Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hínár929 #185116 üzenetére
& ivana:
ivana: ha már csapágy, az milyen, amelyiket nem préselik, hanem csak úgy beleejtik a vázba? Pl. mostanában minden dreambuild videó elején olyant látok: legutóbbi. Gondolom ezt a legegyszerűbb karbantartani.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185130 üzenetére
Akkó nem lesz szétszedve
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ivana #185195 üzenetére
Nekem logikusnak tűnik, a Zeb is nehezebb, mint pl egy Lyrik azonos rugóúttal. Bizonyos szintig lehet csökkenteni a falvastagságot, de végtelenségig nem, mert a végén még két ujjal összenyomod az 50-es becsúszót, mint a papírt .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185252 üzenetére
Ja ez kölyök mackó, tavaly bringázás közben kettővel találkoztunk, azok szép nagyok voltak.
Síelni nem szoktam, de mostanában bringázás helyett túrázásra kényszerülök. Remélem hamarosan javul az idő és felszárad legalább az aszfalt . Jó ez a szaladás meg túrázás is, de hiányzik a tekerés, idén még csak 170km jött össze . Felétek látom teljesen (?) elolvadt a hó.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185255 üzenetére
Nem bírsz magaddal . Nekem is szokott fájni, de a saját marhaságom miatt, mert elsietem a bemelegítést.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz beleriand72 #185299 üzenetére
A szeleptűt kicsavartad? Próbáld meg a gumi peremét a felni pereme felé egyengetni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz beleriand72 #185301 üzenetére
Néha nekem is csak 2-3-ik próbálkozásra sikerül, de a szeleptű kiszedése és ha picit megigazítom a szelepnél a gumit, hogy ne szálljon el a perem mellett a levegő, segíteni szokott.
-
jjeahh
nagyúr
válasz beleriand72 #185304 üzenetére
Ha nehezen megy rá, akkor én előbb szárazon rárobbantanám, majd a szelepen öntenék bele tejet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185340 üzenetére
Bovdenből bevált minőségi kiciocó kínai vajon nincs? Gondolom van, csak még nem tesztelte senki a topikban . Ennél sokkal összetettebb dolgokat is másoltak le már sikerrel.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185342 üzenetére
Engem mocsárbírkózóként már semmilyen szigeteltség nem tud meghatni .
-
jjeahh
nagyúr
válasz ivana #185375 üzenetére
"Az igazán fancy márkák outiból olaszok, montiból meg amcsik"
Nekem monti fronton valamiért a spanyolok tetszenek általában . Orbea, Mondraker, Berria, meg még van egy, csak felejtem el a nevét. Talán egyedül a BH bringák nem tetszenek annyira.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185393 üzenetére
Szerintem modellfüggő, van unalmas Merida és unalmas Cube is, ugyanakkor mindkettőből van olyan is, ami tetszik. Hardtail xc-ből ha a kettőp közül kell választani én jelen pillanatban Cube-ot választanék, fully xc-ből Meridát a geo miatt. Szerintem ez a váz nem uncsi .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185404 üzenetére
Hát a Cube a legdögösebb, de a Merida geoja jobb . Ismerősömnek van egy AMS 100-asa, élőben is jól néz ki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mexbacsi #185409 üzenetére
Mivel a csapágy is cserés, én a helyedben nem vennék újra ilyent, hanem cserélném az egészet integráltra, pl. ha működik az első váltóddal, akkor FC-MT300 hajtókarra és SM-BB52 középcsapágyra. Megfizethető láncból meg inkább Sram, KMC az ajánlott.
szerk: majd a kollégák jobban megszakértik még, én négyszögtengelyesről váltottam integráltra, nem tudom octalink-el ugyanezt meg lehet-e lépni, nincs azzal tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mexbacsi #185420 üzenetére
Integrált Acera, Alivio hajtókar állítólag jobb, mind a négyszögtengelyes Deore és a ma kapható Alivio sorok gyakorlatilag egy az egyben régebbi Deore-k átcímkézve. Szvsz nem mindíg kell ragaszkodni a Deore fölötti szinthez, mert az alsóbb kategória is folyamatosan fejlődik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185439 üzenetére
Én semmit nem értek . Azt sem értem miért gáz fejreállítani egy bringát, amin a fék sem levegősödhet fel, mert nem hidrós, azt sem értem miért gond a kefe és a zsíroldó, de a legfurább, hogy miért tököl valaki ilyen ultrahangos cuccal és féltucat vegyszerrel, ronggyal, pelenkával, kefével, amikor elég beledobni egy kis benzinbe és párszor megrázogatni, átforgatni a dolgokat .
-
jjeahh
nagyúr
válasz ivana #185441 üzenetére
Ez nekem nem tűnt fel, eddig a fogaskoszorút és a láncot azzal mostam ki. Sőt, nem benzin van lánc, féktisztító spray-ekben is? De lehet tévedek, mintha valaki itt írta anno. Petróleum nekem nem vált be, a lakkbenzin nem tom miaz .
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nutra #185455 üzenetére
Majdnem minden eléggé alap rajta, néhány cucc (SX), teljesen fapados, de ettől még persze biztosan jól használható gép és ennyi pénzért teljesen rendben van. Ami lehet azonnal csalódás lesz, az a Raidon, nem tudom milyen lehet, de a levegős XCR-től (ami egyel alatta van) nagyon nem voltam elájulva.
Hasaggymeg: fejcső szög, effektív toptube, nyeregvázcső szög, láncvilla, ezeket néztem első blikkre, én nagy különbségeket nem láttam, a bb drop teljesen más, ezért valszeg az Attention-on magasabban ülne, ugyanakkor a fejcső is magasabb, szal... nem hasal jobban rá a kormányra.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185463 üzenetére
& Nutra: megvan a bibi, Hasaggymeg-el mindkettőnknek igaza volt, de mivel neked L-es gép kell (?), rá halgass . Szóval a geonál azt néztük be, hogy Hasaggymeg valszeg nagyobb méretet nézett, én meg S-est szoktam, mert nekem általában az S-es vázak jók... aztán gondoltam a nagyobb méreteknél az alap geo nem változik, mert általában csak a nyeregvázcső, felsőcső, fejcső hossz nő a mérettel arányosan. Valamiért a Cube Attention SL S-es méretben jobb geo-t kapott, ott a láncvillahossz, meg minden nagyjából olyan, mint a Reaction C62-nél, egyedül a nyeregvázcső hossz ami teljesen más, hosszabb. M-estől felfele viszont kész kamionná válik az Attention, pl. a láncvillahossz brutál 450mm . Így ha a kettő között vacillálsz, szvsz már nem kérdés melyik váz jobb, a Reactionnak a geoja is jobb, karbon a váz, tapered, elavult gyorszár helyett boost... szal a Reaction minden szempontból modernebb gép.
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #185479 üzenetére
Bike-discounton is pár napja néztem, hogy semmi nem volt készleten, egyetlen bringa sem . Érdekes, hogy bike24-ről azért még lehetne venni ezt azt, van Chisel meg mindenféle.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185485 üzenetére
A Judy eredetileg tudtommal a pluszos bringák miatt lett kifejlesztve, aztán később már más szerep jutott neki, mert a Rebából, Reconból is csináltak olyant, amiben elfér a 2.8" gumi. Szal a Judy eredetileg lightos pluszos trail villa volt, gondolom ezért fogad 220mm tárcsát is.
A Suntour Epixont anno én is majdnem megvettem, ami akkor még elvileg egy nagyon jó villa volt, de a topikban lebeszéltek róla és így lett Reconom . Kár, hogy ma már lebutították az Epixon-t, valszeg a Suntournál az Axonnál fordul komolyra a dolog. Amúgy a Rockshoxnál egyre zavarosabb a helyzet, már a Judyból is több verzió van, pl a tiéd valszeg egész jó cucc, Reconból is van butított, a Debonair sem kizárólag csúcskategóriás ficsőr már, mert látom már van Recon is ami megkapta , Reba meg egyik sem .[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz f4lcon #185493 üzenetére
Szerintem is, kár (?), hogy a geo nem követi a trendeket, manapság a 70 fokos fejcső már trekkingben is elavult (?), de engem ami jobban zavarna, az a hosszú láncvilla. Tudom, fullyknak általában hosszabb, mert a mozgás miatt kell a hely, de nem ennyire. Azért szó nélkül eltekeregnék vele ha hozzám vágnák
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Jujj, én mindíg fostam a befagyott tavaktól
-
jjeahh
nagyúr
válasz J.C.G. #185502 üzenetére
Szemüvegből azt vetted amelyik alul is keretes? Nem hajlítgatható szabadon az orrtámasz bizbasz? Nekem ilyen van full fekete és fotochromatikus, de tervben van egy Rockbros is. Ezzel az NRC másolattal én elégedett vagyok, amikor kivettem a dobozból és felpróbáltam, picit magas volt, de az orrtámaszok hajlítgatásával tökéletesen testre tudtam szabni, nem zavar a kilátásban és a fotochromatikus lencse tökéletesen működik: szelfi 1, szelfi 2 (lapozni kell). Az egyetlen negatívum, hogy nagyon nehéz lencsét cserélni, de amíg a fotochromatikus tart, addig nem teszem bele a másikat.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Már van gravelenduro (66 fokos fejcső)
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz werszomjas #185589 üzenetére
Ó, ne na csak ezt ne . Haverom is erre várt, hogy mostmár tuti új vázat kap, ami boost-os lesz. Erre még mindíg a régi elavult gyorszáras váz, de legalább a Recon, Reba + Mavic, DT kerékszettes vonalat kinyírták és full lebutították az egész szériát . Nagyon szomorú, lassan az egyetlen "olcsó" gép normális felszereltséggel és modern vázzal a Radon Jealous AL. Többet vártam a Rose-tól.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Pöttön #185618 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor a fékcső kell kompatibilis legyen, a régi fékcsöved elméletileg sm-bh90-sb, a 8100 és a 7100 meg elvileg a sm-bh90-sbm fékcsővel kompatibilis. Nem vagyok 100% biztos benne, hogy a sima sb fékcsővel is működne az új fékkar, de netes keresgélés alapján valszeg igen, ha jól értem a lényeg az, hogy az sbm-et két és négydugattyús fékhez is ajánlják, az sb-t meg csak két dugattyúshoz .
Hasaggymeg: no, hivataloson is egyedül maradtál taposós, trialboj is csatolgatós lett
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz bardi #185632 üzenetére
Ez nálam is probléma, de szinte kizárólag akkor, ha valamelyik haver előttem idétlenkedik, megáll és miatta le kell tennem a lábam. Olyan, hogy ne tudjak egyben felmenni emelkedőn, kb. nincs is, 25%-os köves-gyökeresen kitekerem simán és nem azért, mert erős vagyok, szvsz csak technika kérdése. Amikor nem bírom már pulzussal, lehet lassítani, vagy simán trackstand-elni (Hassagymeg! ) és ha picit lejjebb ment a pulzus, tekerem tovább. Mellkaspánt és pulzus kontrol sokat segít ebben is. Haverom amúgy meredek emelkedőn is vissza tud ülni és be is csatol mindkét lábbal, szal valszeg ez is tanulható (?), remélem idővel nekem is menni fog. Egyelőre picit engem is zavar ez a dolog, de annyira megszoktam az spd-t, hogy képtelen lennék taposóra visszaváltani, inkább tanulgatom az emelkedőn becsatolást.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #185635 üzenetére
Amúgy témába vág, nekem az, hogy támaszkodjak meg valamibe, eszembe sem jutott, mondjuk terepen nem hiszem működik .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nutra #185638 üzenetére
"a másikra nem kell rágörcsölni, elég becsatolni, ha már egyenletes a tekerés"
Ezzel én tisztában vagyok, viszont ilyenkor általában képtelen vagyok a cipőm talpával eltalálni is a pedált, annyira kis gyösz, ráadásul ha sikerül rálépni is lecsúszok róla. Ezért lenne jó kb azonnal becsatolni, ha már be van csatolva, nem csúszik le róla a cipő talpa.
-
jjeahh
nagyúr
Ez a nyüves Mavic... A sz*r Stan's felniszalag miatt beszivárgott a küllőanyákra a tej, amik elkezdtek korrodálni, ezért gondoltam veszek tartalékba pár küllőt, ha valamelyik kiszakadna legyen. De 297mm straight jár bele, amit nem igazán lehet kapni, csak Mavic-ot 12db-os csomagban, gondolom azért találták így ki, hogy ezen is keressenek egy kis pénzt . Én viszont ennyit nem szánnék rá és nem kell 12db, szal meg vagyok lőve . Remélem csak a küllőanyák korrodálnak, amik nem fogják feladni a harcot, vagy ha feladják is könnyebben cserélhetők.
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #185647 üzenetére
Mindkettő. Ahogy elnézem 296mm és 298mm küllőket szinte bárhol lehet kapni, 297mm-t nem, szerintem pont ezért méretezte így a Mavic, hogy ha szükséged lenne rá, akkor Mavic-ot vegyél, minden fillér profit számít .
Ja és a Mavic és a Stan's felniszalag mellett a Stan's tejre is haragszok, mert elméletileg ezzel a tejjel nem szabadna korrodáljon semmi .[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #185649 üzenetére
De, valszeg össze fog, de ha kiszakadt, akkor gondolom már úgyis mindegy lesz. Erre kíváncsi lennék, hogy ha 1mm-el rövidebb vagy hosszabb, mennyit számít. Szerintem nem alu, azt írja, hogy spokes: steel.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hínár929 #185653 üzenetére
Ezek szerint a hosszabb nem jó. És ha 1mm-el rövidebb?
xy.zsolt: tyű, jó tudni, hogy Mavic gond. Már csak ezért sem vennék Mavic tartalék küllőt.
kobayashy: ja, igaz, ha centirozni kell, gondolom van legalább +- 1mm tartalék
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185657 üzenetére
Gondolom ettől még az anya átmérője ugyanakkora és lehet univerzálist tenni helyette. Foghatnánk a tyúkbélre is, de az előző vacak alap Shimano kerékszettem küllője is rozsdásodott és kiszakadt, pedig azt belsővel használtam. Szal nem a tyúkbél itt a gond, hanem a küllők anyaga gondolom.
Runner_fxr: . Pár cent egy küllő, szal kipróbálok egy rövidebbet (vagy hosszabbat), ha nem jó nem megyek csődbe, de jó tudni, hogy valszeg megfelel majd.
Hínár929: Crossride FTS-X minden, csak nem drága .
-
jjeahh
nagyúr
Ha már hosszú stucni, a múltkor is volt szó róla, hogy a mai mtb-ken már szinte nincs is stucni. Hát tegyetek rá!
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #185685 üzenetére
Ja, enyém is nagyobb, rövidebb stucnival (90mm -> 75mm) és hátrahajló helyett egyenes nyeregcsővel.
Hasaggymeg: már nem tudják milyen témát találjanak ki, amit még nem vettek fel azon a nyüves 200 négyzetméteres pályán . Van olyan téma amiről csináltak már 4-5 videót az évek folyamán. Kár, hogy ritkán mozdulnak ki a játszóterükről, mert tényleg profik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #185692 üzenetére
Óna, de irigyellek, gondolom ott már néhány helyen el lehet terepezgetni is. Itt meg még ma éjszakára is havazást jósolnak .
andrisbandi: ez a gumi ezen a biciklin . Schwalbe szerintem sokkal jobb lesz mindenben
Egyszer még majd én is kipróbálnék valami gyorsabb gumit, de elöl pl. Cross King alá akkor sem mennék . A Conti mostanában megmozgatta a fantáziámat, ha ezek a gyors gumik is olyan pihe-puha anyagkeverékből vannak, mint a Trail King, akkor lehet, hogy nem is rosszak . Na meg a Bernstein Edition-os barna oldalfal... nagyon tetszik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nutra #185699 üzenetére
Az ott olyan NRC szemüveg, amilyenem nekem van?
Hasaggymeg: +1, jól néz ki ez a bringa, de a gyűrűket a stucni fölé szokás tenni!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nutra #185705 üzenetére
Viszonylag világosnak tűnt a fotóidon a lencse, nálam napsütésben teljesen besötétedett eddig, pont mint egy normális napszemüveg. Remélem a tiéd is ilyen, mert király, hogy ennyire durván el tud sötétedni teljesen átlátszóból, személy szerint sokkal kevesebbet vártam tőle .
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest