Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Telepíthető az iOS 18 publikus bétája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- iPhone topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
senior tag
válasz mauimagic #308824 üzenetére
No offense vagy bármi, de azért rengeteg biciklis azt veszi meg és megy vele utána, amit a boltos elad neki, vagy a haveroknál lát, nem ami valójában technikailag, ár/érték arányban és neki a legjobb.
Rengetegen vesznek ezeréves bicikliket vagyonokért, mert 0 érzékük van hozzá, és valaki ezt javasolta nekik.
Különösen szegény csajok vannak szerintem behúzva ilyen fronton
Ami itt a fórumon van, egy nagyon üditő pozitív véglet -
dom1n0
senior tag
válasz ZolkoW #308835 üzenetére
"Aztán szimpatikus az is, hogy az acél az rendes anyag. Tök jó az alu is, de megnézem mondjuk a gyorszár nyomát az aluvázamon egyszeri rányomás után, és nem az jut eszembe, hogy ez az öröklétnek készült."
2024 vége felé egy tanácsot ha elfogadsz, olyan vázat ne vegyél ami gyorszáras szerintem
-
dom1n0
senior tag
válasz Lacerta #308850 üzenetére
Ezt a dolgot, félig trollkodva azért hoztam fel, mert szerintem jelenleg az acél vázak a karbonokhoz hasonlítva már inkább egy ilyen hipszter életérzés melletti kicsit divatdolgok legtöbb esetben, pláne ha mellérakjuk az árukat és súlyukat egy karbon mellé.
Én inkábbb úgy fogalmaznám meg, hogy jelen korban a karbon anyag a legoptimálisabb súly/merevség szempontból a kerékpárváz gyártásban.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #308854 üzenetére
Nem kell aggodni itt sem szerintem.
Erre a 7.5kg setupra kernek egy linket rola -
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #308860 üzenetére
Azért mert mi gravelről beszéltünk nem országútiról
7.76kg nem rossz, de azért legyünk őszinték, országúti mezőnyben nem kimagasló egyáltalán , a Cervélom is 8kg alatt van pedál nélkül.
Hasonló karbonból általában azért 6.7kg, hogy lehessen vele menni versenyezni
Engem továbbra sem győz meg semmi az acél mellett, de ez legyen az én bajom.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #308867 üzenetére
Ok, osszefoglalom:
nehezebb, igazabol semmivel nem jobb, de akar dragabb is
Nezegetem tovabb az R5 vazakat -
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #308870 üzenetére
Szerintem kar ennyire felteni a bringat, ezek a karbon bringak, foleg ha nem a kikonnyitett csucsmodellt hajtod, tartalmaznak boven anyagot, arrol nem beszelve hogy nagyon eses fuggo is szerintem hogy barmi baja legyen.
En ma atneztem a crashelt bicot, halistennek pedal kapta a legtobbet, illetve a fvk kar gumijat huzta le az aszfalt, bringa erintetlen ugynezem. Az kulon jo ebben a vazban, hogy nem festett, hanem a karbonon egy atlatszo akril?! reteg van, latszik minden tokeletesen…
Ha meg nekiall valaki epiteni penz nem szamit jeligevel, 6.7 kg ala is be lehet nezni foleg 1x tendszerrel.
En szulinapomra megfogom lepni magam egy kikonnyitett geppel ha nem jon semmi kozbe, de meg porgok az 1x vs 2x hajtas kozott…[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #308876 üzenetére
Azt olvastam regebben a klasszikus spd kontaktfelulete hosszutavu nagy teljesitmenyre kevesbe jo mint a sima spd-sl, ott nagyobb feluleten gyogyulnak ossze…
Kenyelemben ez persze nem szabadna valtoztasson. -
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #308895 üzenetére
PC Gamer cuccoknal ez ugy ment regen, hogy amikor megvolt a review es nagyon lehuzos volt, szimplan nem engedtek meg hogy kirakjak a reviewt…
-
dom1n0
senior tag
Fiuk, Vismanal lesz November vegen vasar illetve latogatas.
Itt lehet regisztralni. [link]
Ha valaki jon, privatban irjon majd, mehetnenk egyutt is akar… -
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #309013 üzenetére
Szerintem egy tulajdonosi kor lehet reszben, elvileg a radon a bike-discount belso markaja, ok meg az egyik legnagyobb cube-os nemet bolt es asszem nagyker is.
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #309015 üzenetére
Jaja, egykaptafa picit
Bar a Cube 2025 modellek felszereltsege, arazasa, es az hogy itthon se lett eldragitva a nemet eur arakhoz kepest, kifejezetten szimpatikus szamomra.
Komplett fasza bicot adnak vaz arban, nem semmi. -
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #309017 üzenetére
Jaja, igazabol outi szempontbol lassan eljutunk oda Cubenal hogy lehet valogatni 1M-ert
Sajnos ezzel szemben Speci Orbea Cervelo Cannondale outi arak meg meredeken felmentek, pont szornyulkodtem rajta, 1.5-2 guriga egy vaz -
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #309062 üzenetére
Koszi! Ezt a rogzitot hordtad a gipsz utan nappal is, vagy csak sporthoz?
Atis66: Remeljuk. Magara a bandazs hatuljara van raaplikalva a ragaszto altalaban gyarilag
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #309067 üzenetére
Vilagos, koszi meg1x
Reggel felvettem en is egy ilyen rogzitot, de sajnos ahogy rafogtam a kormanyra, azt hittem hogy besz.rok, es akkor meg ugye se katyu, stb egyeb behatas, ezert elengedtem… -
dom1n0
senior tag
Vegul gorgoztem ma, egy kis dombnyit, legalabb a z4 resztavok le lettek tudva felig-meddig…
Ami biztos, hogy egy jofele venti nem artana, ezzel szemezek: Volt mar olyan elvetemult valaki, hogy vett ilyet? [link] -
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #309090 üzenetére
En is ilyen, hasonlo padlovemtivel tolom, de valahogy nem az igazi, elozo telen is mindig ezen kattogtam hogy kene egy komolyabb, es ahogy neztem masok is vegul ebbe az iranyba mozdultak, na meg a wahoo, elite iranyba ahol aranybol van a kilincs is
En meg sima alloventire gondoltam fejre iramyitva a bico elol… -
dom1n0
senior tag
Beszéltem ma gyógytornásszal, mondta hogy az ilyen zúzódás sokszor szarabb mint a törés gyógyulás szempontjából mert nem gipszelik le ugye és tud mozogni, 4-6hét mire fullos lesz.
Ennek örömére fel is pattantam a görgőre, és elfogadom a sorsomat, hogy akkor szezon vége nagyjából bekövetkezett és novemberig csak görgő.Kis érdekességként: az R3-on rajta volt az Assioma pedál, így összetudtam hasonlítani a Zwift hub (első szériás asszem) vs Assioma wattokat, és azt kell hogy mondjam, jócskán kevesebbet mér a Hub, 140w körül -10w, 200w körül már -15,-20 közötti különbségek vannak, 250-260-nál meg 20-25w simán, ergo ilyen 8-10% kevesebb.
A tesztek alapján az Assioma elég pontos állatfaj.
Azon gondolkoztam ezekből a veszteségekből szerintetek mennyi lehet amennyit tényleg a hub mér félre, és mennyi amennyit a hajtás, lánc eszik meg belőle? -
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #309125 üzenetére
A kerdes yo, mert fel pillanatra gurultam amikor eszembe jutott, hogy se venti se ablak nem ok.
Na holnap tudatosan 10p utan megnezem, koszi! -
dom1n0
senior tag
válasz fulton #309211 üzenetére
Strava beleszamolja a terepet szelet stb a legjobb tudasa szerint:
Weighted Average Power
When you ride with a power meter, you'll notice how your power jumps all over the place based on the terrain, grade, wind, and other factors. Weighted Average Power looks at all of this variation and provides an average power for your ride that is a better indicator of your effort than simply taking your average power. It is our best guess at your average power if you rode at the exact same wattage the entire ride. -
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #309209 üzenetére
En gyulolom az ilyen energiaitalokat, gyerekeimnel is bevan tiltva, es bunti jar erte, de sajnos a mai fiataloknal nagyon megy, teljesen alap.
Egy dologtol nem tudtam megszabadulni vegleg, az a reggeli cukros cola. Nem sok, 1 pohar, de anelkul hssznalhatatlan vagyok.A durvan edzett sportoloknal azt vettem eszre, hogy annyira alacsony a vernyomasuk meg pulzusuk, hogy a legtobb kave fuggo, rengeteget isznak.
-
dom1n0
senior tag
válasz fulton #309217 üzenetére
Atlagwatt tud vicces lenni, foleg montinal ahol inkabb rafekezel sokszor meg ahelyett hogy beletekerj mint outin ugye.
En NP-t szoktam nezni, talan az mutatja meg realisztikusan mennyire volt zuzos az egesz ut.
Pl. Juniusban lenyomtam a bakancslistas 100kilit, 100km 1000m szint, atlag watt 152 lett ami nem egy nagy szam, NP viszont mar 181, ami majd a ket veglete a z2 zonanak kb, egyik fingreszeles, a masikat azert orakig tartani mar viccesebb -
dom1n0
senior tag
válasz fulton #309221 üzenetére
Normalized Power, hasonlo mint a Weighted, csak mas a szamolasi formulaja:
NP reflects the disproportionate metabolic cost of riding at high intensity, by weighting hard efforts and deemphasizing periods of easy spinning. To put it another way, average power is a simple reflection of what you actually did during a ride, including coasting.
Foleg amikor emelkedon tolod sokat majd lejton regeneralsz, akkor alakul ki kulonbseg a sima avg-hez kepest ugy vettem eszre.
-
dom1n0
senior tag
válasz Dark Archon #309223 üzenetére
Pontosan
Viccet felreteve absz. nem igy van, ajandekba nem fogsz kapni wattokat ott sem
Masreszt ezek hosszutavon, ha vannak kituzve celok, rendszeresen nyomja az ember, stb van ertelme nezegetni.
Az hogy 2 hetente elgurul az ember a faluban, tokmindegy mennyivel teszi.
Kemenyeknek meg ott a gorgo -
dom1n0
senior tag
-
dom1n0
senior tag
Így van, z4 egy kezdőnél szerintem teljesen felesleges, túlsúly esetén pedig nem ajánlott, akkora extra terhelést jelent.
itouchfan: Így van, a doksi evezősöknek szól, arra céloztam inkább tisn felé, hogy még a "nagyok, profik" is igen visszafogottan tolnak a többihez képest magas intenzítású dolgokat, pláne nem napi 1 órát amikor csak mennek..
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Szerintem, ahol 0 edzettség van, ott oda kell eljutni, hogy alacsony intenzításon minél tovább tudjon az ember menni, és itt nem 4-6 órákra gondolok, hanem először 20perc majd félóra 1 óra, stb.
Ezzel a z3-z4 edzésekkel el lehet jutni oda, hogy tudsz nyélen menni fél órákat, de egybe ha lekell nyomni mondjuk 3-4 órát (lásd egy marathon, vagy bicikli verseny) leesel a bicikliről mert nincs meg egy alapálló képessége az embernek.
Én pl. elég sokat mentem idén z2-ben, de ha megállás nélkül z2 tetején menni kéne 4-6 órát (ez síkon 30-as átlag mondjuk), a végén tuti kilennék már, és ez megintcsak oda kanyarodik vissza, hogy fel kell építeni egy még erősebb alapot ezen a télen majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest