Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    válasz Kukorica2 #3576 üzenetére

    A spro dyno bottal megvagyok elégedve. Egy spicc tört, valszeg gyárihibás volt, de másik kettővel nincs gond...van egy passion orsóm tőlük. Nos a zsinórvezető görgőre azt írták vmi szuper fém (orsón a zsinórvezetőfémnél, így biztos tudod) Pár hét után lekopott róla a festék és tovább kellett koptatni h zsinór ne akadjon benne kicsit sem. Zsírozni kell, mert el kezd kerepelni. Illetve sehol nem említették de az elülső finom fék bizony a dobbal van egybeépítve. Ezért kell többet kenni szerintem, mert az egész fék érintkezik mindennel egy esőnél pl. Van benne nemtom hány csapágy, én nem érzem annyinak. Ettől függetlenül jó, legjobb orsóm mondhatni. De nem 12k-ért amibe került anno. Ugyanis ennyiért jobbat kapok más márkából. Ami most került elő orsóm eurostar vagy mi nem nagy márka, 4 csapágy, de olyan mint újkorában. Sosem kellett tisztítanom vagy vmi. A shimano catana orsómban csak 2 csapágy van asszem, attól valóban simább a spro, de összeszerelésre shimano jött be, valahogy egyben van, féke ugyanolyan precíz mint sproé. Ez 7k volt. Match dobbal is adnák és 4 csapággyal jobb orsó lenne mint a passion, illetve azóta lehet adják. Végülis passiont nem bántam meg, elég jó orsó az is.
    Spro match botom, predator: eddig minden oké így 2 év után, csak az tűnt fel hogy 2 ujjal is hajlíthatóak a gyűrűtartók rajta, dehát ez is biztos vmi high tech anyag ugye. Eltörni nem tört el egysem, vigyázok is rá. Ami feltűnt az az igénytelenség, ez egy teleszkópos matchbot, elég egyedülálló, ezért is csaptam le rá. A gyűrűk oda vannak ragasztva egy hengerszerű valamihez és azt kell rászorítani a bottestre, nos ezek a hengerek görbék (a tetjük és aljuk) össze vissza, mintha józsi bács vágdosta le volna őket kézzel. Nincs baj velük csak furcsa számomra. A legelső 4-5 gyűrű meg műanyagba van rögzítve. Műanyag, ami között látni a gyűrű rögzítést mert szétlóg. Attól tartok nem lesz hosszúéletű a bot, amúgy maga az anyaga jó lenne mert jól dolgozik. Kb ennyi a bajom a sproval. Túl van hypolva. Van 2 fenekező botunk még ebből a márkából. Alsó árkategória, az orsók rögzítése úgy néz ki hogy egy műanyag lyukas henger van a boton, abba kell belenyomni és rászorítani. 100% műanyag és ha rá van szorítva akkor is ellátni az orsónak a rögzítési lapja felett. Csak a két végét fogja. 2-3-ks botokon nem ilyen, számomra itt ért véget a spro mizéria. Átlagos minőség kicsit drágábban, szerintem! Csak egy vélemény.

    A 18k nagyon nem olcsó, azért is kértem hogy írjon valaki bármit ami olcsó. A spro 12k-ért egyébként olyan feedert ad aminek az orsófogója a fennt leírt műanyag és szivacs a fogó része...

    Lehet várok még mert shimano drága most nekem, talán robinson-eurohold táján nézek még körül, a leírt shimano tapasztalatot köszönöm, lehet várok még és veszek egy shimit később :)

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák