Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #211182 üzenetére
a gravelek áttéte szerintem rossz az átlagembernek, nem elég alacsony az áttét.
a 2tányéros 30/36 már egy fokkal jobb.ha nem az alföldön laknék akkor az 1x-re váltásnál vsz. 34/42 lenne nálam (most 38/36, de kazettát egyszerű cserélni - persze ha lehet kapni)
érdekes módon a microshift advent-x kezeli a 11-46 és 11-48 kazettákat is.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #211180 üzenetére
Ismerem, megmásztam vagy 3x, egyszer már sztrávásan is "szűk" 12 perc alatt. Szokás szerint nem tudtam, hogy szegmens így nem is próbáltam ki mi menne, meg-meg vártam Zasszonyt szegényt mert tolta...de hát ezzel nem is csoda. Igaz csak véletlenül keveredtünk oda először, (majd utána már elfelejtettük, hogy nejemnek tolni kellett ) de valóban kemény az a rész, tetszik!
#2111816030D...igazad van, 50-52-vel tényleg nem annyira vészes a 38, csak így első hallásra tűnik olyan soknak a 32-höz képest.🤔 Ugyanakkor egyenesben, aszfalton már 85-ös csapásszámnál is már 45km/h a 38/10 áttétel (40+km/h a 38/11) amit tartani aligha tud egy félmugli montival ...vagyis szerintem szükségtelen.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #211717 üzenetére
Selle magyarul = nyereg, Italia, SMP, San Marco vagy éppen Monte Grappa az ami utána következik és számít...aztán még ki tudja hány Selle van.
#211718Horvi...én varrás nélküli egybe műanyag fedésű nyerget szoktam vásárolni, utálom az ilyen-olyan textil betéteseket, melyek ha megmosom, vagy megázok utána órákig nedvesítik nadrágom.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #212061 üzenetére
szépen kúsznak fel az árak.
de ahogy Toobee írja, sram a 650b-s kerekekkel inkább való terepre.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #212089 üzenetére
a shimanonál 32/34 a gyári legkisebb áttét (36-osra szerintem simán cserélhető), sramnál meg 40/42, nem sok különbség van a kettő között. (0,941 vs 0,952)
sramhoz nem tudom van-e aftermarket kisebb tányér, 38-as simán elég lenne szerintem.
teljes hajtáscserével nyilván lehet lejjebb menni.ja és az apexben van kuplung (clutch)
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #212095 üzenetére
a tesztek/vásárlói vélemények a dekás kerékszetteket nem szokták dicsérni.
Triban Gravel 650 Tubeless Ready kerekek a hatékony és kényelmes irányításért kanyargós terepen.
Alumínium 6063 T66.
Méret ETRTO: 584 x 23 c.Magasság 19 mm
Keresztezett acélküllők (28 elöl és 28 hátul).
Vízálló csapágyak. Papucstávolság: 9x135 hátul, 9x100 elöl
A pár súlya (fogaskeréksor és gyorszár nélkül): 2,15 kg
ez a súly még 29"-es mtb kerekeknél is sok lenne, ebben fél kiló tartalék simán megvanEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #212597 üzenetére
...vagy húzd kintebb a nyeregcsövet. Amúgy nem is értem hogyan áll az meg ott úgy, van valami acélmerevítés benne?
-
Ringman
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #213837 üzenetére
Hol van ez a kalkulátor?
#213839 parandroid: pedig elvileg a pulzus nyilvános, de amúgy avg 163bpm, max 177bpm. Pedálfordulat mérő az sajnos nincs. A max pulzus az szerintem változik, legtöbbször nekem 193-195, az a 205 egyszeri eset volt. Egy emelkedőn előttem kullogott egy endurós és nem akartam vagánykodósnak tűnni, ezért egy ideig nem előztem meg, de aztán elfogyott a türelmem, felb*sztam magam és elhúztam mellette 205bpm-en. Azóta sem ment fel ennyire . A bringa amúgy hardtail xc, hátul Rocket Ron, elöl Nobby Nic, 2.5 bar nyomáson. A súlyom akkor 63kg volt, most 58, ezért gondolom most picivel gyorsabb lennék, majd letesztelem . Szerintem idén megpróbálok néha egy tempósat is tekerni, hátha azzal megszokom a sweet spotot hosszabb távon, mert most nagyon nem fekszik . Az emelkedőkkel sprintekkel nincs baj, szívesen mászok akár maxon is, de 1 órát sweet spoton (threshold?) vagy fölötte nem bírnék ki.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #213843 üzenetére
Hát ez szerint én folyamatosan az aerobic capacity határán tekerek.🤔 (lásd alább egy pulzusos, mert ritkán teszem fel az övet)
parandroid...és ebből mit látsz főnök? [link] ...azon kívül, hogy marha lassú. ( mondjuk 2 barra fújt gumik, élénk szél volt és rengeteg kanyar, kigyorsítás van a...bringaúton. )"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #213900 üzenetére
Igen, a réteges öltözködés, ha ésszel csinálod jó, de szerintem ez a klasszikus megoldás és manapság vannak már olyan modernebb anyagok-ruházatok, amik a több réteget kiváltják, mert 1 réteg tud mindent, ráadásul gyakran jobban, mint a klasszikus 3. És azért bizony sokkal jobb érzés amikor csak egy dzsekit kell felvenni, meg egyszerűbb is. Amiben még reménykedek, hogy a softshell dzsekit nem kell levetni felfelé és nem kell visszavenni lefelé, jó lenne, ha mászás után leizzadva nem fagynék meg. Ezeket az elvárásaimat a többi softshell ruhám mind tudják, szal hátha a dzseki is... ma remélhetőleg kiderül.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #213982 üzenetére
Milyen lifehackek vannak a cipőre és kesztyűre, hogy melegebben tartsanak?
platform pedál + téli bakancs.
-
ZolkoW
őstag
válasz RexpecT #213990 üzenetére
szerintem ezek a NEM légáteresztő dolgok -már bocs, de- tiszta hülyeségek.
Szélfogónak mellhez még oké lehet.
De pont az lenne a lényeg, hogy az izzadságot el kéne vezetni, sőt, elhetőleg ne is nagyon alakuljon ki, mert az átázott ruha sokkal kevésbé -nagyjából semennyire- szigetel. Ja, a merinóra mondják, hogy nedvesen is jó, 1-2 merinó cuccom van csak, szóval talán igen, jobb, de direkt dunsztolni rossz irány. Épp ezért van, hogy téli cipőbe a létező legvékonyabb zoknimat veszem fel, és téli kesztyűből is a vékonyabb jobban bevált.Ja: és csomószor használtam a Deca áruházi átvételes rendelés funkcióját, ha nincs valami készleten. "zöld kosaras" termékeknél pár nap alatt odajuttatják.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
andrisbandi
őstag
válasz RexpecT #213990 üzenetére
Hidegben kerülni szoktam a hosszú száguldozásokat.
-8fok / 25km/ó-nál a hőérzet veszteség kb.
Tehát lejtőn akár -15.Megtervezett útvonallal inkább az emelkedős, rövidebb lejtős pályákat választom.
Így is, téli cuccokban, max 2 órát tekerek.▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
addikt
válasz RexpecT #213982 üzenetére
Mikor még nem volt kamáslim, én a vastag zoknira húztam uzsizacsit, majd úgy a cipőbe. Nem fázott a lábam, de persze beizzadt, mint a fene. De jobb, mint a lefagyott lábujjak. Néhány óra alatt, meg utána megmosva a lábakat, szerintem nem kell aggódni a gomba miatt sem.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #213998 üzenetére
Otthonról indulsz melegből és ahogy ráülsz a bringára, pár méter múlva már minimum aerob pulzuson vagy, fűt a tested.
flash-: igen, a télen nem bringázó haverok is gyakran ezt hozzák fel ellenérvként, hogy mi van, ha a drágán összevásárolt ruhában sem szeretik meg a téli tekerést és kidobták az ablakon a pénzt? Nekem mondhatni "szerencsém" volt, mert szóba sem jöhetett a görgő, egyszerűen nincs hely neki a házban és a ruháimat 2-3 év alatt sikerült viszonylag olcsón is összelegózni, egyedül a cipőm volt drága. Már kinek mi a drága, nekem egy 100-120 eurós spd cipő az .
-
-
addikt
válasz RexpecT #214411 üzenetére
gyakorlatilag bármi képes ilyet produkálni, és minél lentebb mész a kategóriák között, annál nagyobb az esélye, hogy a gyártáskori tűrés alkatrészenként összeadódik, és ilyen avgy még rosszabb lesz.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
parandroid
félisten
válasz RexpecT #215049 üzenetére
De, ezt mondom, hogy a mezzsebbe szoktam beletűzni. Hosszabb úton még egy-két gélt, vagy cerbona szeletet, a mobilt, az irataimat egy mini tárcában, a belső, biztosított zsebbe a lakáskulcsot, egy csomag zsepit, egy maszkot, meg néha még egy banánt is. Elképesztő mennyiségű cuccot fel tud venni. Ha leszállok, vagy valahova bemegyünk, akkor még a garmint is bele szoktam csúsztatni. A nyeregtáskában fixen egy csere belső van, egy multitool, gumileszedő, meg egy-két szem gyógyszer hirtelen jövő migrénre - az sajnos mindig kell legyen nálam, mert ha nem veszem be időben, nem érek haza.
Amúgy az országútin az italtartó alatt van egy alátét, ami egyben pumpatartó (a decás, meg a lezyne pumpához is adtak ilyet), oda szoktam tenni, a fentiek a MTB/trekkingre vonatkoznak.
Így néz ki a bicaj nagyobb túrán + a megpakolt mezzseb.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
-
zsocy
őstag
válasz RexpecT #215049 üzenetére
Ez a Lezyne Sport Drive Hp simán belefér ebbe a rendkívül stílusos Aldi nyeregtáskába, a belsővel, a multitool-al, a kulcsommal és egy-két aprósággal együtt.
kb. 4 barra tudtam vele felfújni az outi kerekét defekt után, azzal hazáig már elmentem, szóval nálam gyakorlatban is bizonyított.
Volt hozzá konzol, de meghalnék ha azt fel kellene tennem a Wilierre A montin konzolon van a pumpa, ott nem "ciki" :)
Kapható itthoni boltban is.
Minden másra pedig tényleg ott a mezzseb. -
Lacerta
aktív tag
válasz RexpecT #215671 üzenetére
Kipróbálnék egy ilyen cangát nagyon szívesen, kár hogy 1,5 milla csak a váz .
Hű, a Pinion régi vágyam, ha beütne a lottó 5-ös, újítanék egy analógot és egy villanyosat is. Meg egyet az asszonynak, nyilván.
-
balintbaba
tag
válasz RexpecT #215834 üzenetére
Gyorsulni szeretnél? Szerintem is jó ötlet a vékonyabb abroncs, de ha idén újra mennék, inkább máson változtatnék.
Kevesebb cuccal indulnék, csak a kötelező dolgokat vinném magammal meg valamennyi kaját. Ja igen, és egy nap alatt lenyomnám az egészet, viszonylag könnyű terep, érdemes megfontolni az éjszakai tekerést.
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #215892 üzenetére
szerintem
ha ez az, akkor nem tubeless: [link]ha ez az, akkor meg tubeless, de nem rigid (drótos): [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
andrisbandi
őstag
válasz RexpecT #215892 üzenetére
Régebben szakértették/próbálták, h sok "gyárilag nem tubless" külső is prímán használható belső nélküliként. A drótosak méginkább, mert passzentosabbak.
Logika van benne.. a tej feladata a tömítés..
Annyi hibára emlékszem, h van amelyik kicsit jobban könnyezik (a külső oldalán), ilyen harmat szerűséget izzad. Nem látható, de a por megül rajta. Kb 10 éve ez sok márkás tubless-esnél is előfordult. A maiaknál már elvileg nem.
[ Szerkesztve ]
▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest