- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
őstag
Tudtok ajánlani magyar VPN-t?
SZERK:
Olyan megoldás is jó, ha a Magyarországon lévő win10 pc-n keresztül tudom használni.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz -szabi- #46954 üzenetére
Nem próbáltam, de egy gyors keresés után ezt találtam: How to Create a VPN Server on Your Windows Computer Without Installing Any Software
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #46946 üzenetére
No, felkerült az NVTré 0.7.3 a repóba. Sajnos azt nem tudtam tesztelni, hogy DRM védett tartalmakkal hogyan boldogul a kieg., mert vége lett a DRM védettségnek a meccs után és ma fejeztem be a dolgot.
Amikor kiraktam a 0.7.0-t, azt hittem, hogy pár soros no effort kiegészítő lesz. Hát nagyot tévedtem... Ennyit talán a Vodafone-nal se szívtam. A probléma az, hogy DRM védett tartalmak lejátszására a Kodi beépített lejátszója nem alkalmas, csak az Inputstream Adaptive (ISA). Viszont míg a Kodi playerét nem nagyon érdekli a HTTPS tanusítvány kérdése (lejárt/érvénytelen certtel is simán megy), úgy az ISA marha válogatós és nem találtam módot rá, hogy letiltsam a tanúsítvány ellenőrzését.
Szóval ahelyett, hogy direktben adnám át a linket az ISA-nak, az az ötletem támadt, hogy csinálok egy ad-hoc webszervert a kiegészítőn belül, ami képes a tanúsítvány ellenőrzésére, illetve HTTP-n streameli vissza az adatot az ISA felé, aminek így nem lesz gondja vele.
A terv tehát, hogy átjátszom az NVT linkjeit: NVT stream -> Kiegészítő -> ISA módon.
Viszont, a stream nagyobb darabokban jön. Megtehettem volna, hogy letöltöm teljesen az adott darabot a memóriába, majd ha lejött az egész, akkor továbbadom az ISA részére. De ez azt jelenti, hogy késni fog a foci, hiszen meg kell várni, amíg minden letöltődik az adott szegmensben, csak aztán menne a Kodi felé a forgalom. Meg memóriaigényes lenne a folyamat, mivel egy nagyobb média részletet kellene a memóriában tartani.
Azt találtam ki, hogy streamelem a tartalmat, szóval ha az ISA kér valamit, nyit egy kapcsolatot, megmondja mit szeretne, a kiegészítőm továbbítja a kérést az NVT felé, majd ahogy jön a válasz, úgy megy vissza a kliensnek. És itt jött a legnagyobb buktató... Amikor felépül a kapcsolat az ISA és a kiegészítőm közt (az ISA kéri a médiát, kezdeményez), akkor első dolga kideríteni, hogy mekkora adatra számíthat. Pontosan ennyit fog várni, ha pedig nem kap ennyi adatot, akkor nem fog menni a lejátszás. Ezt a Content-Length HTTP fejlécben szokás a webszervernek a klienssel közölnie. Igen ám, de az NVT/médiaklikk nem közöl ilyesmit. Fogalmam sincs, mikor elkezdem letölteni a médiát, hogy mekkora lesz a végeredmény... Minden valamirevaló szolgáltató közölné, hiszen ők pontosan tudják a végleges méretet, de mégsem teszik. Nem tudom miért. Itt kb feladtam, mert úgy voltam vele, hogy a Kodi sosem fogja lejátszani.
Aztán ahogy olvasgattam az ISA forráskódot, belefutottam egy érdekességbe: [link]
Ha a kapcsolat felépítése után azonnal közlöm a klienssel, hogy a "Transfer-Encoding" az chunked lesz, akkor nem kell előre közölni a stream méretét és az ISA tudni fogja, hogy folyamatosan fog jönni az adat. Igen ám, de ez egy speciális formátumot is hordoz magával, amit a wikipédia alapján sikerült implementálni. Egészen addig továbbítom az adatot, amíg az el nem fogy. Ha pedig eljutok a stream végére, lezárom a streamet és az ISA szépen, folyamatosan tudja dekódolni. Így kb észrevehetetlen a teljesen Pythonban implementált webszerver.
Úgy néz ki szépen működik. ISA-val indítva jóval gyorsabban indul a stream is. Hátránya, hogy fut egy webszerver a háttérben. De úgy csináltam meg, hogy ne induljon a Kodival, csak akkor, ha szükség van rá és azonnal álljon le, ha nem kell többé. Egyelőre HLS streameken tudtam tesztelni, azokkal remekül ment.
Alapból ISA-t preferál a kiegészítő mindenhez, de ha valaki szeretné a nem DRM védett tartalmakat a Kodi playerével nézni, akkor erre is van lehetőség a kiegészítő beállításaiban. A DRM védett tartalmakhoz pedig a kiegészítő automatikusan felrakja a szükséges komponenseket, ha hiányoznak.
Viszont azt nem tudtam tesztelni, hogy a licenc szerver megy-e külföldről. Simán lehet, hogy nem. Az NVT oldalán, a hivatalos módon nézve nem működik a dolog, ott nem is lehetne nézni. Én direktben próbálom elérni a szervert, nem az NVT-n keresztül. Hamarosan kiderül, hogy életképes-e az ötlet.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
cris78
őstag
Sziasztok!
Idáig mindig tabletről átküldtem a cápás repok zip-jét.
Most új tv van és megint így csináltam. Viszont a kodi nem látja. A tv fájlkezelője látja.
Lenne valakinek ötlete?Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
CirrMee
addikt
válasz blakey #46924 üzenetére
Gondolom a HDR10/DV-hez "kéri az adományt".
Felbontás körhöz kéri a beállítások részlegnél, az általad említetteket szabadon engedi kapcsolgatni.
Menni megy az addon, de nálam 4k filmeknél, 4k minőségben bosszantóan sok képhibával, élvezhetetlen az egész. Az ilyen filmet 4k alá váltva viszont megszűnik a képi hiba. Mondjuk nem teljesen értem a dolgot, mert mint ha azt "ígérték volna", hogy a kedvezményeseknek a váltás után nem lesz 4k, csak FHD.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
zsiga68
őstag
válasz ecotecbengi #46961 üzenetére
Működik a net kapcsolat?
-
blakey
titán
válasz CirrMee #46962 üzenetére
Kapcsolni engedi, de nem sokat ér. Nekem Max óta 1080p, így ellenőrizni sem tudom, és nincs is szükségem az előfizetett tudásra.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zsiga68
őstag
válasz ecotecbengi #46966 üzenetére
Akkor talán pont az a helyzet amit a hübaüzenet ír. Melyik repot szeretnéd elérni?
-
nfsu17
veterán
válasz ecotecbengi #46961 üzenetére
Miért nincs ott a repo zip végén, hogy 2.7.2?
Jót töltöttél le?
Nem vmi ezer évest?[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz ecotecbengi #46970 üzenetére
töltsd le ezt
https://repo.mvshrk.xyz/plugins/repository.movieshark/repository.movieshark-2.7.2.zip
(az összefoglalóban is ez van) -
nfsu17
veterán
válasz ecotecbengi #46972 üzenetére
Nem. De ez is benne van az összefoglalóban
[link] -
Hege1234
addikt
ecotecbengi
ha nálad nem megy a zip telepítése pendrive-ról akkor ne erőltesdnyisd le a topik összefoglalót
ezt a részt keresd meg:
MSREPO TELEPÍTÉSE
követed a képeket, de azon a képen ahol az elérési út link van az már régi..
ezt használd helyette:https://repo.mvshrk.xyz/plugins/repository.movieshark/
majd, ha sikerült
ugyan ezt kell végigcsinálnod a streamshark-hoz tartozó linkkel is -
rabalint
csendes tag
A Mediaklikk-et szeretnem használni külföldről egy újabb android dobozon es gondom van a Kodi variációkkal ugyanis 19 megy akadozva, 20 jobban akadozik es a 21 pedig el sem indulnak a linkek.
Kerdes hogy van valami Kodi korlátozás? Ha igen akkor melyik version Kodi lenne a megfelelő?koszi
-
bpmcwap
senior tag
válasz rabalint #46979 üzenetére
nem rosszallásból, de a keresőt ha nem is próbáljuk ki, de pár hozzászólást érdemes visszaolvasni... Pláne ilyen kérdésnél EB idején Több lehetőség is kudarcott vallott. Ami stabil, az egy magyar VPN és böngésző vagy Mr Dini önzetlen munkája és részletes leírása.
Túrista vagyok
-
Gaben92
őstag
válasz bpmcwap #46984 üzenetére
Ott is vannak most gondok. Médiaklikken ha indítanám az M4-et (Sony Android TV-re telepítve az OpenVPN, kapcsolódva MO-hoz) akkor csak bedob egy 2-3mp-es Euro 2024 videót majd leáll. M4 Kiegészítő viszont megy.
Ezt a megoldást használom F1 nézésre mióta kiherélték a Mindigot de valami miatt a Médiaklikk most lehasal. Win11-ről böngészőben ugyanazzal a VPN-el megy az összes csatorna Médiaklikken és mivel az M4 kiegészítő megy (ami gyanítom ugyanazt használja forrásnak) gondolom a Médiaklikk addonnal van valami.
Ha számít Sony Android TV + Nexus. DRM rendben van.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
zozimoto
aktív tag
Baj van!
Vodka TV ha rákattintok a csatornákra egyszerűen ki lép a kodiból ."...az enyémre az van írva hogy sivatagi sas 0.50"
-
tha_answer
őstag
Voda mobilnetnel drmet dob, sima wifivel mukodik. firestick.
-
Mr Dini
addikt
válasz tha_answer #46990 üzenetére
Szia!
DRM mit dob? Be tudod másolni a hibát? Beállításokban próbáltad kikapcsolni a DoH szervert, esetleg váltani másra? Google DNS szokott menni.
-
divan
őstag
válasz ®abstract® #46992 üzenetére
Általában forrásoldalon variálnak valamit.
Gyakran szándékosan.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz ®abstract® #46992 üzenetére
Most épp nem holmi forrásoldal változtatott, az ISA csak egy lejátszó. Sajnos elég komplex a kódja és elég rosszul lett eredetileg megírva. Ahhoz, hogy tudjon a fejlesztő új dolgokat hozzáadni, újra kell írni egy csomó mindent. Ilyenkor fordulhat elő, hogy eltörik valami más. Egy aktív fejlesztő van, aki nem mindig gondol mindenre is. Itt leírja részletesen az okot: [link]
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Kiraktam a VodkaTV v0.8.6-ot. Viszonylag nagy frissítés, remélem nem fog eltörni sehol semmi. Androidon teszteltem, ott jónak tűnt.
Pár apróbb változás történt, pl. frissítettem a kliens verziót a kiegészítőben, illetve panaszkodott a szerkesztőm, hogy az EPG-hez használt dátum átalakító függvény elavult a Pythonban. Igyekeztem megjavítani, de remélem nem csúszott így el az EPG 2 órával sehol.
Megelégeltem a DNS gondokat, amivel mindenki támad privátban és ami miatt csomó internetszolgáltató DNS szerverével nem megy a playback. Mivel tök kiszámíthatatlan, hogy a Voda melyik DNS szervernek válaszol VTV IP címekkel és melyiknek nem, azt találtam ki, hogy berakok a MovieShark API-ba egy naponta frissülő IP listát. Szépen lekéri a szerverünk az aktuális IP címeket, aztán ha sikerül újat találni, akkor törli a régieket és az újakat fogja kiszolgálni. Mivel naponta egyszer frissül, ezért csak nagyon B tervként van a kiegészítőbe égetve. Először próbálkozik DoH-val, ha be van kapcsolva, vagy normál DNS-sel lekérni a stream linket, aztán ha nem megy, akkor kéri le a MovieShark API-tól a címeket. Nyilván ezt ki lehet kapcsolni, ha valaki nem szeretné használni. Lett egy új A MovieShark API használata backup DNS-ként beállítás a VodkaTV beállításokban. Ez alapból engedélyezett, mivel így talán kevesebb report lesz, hogy nem megy a kieg.
Megcsináltam azt a régóta fennálló problémát is, hogy néha kétszer kellett kattintani a csatornára az induláshoz. Ez azért van, mert webes eszközként jelentkezik be a kiegészítő, amit a VTV kidob talán 6 órával a belépést követően. Az addon viszont nem tudja, hogy ki lett dobva, ezért a lejátszásra rápróbál a régi belépési adatokkal. Mivel az nem sikerül, kap egy eszköz nincs regisztrálva hibát. Ebben az esetben korábban regisztrálta az eszközt a kiegészítő és kilépett, ezért kellett a dupla kattintás. Először regisztrált, másodszorra pedig le tudta játszani a streamet. Mostantól erre nincs szükség, 3x próbálkozik ugyanis a kiegészítő a regisztrálással, majd automatikusan indítja is a streamet, ha sikeres volt a regisztráció. Ha három próbálkozás alatt sem sikerül, akkor vélhetően szolgáltatói gond van a háttérben. Ilyenbe én nem futottam bele a tesztelések alatt.
Illetve egyesítettem kicsit a közös logikát a felvételek visszajátszásánál, meg a minden más médiánál. Így lényegesen rövidebb és gyorsabb lett a kód. Bízom benne, hogy nem sikerült semmit sem elrontani.
Ha valami mégsem működne, várom a visszajelzéseket csatolt loggal.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ha jól olvastam az onlinestream addont magára hagyta a fejlesztője ( eddigi munkájátis köszönjük!)
Elképzelhető hogy valaki felkarolja ezt az addont és ismét működjön benne sok minden ismét? -
mexel
veterán
válasz ®abstract® #46999 üzenetére
A swetttv nem ugyanaz, az előfizus. Akkor leválthatná az összes fizetős is, digionline stb
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Autós topik
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest