- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Hívószám-hamisítás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
-
pulutodurumo
őstag
sexy lingerie ???
Most órát vársz, vagy csipkés bugyit?Na most megnéztem pár rendelésemet az elmúlt hetekből. Általában 30+ nap, országba érkezés után 2 nappal nálam. De a legutóbbi óraszíjam itt volt kicsivel több mint 2 hét alatt. Az viszont (hétvégével együtt) 7 napot töltött az országban.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Soká
senior tag
Nincs valaki Angliában, aki ilyet szeretne?
Megtetszett ez a Binger, amit Land kartárs linkelt az (5298)-ban.
Egyáltalán nem vagyok otthon ezekben a netes rendelésekben, regisztráltam egy PAyPal fiókot, utaltam át pénzt, regisztráltam az Amasonason, aztán kiderült, hogy csak Anglián belül szállítanak...De egyébként fogalmam sincs, hogy a kedvező ár mögött valami koppintás koppintása áll esetleg, mert akkor nem érdekelne. Ugyanez(?) az óra van fent 30fontért is és 26fontért Songdu néven is.
-
Soká
senior tag
Köszi! A linkjeiden nem az az óra létható, amit én szeretnék. (de van egyébként, találtam én az alin, csak drágább is és az alinak saját fizetési rendszere van...
Amúgy mókás az a Binger outlet feliratos fotó, ennél gyengébb photoshopot nem nagyon láttam még
Bizalomgerjesztő... -
Soká
senior tag
válasz bazsimano #5357 üzenetére
Köszönöm!
A némettel annyi bajom van, hogy ami nekem tetszik, arra azt írja, hogy 1db van belőle, ami nem igazán bizalomerősítő... amire pedig azt írja, hogy van raktáron, az kétszer annyiba kerül. (és fekete sajnos) De van tripla áron is...Nem értem én ezeket az árképzéseket és nem tudom miben mi a trükk.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
sandró60
addikt
Aki szeretné az óráit pormentesen tárolni az Dec-1-én itt vehet hozzá óratartót [link]
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #4977 üzenetére
tegnap megjött, tényleg minőségi ez a megir 2011
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #5370 üzenetére
hogy kell a középső subdialt igazítani? illetve a naptárt beállítani?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
titán
válasz Mr.Csizmás #5371 üzenetére
Egy egységet kihúzod.
A korona jobbra-balra a dátumot, a felső és alsó gomb pedig a mellékmutatók alaphelyzetét állítja.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Breki
veterán
válasz KelemenUhr #5305 üzenetére
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
titán
válasz pulutodurumo #5368 üzenetére
Koszi a tanacsot! Amugy annyira nem zavar ha veletlen bedoglik.
Tobb is van belole es egyik sem mukodik?
-
Soká
senior tag
"Ezért a pénzért egyébként szerintem sokkal szebb órákat lehet venni."
te magad is írod, hogy "izlések és pofonok" és valóban, abban igazad van, hogy ezért a pénzért (is) lehet nagyon másféle órákat venni.
Hogy kinek mi tetszik jobban, abban ezeregy szempont lehet a "bűnös". Kétségtelen tény, hogy én a választás során (ha már fillérekért akarok valami hordható dolgot vásárolni) akkor inkább az a szempont érvényesül, hogy a használati értéken túl valami olyan legyen a karomon, ami nem akar minden áron többnek mutatkozni annál, ami. Ráadásul 50 felett az ember már inkább hajlamos nosztalgiázni és kevésbé vonzza az, ami trendi, főleg ha abban a trendiségben érzékelhető a gyors avulás veszélye.
Az a Binger gyakorlatilag a 40-es évek karóráit idézi, persze csak külsőségekben, hiszen semmi köze a mechanikus kronográfokhoz, az a három kis számlap egészen más elhelyezkedésű, mást mutat, stb. De összességében a kerek számlap, az arab számok, a tok egy klasszikusnak mondható formát takar.Amit Te említesz alternatívaként az egészen más világ. az okosórát most hagyjuk is, mert az gyakorlatilag egy karon hordható képernyőre ad megoldást, a mechanikus óra pedig megint egy egészen más világ. Mechanikusból nem hiszem, hogy 50-80e forint alatt lenne komoly alternatíva, olyan ami teljesíti a régi mechanikusok élettartamát.
Ami pedig ezt a FORSINING-et illeti (és gondolom semmi utalás sincs benne a BREITLING-re...) formai értelemben egy teljesen más világ. Ez már a 21. század dizájnja, én meg úgy érzem, hogy a 70-es évek óta gyakorlatilag nem alkottak olyan óradizájnt, ami időtlennek lenne nevezhető. (idétlennek már inkább) Biztosan szép óra, de én azért nem nagyon tudok mit kezdeni vele, mert az óra (főleg a mechanikus) az nálam kimondottam a körszimmetriáról szól. Vagyis arról, hogy az idő, ami egyébként egyenes vonalú egyenletes valami, az az időmérésben egy körkörös folyamat. Ezen a számlapon meg ott az a nagyon hangsúlyos két "hiperbola", ami egyfelől karaktert ad az órának éppen csak egy idő után nagyon unalmas és zavaró tud lenni. Szerintem. A 30dolláros Tourbillon meg megint egy olyan dolog, ami nekem öncélú mutogatás kicsit. Ugyanakkor megértem, hogy a kvarcok világában valahogy megmutatásra vágyik a mechanikus szerkezet.De mondom, mechanikusat ebben az árkategóriában én eleve kizárnék. Ráadásul, ha már karórát hordok, elvárnám a kvarcok pontosságát.
-
Soká
senior tag
Kicsit OFF leszek, mert sem nem kínai, sem nem olcsó...
A neten találtam ezt a bejegyzést, amit csak azért mutatok, mert egy majdnem ilyen órát (csak fehér számlappal, másodpercmutatóval) Apám mind a mai napig folyamatosan hord. Kb. 1980 óta. Ezzel csak azt akarom jelezni, hogy kvarc óra is lehet tartós, igaz az ára (szerény) havi fizetésben mérhető. -
tlala
addikt
Ezt a Benyar márkát ismeri valaki?
Kissé beleszerettem.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
Olcsó mechanikus kínai csak egy van. Aztán elkapott a gépszíj és elkezdtem "rendes" órákat
néznivenni.
Az egy Jaragar, de a számlap kiosztása és funkciói alapján ugyan az a szerkezet lehet benne. Egy évet húzott ki napi 10mp körüli eltéréssel, de mostanra annyira kevés a járástartaléka, hogy éjjel-nappal azt kéne hordanom hogy ne álljon meg. Schawo még rosszabbul járt, az övé szét is hullott egy év alatt. Az a baj, hogy ennyi pénzért nincs szinte semmi MEO. Vagy olajozzák vagy nem. Egy alap kézihúzós 17 köves szerkezet szervize 5e Ft minimum. Egy automatánál ez legalább a duplája, de inkább több.
Szóval ha nincs szerencséd nullkilométeresen mehet(ne) óráshoz, aki el fog hajtani. Olcsó órából csak a kvarc. Kivéve ha nem zavar hogy csak dísz az órád.tlala: u.a. mint a Megir és a többiek. Kínai kvarc, réz tok, működő kis mutatók.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
MAC72
tag
Ma megérkezett a MEGIR M2015.
Nos, hát vegyes érzelmeim alakultak ki vele kapcsolatban. A távolság jól áll neki. Közelebbről már észrevehető néhány kis gyártási hiba. Azért nem kell megijedni, tényleg csak egészen közelről. (azon gondolkodtam, hogy vajon nem-e az ilyen kis hibás darabokat szórják ki az ilyen nagyobb akciókban) Egyébként szép óra. A szíj biztos, hogy nem bőr, és nagyon kemény is. Kicsit várok vele, hátha használhatóra puhul, de szerintem nézek hozzá valami jobbat.
A két kis gyártási hibáról. Az egyik hiba öntési, kép, a másik festési hiba. kép Ezekkel éppen együtt lehet élni, tekintve a vételárat. (lepontozva kb. 2700Ft volt)
Néhány kép még az óráról: kép 1., kép 2., kép 3., kép 4., kép 5.
A kezemhez kicsit nagynak érzem, mert viszonylag kisméretű csuklóm van. A képek minőségéért elnézést kérek, a telefonom ennyit tud. -
titán
Gratulalok hozza, szerintem szep kis ora, nekem is erkezoben van! Igaz mashonnan, ez csak reszletkerdes. Atnezem majd ha megerkezett, igaz a masik megirrel sem foglalkoztam ilyen reszletesen. Jol nez ki, ketyeg es kesz. Szija ugyan az lesz mint nalam, muanyag hulladek, ami nagy atveres azert, mert a termek leirasban borszijat irnak.
Ezt most dobta az ali:
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz pulutodurumo #5379 üzenetére
Ezt erdekes volt olvasni, koszonom, hogy megosztottad! Arra nem is gondoltam, hogy ez mechanikus, magat mozgassal felhuzo szerkezet.
-
szaszlaci
addikt
válasz pulutodurumo #5379 üzenetére
Van egy legolcsóbb szerkezetes mechanikusom, 2500 forintos, nem automata, de az elvileg ezeknél annyi eltérés, hogy nem csavarozták rá a rotort. Két és fél éves, igaz, keveset volt rajtam, de az új korában lévő 36 órából most olyan 34-et tud még. Akkor napi két másodpercre állítottam, ha jól emlékszem. Kép.
Azért a végén nehogy oda jussunk, mint a másik topik:
"annyira gagyi, hogy hetek alatt megeszi magát"
"teli vannak sorjával, elakad a szerkezet egyből"
"semmi olaj nincs bennük"
"óránként harminc percet siet, látni, hogy gyorsabban jár"
Ilyeneket olvastam róla...■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Breki
veterán
válasz Mykeee0923 #5376 üzenetére
Igen a keresőbe beírod a szöveget és kiadja
Itt olcsóbb
Itt meg szerintem az előbbi akciós több színben
Egyébként nőiben is van egy elegáns Yazole
#5380) MAC72
Ma szerintem láttam ennek az eredetijét amiről másolták, gondoltam is, hogy berakom, de nem akartam a Diesel után újabb 46 ezres órával jönni ide. Köszi a beszámolót.
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
Korábban próbáltam itt többször kérdezni illetve érdeklődést felkelteni ezzel a márkával kapcsolatban, de nem volt nagy érdeklődés pedig nagyon szép órái vannak.
Gondolkoztam egynek a vételén csak most a James Bond-os Sinobi kicsit elcsábított ebben a kategóriában, kicsit letisztultabb elegánsabb olcsóbb. :-)
-
Breki
veterán
válasz bazsimano #5388 üzenetére
Azért, hogy adjak esélyt, hogy meggondold. :-)
Egyébként ez esetben azért mert ahonnan a képet vettem nem a legolcsóbb azt nem akartam linkelni
meg nem tudom ki hogy szereti megbízható legyen a hely vagy olcsó e-bay ali, gear, wish stb......De tessék
[link]Más: azért van á pofa egyeseknél
Én négy euróért rendeltem kettő színűt is, persze darabonként ennyi, igaz bőrszíjast.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Magamnak csináltam ezt a kis "táblázatot" de talán másnak is hasznos lehet a összehasonlítást könnyítendő. Persze nem teljes és vannak benne kakukktojások is.
-
mark77
tag
Sziasztok !
Érdekes cikkre bukkantam a kínai órákkal kapcsolatban.http://rendeljkinait.blog.hu/2016/08/08/kinai_ferfi_karorak_11_kulonbozo_darab_tesztje#
Szerintem a szerző nem igazán tudta hol kellene órát rendelni
Bár aki kínából rendel órát az pontosan tudja, hogy ami ilyen olcsó az nem lesz tartós.
Kollegám rendelt Skmei órát, igen robosztus darab, igaz "csak" 5 atm vízálló.
Igaz nem ilyen filléres kategória..
Japánok szerencséjére a kínaiak még nem feküdtek rá az óra témára komolyan. Pedig a casio-k 90% a kínában készül. Ami nem kínai az hamisítványCannibal Corpse
-
titán
-
Soká
senior tag
"Szerintem a szerző nem igazán tudta hol kellene órát rendelni"
Én meg úgy gondolom, hogy félreértetted a dolgot, ő nem 11 jó órával szeretett volna gazdagabb lenni, hanem rendelt 11 olyan órát, amit az ára miatt sokan megkívánhatnak. Nem csak az lehet jó cikk, amiből azt tudod meg, hogy mit érdemes rendelni, hanem az is, amiből azt tudod meg, hogy mit nem érdemes. Hiába vonzó esetleg az ár.
És nekem az is tetszik, hogy a rendeljkínait blogon nem csak olyasmit mutatnak be, amit tényleg érdemes megvenni, hanem azt is, amit nem. Így legalább sejthető, hogy a blog üzemeltetőjét nem a Kínai Népköztársaság szponzorálja direktben. -
Vertigo18
addikt
Okés, de ha megnézed, akkor pl. 4 darab Current tesztelt és mindet "gagyizta", pedig itt, a fórumban nem egy szakértő "mászkál", és általános megelégedettséggel lehet beszélni a Curren márkáról. Lehet nem a leggagyibb, legc@rabb Current kellett volna választani, hanem tényleg kicsit szélesebb látókörrel vizsgálni ezt a márkát. És akkor még csak erről a márkáról beszéltem.
Vannak azért még dolgok, amivel nem értettem egyet a cikk írójával.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
mefistofeles
addikt
Na megjött az első "olcsó órám" egy hazai wbshopból rendeltem 3 napja. 5970 ft volt cakk pakk futárral.
Csomagolás tuti, vatag bubis boriték.
Az óra igen súlyos, érezni, hogy nem műanyag, hasonlatosan a masszív fém szíjhoz. (olyan láma vok, hogy csak a fotók után vettem észre, hogy még a fémszíj is fóliázva volt)Pontosságáról majd pár nap múlva beszámolok, ami biztos, hogy kb. két szemet ki kell vetetnem mert lötyög a vas a kezemen.
A képek minőségéért bocsi. (ami a számlap körül csúnya fehér műanyag gyűrűnek látszik, az is olyan fém mint maga az óraház csak a vaku igy villant rajta.[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
titán
válasz Vertigo18 #5398 üzenetére
Én eleve idegbajt kapok a Curren-féle ragasztott mutatóktól. A Sunon számtalan filléres szerkezetet csinál működő mutatókkal, nem értem, miért nem lehet azokat használni.
Amúgy is vicces a szagértő. Mesél a műanyagalkatrészek nélküli szerelhető szerkezetekről. Közben az ETA automata Valgranges szorzata is sok műanyagalkatrészt tartalmaz, szerelni nem lehet, cseréje soktízezer forint. Amúgy is, mit akar javítani egy húszezer forint alatti órán? Ha egy órás felnyitja a fedelet, és nem csinál vele semmit, az már kétszer annyi, mint az egész óra szállítással. Nézegettem, hogy mit tegyek, ha a svájci kvarcom véletlenül meghal. Természetesen nem szerelhető, műanyag alkatrészes isaswiss szerkezet van benne, egyben cserélhető, 12 pénz a komplett svájci szerkezet. Inkább ne is nyúljon hozzá az órás. Ha javítható lenne, akkor is többe kerülne a javítás, mint a csere. Mit vár egy filléres kínaitól?
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok