Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa311

    veterán

    Valaki tapasztalt már hasonlót?

    Az elmúlt pár hétben sokat pecáztam a Benzar új method feeder zsinórjával és egy nagyon furcsa dolgot tapasztalatam, kiíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére:

    Szóval azon kívül, hogy nagyon pödrődött a zsinór már a spulniról feltekerés után (kiúsztattam - jó lett) először semmi gond nem volt, sőt, szépen teljesített a zsinór. Viszont 2 perca és 3 jobb hal után az a furcsaság történt, hogy szakadt a főzsinór. De nem az előke és nem is a csomónál, hanem telibe a főzsinór jó 8-10 méterre a szereléktől. Gondoltam pech, biztos megsérült a zsinór. Megint egy jó hal majd következő bevágásnál megint főzsinór szakadás ismét méterekre a szereléktől.

    Azóta ez még kb. 4x megismétlődött. Azt veszem észre, hogy kb. minden hal fárasztása után a következő halnál szakad a főzsinór. Két külön bot, két külön orsó, csak a zsinór azonos. Mindkét dobról már látható mennyiségű zsinór "leszakadt"...

    Azt gondolom, hogy ez marhára abnormális. Tapasztalt valaki már ilyet? Arra tudok gondolni, hogy egyenetlenül nyúlik a zsinór, így keletkeznek benne gyenge pontok, ahol aztán szakad a cucc. Azon is agyaltam, hogy esetleg én csinálok rosszul valamit, de tavaly 20-as főzsinórral toltam egész szezonban és kb. 2x szakítottam be halat egész év alatt (akkor sem főzsinórt, hanem előkét!), ez 0.28-as mono - elméletben jóval erősebb - de semmivel sem fárasztok vele vadabbul, mint a 0.2-essel... Féket is már annyira kiengedtem, hogy kizárt a túlterhelés.

    Az érdekesség kedvéért csináltam itthon pár tesztet: Levágtam kb. 10 méter damilt, mindkét végére hurok, kikötöttem és elkezdtem húzni a mérleggel. 4,5 kilónál szakadt (gyári érték 9,5 kg...) de ismételten nem a csomónál, hanem a zsinór közepén. Teszt többször megismételve, eredmény mindig ugyan az. Végfül érintetlen, főzsinór szakad.

    Könyveljem el, hogy ilyen ez a zsinór és tegyem el alátétnek vagy van valami amire esetleg nem gondolok? :U

    [ Szerkesztve ]

    Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Új hozzászólás Aktív témák