Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Telepíthető az iOS 18 publikus bétája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
mauimagic
senior tag
"Kicsit" túl van tolva ez is, mint minden a PH-n...
Van aki állandóan buzerálja meg cserélgeti a betéteket, tárcsákat (mert nem elég a gyantás a Sajófókás-Nyírszecső közti 1%-os lejtőn, aszfalton).És van aki megy többezer km-t, 100k szintet sárban, mocsokban, majd kicseréli a betétet, ha fémig kopott.
Én valahol a kettő között vagyok, kb kétévente légtelenítem, de nem kell ezeket tutujgatni
Volt Shimano Deore, XT, Sram D2, valami Formula fékem is, mind fogott, mint a ződfesték.
Felnifék macerásabb, az is van. -
mauimagic
senior tag
válasz lsebestyen #302227 üzenetére
Egyszer vettem Aliról betétet, hűtőbordás Shimano hamisítvány volt (én azt hittem eredeti...)
Csikóvárról lefelé elfüstölt. Ezt egyetlen másik fékbetéttel sem tudtam megismételni.
Azóta nálam a kínai fékbetét tiltólistás, nagy szarrágó vagyok, de 1-2 EUR azért még nekem sem ér ennyit -
mauimagic
senior tag
válasz Speedy007 #302226 üzenetére
viszont bosszantó hogy esős - nedves-vizes körülméyek között nem bírok 25km/h-ról megállni olyan fék távom van mint egy busznak de ugyanez igaz volt a V-Fék esetén is.
Az hogy ezt többféle fék esetén is előjön Nálad, 3 dolog miatt lehet:
1. User Error
2. Tom Pidcock szintjén nyomod a lejtőzést, így a felszerelés a szűk keresztmetszet
3. A Kerékpárfékgyártó Gyíkenberillumináti valamiért nem kedvel -
mauimagic
senior tag
válasz stickermajom #302257 üzenetére
Első vagy hátsó fékbetéted kopik el előbb?
-
mauimagic
senior tag
válasz Speedy007 #302262 üzenetére
ha nem gyök kettővel megyek hanem 20-25km/h-val oda meg már kevésnek hatott/érződött a 160-s rotor
A helyi lankákon, ahol 350-400-as mezőnyben top 5-10-ben vagyok a Stravan (-7-10%-os lejtők terepen) nekem elég hátul a 160-as tárcsa, pedig 80 kg felett vagyok.
Ezek 30 feletti átlagok lefelé terepen. Nem mintha ez bármilyen szint lenne, én sokat megyek itt, az lenne a csoda ha nem tanulnám meg a hazai pályát, de hidd el, ez nem a "gyök kettővel" szint, mégsem a tárcsa, fékbetét a szűk keresztmetszet.
És mást sem látok gravity orientált cuccal menni, mert ez nem az Alpok.
Meg kell tanulni fékezni. -
mauimagic
senior tag
válasz Fall-N #302316 üzenetére
Bocs, nem beleugatni akarok, de évekig volt 8100-as fékem, a mostani gépen meg 6100 van és nem érzek semmi különbséget, pedig én ott használom, ahová való (terep )
Persze lehet venni XT-t is a placebo hatás miatt, de mint mások is említették, ott valószínűleg nem a fékkel lesz a gond. -
mauimagic
senior tag
Hetek óta nem volt ilyen jó bringás idő. Csak délután lett meleg.
60/1400, a végére szinkronizálta magát a pulzusom a wattokkal, de tolni azé nem kellett
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #302326 üzenetére
A Barzo tök jó, viszont
szórt úton...murván... grevölön szerintem bizonytalan, de az is lehet hogy én vagyok az, nem tudom...
A Mezcal gyors nagyon, fékezni viszont csak módjával lehet, a minimál minta nem fog sokat. -
-
mauimagic
senior tag
Ha esőben is használod, akkor biztosan jobb a tárcsafék, sokkal kevésbé zabálja a fékbetétet, mint felniféknél.
Nincs vele macera, a felnifékkel több van.
Mondjuk az is igaz, amit Ringman írt, de ehhez érdemben nem tudok hozzászólni, nem zárok le bringát sehova, állatkínzásnak tartom -
mauimagic
senior tag
válasz Ringman #302541 üzenetére
Kínai stucniban az Uno (=Kalloy) amit bátran lehet venni, a többi lutri.
Stucni esetében az anyaghiba eléggé büntet... -
mauimagic
senior tag
válasz attiss66 #302563 üzenetére
Szerintem egy átlagos Boeing/Airbus hajtómű nagygenerálnál kevesebbet foglalkoznak a kenőanyagok tisztításával/felhordásával, mint egyesek itt a láncmosással, kenéssel.
Egy utasszállító hajtómű 2-4000-et pörög percenként, 10.000 méter magasan többszáz emberrel a fedélzeten -50 fokos külső hőmérsékletnél, de az igazi terhelést egy kerékpárlánc kapja, 90 RMP-en, ott nincs helye hibának!
Az üzemórák és a karbantartási idő aránya jellemzően 1:1, hasonlóan az űrsiklókhoz.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
-
mauimagic
senior tag
Fully forgáspont csapágycserénél szoktatok csapágyrögzítőt használni?
Ha igen, milyet? Loctite 648, 603? -
mauimagic
senior tag
válasz MC Pite #302587 üzenetére
Nem tudom milyen bringát van / évente mennyit mész, de az Oiz csapágyai biztos hogy nem bírnak 3 évet. ≈3k km után van amelyik már darál.
Csapágyrögzítőt több videóban említenek, amiatt, hogy ha bedöglene a csapágy, ne a fészket vágja haza, csak a spanyol nyelvű videókkal hadilábon állok...
Mindegy, ha könnyen kijön a csapágy szétszedésnél, akkor teszek bele valamit. -
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #302590 üzenetére
Csak spanyol felirat van, lehet a krómmal van a gond, nemtom.
Közben bevettem a reggeli 20/500-as xanaxot, úgyhogy már nem izgat
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #302599 üzenetére
Az Orbea katalán, úgyhogy büszkeségből nem tanulok meg spanyolul...
-
mauimagic
senior tag
-
mauimagic
senior tag
válasz stickermajom #302790 üzenetére
Viccesek ezek a fogyasztások, nekem a melós vas ≈1.7 tonna, van bennt átlag 300 kiló szerszám, mittoménmi és benzinre átszámolva a fogyasztás kb 1.1 liter. Felfelé kerekítve
Azt már csak egész halkan merem leírni, hogy az éves futás kb. fele ingyé van, a napelemem szponzorál
Na erre kontrázzon valami hibrides[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz stickermajom #302801 üzenetére
Jajj nemá, ha valamiben szar az Ali, akkor az a csapágy!
Van egy csomó UK based bearing supplier, nem szállítanak oda?
Max bearing legyen, ha lehet, a túlhypeolt Enduro nem éri meg a felárat.Orbejába most rendeltem, itthoni bótból 17k volt a szett, 6 csapággyal. A gyári.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
-
mauimagic
senior tag
válasz dom1n0 #302815 üzenetére
Hol menjek 160-al? Az M0-n?
Mindegy, worst case scenario, hidegben, autópályatempó 30kWh/100km a real consumption.
Számoljunk 20% töltésveszteséggel, ami jó magas és 70.10 Ft-os piaci ( ) áron, hogy semmibe se lehessen belekötni
30×1.2×70.1=2520Ft.A 300kg rakománytól meg attól, hogy az autó légellenállási tényezője egy kerti budijéval egyenlő, jótékonyan eltekintettem, pedig nyilván így nem fair az összehasonlítás egy családi kompakttal (?), de mindegy.
BTW 20kWh/100km feletti fogyasztást még nem sikerült produkálnom az autóval.
-
mauimagic
senior tag
válasz Fall-N #302826 üzenetére
Facebookon is odaírták a BikePro DT reklámja alá, hogy a 114 klikkes ARC MT-009 sokkal jobb áron van, mint a DT agy.
Tök jó, hogy odaírták, csak az egyiket ratchet rendszerű agy, a másik kalapácsos, így értelme nincs az összehasonlításnak...
BTW volt Alis 6 kalapácsos agyam, karbon kerékkel jött, gondolom nem a legszarabb volt. 1000 km-t nem bírt. Nagy eséllyel az ARC gyártotta azt is, nem sokan gyártanak 6 kalapácsosat...
Goldix viszont eddig jól bírja, na az egy az egyben DT koppintás, a ratchet is kompatibilis a DT-vel.A FB, Ali, YT review-k meg szart se érnek, a jutyúberszakértőinfluencert a reklámozott szar gyártója fizeti, a legtöbb mezei user meg elgurul a bringával a fagyizóig és ha addig nem hullik atomjaira az alkatrész, akkor "best buy".
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #302842 üzenetére
a Shimano igenis etalon a kerékpáriparban, ahogy a japán termékek zöme más területeken
A japánt úgy érted, ahogy a Shimano (made in Malaysia), vagy esetleg úgy, ahogy a Toyota, vagy éppen a Mitsubishi (klímák) --> made in Turkey?
Ja meg az esztergomi Escalade, az is jappánMondjuk én ezek szerint a váltókhoz meg a fékekhez is hülye vagyok, mert a GX után túl nagy különbséget nem éreztem az XT-nél, se a Sram G2 után a Deore féknél, pedig mindkettő fényévekkel szarabb az itteni vélemények szerint.
Lehet rá kéne próbálnom egy Full Alivio bringára RST telóval...[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz ZavaBalazs #302935 üzenetére
nem, nem akarok woom 3-at használtan 150-ért :N
Én vettem egy hulladék tucatbringát, aztán mikor láttam, hogy szívesen bringázik, jött a Woom.
Egy 3 évesnek is feltűnik a különbség.
Lehet hogy 150-be kerül, de 3 év múlva 120-ért el is adod (az egyszerűség kedvéért az inflációval és a tőkejövedelem kieséssel nem számoltam ) -
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #303003 üzenetére
Felénk is beütött a szárazság, a hét közepén még nem tűnt vészesnek, most már száraz a fű, kókad az aljnövényzet.
Mondjuk mostanában sok évben ez van, úgy néz ki ez lesz a trend.
A homespot is kezd úgy kinézni, mint a Serengeti, csak hiénák helyett instacelebek vihognak a keresztnél
Későn indultam 40/1100, elég is volt a melegben.Ja, táplálkozástudományilag is pontokba szedem, úgy látom most ez trendi:
-2 virsli 1 szelet kenyér, mustár amennyit felvesz: a szénhidrát-fehérje arány etalonja.
-2 kulacs szörp, színre keverem, halványmadzsentára, akkor pont izotónikus
-1.5 óra után egy büfénél 500ml Márka szintetikus szőlőital 12.7 C-ra hűtve, így a testhőmérséklet szabályzó folyamatokban besegített.
-Itt vételeztem 560ml Dihidrogén Monoxidot nyomástartó edénybe, a világból kimegyek vele és szerencsére nem WADA tiltólistás.
-Nagy-Kopaszon a szénhidrátraktáraim kezdtek kiürülni, ezért bevittem 2x40.000mg ósanos müzliszeletet (ez nem jelent energiabevitelt, viszont sokáig teltségérzetet ad a 98%-os polisztirol hőszigetelés tartalmának köszönhetően)
-Recovery drinknek mingyá szisszentek egy komlóshaket -
mauimagic
senior tag
válasz parandroid #303064 üzenetére
1000 Ft szállítással. (€2.56)
Van rövid meg hosszú. Nálam 1+ évejön megy, teszi a dolgát
SRAM van ráírva, de nekem Shimanoval is működik.
A gyárit túl hosszúnak találtam.Vegyél egyet, átdobsz nekem €18-t a tanácsadásért, így megúszod a
Ali shame
-et is és ugyanott vagy, mint a Zamazonossal[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz jjeahh #303133 üzenetére
van akinél beragadt, hogy ami kínai, az még mindíg kötelezően sz*r és képtelen objektíven megitélni.
Ezzel teljesen egyetértek, sőt, szerintem vallás szintű a dolog: aki komolyan hisz benne, azzal felesleges vitázni, úgysem meggyőzhető.Ezért nem értem, hogy miért nem hagyod ezeket ennyiben, simán úgy jöhet át a dolog, hogy te meg a kínai cuccokkal vagy elfogult.
BTW ESI csánkit már sikerült lekoppintaniuk Micimackóéknak? Néznék valami normális szilikonhab (vagymi) markolatot, de csak a fake ODI-t látom... Mondjuk nekem olyan van, felirat nélkül és bajom nincs vele, de kipróbálnék valami vastagabbat...(that's what she said... )
-
mauimagic
senior tag
Großglockner környékén montizott már valaki?
Hol érdemes utakat keresni (bike park nem érdekel)? -
mauimagic
senior tag
válasz stickermajom #303192 üzenetére
az nem megy, hogy berendeli valaki Mutyisztánba, onnan meg átdobja hozzátok? 10k körül van a futár, ahogy nézem... Vagy szétszedik a vámon?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest