Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz Hasaggymeg #197788 üzenetére
Köszönöm!
Ezt a cikket olvastam.
Az új ára 160 ezer volt 4 vagy 5 éve vettem. -
jolti
senior tag
válasz Hasaggymeg #197790 üzenetére
Én csinálok rajta mindent.
Nem vagyok canga szakértő, viszont nagyon sok mindent megtanultam már. ( kivéve a kérek fűzést... Azt nem is akarom...) Gyerekkorom óta én csinálom a biciklijeimet.
Szóval, ha megvan oda illő '(méretben) alkatrész, akkor azt gond nélkül ki tudom cserélni.
A mostani monoblokkot is én raktam bele. Csak ugye 3 év téli - nyári használat megvette.f4lcon
Nagyon szépen köszönöm! Így már tiszta és érthető!ivana
Hidd el, hogy nem sok hajtóművet láttam trekkinghez.
A legtöbb kevesebb fogas monti cucc volt.
Ezért is nézegetek más irányba.
Az agyat nem akarom szetszedni, csak a fogaskeréksort lecserélni majd.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #197806 üzenetére
Ezexerint azon a fronton nem követed az eseményeket.
A gyári áron valamivel 200 ezer feletti, európában inkább 300-ról induló videókártyák mostanában szállingóznak vissza az 1millió forintos ársávból.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
jolti
senior tag
válasz Hasaggymeg #197804 üzenetére
Nem vettem le a sort!
Az egy régebbi kép! Akkor csináltam, mikor kicseréltem a tengelyt, meg a csapágygolyókat újakra, meg karban tartottam.
Azért csináltam akkor, hogy, ha majd cserélni kell, tudjam, hogy milyen kell helyette.
Lassan elerkezik a csere ideje.
Most akarok venni egy közép csapágyat, meg egy hajtóművet, jövő hónapban még egy sort. (sajnos egyszerre nem megy minden. Kell még másra is...)
De egyszerre lesz kicserelve... -
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #197809 üzenetére
scalper + kriptovaluta együttállás is.
Az elején mivel új, gyors kártyák, tucatjával vették a népek, és már ment is apróra, ebayre, stb.
Utána felment az ethereum ára (4-5-szörösére), ami miatt a bányászok kb "pénz nem számít" alapon vettek bármit.
Most kb 2 hónapja beesett minden valuta, így végre elkezdtek olcsósodni a vga-k.
Közben egy másik crypto a vinyókra szállt rá, az verte fel az árakat, de arról meg kiderült, hogy egy hónap alatt kicsinál egy SSD-tItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #197809 üzenetére
Nem, a bitcoin bányászok úgy vásárolják fel a készletet, hogy a gyárak gyakorlatilag nem is költenek csomagolásra, ill. szállításra, hanem konténerszám csak a kapuig tolják ki, ott meg már várja őket a kamion, ami a gyárból egyenesen a bányatelepekre szállítja őket.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #197818 üzenetére
Ja.
Számítógéptől nem köpöd ki a tüdőd, csak a szívnek árt, ha nagyon nem úgy működik, ahogy kéneItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
addikt
válasz Hasaggymeg #197834 üzenetére
a menetet könnyű újra vágni, ha nem takarták le festés előtt
sőt, igazából fejcsövet és tárcsafékszemet is illik újra marni összeszerelés előtt“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #197839 üzenetére
Rohadt nagy az a menet, kizártnak tartom, hogy annyira sérült, hogy nem lehet használhatóra vágni az a megfelelő vágóval. Az a baj, hogy ritkán van manapság ilyen szerelőknél, olaszhoz meg még ritkábban. Ha nagyon-nagyon szar akkor is ki lehet rezezni és úgy újravágni.
(#197838) f4lcon Klasszik fejcsőnek jót is tesz sokszor a festék, legalábbis ilyen veterán cuccoknál tuti. Ami eddig picit laza picit kopott volt az beleszorul rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
nrg.960
tag
válasz Hasaggymeg #197834 üzenetére
Ez 120 volt így, viszont ugye villát nem kellett fenyezni, az még 30-40-et dobna rajta, ilyen "egyszerűbb" fényezesnél.
GriN azért az ilyemire figyel, itt volt beletekerve egy monoblokk, nehogy bemenjen a festék.Nem vagyok a szavak embere..
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197848 üzenetére
Kösz, megnézem a váltófület is, bár eddig is nézegettem, nem tűnt görbének. Remélem nem cseszem el, mert kétlem, hogy lehet kapni még hozzá. Szerintem le fogom szedni újra a váltót is (nemrég is leszedtem és teljesen szétszedtem, kitakarítottam) és megvizsgálom úgy is a fület.
maximilian4: ez nem piros volt?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
anonymus89
addikt
válasz Hasaggymeg #197837 üzenetére
Most ezt hajtom amennyire engedte vigyáztam rá kapott új váltókat, hátsó kereket.
Az utóbbi időben sokat hajtottam és kitört egy küllő, 16os van a hátsó kerékben illetve hajtókar tengelyt is cserélni kell.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197865 üzenetére
fölötte is vannak, pl: [link] [link2]
Julian Alaphilippe's Specialized S-Works Tarmac SL7 - Bike weight: 7.26kg
Fernando Gaviria's Colnago V3RS Disc - 7.27kgEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bszg@
tag
válasz Hasaggymeg #197877 üzenetére
Remélem, nem ez jött le a hozzászólásomból.
-
nmate91
tag
válasz Hasaggymeg #197892 üzenetére
Hidraulikus fék országúti bringákon középkategoria felett jelenik csak meg és fog is még csak egy darabig. Eladásokban azért még túlnyomó többség így felnifékes. Ezek a bringák 15-20 évig biztosan használatban lesznek még, így igény van az alkatrészre. Amint olcsóbb lesz a hidraulikus fékváltókar outira, elkezd átalakulni a piac. Szerintem..
Pinarello más, ott makacsok az emberek.
-
flash-
veterán
válasz Hasaggymeg #197909 üzenetére
En sokat utazok vonaton bringával, de most úgy vettük a jegyet a balatoni aranyhíd expresszre hogy másik kocsiba szól a mi hellyegyünk(klímás ic) meg masikba a bringáké,
Abus u40 mini u lakatom van csak, azzal mar nem sok helyen tudok ketto bringat valamihez odazárni, lehet kellene még egy, bár lehet tenyleg le se lehet vinni ketto osszelakatolt bringat nem tudom ez milyen kocsi lesz[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Hasaggymeg #197892 üzenetére
Nekem is volt olyan biciklim, amin az első fék a gumi futófelületét nyomta, úgy lassított. Mindig azzal takarítottam a gumit, amikor kijöttem a sárból
Más:
Volt szó drága biciklikről gagyi cuccokkal. Az hogy van, hogy egy 600ezres biciklin belépőszintű apex van, meg madzagos tárcsafék?eladó Aromamizer RDTA V1
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197922 üzenetére
na jó
ott is van ilyen nyilvántartás a kezdetek óta? [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #197950 üzenetére
Direkt előtte is ittam sokat, közben is sűrűn keveset, egy darabig még jó is volt, aztán jött ez az érzés. Mondjuk most nézve időképen: 36 fok, 25% páratartalom, lehet előtte kellett volna megnéznem és mondjuk este menni, mert reggel nem tudok hajnalban felkelni, lámpám meg van jó erős. A lényeg h most már jobban vagyok, gyors hideg zuhany, aztán vizesen be a ventilátor elé.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197962 üzenetére
mit tudnak ezek a lapos szögecses platform pedálok? érdemes lecserélni a gyárikat?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197962 üzenetére
Hmm egesz egyenesnek nez ki az enyemhez kepest De ha jol latom neked merevvazas bringad van emiatt talan konyebb ezt a lancvonalat elerni.
-
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #197967 üzenetére
– Milyen a munkába járósod?
– Áh, semmi extra, csak egy Dogma FNem látom a problémát Mókás lenne, ha jövőre tényleg ilyen párbeszédek születhetnének.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197988 üzenetére
Amúgy ilyen harapós pedálról gombóc spd-re váltva rájöttem, hogy a kis vaskos fém gübürcről ha lecsúszik a lábam, vagy belerúgok, sokkal fájdalmasabb tud lenni, mint amikor a szegecsek felhasítják a bőrt. Ma is nekicsesztem a bokámat és azóta úgy fáj, hogy sétálni is alig tudok . Olyan formátlan kis masszív izé, olyan mint egy kő a PD-M520.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #198031 üzenetére
én is.....teljesen egyetértek. A különbség csak a csapásszámban van köztünk....én hegyen völgyön 90-95re törekszem Ezért is sokkal fontosabb számomra a cad szenzor mint a többségnek....még a speed szenzor is másodlagos
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #198033 üzenetére
Nem is jó az állandó pedálfordulat, más az izom oxigén és tápanyag felvétele különböző pf-on. Próbáljátok ki mászásnál, ugyanaz a sebesség, más áttétel, 60 vs 90 pf, mondjuk 2 percenként váltva.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #198033 üzenetére
Eközben én, aki szinte minden menetre teszek egy kis gépzsírt...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #198038 üzenetére
Nem nagyon van 10kg-nál nehezebb bringám, így teljesen elégedett vagyok.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
addikt
válasz Hasaggymeg #198042 üzenetére
az én véleményem, hogy annál, aki tudja kezelni a váltókat, annak a 2x11 rendszer a legjobb
most jön a LinkGlide a Shimano-nál, XT-ből lesz 11-es LG lánc, azt ígérik, hogy 30-50%-al lesz tartósabb“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #198042 üzenetére
Nekem a zaj (váltó csattogás vs kuplung) miatt kéne 1x, már kétszer megvettem volna az m5100-at, ha lehetett volna kapni, de szerintem mostmár hanyagolom, majd a következő bringán 1x12 lesz... ha lesz következő bringám . Mostanában elgondolkoztam, hogy ha ennyire a juhászok uralják felénk az összes terepet, érdemes-e egyáltalán még montit venni .
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #198048 üzenetére
Más... a Tour közvetítés egy nőt hívott meg vendégnek aki Pinarello érdekelt (márkaképviselő, azt hajtott versenyen, mittoménmi ) aki a márka felnifékhez való ragaszkodását a tulaj (Mr. Pinarello) önteltségének és makacsságának tulajdonítja. 😆
Ezzel mi a probléma? -
xy.zsolt
őstag
meg is írtam neki erről a véleményem twitteren ...fék témában
Jeahh pedig jól mutatna szerintem a hegyen adna biztonságérzetet neki
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #198052 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Elvileg nem, de gyakorlatilag sajnos igen, mert nincs 3x9 kuplungos rendszer és az első váltó terelőjének csapódó lánc is tud hangos lenni kemény terepen. Mondjuk lehet, hogy a 9 sebességes Sram váltók rugója is már sokkal erősebb, mint a Shimanoké (?).
-
emre
veterán
Seregély Márta , 22-szeres magyar bajnok: országúton, pályán, downhill-ben és cross country-ban.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
zsocy
őstag
válasz Hasaggymeg #198059 üzenetére
Márta a Biondobike egyik tulaja, amikor vettem a Wiliert vele mértem vázméretet, vagyis ő segített. Nem csak bringázásban verne el itt sokunkat hanem közelharcban is :)
Amúgy nagyon kedves volt, és segítőkész. -
nemeth989
senior tag
válasz Hasaggymeg #198057 üzenetére
Találkoztam vele, mikor a Wiliert vettem. Egy határozott megjelenésű csajszi az biztos, nagyon érti a dolgát. Azt hiszem Gábornak hívják a másik üzletvezetőt a Biondonál, ő meg kerékpártechnika, carbon szövetekről egy 20 perces összefoglalót letolt nekem, látszik, hogy a kerékpározás az életük. Nagyon profik, tuti száz hogy tőlük veszem a következő bringám, csak azt nem döntöttem el, hogy Pinarello Prince, vagy Wili 10SL.
RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #198070 üzenetére
a végén válaszoltál kérdésedre, ha csak gumóid fájnak akkor rendben van, szokni kell.
Hétvégén a fiaimmal kipróbáltunk egy/két ebike-ot. Azon voltak szélesebb nyergek. Mindhármunknak fájtak az ülőgumóink. Nekem soha a büdös életben nem fájtak. Szóval ha a szaktársnak fáj, akkor nézzen mást mert soha nem lesz jó............szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #198089 üzenetére
Igen, a környékemen van egy mászás, 0,34 km, 48 m emelkedéssel, strava 14%-nak írja, itt idén egyszer tudtam felmenni, akkor is sípoló tüdővel. Sokkal nehezebb, mint ugyan ez aszfalton, van egy 21%-osnak jelzett emelkedő a lakhelyem mellett, aszfalt, igaz az csak 200 méter, de bárki felteker rajta legkisebb fokozaton.
'92 Honda VFR 750
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #198096 üzenetére
Ugyanezt írtam én is
[ Szerkesztve ]
-
belsodavid
aktív tag
válasz Hasaggymeg #198087 üzenetére
Tothgera30: rendben
(B)Hasaggymeg: (/B) szerencsére tudom mostanában használni rendszeresen
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz Hasaggymeg #198100 üzenetére
jobbnak kellene lennie, nem? a trekking geometriában jobban hasonlít egy outira, csak nincs kos kormánya
amúgy az ipari csapágyas kerékben mennyi idő (km után) után kell csapágyat cserélni?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
J.C.G.
aktív tag
válasz Hasaggymeg #198089 üzenetére
Valószínűleg jjeahh jól írja és magasan van a kormányom, ennek gyárilag ilyen nagy az emelkedése. De a nagyobb baj, hogy L-les a váz méret, nekem meg egy M-mes kéne. Ennek hátrányát eddig inkább a szűk meredek ereszkedéseknél éreztem ahol le kéne tennem a lábam kanyarban, na ott borulás vagy kormányon átlépés játszott eddig.
A technikát majd fejlesztem ha többször jutok ilyen terepre. Köszönöm a tanácsaitokat.Ismeretlen terepen voltam és inkább tekerni akartam, feljutni a csúcsra, mint takarítani az utat. Annak a szakasznak az emelkedése nem volt vészes csak ugye az avar, az ágak és a belógó lombkorona volt tré. Lentebb volt egy meredek szakasz ahol terepjárók és a víz tették érdekesebbé a terepet. Voltak esések.
Valaki tud jó útvonalat Nadap környéki hegyen? Tervezek oda menni nemsokára és nem ismerem a környéket.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #198124 üzenetére
Igen, azok is veszélyesek, itt is vannak, tavaly láttam is egyet . Csíkmenaság: [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #198127 üzenetére
Igen, szerencsére, de azért ijesztő, hogy már nem félnek ennyire közel merészkedni.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz Hasaggymeg #198133 üzenetére
Állítólag 6 hónapos. Nem értek a farkasokhoz.
-
flash-
veterán
válasz Hasaggymeg #198160 üzenetére
☺️ Kicsit csodalkoztam is a hirdetesen h odairtak h automata de ezekben a valtókban nem vagyok otthon, rokonnak pár fokozat elég, gyula-csaba közt, ott úgysincs sok domb 😂
Mondjuk van viszont gyakran erős szél[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Hasaggymeg #198160 üzenetére
Mondjuk én el tudnék képzelni egy "automata" váltót, elektromos groupset-ekkel simán megoldható lenne: pedálfordulat alapján váltana magától hogy egy előre beállított tartományban tartsa - persze bármikor kikapcsolható és felülbírálható a váltógombokkal.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
planbmokus
senior tag
válasz Hasaggymeg #198103 üzenetére
Az esésnél ami volt?
Azt néztem én is, hogy mit szenved egy hivatásos szerelő egy bolt-on + tárcsafék kerékcserénél.
Egy laikusnak 3 perc lett volna, egy közepes bringaszerelőnek 1p 30."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
planbmokus
senior tag
válasz Hasaggymeg #198165 üzenetére
Pedig nem egy agyműtét, tengely ki, kerék ki, kerék be, tengely be, pedal to the metal. Versenykörülmények közt ennek nem szabadna 30-40 másodpercnél többnek lennie. (Az is rengeteg idő)
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #198172 üzenetére
7-8 évet lehúztam a két említett kólagyár közül az egyiknél, úgyhogy maradjunk a rövid válasznál: de igen...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest