáltként küldik általában (eladó függő, ki mennyitől)
Én csak regisztált-tal rendelek... Általában felár +2-3$JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
zalman90
őstag
válasz maj-viktor #11544 üzenetére
én most rendeltem ebayról és meglepődtem hogy kaptam tracking numbert , pedig csak 15$ volt postával együtt
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
RVR400
veterán
Az antelife-on a rendelésnél a refundoknál ez van:
Subtotal $159.79
Discount $17.00
Adjustment Fee $4.44
Grand Total $138.35Szóval ezzel is futok majd még egy kört szerintem, hogy az ő szerencsétlen hozzáállásukért vajon miért kell fizetnem.
Szerk: úgy látom volt már pár ilyen eset, és visszautalt minden lóvét a paypal.
[ Szerkesztve ]
-
west76
aktív tag
válasz RVR400 #11542 üzenetére
Én egy THL w200-al vagyok épp így az Antelife-n, hogy hitegettek eddig 12.-e óta, de most végre megmondta Grace a frankót, hogy nincs nekik készleten, de már elvileg fesztivál után, ami 22.-ig tart lesz, szóval ígérete szerint jövő héten feladják. Ha nem akkor megy a pénz vissza szerzési akció, bár olyant még sosem csináltam, de remélem sikerülni fog, ha kell....
-
maj-viktor
őstag
válasz zalman90 #11545 üzenetére
Ja... ÉN mindig rákérdezek vásárlás előtt... nem nagyon merek anélkül rendelni... megér nekem +2-3$-t a tracking (még 10$ terméknél is, úgyis itteni árakhoz képest olcsón kapom)
(#11548) west76 vála
Ha nincs raktáron és be is ismerték, akkor könnyű kör lesz...
Egyszerű refund lesz, azt mondod, ha nincs akkor nem kell - nem szoktak azon problémázni miért nem kell... ők is tudják, hogy ludasak, hogy 1hét után sem adták fel!Én meg még futom a köröket a "Return to Sender"-es csomagom miatt...
(most jött ez a pillanat, hogy hiányzik az az összeg)[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Volt már olyan, hogy Antelife-ék válaszoltak PayPal-os dispute-ra?
Csak mert a minap niyotottam egyet, mert már a 7. napja (a kifizetéstől számítva) semmi infó a cuccról amit rendeltem, írtam a supportnak semmi válasz. Viszont úgy rendeltem, hogy elfelejtettem bejelentkezni az oldalukra, így nem is tudom nyomonkövetni a státuszát, hogy feldolgozátk-e már vagy mi a túró van...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest