Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Ha a bringa tetszik, rendben van a többi alkatrész, én nem adnám el, hanem vennék egy jó kerékszettet bele. Ugyanilyen agyam volt, 1500km-t bírt terepen, de nálam már darált is durván. Lecseréltem a kerékszettet a legolcsóbb Mavic-ra, amibe azóta beletekertem 25000km-t és semmi baja. De amúgy egy kis kotyogás még nem gond, használd nyugodtan, biztonságos.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Elektromos pumpa. Mondjuk én ismerem már, egyre divatosabb a cucc. Kár, hogy drága, de van már Rockbros, Cyklamen meg mindenféle. Valaki itt vett nemrég CYCLAMI-t, de nem számolt be még róla, vagy én nem vettem észre (?).
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz peetie1 #282050 üzenetére
Ja, visszakerestem, most látom .
Más: nincs valami online felület, ahol mindenféle frincfrancról lehet tesztet írni, aztán ha sokan olvassák, fizetést kapsz? Mint youtube, csak cikkeknek. Néha eszembe jut, hogy amennyit fórumozunk, annyi erővel lehetne azt is csinálni és abból egy kis hasznunk is származna
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #282062 üzenetére
Overnight oats, vagy magyarul egyéjszakás zabkása. Zabpelyhet felöntesz tejjel, vagy inkább joghurttal, tuningolod, amivel akarod, aztán berakod a hűtőbe egy éjszakát pihenni valamilyen födeles, zárt edényben. Rengeteg recept van neten, de lehet szabadon variálni. Nálam most is az van berakva a hűtőbe reggelire . Desszertnek ma zabból készített tiramisu volt, bringázni meg házilag készített zabkekszet viszek . Egyelőre nem unom.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282065 üzenetére
Engem főzés, sütés vagy egész éjszakás áztatás nélkül nagyon puffaszt . A mogyoróvajas vagy banános zabgolyókról ezért fogok leszokni .
#282067 ReFleXx: mostanában nekem is a Lidlös a kedvenc, meg a Pilos Greek Style joghurt.
#282070 balintbaba: főzve is szeretem én is . Nem puding, a chia mag nem kötelező bele.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #282079 üzenetére
Szerintem a topiklakók többsége . Aszfalton valszeg nem annyira hasznos, oda én lehet valami világosabb polarizáltat vennék, kivéve ha gyakran tekersz erdőben és sötétben is. Terepen viszont a fotochromatikus nagyon jó
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282219 üzenetére
Én tegnap beledobtam a forró viaszba 3 láncot, megrázogattam, vártam egy percet, majd kiakasztottam száradni. Jó sokáig ne van tudva ezzel a "kenés", takarítani sosem fogom, portörlés fölösleges, bringamosás után sem kell újrakenni. Nekem a 100 kilóméterenként 15 perc szöszölés macera . Szerintem a waxolás addig tűnik nyűgnek, szívásnak, amíg nem csinálod, hanem a fórumot olvasgatod róla. Pont, mint a tubeless. Ha itt olvasgatsz tubeless témában, valószínűleg azt a tanulságot vonnád le, hogy sok a sz*pás vele és jobb, ha maradsz a belsőnél, de ez is marhaság.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282229 üzenetére
Amióta közzétetted, hogy a váltó forgáspontjait olajazod, azóta egy olaj spray nálam is be van készítve erre a célra, bringamosás után befújkálom vele. Múltkor valamelyik waxon is láttam amúgy, talán a Mucoff-on, hogy erre is ajánlják, szal simán mehet a wax a váltó csuklójára. Becsúszókra viszont én nem kennék semmilyen olajat, főleg láncolajat nem, csak összeszedi a port. Vannak erre kitalált fork deo-k, azt esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282234 üzenetére
Nálad azért patika a teló és azért tart olyan sokat egy lánc szerintem, mert tisztaságmániás vagy, szal ilyen szempontból óriási előnyben vagy pl. hozzám képest, nálam lehet forró waxolással sem fut annyit egy lánc, mint nálad egyszerű olajjal.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282329 üzenetére
Ne vegyétek el a kedvét
1. Szerintem menő, ha egy profi ott teker ahol te és elveszi a KOM-od
2. Nőként biztosan ő is tudja, hogy kevesebb az ellenfele hegyen, mint egy férfinak, kétlem, hogy ezzel újat mondtatok neki...
3. Angie™ ha jól rémlik nem gyenge, szerintem itt "néhány" mamilt elp*csázna[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282334 üzenetére
Juj, YKYWBIKE-ot vettél? . Remélem beválik a pelus, viszont ha megszokod, lehet, hogy az összes pelus nélküli nadrágodat le kell majd cseréld, mert nélküle lesz fura .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282339 üzenetére
Sebaj, legalább viszonylag minőségit vettél, ennyiért a Decathlonban biztosan nem találsz semmi jót.
-
jjeahh
nagyúr
válasz vallas #282374 üzenetére
+1, nekem eszembe sem jutott soha, meglepődtem, amikor itt olvastam, hogy sokan azzal használják. Egy normális betétes gatya úgy van kitalálva, hogy szellőzik, vezeti az izzadtságot, gyorsan szárad, nem csúszkál, varrásmentes stb. Na egy alsóval kb az összes funkcióját kinyírod .
#282380 Hasaggymeg: Nekem ezért van minden ruhámból 2-3 ugyanolyan vagy hasonló, ha épp nem mosunk, vagy nincs időm kimosni, másnap felvehetek egy másikat. Manapság, ha nem igényled a drága nagynevű ruhákat, ilyen kínai márkákkal, decathlonos cuccokkal nem kerül olyan sokba megoldani ezt a problémát... Az alsónadrág amúgy sem megoldás, mert lazán átizzadod. De amúgy a bikepackingosok szerinted hogy oldják meg? Szerintem gyakran sehogy, mégis élnek, még nem rohadt le a seggük . Esetleg valamilyen ruha fertőtlenítő spray, pl. Sanytol nem jó erre?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #282413 üzenetére
Most csak így eszembe jutott erről, hogy a múltkor megmértem a 90 éves nagyanyám nyugalmi pulzusát és neki is 68 volt . Öregeknek sport nélkül is alacsonyabb? Nekem nyári erőnléttel 43-ig is lemegy napközben, kávé után netezgetés közben. Kivéve, amikor szarakínai a téma a topikban . Most sz*r erőnléttel 55 körül van
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz lsebestyen #282492 üzenetére
Pár hét alatt bele lehet jönni, viszonylag hamar fel tudtam fejlődni anno a sétakocogásról a 4:xx /km tempókig. Az elején nagyon nehéznek tűnik, de az nem tart örökké. Nekem most 2 hónap kihagyás után a szokásos 15-20%-os emelkedőt montival megmászni is sokáig olyan érzés volt, mintha mindjárt meghalnék, szal bringán is vissza lehet zuhanni
pipogyaátlagember szintre . 400km/11.000m után kezdem most úgy érezni, hogy végre élvezem a mászásokat, de még messze az igazán jó erőnlét. Futásban úgy gondolom, hogy ennél sokkal gyorsabban felfejlődtem anno nulláról okés szintre.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282508 üzenetére
De te ha jól tudom ritkán szaladsz, nagy kihagyásokkal. Nekem akkor ment az a tempó, amikor pár hétig heti 2-3x szaladtam. Hosszú kihagyásokkal nekem 7:xx/km menne
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #282514 üzenetére
Nekem az a bajom a futással amúgy, hogy a bringával is ugyanott megyek, csak sokkal messzebb juthatok vele, gyorsabban és nagyobb élmény. Ahogy elnézem nem is csinálja senki haveri körben a szaladást és a bringát egyszerre, párhuzamosan, vagy egyik, vagy másik. Van, akinek van bringája, mégis inkább szalad, az olyant sosem értem meg, de már elfogadtam, hogy nem is kell, különbözőek vagyunk.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Fall-N #282519 üzenetére
Én látok benne szépséget, szeretem is, csak úgy érzem, hogy a monti mellett számomra értelmét veszti. Ha outiznék, vagy egyáltalán nem bringáznék, akkor tutira elkezdenék szaladni terepen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz -=RelakS=- #282540 üzenetére
Én annyira hülye vagyok ehhez, hogy mostanában azt sem értem, hogy ha nekem élni az életemet napi átlag 2000 kalória kell, + sport, akkor ha napi 1500 vagy kevesebb kalóriát viszek be, miért nem fogyok? . Lehet rosszul számolok, vagy nem kell nekem annyi kalória, vagy ennél bonyolultabb.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Friczy #282545 üzenetére
Jaja, az nem sokat ér. Haverom 28 éves és 177 a max pulzusa, én 37 éves vagyok és általában 195 a max pulzusom, de egyszer felment 205-re emelkedőn. Ha az ökölszabály pontos lenne, a haveromnak magasabb kéne legyen a pulzusa.
-
jjeahh
nagyúr
válasz balintbaba #282547 üzenetére
Nem fizikai munkát végzek, csak neten azt írják mindenhol, hogy "átlagember" ennyit éget. A bevitt kalóriát számoltam ki kíváncsiságból a múltkor kalóriabázissal, kb 1200-1500 jött ki, 2000 fölött max karácsonykor viszek be bejglivel meg ilyenekkel, de akkor hízok is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282563 üzenetére
Ma pl.
- egyélyszakás zab: 50g zab, 2-3 kanál sovány joghurt, 1 kivi, egy kis kókuszreszelék, egy kis fehérje - kb. 450 kcal, vagy kevesebb
- karfiol leves, spenót, rántott sajt, később bundás alma: 700 kcal
- vacsora nem tom mi lesz, talán 2 tojás zöldséggel: 150 kcalVége a napnak, 1300 kcal-t ettem kb., úgy, hogy most a bundás alma plusz volt, és a reggelibe sem mindíg rakok fehérjét. Szal szénné kell zabáljam magam ahhoz, hogy 1500 meglegyen. Ha minden nap 1500+ kalóriát tolnék be, állandóan úgy jollaknék, hogy a belem kitágulna, aztán csodálkoznék miért van sörhasam. Kenyérrel még sokat be lehet vinni, de én ritkán eszek kenyeret.
#282568 parandroid: 60 kilóm*
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz balintbaba #282571 üzenetére
Igen, adagtól függ, amennyit én ettem, a legtöbben azt nem neveznék evésnek
-
jjeahh
nagyúr
Tegnap a haverom aszondja nem fog a fékje. Mondom tekerjen erre, ránézek:
Ilyen volt a fékbetét
-
jjeahh
nagyúr
válasz -=RelakS=- #282618 üzenetére
Shimano M315.
#282620 Hasaggymeg: én is. Vagy inkább elrakom tartalékba. Most is jól jött egy szett ilyen használt betétem, beleraktam neki a fékbe, hogy legyen amivel beguruljon a bringaboltba.
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #282694 üzenetére
A Hunt kerekeket mostanában sok helyen szidják, pinkbikeon is olvastam rossz véleményeket, asszem cade media is lehúzta volt, mapdec szintén, hambini szerint is vacak. Olvasottak alapján és ezeket kerülném: Alexrims, Hunt, Fulcrum, Trifox. Biztos ezek is gyártanak jót, de én nem merném bevállalni. Mavic a topikban közkedvelt, DT szintén, mostanában a 9Velo-t is nagyon dicsérik, meg az Elitewheels-t, utóbbi a topikban is van már pár.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz SteveAd #282703 üzenetére
Persze, ezt csak olvasottak, videók alapján dobtam össze, ezért is írtam oda azt is, hogy "biztos ezek is gyártanak jót", csak alaposabban utánna kell olvasni, hogy pontosabban melyik termékük vacak, melyik nem. Vakon, olvasgatás nélkül nem bíznék meg bennük, mert mivel gyártanak híresen rosszat is, zsákbamacska. Mondjuk én pont az a típus vagyok, aki vásárlás előtt képes hetekig kutatni, olvasni, videókat nézni, mert nem szeretek meggondolatlanság miatt szívni a cuccokkal
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz lsebestyen #282705 üzenetére
Ja, trackstand alap, de amúgy szerintem teljesen fölösleges parázni, hogy városban, gyakori kicsatolás miatt nem jó az spd. Ugyanúgy használható városban is, mint egy platformpedál, én ha kell 1500x kicsatolom egymásután, nem nagy ügy . A kezdeti borulásoktól sem kéne tartani, mert az 56-os stoplival elkerülhető.
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZavaBalazs #282713 üzenetére
Jaa, értem
#282714chubby2o6: szerintem nem marad így, én is sokáig éreztem ezt és azt hittem így marad, de idővel elmúlt.
#282718 Ringman: amíg nincs nagyon bekopva a pedál, addig nem is kell, nincs semmi baj vele. Én akkor váltottam, amikor már max feszességen is túl könnyen csatolt ki-be és már nem éreztem biztonságosnak.
-
jjeahh
nagyúr
Where are Chinese Carbon Wheels made? Van pár cenzúrázott kép, de elég durva, hogy ennyire nyitottak, anno a Foxconnál nem ehhez szoktam.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Fall-N #282773 üzenetére
Bárhol bármilyen nagy volumenű gyártási folyamatot megnézel, mindenütt vannak gagyiságnak tűnő dolgok, anno én a Foxconnban is meglepődtem, azt hittem majd sci-fi lesz meg ultraprecíz és valójában az is, csak nem úgy, ahogy elképzeltem. Más téren meg olyan komoly dolgokat művelnek, amiket nem tudtam volna elképzelni sem. Ez a FARSPORTS engem most picit meglepett, mert sosem néztem utána, azt hittem valami kisebb noname gyártó. Nem is olcsók, a weboldalukon jelenleg egy xc kerékszett van, de az is 1040g .
-
jjeahh
nagyúr
Ha már gumi, haveromnak tegnap raktam fel egy új Kenda Karma gumit (1-es generáció), az is olyan volt, mint a Karma 2. Brutál merev, levegő nélkül is megtartja a bringát, amikor felrakom a fenire, ha nem vigyázok, magától leugrik és kezdhetem elölről, cserébe ahogy eddig az összes Kenda gumit, ezt is simán felraktam booster nélkül, egyszerű műhelypumpával. Bár a mintázatuk agresszív xc-downcountry-ligh trail szerű, szerintem nem xc-re valók, ahhoz túl merevek, nem csillapítanak jól. Úgy tűnik a Kendánál agresszív mintázatú xc gumikból a Booster Pro a plafon. Az viszont nagyon jó, képlékeny, csillapít szépen.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Oktaan #282856 üzenetére
Szerintem aliról nem érdemes cipőt rendelni, amennyiért mennek a jó minőségű cipők, annyiért kapsz Shimanot vagy Girot is. Amúgy Boodun jó, tőlük van kesztyűm és cipőm is, Santic jó, állítólag a Darevie is jó, Sidebike cipőket is dicsérik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz lsebestyen #282904 üzenetére
Ezek szerint ők gyártanak vackot is. Nekem a Boodunom nagyon jó, valamikor lövök képet róla, hogy néz ki egy télnyi terepezés után. A talpán a gumi picit kopik, de nem vészes, ennyi használattal a Giro, Shimano cipőm talpa rosszabbul nézett ki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #282930 üzenetére
Outin én sem biztos tubelesseznék, de...
- oldalfal vágást a belsővel is ugyanúgy megszívod. Tejből van vízbázisú is, ami gondolom a ruhából is könnyen kijön
- igen, vannak már magas nyomásra tervezett tejek
- szúrásos defektet ha a tej tömíti, a tömítés túléli a gumit. Ami elöregedhet idővel, az a kukac, de ha elkezdi engedni a levegőt, mégis mi történhet? Semmi, nyomsz bele újat.
- nem 1-2 hónaponta kell rátölteni, hanem kb. félévente. A maradványokat meg miért kéne kitakarítani? Hogy spórolj 20g-ot? Amíg 20 grammnyi tej rászárad a gumira, annyi idő alatt a futófelület is kopik 20g-ot . Vicc nélkül, megmértem, tapasztalatból írom.
Túl van (ez is) lihegve.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Etoe is Winspészezik. Nekem mondjuk nem tetszik, amit a festéssel művelt, pedig általában nagyon profi munkát végez. Korábbi videóiban a váz festését is mutatja.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #282964 üzenetére
Nem tudom, mert mtb-m van, de nem hiszem
Vinszép most ilyen új trend, kitudja meddig, meg az Elitewheels. Tavalyi év a downcountrykról szólt, meg a Rockrider, Van Rysel bringák élvonalba betöréséről, az idei talán a kínaiakról fog . Annak ellenére, hogy sok kínai cuccot használok, annyira engem nem érint, mert Winspace nem gyárt mtb vázat .Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz yanpec #283032 üzenetére
Nekem van ehhez spéci drága szerszámom, de az sem ér semmit, nem működik . Adtam neki WD40-et többször, majd oda egy megfelelő méretű lapos fejű csavarhúzót bedugtam és addig ütögettem, amíg megmozdult. Ha sikerült, akkor már körbe-körbe óvatosan ütögetve lejön:
-
jjeahh
nagyúr
Én most legutóbb olyan haverral tekertem, aki jelenleg épp sokkal erősebb nálam, ezért síkon, enyhe emelkedőn nem bírom a tempót vele. De amint jön egy 15-20%-os emelkedő, azonnal megérzem a 15-20 kiló súlyelőnyömet, hiába vagyok most gyengébb nála, meredek emelkedőn szépen lemarad . Szerencsém van, mert mászni szeretek a legjobban.
-
jjeahh
nagyúr
Ashima vagy BBB hidraulikus fékcsövet próbált már valaki?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #283068 üzenetére
Shimano 3-4x drágább, szóval igen, van. Ráadásul a fékbetétnél korábban már kiderült, hogy a drágább Shimano összehasonlíthatatlanul rosszabb az Ashimánál, a BBB-t is mindenki jobban dicséri. Ha a fékcső legalább olyan jó, mint a Shimano, már megéri, de simán elképzelhető, hogy jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest