Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maán
csendes tag
A feltekeredett zsinórral már sikerült letörnöm egy feeder spiccet.
-
Zoli bácsi
őstag
Hamár törések...
Biciklivel tekertem haza, a kapu rácsai közé beakadt a botzsákból kilógó utólsó gyűrű..Pergetőbot utólsó 5cm-e reccs... Feedert pakoltam elő a botzsákból, a horog beakadt a botzsák belsejébe, mire észrevettem, spicc reccs..
Leghülyéb baleset 1 hete: Vadiúj, leakciózott Cormoran Bull Fighter 230g-os feedert hazavittem, szereltem fel, és véletlenül ráléptem a spicctartó csőre (miért a földre tettem, nem tudom...). Egyik spiccgyűrű elgörbült. Ezt megpróbáltam fogóval óvatosan egyenesre nyomni...Reccs.
Ugyanaznap Nevis Pantera orsóján akartam zsinórt cserélni, levettem a dobot, hogy a zsinórt a kukába belefejtem...kiesett a fék, a lamellák meg a filckorongok, bele a salak közé....nem lettek meg.
Egy éve horgászom (újrakezdtem) -
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #18203 üzenetére
Hát ez tényleg elképesztő pech sorozat.
Damyl lefejtésére én a következő gyors megoldást szoktam alkalmazni. Minden háztartásban van kézi mixer. Én ezzel tekerem le a zsinórt, rákötöm az egyik keverőre, az orsón átváltom a felkapókart, és a damyl gyorsan lefejthető, kb fél perc alatt 300 méter.
-
-conrad-
addikt
válasz Steady74 #18204 üzenetére
Mint régebben írtam, úgy szoktam csinálni az alátétzsinór mérését, hogy feltekerem a főzsinórt a pótdobra, rá az alátétzsinórt amíg fullon nincs, majd utána áttekerem az eredeti dobra így az alátét lesz alul.
De hogyan csinálom mikor nincs pótdobom, mert csak 1 dob van az orsóhoz vagy a pótdob kisebb mint az eredeti?
1. Feltekerem a dobra a főzsinórt, arra az alátétzsinórt.
2. van egy régi orsóm, arra feltekerem az egészet, így alulra kerül a főzsinór, de rossz orsón van.
3. fakanál, annak a nyelére tekerek egy kis szigetelőszalagot amíg meg nem szorul rajta az üres zsinórdob amin vettem. Ezt befogatom a fúrógépbe, és kb. 1 perc alatt visszatekerem a műanyag dobra a régi orsóról a zsinórt, ahol felül lesz az alátétzsinór.
4. Célorsóra rákötöm az alátétet és megint feltöltöm az orsót. -
csudri
őstag
Sziasztok! Anyám meg szeretné lepni a nagybátyámat a születésnapjára és ezt nézte ki:
[link]A kérdésem az lenne, hogy meg szabad-e venni, ha csak arról van szó, hogy néha-néha pecázik, nem minden nap 12 órát.
Nekem a Nevis botokkal nincs tapasztalatom, orsóm van csak tőlük, amire nekem hobbi szinten kell, arra eddig megfelelt. (évente pecázok kb. 5-ször )
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
forras2
őstag
válasz csudri #18207 üzenetére
Én személy szerint nem ajánlom. Az ilyen összepakolt cuccok nem a megbízhatóságukról híresek.
Ha már ennyi pénzt rászántok, akkor inkább vegyetek 1 botot, valami értelmesebbet, hozzá orsót, a botállvány helyett meg 2 botvillát, és mellé a sok apróságot. Nagyjából árban ugyan itt jöttök ki, de legalább az alapok (bot + orsó) valami értelmesebb párosítás lesz. -
csudri
őstag
válasz forras2 #18208 üzenetére
Tudnál esetleg olyan bot-orsó kombót mondani fenekezéshez, ami megtalálok mondjuk a linkelt áruházban és nem vallana vele szégyent az anyám?
(Azért írtam a fenekezést, mert velünk úgy szokott pecázni a nagybátyám, nálam is ez működik. A feederezést még nem próbáltam, lehet ő sem újítana. )
-
forras2
őstag
-
-
forras2
őstag
Srákok!
Ide is beteszem. Szervezünk egy PH!-s közös pecázást. Akit esetleg érdekel, töltse ki a linkelt ívet
-
afrojack1
senior tag
válasz CaNNa3IS #18213 üzenetére
Belsőleg is jó! Erős, nagyot lehet vele dobni, ultra lassú dobemelés! 100m zsinór tekerésnél 3x ment fel a dob! Egy hajtókar tekerésnél 1m húz be! És nagyon könnyű tekerni! Megérte a pénzét! Majd jövőhéten jön az emotion rod pod, és swinger, meg kapásjelző és dobok róla képeket! De addig nem...
SC: Herczku_Death
-
miska17
tag
Üdv mindenkinek !
Kettner DragOn 40-es orsócskát keresnék ,ha akad még valakinél ilyen.
-
afrojack1
senior tag
válasz Gézengúz #18217 üzenetére
Nagyon jó én nekem tökéletes! Na jó lehet hogy picit durva az a 3 de tény hogy nagyon lassan emeli!
A botról annyit hogy kicsit féltem a karcsu bottól hogy gyenge (nekem csak vastagak voltak) de nagyon erős és lágy is! Lehet vele dobálni! (390-es 3.5lb változatom van)
lakisoft: 30-27k a halcapone áruházba (szalai árpi boltja) most akciós! De az aranyhorogba 31 volt és jól ismernek ezért kaptam kis kedvezmény 28k-ért! Ez az első fékes! Van egy nyelető fékes változata de az 33k nekem annyit nem ért meg kényelmi szempontból![ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Hali!
Elcsábultam egy hirdetéstől, de nem igazán tudom kell-e ez nekem..
Szóval belefutottam egy akcióba, az Energoteam saját boltjában a 3m-es feeder+bojlis bot mellé adnak elektromos kapásjelzőt, horgokat, leszúrókat, kosarakat..9990 ft ért. [link] Feeder botra nincs szükségem, van 6 db, a pickertől a 230gr dobósúlyig bezárólag.
Bojlis boton amúgy is agyaltam, de eddig arra jutottam, nem igazán kell nekem, folyóvízi pecára az elmúlt hetekben vettem 2db Cormoran BF Ultra Power 80-230gr dobósúlyú feeder botokat (mert leárazta a bolt) úgy gondolom ezzel nyugodtan pontyozhatok, és a meglévő MH feeder botjaim is tökéletesek lennének.
Nem bojliztam soha, idén van újra (1987-ben volt utóljára) tavi engedélyem, tavaly csak folyóvízre váltottam. Azt láttam a tavon, hogy mindenki fűzött csalival pecázik, és bojlis botokkal. Tetszenek ezek a vékony, erős, rugalmas bojlis botok. Ami aggaszt, hogy csak 3 méteres ez az akciós cucc, a bojlis botok is általában 3,6 m-esek, mint a feederek, ha jól látom. Végül is magamat ismerve biztos hogy veszek bojlis botot, mit gondoltok, jó ez a kis 3m-es, vagy vegyek 3,60-ast? Ez is jónak tűnik: [link] -
afrojack1
senior tag
válasz lakisoft #18231 üzenetére
Könnyen állítható! Sima forgása van és nem az a hú de kattogós hanem az a "tompább" hang..(fú inkább hagyom xD) és gyorsfékes nyeletőről fél fordulat és satu féken van. 5-6 kattanásal!
[itt hallatszik egy kicsit][ Szerkesztve ]
-
Emu
őstag
Megvolt az első idei horgászat. Úgy gondoltam, hogy csak a 2 feeder botom viszem, de reggel bedobtam még egy light match botot is...milyen jól tettem.
Egész délelőtt próbálkoztam a feederekkel, sokféle csalit kipróbáltam, de 2 kapást sikerült csak kierőszakolnom, amiből egy 2kg körüli ponty lett(a másik rosszul akadt). A végén élő csalival is próbálkoztam, kicsi/nagy horoggal, más előkével de nagyon betlinek tűnt az egész. Elkeseredésemben az egyik horogra 2 kukorica, a másikon hajszálelőkére kerül 2 kukorica, és repült mindkét kosár etetéstől távolabb a tó közepe felé.
Kis matchbottal közben a parttól pár méterre sikerült a rengeteg kárász közt 3-4 kisebb pontyot is szákba terelni. Épp az egyiket engedem vissza, amikor megszólal a feeder bot nyeletőféke. Minden eldob, és mintha egy faágat akasztottam volna. 10 perc fárasztás után a parton pihent mellettem eddigi második legnagyobb halam egy 9,5kg nyurga ponty. Nagyon jól vizsgázott az általatok ajánlott Okuma Longbow orsó, csak a régihez képest sokat kell tekerni Több kapás nem is volt fenéken.
Azért hihetetlen, hogy az etetésen még 3 szem csontival sem jött semmi, még kárász sem. -
Zoli bácsi
őstag
válasz Zoli bácsi #18225 üzenetére
Na, addig tököltem, vége annak az akciónak, tegnap még volt, ma reggelre elfogyott, nem csodálom, jó áron volt. Nem is bánom annyira, majd lesz másik akció.
Mindig azt mondom, na, most megvagyok, van elég botom orsóval, minden cucc, elég ennyi. Aztán áá veszek folyóra egy jó erős fédert. Mivel jól le volt akciózva, pár nap múlva vettem még egyet, mert ugye két bottal horgászik az ember. Aztán orsók, zsinór is kell. Most még nincs bojlis botom, de azt is ki akarom próbálni. Olyan vagyok mint egy gyerek, csak drágábbak a játékok. A horgászboltban adnának egy kimutatást, mennyit hagytam ott, meglepődnék (hát még a zasszony
Na, bocs, ez nagyon off, csak arra lennék kíváncsi, ti is vagytok így? Mármint az ember mindig vesz valamit, ki akarok próbálni minden módszert, aztán a felszerelés legalább fele ritkán van használva. -
-
Emu
őstag
válasz -conrad- #18238 üzenetére
és @Steady74: Igen ez egy olyan magántó, ahol egyszerre 3 bottal lehet horgászni.
A fárasztás végére mögöttem állt a tógazda és a halőr is, ezt se engedték, hogy felvigyem a halat a partra. Tesómnak mondtam, hogy fényképezzen ahogy gyorsan mérlegeljük, meg ahogy visszaengedem, de nem jött össze neki
-
-conrad-
addikt
válasz Zoli bácsi #18240 üzenetére
Ugyanígy vagyok én is, bár nálam használatban vannak a botok, ami nem azt meg el szeretném adni, nem tartom meg.
Pl. a pergetőbotjaimmal így vagyok:
Vettem egy botot kezdőként másokra hallgatva (15-40g), majd rájöttem mi kell nekem, vettem egy olyat. (2-8g)
Mentem kiállításra, ott vettem egy másikat amivel még izgalmasabb az UL peca(0-4g). Aztán azon agyaltam, hogy kellene egy olyan is ami jó lesz inkább süllős-csukás pecára is, vettem egy 5-21g-os botot, ami 210 hosszú... ezzel tök fasza csónakból pecázni, de mi van ha partról kell nagyot dobni... jó lenne egy hosszabb bot ilyen célra... így lett az utolsó, egy 14-28g-os 282cm-es botom. Most láttam egy nagyon jót, egy egyrészes botot olyan áron amit nagyon nehezen hagytam az állványon, egy energo L&K river jig fast botot 10k alatti áron.
Szóval ismerős a dolog, asszem 18 botom van... -
-
Synaptic
senior tag
Egészen más téma .
Szereztem egy ilyen rod-podot . Mivel nem sok magyar nyelvű leírást találtam róla , belinkeltem egy video t . 3 in 1 . Szerintem jó vétel volt. (amennyiben nem lenne akkor is azt mondanám )
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Synaptic
senior tag
válasz lakisoft #18249 üzenetére
50K t
Steady74 : Köszi.
Most már csak horgászni kellene eljutni. Eddig csak a vasárlás részéig jutottam el. Vizet még nem láttam, idén.
Ahogy nézem az időjárást , a mostani hétvége sem lesz a miénk[ Szerkesztve ]
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Politika