Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz boken #20471 üzenetére

    Ha leírod a bot paramétereit, hosszúság, dobósúly, akkor jobban tudnának a sporttársak segíteni. Egyébként a pergetőbotok általában 1,8-3m-esek, nagy gyűrűvel. Úszós botok hosszabbak, sok kis gyűrűvel a terhelés jobb elosztása miatt. Én szoktam a 3m-es 10-45gr-os pergetőbottal úszózni, a 2,7m-es 40-80gr-os pergetőbotot meg csak fenekezni használom. A feederbotot nehéz mással helyettesíteni, a rezgőspicc elég speciális dolog, viszont olvastam hogy a feederbotot legerősebb spiccel használnak úszózni, pergetni, mártogatni is.
    Fonott zsinórt leginkább pergetésre használják, illetve nagyobb halakhoz/akadósabb terepen. Tudtommal. De kérem a tapasztaltabb kollégák javítsanak ki, ha nem jól mondom :)

    Szerk: Ha már klaviatúrát ragadtam, nekem is lenne egy kérdésem: Vettem tegnap ezeket az apró Salmo woblereket, sügerezni, domolykózni a Kisrábán. Az egyik a Tiny, másik a Lil Bug. A leggyengébb pergetőbotom az ABSF 10-45gr-os 3m-es Rutin Spin botja. Használhatók ezzel a bottal ezek a 2-3gr-os apróságok, vagy nézzek egy UL pergetőbotot..?
    Mivel úszó woblerek, leúsztatom, dobni nem kell, de nem tudom mennyire lehet érezni vele a műcsalit....?? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák