- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz rarki72 #19199 üzenetére
Hát azért én nem állnék neki sublerral.
A tolómérő nem erre való. Ha lecsúszik akkor csúnya karc lesz a vége.
Vagy célszerszám vagy akkor óráshoz viszem inkább. Itt vidéken filléreket kérnek kisebb dolgokért. Tényleg nem éri meg, hogy összekarcolódjon.De amúgy is fillérekért kapni külföldi webshopokból nyitót. (eBay, Ali, GearBest)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
rarki72
tag
-
dzsi23
addikt
válasz rarki72 #19213 üzenetére
Más fogalmaink vannak a hegyes dolgokról. Ki tud ugrani, ennyi a lényeg. A linkelt célszerszám 3 ponton rögzül, jobban "belekap", nehezebben ugrik ki. És az említett "F nagyságú nyomó erőt" is könnyebb kifejteni, ha nincsenek tüskeszerű részek közvetlenül a nyomáspont felett, mint a tolómérőn.
-
rarki72
tag
válasz Fall-N #19202 üzenetére
férfiember nem fizet azért amit meg tud csinálni
férfiember sokat nézte a McGyver-t és sok kulimászból ki tud mászni ingyen is
na de viccet félre téve.
túl van ez egy kicsit misztifikálva.
akinek van affinitása az azt is tudja, hogy ügyelni kell a sérülések elkerülésére és hogy azt hogyan tudja kivitelezni.
aki nem meri saját kezűleg megoldani a feladatot az természetesen ne is álljon neki, hiszen nem véletlen a félelme - önmagát, képességeit illik ismernie az embernek.
ezen felül mégiscsak 10-20 dolláros kínai quartzcokról volt szó és nem Rolexekről.
egy Komoly, Értékes Órát én sem állnék neki csesztetni. Ha telik rá, teljen szervizre is.összegezve.
sublert, satut órajavításra csak az használja, aki tisztában van a lehetséges sérülésekkel és azok megelőzésével, kiküszöbölésével.
mindenki más irány a mester - és előtte a bankautomata -
Fall-N
veterán
Az az igazság, hogy megtérül külföldi rendelés esetén, mintha az órás kapná a pénzt.
@rarki72: Az az igazság, hogy én is megcsinálok mindent itthon, nem fizetek én sem semmiért. Pont ma lett kész a konyha kaparás, telibe glettelelés és festés prodzsekt. De órában nem cserélek lustaságból. Úgyis be kéne szerezni az elemet magát, így egyszerűen elviszem és kicseréltetni.
Alternatív megoldás, hogy rongyot tesz az ember a nem célszerszám alá. Így ha lecsúszik legalább nem kap a tok.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Szivacs85 #19221 üzenetére
Meggyőztetek, rendelek egy ilyen készletet.
Én próbálkoztam tolómérővel (ahogy fentebb is írtam), és sem az óráknak, sem az eszköznek nem lett baja. Csak aztán belefutottam egy órába, amiről sehogy sem akart letekeredni, nagyon rá volt húzva a hátlap, a tolómérő kiugrott, megkarcolta, azóta nem használom, és nem is ajánlom senkinek. Végül megoldottam otthoni eszközökkel (szuper ragasztó, anyacsavar, csavarkulcs, alkohol [parfüm]), de a karc már mindig ott lesz. -
Szivacs85
tag
Igen, ezért nem is tettem be linket.
Van benne tokbefogó is, ezt használva sokkal biztonságosabb a művelet.
Járáseltérés állítására rendszeresítettem bele egy fogpiszkálót is.#dzsi23
3ezer ft szóval ha nem csak egyszer kell, szerintem simán megéri. És a kiscsavarhúzók, csipesz másra is jó nem csak óra szerelésre.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #19227 üzenetére
Ahogy írtad; célszerszámmal. Rolex hátlap nyitó eszköz, ennél célzottabb nem lehet.
-
rarki72
tag
válasz Szivacs85 #19228 üzenetére
hogy hű maradjak eddigiekhez
fogsz egy kemény műanyagból készült kenőcsös tégelyt - asszonytól lenyúlod
ráteszed egy kerékpár belsőre, amit szétvágtál, hogy ne legyen "cső".
pillanatragasztóval egyenletesen bekened a tégely alját, ami ugye sík legyen se domború, se homorú.
ráragasztod a kerékpár belsőt szépen simára egyengetve, majd a ragasztó kötése után szikével méretre vágod.
bármilyen méretű tok fedelet (a tégely átmérőjén belül) úgy tekersz le, hogy most tényleg nem tud sérülni semmi (gumi vs fém fedél) és mindegy mivel húzták meg, akkor is -
rarki72
tag
válasz ZolkoW #19217 üzenetére
szó nincs semmilyen feszegetésről.
a fedél bármennyire van meghúzva, a megindításhoz szükséges erő LÉNYEGESEN KISEBB, mint az a nyíró erő, ami kárt tudna tenni a tolómérőben.
amire Te gondolsz, az feltételezés.
amit én mondok gyakorlati tapasztalat.
persze ettől még egyáltalán nem kell alkalmaznod,
ezt írtam feljebb is. a javaslat annak szól, aki vevő rá és nem annak aki nem -
nebancsa
senior tag
Ha már nyitásról van szó, ezen elgondolkodtam mennyire lehet használható?
[link] -
dzsi23
addikt
Tudna valaki ajánlani bőr szíjat, ami kényelmes, puha, könnyen hajlik, mintha gumiból lenne, de azért tartós, és igazi bőr? Leginkább "kislyukas" rally stílusú érdekelne.
Eddig ezeket nézegettem: cheapestnatostraps racing watch straps. -
rarki72
tag
válasz dzsi23 #19235 üzenetére
Maikes!
esetleg Eache vagy Carlywet.A Maikes "Oil Waxed" szíjjai engem elkápráztattak. Félelmetesen jól néznek ki és nagyon kényelmes viselet.
Ha jól értelmezem, akkor olajjal impregnált viasz bevonatost jelent a megnevezés - de lehet tévedek.
Az összes bőr kompatibilis órámon cseréltem ilyenekre a fém szíjakat -
gyapo11
őstag
válasz rarki72 #19232 üzenetére
Ez azért tűnik hihetetlennek, mert az én egyik órámra annyira rá volt húzva, hogy az órás nem tudta letekerni a két pontos szerszámával. Ideadta, hogy próbáljam én is, teljes erőből tekertem, de meg se mozdult. Egy másik órás hazavitte, és valamilyen eszközzel le tudta tekerni.
Tehát ennél az óránál az én erőm kevés volt, azt nem tudom, hogy egy tolómérőben kárt tudnék-e tenni, gyanítom, hogy igen.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
rarki72
tag
válasz gyapo11 #19237 üzenetére
az enyém acélból van, nem lenne egyszerű kárt tenni benne máshogy sem nem hogy egy óra hátlapjával.
az igaz, hogy volt már a kezemben olyan ami valami pelenka (vékony lemezszerű) anyagból volt, abban bizonyára könnyű kárt tenni.
egyébként a posztom lényege nem az volt, hogy verbális csatát indítson, olyanokkal, akik nem próbálták, de annyira eltudják képzelni mintha ezerszer csinálták volna.
egy ötletnek szántam olyanoknak, akiknek még nem jutott eszébe és beleillik a profilukba az eljárás kipróbálása.
te nyilvánvalóan nem utóbbiak közé tartozol, hát nyugodtan lépj túl rajta[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz 0021666 #19240 üzenetére
Vagy annyira újak, hogy még senkinek sincs, vagy senkinek sem kell ilyen. Utóbbit kizárnám, mert nyilván nem te vagy az egyetlen, akinek tetszik. De eddig én is csak a gyári honlapon találkoztam vele.
(#19236) rarki72:
Köszi! Megnéztem, de nem tudom, hogy azok vagy a cheapest-esek jobbak. Árban hasonlóak. Lehet bepróbálkozok egy cheapest és egy maikes szíjjal is, és kiderül. -
K4jusz
tag
Sziasztok! Felnőttként sosem hordtam órát, de a topik beszippantott. Próbára egy Sinobi 9140-et rendeltem, 9$ volt. Szép. Kidolgozottsága is jó (mellettünk lévő kínaibam láttam pár current, azok nagyon gagyik voltak). A szíj jó merev, kicsit puhítani kell. Szerintem lesz még rendelésem
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz pulutodurumo #19244 üzenetére
Szerintem is. Én még a japánnál tartok. Akartam is írni, hogy a következő egy Pagani Design vagy Parnis legyen.
Okosórákat is próbáltam, bár az nagyon nem jött be és eladtam mind. Természetesen órát vettem belőle.
[ Szerkesztve ]
-
K4jusz
tag
válasz pulutodurumo #19244 üzenetére
Igazatok van, egy Reginald Submarine a kiszemelt. Csak nem tudom, hogy kék, vagy fekete számlappal
-
rarki72
tag
válasz K4jusz #19246 üzenetére
nekem Hulk Reginald volt, de nem tudtam megbocsátani neki lelketlen quartz mivoltát
hát eladtam - bár bőven megérte az árát. a szíj cserére készülj fel lelkileg, mert nagyon pelenka a csat. igaz ebből kifolyólag csat csere is elég
másba nem lehet belekötni...
helyette lett egy automata, amit viszont nagyon imádok. mondjuk drágább is volt (kereső szó: Geya)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Steam Deck
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- Asztalos klub
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.